27/12/10

Τούρκοι χάκερς σε ιστοσελίδες κυπριακών εταιρειών

Επιθέσεις από Τούρκους χάκερς δέχθηκαν ιστοσελίδες κυπριακών εταιρειών ως αντίποινα των επεισοδίων, που σημειώθηκαν την περασμένη βδομάδα στον καλαθοσφαιρικό αγώνα μεταξύ του ΑΠΟΕΛ και της τουρκικής Πινάρ Καρσίκαγια, στο πλαίσιο της τελευταίας αγωνιστικής της φάσης των ομίλων Eurochallenge.

Ο εκπρόσωπος Τύπου της Κυπριακής Αστυνομίας, Μιχάλης Κατσουνωτός, δήλωσε ότι μετά από πληροφορίες διαπιστώθηκε ότι περίπου 20 ιστοσελίδες εταιρειών, που εδρεύουν στην Κυπριακή Δημοκρατία, δέχθηκαν μη εξουσιοδοτημένη παρέμβαση από Τούρκους χάκερς, οι οποίοι ανήρτησαν το έμβλημα της ομάδας Πινάρ Καρσίκαγια, παρουσίασαν την Κυπριακή Δημοκρατία με μισοφέγγαρο και έχουν αναγράψει το σύνθημα 'όχι τρομοκρατία στον αθλητισμό' ''. http://www.nooz.gr

Συνεχίζονται τα κτυπήματα των Τούρκων hackers-Νέο θύμα ο Δήμος Παραλιμνίου

Περισσότερες από 100 ιστοσελίδες εταιρειών ή οργανισμών δέχθηκαν δέχτηκαν μέχρι στιγμής επιθέσεις από Τούρκους χάκερς.
Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου της Αστυνομίας Μιχάλη Κατσουνωτό,  πέραν των ψηφιακών και ηλεκτρονικών τεκμηρίων, οι απεικονίσεις όσο και το περιεχόμενο της παρέμβασης, επίσης οδηγούν στο συμπέρασμα ότι προέρχονται από την Τουρκία.

«Ουσιαστικά έχει αναρτηθεί το έμβλημα της καλαθοσφαιρικής ομάδας που αγωνίστηκε την τελευταία εβδομάδα με την ομάδα του ΑΠΟΕΛ, καθώς και το μισοφέγγαρο που απεικονίζεται στο έδαφος της Κυπριακής Δημοκρατίας», ανέφερε.

Η Αστυνομία έχει έλθει σε επαφή με τις εταιρείες παροχής διαδικτυακών υπηρεσιών, καθώς και με άλλες εταιρείες που είναι οι κατασκευάστριες των ιστοσελίδων και έχει αρχίσει ήδη προσπάθεια επαναφοράς των ιστοσελίδων που έχουν δεχθεί τη μη εξουσιοδοτημένη παρέμβαση.
Είπε επίσης ότι στις ιστοσελίδες αναγράφεται σύνθημα σε τρεις διαφορετικές γλώσσες, στην τουρκική, στην ελληνική και στα αγγλικά. Εξήγησε ότι το σύνθημα που αναγράφεται στα ελληνικά είναι «δεν τρόμο στον αθλητισμό» εννοώντας ότι «δεν υπάρχει τρομοκρατία στον αθλητισμό».

Ο κ. Κατσουνωτός είπε ότι ήδη κάποιοι διαχειριστές των εξυπηρετητών (server), έχουν εκδηλώσει την πρόθεσή τους να έρθουν ενώπιον της Αστυνομίας και συγκεκριμένα στο Γραφείο Καταπολέμησης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος για να προβούν σε γραπτές καταθέσεις.

Ανέφερε τέλος ότι αν από τις ανακρίσεις και εξετάσεις που θα διενεργηθούν στο έδαφος της Δημοκρατίας δημιουργείται το υπόβαθρο για να σταλεί συγκεκριμένο αίτημα στην Τουρκία, τότε θα ακολουθηθεί η νόμιμή οδός μέσω της Interpol.

Η Αστυνομία, πρόσθεσε ο κ. Κατσουνωτός, προβαίνει στη διερεύνηση του θέματος, αλλά προτρέπει τις εταιρείες που διαπιστώνουν ότι οι ιστοσελίδες τους δέχθηκαν μη εξουσιοδοτημένες παρεμβάσεις να το καταγγέλλουν στην Αστυνομία και ειδικότερα στο Γραφείο Καταπολέμησης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος στο 22808461 ή μέσω της Γραμμής του Πολίτη στο 1460.http://www.sigmalive.com/news/local/339767

 

2 σχόλια:

  1. μηπως θα επρεπε να κινητοποησουμε και τους δικους μας χακερς κατα προτιμηση εναντιον του Υπ.Αμυνης των Τουρκων;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μην στεναχωριέσαι Χρήστο.
    Είτε σε χάκινγκ είτε σε ανταγωνισμό βίντεο στο τέλος χάνουν.
    Για το υπουργείο Άμυνας που λες κομματάκι δύσκολο διότι όλα τα υπουργεία Εθνικής άμυνας έχουν 24 ώρες το 24ωρο ομάδες αντιχάκινγκ(επανδρωμένες με πάρα πολύ καλούς επαγγελματίες χάκερς) έτοιμες να επέμβουν. Ωστόσο δεν έχουν μόνο τα υπουργεία σελίδες στο ίντερνετ. Δεν μπορεί να φυλαχθούν καλά ταυτόχρονα όλοι οι στόχοι εκατέρωθεν διότι δεν είναι λίγοι στον αριθμό.
    Χρειάζεται λοιπόν σωστό σύστημα, σωστός προγραμματισμός για να επικρατήσεις στον ανταγωνισμό και στο τέλος να βγεις νικητής στο σύνολο. Μην στεναχωριέσαι.
    Πάντως να ξέρεις ότι σε περίοδο Χριστουγέννων, Πάσχα και Ραμαζανιού γίνεται χαμός μεταξύ Ελλήνων και Τούρκων σε κατασκευή βίντεο για Youtube και χάκινγκ σελίδων ίντερνετ.
    Πλησιάζει η αλλαγή του χρόνου και εκατέρωθεν είναι έτοιμα τα χαντζάρια...σόρρυ τα πληκτρολόγια ήθελα να πω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.