28/2/11

«Η τουρκική εξωτερική πολιτική και η ανάδειξη της Τουρκίας σε περιφερειακή δύναμη»

Ακύρωσαν διημερίδα - μήπως φοβήθηκαν;
Ειρωνικά σχόλια άκουσα από γνωστό καθηγητή της πανεπιστημιακής κοινότητας αναφορικά με την άρον άρον ακύρωση από τον υπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Ευ. Βενιζέλο μιας σπουδαίας διημερίδας, που θα πραγματοποιούνταν στην Ανώτατη Σχολή Πολέμου των Ενόπλων Δυνάμεων στη Θεσσαλονίκη.
Ήταν σχεδιασμένη για την Πέμπτη και την Παρασκευή 24-25 Φεβρουαρίου 2011, αλλά ακυρώθηκε με εντολή υπουργού λίγες μέρες πριν. Κορυφαίοι έλληνες πανεπιστημιακοί, διπλωμάτες και αναλυτές είχαν προσκληθεί και είχαν αποδεχτεί τη συμμετοχή τους. Μεταξύ αυτών ο Νεοκλής Σαρρής, ο Γιάννης Μάζης, ο Παναγιώτης Ήφαιστος, ο Μάριος Ευρυβιάδης και πολλοί άλλοι.

Όταν μου είπε τον τίτλο της διημερίδας… κατάλαβα. «Η τουρκική εξωτερική πολιτική και η ανάδειξη της Τουρκίας σε περιφερειακή δύναμη» ήταν ο τίτλος, και με τέτοιου επιπέδου και γνωστών αντιλήψεων συμμετέχοντες κάποιοι ίσως να φοβήθηκαν να διαχειρισθούν τις πολλές αλήθειες που θα ακούγονταν στη διημερίδα.
ΠΑΡΟΝ

4 σχόλια:

  1. Μου αρέσει που κάποιοι εκθιάζουν κάποιες πελατιακού τύπου κινήσεις του Βενιζέλου και τον παρουσιάζουν ώς άτομο με αξιοπιστία και ήθος που στέκεται στο πλευρό των ενόπλων δυνάμεων και του Λαού και θα κάνει τα πάντα σωστά στη μετά-Jeffrey εποχή.
    Πριν μερικές μέρες στο defence.net του έργαψαν παπάδες επειδή τήρησε την υπόσχεσή του(προν 10 μηνών) και αύξησε το επίδομα επικινδυνότητας στις Ε.Δ. όταν την ίδια στιγμή τις έχει απαξιώσει επεμβαίνοντας στη σωστή ακαδημαϊκή λειτουργία μάις εκ των σημαντικών της σχολών που ετοιμάζουν τα αυριανά ανώτατα στελέχη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το "μήπως" τι χρειάζεται; Και βέβαια φοβήθηκαν. Χέστηκαν για την ακρίβεια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Θα πήραν χαμπάρι ότι οι ομιλητές θα τους εκθέσουν με αυτά που θα πούν στα ανώτερα στελέχη και την ακύρωσαν.
    τζιμης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πες και άλλους Χρυσόστομε ...
    Καλεντερίδης, Κοντογιώργης, Χρίστος Ιακώβου και ένα ακόμη μεγάλος στρατός επιστημόνων. Τέτοια δεν αντέχουν στα επιτελεία όπου δεν θέλουν ... στρατούς.
    Καλό να μάθουμε αν όντως ακυρώθηκε ή κάτι άλλο συμβαίνει.
    Γιατί ο Βαγγέλης ζημιωμένος θα βγει
    Στρατιωτάκης Στράτιώτου

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.