25/2/11

Γ. Παπανδρέου: Στηρίζουμε την αμυντική μας βιομηχανία

Η αμυντική μας βιομηχανία πρέπει να γίνει πιο ανταγωνιστική τόνισε από το βήμα της Βουλής ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, απαντώντας σε σχετική επίκαιρη ερώτηση του προέδρου του ΛΑ.Ο.Σ..

Στην απάντησή του ο Πρωθυπουργός αναφέρθηκε και στις εξελίξεις στη Λιβύση, συγχαίροντας τις Ενοπλες Δυνάμεις με αφορμή την κινητοποίηση για τον απεγκλωβισμό Ελλήνων πολιτών από περιοχές της βορειοαφρικανικής χώρας. Ο κ. Παπανδρέου έκανε αναφορά και στη συνεργασία με την Κίνα, σημειώνοντας πως «συντονίσαμε με επιτυχία τη δική τους αποστολή με τρία πλοία», γεγονός που όπως εκτίμησε, αναδεικνύει τη σημασία της Ελλάδας στην περιοχή.

Η επόμενη μέρα στη Λιβύη, πρόσθεσε ο Γιώργος Παπανδρέου, θα είναι μέρα ανασυγκρότησης, με την Ελλάδα ενεργά παρούσα ως πόλος σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή. Στο σημείο αυτό επεσήμανε την κρισιμότητα της συγκυρίας και για την Ε.Ε., για τον επαναπροσδιορισμό των σχέσεών της με τον αραβικό κόσμο, αλλά και έναντι μίας πιθανής ενεργειακής κρίσης ή μίας κρίσης στις τιμές τροοφίμων.

Δεν χρειάζεται ούτε υπερβολική αισιοδοξία ούτε μοιρολατρία, υπογράμμισε ο Πρωθυπουργός και μίλησε και πάλι για καταστροφολογία που αναπαράγεται στη χώρας μας και οδηγεί σε παραίτηση.

Ο κ. Παπανδρέου χαρακτήρισε κρίσιμο σταθμό το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο της 25ης Μαρτίου και επανέλαβε ότι η κυβέρνηση δίνει τη μάχη της ώστε η χώρα να μη βασίζεται σε δάνειες δυνάμεις.

Στο σημείο αυτό χαρακτήρισε καθοριστική την ανάπτυξη εγγενών δυνάμεων και αυτό, τόνισε, συμβαίνει και με την αμυντική βιομηχανία της χώρας μας.

Στηρίζουμε κάθε προσπάθεια να ενισχύσουμε κυριαρχικά μας δικαιώματα, δίνουμε μάχες, διαβεβαίωσε ο Πρωθυπουργός απαντώντας στην ουσία της ερώτηση του κ. Καρατζαφέρη, υπογραμμίζοντας ότι η αμυντική βιομηχανία πρέπει να γίνει ανταγωνιστική και να βοηθηθεί η προοπτική του τομέα.

Αφού επεσήμανε ότι μετά τον ΟΣΕ οι ΕΑΣ και ΕΑΒ είναι οι πιο ελλειμματικές επιχειρήσεις, ο κ. Παπανδρέου μίλησε για περιορισμό της ζημίας μέσα σε λίγους μόνο μήνες, καθώς και για ολοκληρωμένο σχέδιο για την ασφάλεια εφοδιασμού, μέσω της ανάπτυξης υποδομών υποστήριξης των οπλικών συστημάτων. Επιπρόσθετα, αναφέρθηκε και στο στόχο της βελτίωσης της ανταγωνιστικότητας της εγχώριας αμυντικής βιομηχανίας με συμπαραγωγές για την ανάπτυξη σύγχρονων συστημάτων, ενώ όπως είπε, υπάρχει συγκεκριμένο σχέδιο για το διεθνές ενδιαφέρον που έχει εκδηλωθεί για την ΕΑΒ.

Ανταπαντώντας, ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. σημείωσε ότι η Τουρκία δίνει τεράστια σημασία στην ανάπτυξη της εγχώριας αμυντικής βιομηχανίας (αναφέρθηκε σε τεχνοπάρκο των τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων στην Κωνσταντινούπολη) και έκανε λόγο για πικρές αλήθειες: Από την εγχώρια βιομηχανία δεν βγαίνουν μίζες, εξήγησε ο κ. Καρατζαφέρης και κατήγγειλε ότι απόστρατοι στο υπουργείο Αμυνας δεν επέτρεψαν να αναπτυχθεί η αμυντική βιομηχανία της χώρας.
http://www.naftemporiki.gr

3 σχόλια:

  1. Όσο κυβερνάει αυτός όχι βιομηχανία για την άμυνα δεν πρόκειται να δούμε αλλά ούτε βιομηχανία για ποδήλατα!
    Το άτομο έχει τεχνογνωσία και ειδικότητα στο να κλείνει ότι βιομηχανία και ότι εμπόριο έχει μείνει!
    Άσε πια τις επενδύσεις ! Μαύρο ανέκδοτο έχουν γίνει!
    Οι μόνοι Άραβες που έρχονται είναι οι λαθρομετανάστες.
    Άλλωστε όταν ανέλαβε την διακυβέρνηση της χώρας ο μπαμπάκας του τις βιομηχανίες δεν έκλεισε πρώτα- πρώτα? Ιζόλα, Πίτσος, Πειραϊκή Πατραϊκή?
    Όπου ΓΑΠ και καμμένη γη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Θα αναβαθμιστεί η...ελληνική αμυντική "βιομηχανία". Εκτός από κουμπιά θα φτιάχνουμε και τις κουμπότρυπες ώστε να μην εξαρτώμαστε από εισαγωγές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μη την στηρίζεις πολύ και πιαστείς. Καλά, αυτός τριάντα χρόνια και βάλε, από τον κρατικό κορβανά τρώει ως βουλευτής υπουργός και όλα τα καλά. Τώρα πήρε χαμπάρι τις αμυντικές βιομηχανίες;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.