13/1/11

Απάντηση του Φαήλου Κρανιδιώτη στην «Καθημερινή» σε άρθρο του Πάσχου Μανδραβέλη: ««Ντιντήδες» και «εθνικοπαράφρονες»»

Το άρθρο του Πάσχου Μανδραβέλη στην Καθημερινή 7 Ιανουαρίου 2011 και ακολουθεί η απαντητική επιστολή του Φαήλου Κρανιδιώτη


«Ντιντήδες» και «εθνικοπαράφρονες»
Tου Πασχου Mανδραβελη
Οι χαρακτηρισμοί «ντιντήδες» και «βαψομαλλιάδες» είναι αξιολογικοί. Δεν είναι οι πιο κομψοί ούτε συμβάλλουν σε μια πολιτική αντιπαράθεση, με την έννοια ότι χαρακτηρίζουν ανθρώπους και δεν αντικρούουν επιχειρήματα. Αλλά είναι και πρέπει να είναι καθ’ όλα νόμιμοι. Θα ήταν ανόητο δηλαδή κάποιο στέλεχος της Ν. Δ. να μηνύσει τον κ. Φαήλο Κρανιδιώτη που εκστόμισε αυτούς τους χαρακτηρισμούς και φυσικά θα ήταν πολύ εγκληματικό η δικαιοσύνη να καταδικάσει τον κ. Κρανιδιώτη.

Το ίδιο ακριβώς ισχύει και για τον αξιολογικό χαρακτηρισμό «εθνικοπαράφρονες» που εκστόμισε ο δημοσιογράφος κ. Μανώλης Βασιλάκης, τον οποίο δεν πλήρωσε μόνο ο ίδιος, αλλά και ο αείμνηστος Νικήτας Λιοναράκης που απλώς τον... άκουσε. Ο κ. Φαήλος Κρανιδιώτης κατέθεσε αγωγή εναντίον τους για προσβολή της προσωπικότητάς του. Παρόμοιες αγωγές κατέθεσαν τα μέλη της οργάνωσης «Δίκτυο 21», του οποίου πρόεδρος είναι ο κ. Φαήλος Κρανιδιώτης και, διάφορα μέλη ξεχωριστά, όλοι παραπονούμενοι για προσβολή της προσωπικότητάς τους (Μεταξύ των θιγέντων ήταν και ο κ. Α. Σαμαράς, ο οποίος τελικώς παραιτήθηκε από την αγωγή που είχε καταθέσει). Η ελληνική δικαιοσύνη επιδίκασε αποζημίωση δεκάδων εκατομμυρίων στον κ. Φαήλο Κρανιδιώτη, ο οποίος την εισέπραξε από την ΕΡΤ και από τον Νικήτα Λιοναράκη. Ο τελευταίος ευτύχησε να δικαιωθεί (μαζί με τον κ. Βασιλάκη) λίγο πριν από τον θάνατό του από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο. Το ελληνικό Δημόσιο καταδικάστηκε να επιστρέψει τα χρήματα της αποζημίωσης που εισέπραξε ο κ. Κρανιδιώτης, δηλαδή τελικά πλήρωσε τον λογαριασμό ο Ελληνας φορολογούμενος.

Η οργάνωση «Δίκτυο 21», η οποία δυστυχώς σήμερα γίνεται ο ιδεολογικός αρμός της νέας Νέας Δημοκρατίας, έκανε βροχή αγωγών. Σύμφωνα με παλιότερο δημοσίευμα του «Ιού» «οι 3 δικηγόροι της οργάνωσης (Αλ. Λυκουρέζος, Φ. Κρανιδιώτης και Διον. Καραχάλιος) διεκπεραιώνουν αλλεπάλληλες (και με παρόμοιο περιεχόμενο) αγωγές μελών του Δικτύου συνολικής οικονομικής απαίτησης άνω των 3,5 δισ. δρχ.» (Ελευθεροτυπία 9.1.2000).
Το πρόβλημα με την ακροδεξιά είναι ίδιο με εκείνο της άκρας αριστεράς: τα πολλά μέτρα και σταθμά. Βεβαίως και ο κ. Κρανιδιώτης μπορεί να θεωρεί ότι υπάρχουν «ντιντήδες» στην πολιτική ζωή του τόπου και να το δημοσιεύει. Αλλά και οι υπόλοιποι μπορούν να πιστεύουν και να δημοσιεύουν ότι κυκλοφορούν και «εθνικοπαράφρονες».
http://www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathpolitics_1_08/01/2011_12...


Προς: κ. Αλέξη Παπαχελά

Αθήνα, 9-1-2011

Κύριε Διευθυντά,

Στο φύλλο της «Καθημερινής» της 8-1-2008, στην σελ. 13, ο συντάκτης σας Π. Μανδραβέλης,  σε άρθρο του με τίτλο ««Ντιντήδες» και «εθνικοπαράφρονες»» αναφέρεται, όπως και προ τριετίας, στο «Δίκτυο 21», στο πρόσωπο μου, τον Μανώλη Βασιλάκη κ.α. Θα ανησυχούσα σφόδρα αν με επαινούσε κι η εχθρότητα του είναι τιμητική για μένα αλλά τα ψεύδη που αναμασά, για δεύτερη φορά από το 2008, αφορούν και το κύρος της έγκριτης εφημερίδας σας.
Το «Δίκτυο 21» ποτέ δεν έκανε αγωγές «άνω των 3,5 δις». Προφανώς ο συγχωρεμένος ο «Ιός» πολλαπλασίαζε το αίτημα επί τους εναγόμενους. Ρωτήστε τους νομικούς συμβούλους σας να σας εξηγήσουν το «αλληλεγγύως και εις ολόκληρον». Δικηγόροι στις νικηφόρες αυτές υποθέσεις ήμασταν μόνο εγώ και ο φίλος και συναγωνιστής κ. Διον. Καραχάλιος. Ο κ. Αλ. Λυκουρέζος δεν είχε καμμία σχέση με τις υποθέσεις αυτές και άλλωστε από το 1999 δεν συμμετείχε στις δραστηριότητες του Δικτύου. Ο κ. Αντ. Σαμαράς, αφού συζητήθηκε η αγωγή του, νίκησε πρωτόδικα και του επιδικάσθηκαν 30.000.000 δρχ για συκοφαντική δυσφήμηση.  Δέχθηκε μεγαθύμως να παραιτηθεί, κατόπιν παράκλησης των εναγομένων κι αφού του ζητήθηκε συγγνώμη, η οποία δημοσιεύθηκε φαρδιά πλατιά στην εφημερίδα.


Επειδή δε διακρίνω προβλήματα στην μνήμη του συντάκτη σας, θα του την φρεσκάρω αναφέροντας για δεύτερη φορά τα εξής: οι υποθέσεις του σωματείου ΔΙΚΤΥΟΥ 21 και εμού προσωπικά κατά του Μ. Βασιλάκη και Μ.Μ.Ε. από τα οποία μας επιτέθηκε, κατέληξαν αμετάκλητα και νικηφόρα για εμάς, τόσο για συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς όσο και για ψευδή και συκοφαντικά «γεγονότα», όχι μόνον με αλλεπάλληλες αποφάσεις των Δικαστηρίων μας αλλά και με δημόσιες επανορθώσεις που δημοσίευσαν τόσο ο «Επενδυτής» στις 28-10-2001(αντί της «Εξουσίας» που έκλεισε) διαχωρίζοντας την θέση του συγκροτήματος από τον Μ. Βασιλάκη, όσο και η «Αυριανή» και η Ε.Ρ.Τ. Α.Ε., που αποδέχθηκαν τις αποφάσεις, κατέβαλαν και τις σχετικές αποζημιώσεις και δεν προσέφυγαν στο Ε.Δ.Δ.Α..


Ο Μ. Βασιλάκης όχι μόνον ζήτησε συγνώμη και οι αποφάσεις, στις οποίες ήμασταν αντίδικοι, έγιναν αμετάκλητες αλλά επίσης δεν προσέφυγε στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για ΚΑΜΜΙΑ από τις αποφάσεις που σχετίζονται με τα δημοσιεύματα του εναντίον εμού και του ΔΙΚΤΥΟΥ 21, παρά μόνον για αγωγή του φίλου, κ. Διονύση Καραχάλιου, για αβάσιμη αναφορά του Μ.Β. στον Δ.Σ.Α. Όσον αφορά τον Ν. Λιοναράκη που όντως κέρδισε τη δίκη κατά της Ελλάδας στο Ε.Δ.Δ.Α. (στην σύνθεση του οποίου παρατηρήσαμε με ενδιαφέρον ότι μετείχε και στις 2 υποθέσεις ο κ. Χρήστος Ροζάκης), το Ε.Δ.Δ.Α. στηρίχθηκε στην, κατά την άποψη του, ελευθερία του Τύπου και φυσικά δεν θεώρησε ως αληθή τα εναντίον μας ψεύδη.


Ο Μ.Β. είναι άραγε ο ίδιος με τον Μ.Β. που με την 6894/Ζ/1034/13.3.2001 κοινή απόφαση του Υπουργού Παιδείας και του Υπουργού Τύπου αποσπάστηκε στο Πολιτικό Γραφείο του τότε Υπουργού Τύπου κ. Ρέππα (έχω το ΦΕΚ), μετά τις εναντίον μας επιθέσεις και τις πρώτες καταδίκες ;
Με τις ευχές μου για το νέο έτος κάνω δώρο στον συντάκτη σας την περίφημη δήλωση του φίλου του, που καταθέσαμε στο Εφετείο Αθηνών και στον Άρειο Πάγο, για να την (ξανα)εμπεδώσει και να δουν κι οι αναγνώστες σας τι υπερασπίζεται με τόση ζέση:

«                                                                     ΔΗΛΩΣΗ
Αισθάνομαι την ανάγκη μετά από διάστημα πέραν της διετίας και συνεχείς δικαστικούς αγώνες να περατώσω μία σοβαρή εκκρεμότητα που ταλανίζει εμένα αλλά και άλλους.
Οντως με τα α) τα τέσσερα δημοσιεύματά μου στην ” Εξουσία ” στις 21-2-99, 1-3-99 και 11-3-1999 με τίτλους ” Συμμορίες και συμμωρίες Ι ” ” Συμμορίες και συμμωρίες ΙΙ “, “Συμμορίες και συμμωρίες ΙΙΙ ” και ” Το παρακράτος θεσμός ισχυρότερος του κράτους”, β) με την συνέντευξή μου στον κ. Νικήτα Λιοναράκη στην εκπομπή του Α΄ Προγράμματος της Ε.ΡΑ. ” Γειτονιές της Ελλάδας ” στις 24-3-1999, κατόπιν προσυνεννόησης μαζί του για το περιεχόμενο αυτής, αφού άλλωστε γνώριζε την διένεξή μου με τον κ. Φαήλο Κρανιδιώτη και το ” Δίκτυο 21 ” και γ) με δήλωσή μου που δημοσιεύθηκε σε άρθρο της ” Αυριανής ” στις 3-10-1999, προσέβαλα την τιμή και την υπόληψη του κ. Φαήλου Κρανιδιώτη. 


Με τα δημοσιεύματα και τις δηλώσεις μου αυτές επετράπη δυστυχώς να αιωρούνται απαράδεκτες και αδικαιολόγητες από τα πραγματικά γεγονότα αμφισβητήσεις για την ακεραιότητα του χαρακτήρα, τον πατριωτισμό, την κοινωνική, πολιτική και επαγγελματική εντιμότητα και αξία του, ενώ συχνά στα άρθρα μου και στην παραπανω συνέντευξη μου στο Α΄Πρόγραμμα χρησιμοποίησα ύβρεις, όπως ” παρακρατικός”, ” φωνασκούντες κακούργοι των media”, «νευροπαθείς ψευδοπατριώτε»’ κ.α., που αδίκησαν και πρόσβαλαν τον κ. Κρανιδιώτη, ενώ αναφέρθηκα σε γεγονότα που ήταν αναληθή ή ενέπλεξα τον κ. Κρανιδιώτη σε επιλήψιμες δραστηριότητες και ενέργειες , με τις οποίες ουδεμία σχέση είχε.


Εκανα επίσης τις εν λόγω δημοσιεύσεις και δηλώσεις, μεσούσης της υπόθεσης Οτσαλάν, μετέχοντας σε ένα πολιτικό παιχνίδι παραπληροφόρησης και δημιουργίας αποδιοπομπαίων τράγων, που δημιουργήθηκε από κατευθυνόμενες και ψευδείς ” πληροφορίες “, τους διακινητές των οποίων κωλύομαι ν΄αποκαλύψω για ευνοήτους λόγους, αλλά και καλυπτόμενος από το δημοσιογραφικό απόρρητο.


Δηλώνω λοιπόν ότι τιμώ και σέβομαι τον κ. Φ. Κρανιδιώτη ως άνθρωπο, ως ενεργό πολίτη και ως επαγγελματία δικηγόρο και του ζητώ συγγνώμη για τις προσβολές και τους υβριστικούς χαρακτηρισμούς και τους συκοφαντικούς ισχυρισμούς που του απηύθυνα με τα άρθρα μου, τις δηλώσεις μου και την ραδιοφωνική μου συνέντευξη.
Τα αυτά ισχύουν και για το σωματείο ” Κεντρική Ομάδα 21-Δίκτυο 21- Κίνηση Πατριωτικής Αφύπνισης”‘ καθώς και για τους κ.κ. Αντώνη Σαμαρά, Ευάγγελο Τσίρκα και Χριστόδουλο Γιαλλουρίδη, τους οποίους επίσης σέβομαι και τιμώ για την εντιμότητα, την σοβαρότητα και τον πατριωτισμό τους.


Ο τρόπος που χρησιμοποιήθηκα από τους αρχιτέκτονες αυτής της εκστρατείας λάσπης με τις κατευθυνόμενες ψευδείς ” πληροφορίες ” με το συκοφαντικό περιεχόμενο, στην οποία δυστυχώς δέχθηκα να συμμετάσχω τυφλωμένος από την πολιτική μου πίστη σε αυτούς, με εξέθεσε ανεπανόρθωτα και με υπέβαλε σε μία δικαστική περιπέτεια, στην πορεία της οποίας οι ” φίλοι ” μου, αφού υπέθαλψαν τα παραπάνω, με εγκατέλειψαν.
Αθήνα, 23 Οκτωβρίου 2001
Μανώλης Βασιλάκης»


Μετά από σχεδόν δυο δεκαετίες αμισθί διεθνιστική έμπρακτη αλληλεγγύη σε εκατοντάδες κούρδους αγωνιστές που έχω υπερασπιστεί, δεν περιμένω δημοκρατικά εύσημα από «ορφανά» του Σχεδίου Ανάν και οι αναγνώστες σας μπορούν να κρίνουν ποιος ψεύδεται και ποιος διέπεται από ολοκληρωτισμό και αστεία, ομολογουμένως, κακία.
Αναρωτιέμαι δε γιατί πήρε τόσο βαριά και προσωπικά το άρθρο μου στο www.antinews.gr. Κάτι θα ξέρει.


Το εν γένει ηθικό δίδαγμα είναι ότι ανάμεσα σε όλα τ’ άλλα είδη και υποείδη, ευδοκιμούν στον Τύπο και διάφορα «τροπικά πουλιά».
Με την προσήκουσα τιμή
Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης
Δικηγόρος
Σημείωση: Το Αντίβαρο είχε από το 2001 δημοσιεύσει την δήλωση του Μανώλη Βασιλάκη καθώς και άρθρο της εφημερίδας Παρόν στις 25/11/2001 με σχετικές αναφορές.
Πηγή: Αντίβαρο

13 σχόλια:

  1. Κρίμα στην εφημερίδα, που κάποτε κοσμούσε με τα άρθρα του ο πάπας της ελληνικής δημοσιογραφίας, ο "ΓΑΒ" (Γεώργιος Α. Βλάχος), τώρα να κουτσουλά ο "Πάσχων" Μανδραβέλης, ο Καμπύλης, η Κουναλάκη και όλο αυτό το "προοδευτικό" νεοταξίτικο μπουλούκι.

    Όσο για το σούργελο, τον Βασιλάκη, σχόλια δεν χρειάζονται. Φρόντισε να τα κάνει αυτός του εαυτού του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο ...Πάσχων την έκανε γαργάρα !!!
    τζιμης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δεν αξιζεουν τον κοπο ουτε να τους φτυσεις.
    Ναι ολα αυτα τα ορφανα του σχεδιου ΑΥΝΑΝ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Κωνσταντῖνος Ρούμογλου13 Ιανουαρίου 2011 στις 10:21 μ.μ.

    ἄν δὲν κάνω λάθος ὁ ΓΑΒ ἦταν βασιλόφρων, ἀντιβενιζελικὸς στὶς ἀποφασιστικὲς ἐκλογὲς τοῦ 1 ΝΟΕΜΕΒΡΙΟΥ 1920 καὶ συγγραφέας τοῦ γνωστοῦ ἄρθρου ΟΙΚΑΔΕ, δηλαδὴ, νὰ γυρίσουν πίσω οἱ Ἑλληνικὸς Στρατὸς ἀπὸ τὴν Μικρὰ Ἀσία. Αὐτὰ, γιὰ θυμόμαστε πιὰ εἶναι ἡ ἱστορία αὐτῆς τῆς καθόλα σοβαροφανοῦς ἐφημερίδος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μεταξύ άλλων, το ΠΑΡΟΝ στις 25/11/2001 είχε αποκαλύψει και τα εξής:

    "Έχει περάσει ένας μήνας απ' την συγκλονιστική αποκάλυψη - ομολογία του αρθρογράφου Μαν. Βασιλάκη (Ενώπιον δικαστηρίου), ότι την περίοδο της παράδοσης Οτσαλάν συμμετείχε σε «πολιτικό παιχνίδι παραπληροφόρησης» με «κατευθυνόμενες πληροφορίες» και τόσο η κυβέρνηση όσο και η ΕΣΗΕΑ έχουν επιλέξει την δίκην-παχυδέρμων σιωπή για ένα θέμα που θα έπρεπε, απ' την πρώτη στιγμή να τις ευαισθητοποιήσει!
    .....Η δεύτερη αποκάλυψη έχει να κάνει με τις επαφές που είχε την επίμαχη περίοδο ο κ. Βασιλdκης, προφανώς για το στήσιμο των παιχνιδιών παραπληροφόρησης. Σύμφωνα λοιπόν με πληροφορίες μας, μια από τις πιο σημαντικές συναντήσεις εκείνης της περιόδου πραγματοποιήθηκε στο σπίτι του πρώην υπουργού Μιχ. Πσπσκωνσταντίνου και συμμετείχαν η Μ. Δαμανάκη, ο Γ. Πανταγιάς, o ευρωβουλευτής της ΝΔ Κ. Χατζηδάκης, ο Ριχάρδος Σωμερίτης και ένας υπουργός!"

    Τι να πρωτοθαυμάσεις εδώ; Όλα τα μωρά στην πίστα! Υπουργοί, βουλευτές, ευρωβουλευτές, δημοσιογράφοι, εφημερίδες (Αυγή κλπ). Το σύστημα αυτοπροσώπως. Και γιατί; Μα για να ψευδορουφιανέψουν και να δυσφημήσουν αυτούς που με τον ένα ή τον άλλο τρόπο πήγαν κόντρα στο ξεπούλημα τού Οτζαλάν. Για δε τον Καλεντερίδη τα θυμόμαστε όλοι, είχανε φάει τα λυσσακά τους, τι διπλό πράκτορα τον λέγανε, τι πράκτορα τής ΜΟΣΑΝΤ και ότι άλλο απίθανο (πάλι υπουργοί, δημοσιογράφοι και ΣΙΑ).

    Αυτό είναι το ξεπουλημένο σύστημα που τρώει τις σάρκες αυτής τής πατρίδας. Το σύστημα που αφού υπηρέτησε κάθε ντόπιο και ξένο αφεντικό, ρουφιάνεψε και σπίλωσε συνειδήσεις όταν ένοιωσε κίνδυνο, έφαγε μέχρι σκασμού, και στο τέλος μάς έφτασε στη χρεωκοπία και μάς παρέδωσε χειροπόδαρα στους διεθνείς τοκογλύφους.

    Συγχαρητήρια για την ανάρτηση skal. Αυτά πρέπει από καιρό σε καιρό να υπενθυμίζονται (μαζί με τα ονόματα εννοείται), έτσι για να μην ξεχνιώνται...

    Υ.Γ. Ύστερα από αυτά που έγραφε το άρθρο στο ΠΑΡΟΝ στις 25/11/2001, πιστεύω ότι λίγες έφαγε τελικά ο Χατζηδάκης τις προάλλες. Για τον ίδιο λόγο, αφού ο ανώτατος φορέας - εκπρόσωπος τών δημοσιογράφων (η ΕΣΗΕΑ) τήρησε αυτή την πρόστυχη στάση (εξ οικείων τα βέλη), να μη μιξοκλαίνε μετά οι δημοσιογράφοι (που ψηφίζουν αυτή την ΕΣΗΕΑ) όταν ο κόσμος τούς φωνάζει: "Αλήτες - ρουφιάνοι - δημοσιογράφοι".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΠΙΓΚΟΥΙΝΟΣ ..o ευρωβουλευτής της ΝΔ Κ. Χατζηδάκης...

    Μήπως πρέπει ο Κος Φαήλος να ξανασκεφτεί την δήλωση του για τον Κο. Χατζηδάκη;
    ...Έπλεξε το εγκώμιο του μετριοπαθούς Κ. Χατζηδάκη Πηγή: real.gr

    Κανείς δεν πρέπει να Ξεχνά και Τίποτα δεν πρέπει να Ξεχνιέται

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Λυπάμαι ειλικρινά πυο το λέω, αλλά ο δημόσιος βίος έχει γεμίσει άθλια υποκείμενα, που ακριβώς επειδή δεν είναι ακέραιοι και έχουν πολλά τρωτά σημεία, δεν μπορύν να υπηρετήσουν το λαό και την πατρίδα.
    Να μην τους ψηφίζουμε, λοιπόν, τους αλήτες, και να μην παίρνουμε τις εφημερίδες τους, των ρουφιάνων και των εκλεκτών της Πρεσβείας εννοώ.
    Λαϊκή κατακραυγή, κράξτε τους όπου τους δείτε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Προσωπικά θλίβομαι, αλλά και εκνευρίζομαι αφάνταστα, που δεν λέμε τα πράγματα με το όνομά τους !!! Όλοι κρίνονται εκ του αποτελέσματος: ΠΑΕΙ ΚΑΤΑ ΔΙΑΟΛΟΥ Ο ΕΡΜΟΣ ΑΥΤΟΣ ΤΟΠΟΣ;;; ΝΑΙ, ή ΟΧΙ;;; ΑΝ ΟΧΙ, ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ (ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ 30 ΧΡΟΝΩΝ) ΕΙΝΑΙ ΗΡΩΕΣ που τον έσωσαν!
    ΑΝ ΝΑΙ, ΤΟΤΕ ΕΙΝΑΙ ΕΘΝΙΚΟΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ!!!
    Το "βαψομαλιάδες" και το "ντιντίδες", απλώς περιγράφουν πως το έκαναν: ΦΡΟΝΤΙΖΟΝΤΑΣ ΜΟΝΟ ΤΗΝ ΑΦΕΝΤΟΜΟΥΤΣΟΥΝΑΡΑ ΤΟΥΣ!!! ΚΑΝΕΝΑΣ ΤΟΥΣ ΔΕΝ ΠΟΝΑΕΙ ΤΟΝ ΤΟΠΟ!
    Συμφωνώ απόλυτα με τον κ Φ Κρανιδιώτη, αλλά απλά, περιμένω να δω πού το πάει!
    Δημοσθένης ο Μακεδών

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Α- Για τους ντιντήδες.

    Έλεος ! Τόσο πολύ, και τόσο πολλοί πια ενοχλήθηκαν από μια λέξη : «ντιντήδες». Πάντα πίστευα και πιστεύω ότι οι λέξεις, ως εικόνες των σκέψεών μας, είναι όπλα που μόνο με τα πυρηνικά συγκρίνονται – ξαφνικά οι ντιντήδες ακούγοντας έναν απλό «αξιολογικό» χαρακτηρισμό είδαν το μεγαλείο τους κατάμουτρα, και δεν το αντέχουν ... Φυσικά υπάρχουν και αυτοί που «πάσχουν» από το σύνδρομο του επίδοξου ντιντή, να γίνουν ντιντής στην θέση του ντιντή – ένας ντιντηδο-ιζνογκουντισμός απείρου κάλλους και εξευτελισμού –, δεδομένου ότι απαραίτητο εργαλείο ύπαρξης του κάθε ντιντή είναι η κατάληψη κάποιας θέσης εξουσίας. Πράγμα εύκολο στις μέρες μας που, όπως καθημερινά ανακαλύπτουμε, οι θέσεις εξουσίας μοιράζονται σε σκοτεινές στοές και κλειστές αίθουσες μυστικών συνάξεων, από παρηκμασμένα γερούνδια με ποδίτσες (ίσως και ξεσκονόπανα, είναι κι αυτά απαραίτητα για να ολοκληρωθεί το σετ) ή ανελεύθερα ανθρωπάρια μπροστά στα οποία η εικόνα του θείου Σκρουτζ να κάνει σερφ στο θησαυροφυλάκιό του ωχριά. Μόνο που η Ελλάδα δεν είναι η Λιμνούπολη, ελπίζω να γίνει σύντομα αυτό σαφές, και σε «εκείνους» και σε εμάς από Εμάς.

    Γράφει ο - αξιότιμος - δημοσιογράφος : «...κυκλοφορούν και «εθνικοπαράφρονες...» Διαφωνώ. Οτιδήποτε είναι εθνικό μόνο παραφροσύνη δεν περιέχει. Όπως λέμε «άνθρωπος παλαιών αρχών» –άτοπο – δεδομένου ότι ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΝΕΕΣ ΑΡΧΕΣ, πραγματικές είναι μόνο οι «παλαιές». Το γνωστό παιχνιδάκι με τις λέξεις.

    Δεν μας είπαν όμως τι είναι ο ντιντής. Έχω μια πρόταση επί τούτου : δεν πιστεύω ότι ο ντιντής είναι ο ομοφυλόφιλος, δεδομένου, για παράδειγμα, ότι δεν θα τολμούσε ΠΟΤΕ κανείς να αποκαλέσει ντιντή τον Κωνσταντίνο Καβάφη ή τον Μάνο Χατζιδάκι, μεγάλους Έλληνες και δημιουργούς με αντρίκια και περήφανη ψυχή και έργο που τίμησαν την Ελλάδα και πάντα θα την τιμούν – το πως τελικά διαχειρίζεται ο καθένας την λίμπιντο και τον ερωτισμό του δεν αφορά κανέναν άλλο ούτε χαρακτηρίζει την ψυχή του.

    Ο ντιντής είναι, κατά την ταπεινή μου γνώμη, κάτι άλλο : ένα ανθρώπινο πλάσμα με μορφολογία άντρα, χωρίς ψυχή άντρα. Τραγική κατάσταση, τόσο τραγική που φλερτάρει με την κωμωδία. Ένα άδειο κέλυφος, ψυχικά ανέραστο και απελπιστικά άδειο από οποιαδήποτε μορφή ελευθερίας και θάρρους. Μια περσόνα με κουστούμι, θλιβερή και γεμάτη από απύθμενο θράσος, επιθυμίες και απαιτήσεις δόξας και πολιτικής αναρρίχησης. Ανδρείκελα ετερόφωτα, εξαρτημένα από το πολιτικό σύστημα προκειμένου να έχουν λόγο ύπαρξης και αποφασισμένα να διατηρήσουν εις βάρος μας το κιτς βλαχομπαρόκ στυλ και τρόπο ζωής τους, καταστρέφοντας στο μεταξύ τις δικές μας ζωές. Κύρια χαρακτηριστικά τους η αδυναμία τους να κοιτούν τους ανθρώπους στα μάτια, ο χαμαιλεοντισμός και η υποκρισία. Θα προκαλούσαν ατελείωτο γέλιο, όπως στις παλιές Ελληνικές ταινίες, αν δεν κατείχαν θέσεις κλειδιά στην ζωή μας ορίζοντάς την με τις «πολιτικές» τους αποφάσεις. Φοβάμαι ότι είναι μια κατάσταση μη αναστρέψιμη, κάτι σαν σερίφηδες με eye-liner και νεροπίστολα – και ένα γλυφιτζούρι στο στόμα για να είναι η εικόνα «πολιτικά ορθή».

    (συνεχίζω με το Β)
    ΡΚ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Β- Για τη ΝΔ.

    Στην ζώνη του λυκόφωτος ζούμε επιτέλους ; Υπάρχει κάποιο μαγικό χάπι, κάτι τέλος πάντων που να δικαιολογεί αυτά για τα οποία πολλοί αναρωτιούνται και απάντηση δεν λαμβάνουν ; Τομεάρχης ανάπτυξης – ανάπτυξης, το ξαναλέω για να το πιστέψω – ο Κ. Χατζηδάκης ; Να κάνει τι ; Να καλλιεργεί φαπόδεντρα ; Ή να συμμετέχει σε μυστικές συνάξεις που προάγουν την «Δημοκρατία», την γνωστή καραμελίτσα που πιπιλούσε πάλι πρόσφατα στην Βουλή ... Και ο Άρης Σπηλιωτόπουλος Τομεάρχης Παιδείας ; Τομεάρχης Παιδείας στην Ελλάδα – αυτό κι αν είναι απίστευτο. Ανέκδοτο κανονικό με το οποίο δεν γελάει κανείς. Πρωταπριλιά έχουμε ή φταίει κάτι άλλο ; Οι αεροψεκασμοί ίσως ... Την ώρα που η Πατρίδα καταρρέει και το μέλλον μας φαίνεται γκρι, η εναλλακτική στην αφόρητη κατάσταση που ζούμε είναι αυτοί οι άνθρωποι ; Και ο Μαργαρίτης Τζίμας Τομεάρχης Άμυνας ; Πλάκα μας κάνει ο Αντώνης Σαμαράς ; Δηλαδή οι μελλοντικοί αντίστοιχοι Υπουργοί είναι αυτοί ; Στα πιο κρίσιμα υπουργεία κατά την γνώμη μου – ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ, ΑΜΥΝΑΣ – για την ανάκαμψη, αναγέννηση και ασφάλεια της Ελλάδας... Τι να πω, αυτό το σουρεαλιστικό κουκλοθέατρο που έχει καταντήσει να είναι η Ζωή μας στην Ελλάδα σήμερα, έχει πολλά επεισόδια ακόμη, μέχρι να πάρουμε την Ζωή μας πίσω, ή το σκουπόξυλο και μερικούς – μερικούς στο κυνήγι.

    Κλείνω με κάποια λόγια του προαναφερόμενου Μάνου Χατζιδάκι, για να πάρουμε λίγο κουράγιο :
    «Αδιαφορώ για την δόξα. Με φυλακίζει μες στα πλαίσια που καθορίζει εκείνη κι όχι εγώ.» ΚΑΙ «Περιφρονώ αυτούς που δεν στοχεύουν στην αναθεώρηση και στην πνευματική νεότητα, τους εύκολα «επώνυμους» πολιτικούς και καλλιτέχνες, τους εφησυχασμένους συνομήλικους, την σκοτεινή και ύποπτη δημοσιογραφία καθώς και την κάθε λογής χυδαιότητα.»
    Δεν έχω λόγια, απλά μοναδικός.

    Καληνύχτα και Καλή μας Τύχη...
    ΡΚ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Αν δε με απατά η μνήμη μου ο μακαρίτης Ηλίας Πετρόπουλος έλεγε απ' το Παρίσι "οτι θα επιστρέψει στην Ελλάδα, μόνο και τότε μόνο, όταν η εφημεριδούλα της Ελενίτσας Βλάχου γράψει τα (οπίσθια)> >>Κώλος με Ω κεφαλαίο στην πρώτη σελίδα της"...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Πράγματι είναι τίτλος τιμής να καταφέρονται εναντίον σου αμφίβολων προθέσεων κειμενογράφοι, όπως ο Π.Μ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.