28/12/10

Επίσκεψη στην Αεροπορική Βάση «Ανδρέας Παπανδρέου»

Την Αεροπορική Βάση Ανδρέας Παπανδρέου επισκέφθηκαν το πρωί ο πρόεδρος και μέλη της κοινοβουλευτικής Επιτροπής Άμυνας. Στην παρουσία του Αρχηγού της Εθνικής Φρουράς, αντιστράτηγου Πέτρου Τσαλικίδη, ευχήθηκαν στους σμηνίτες και αξιωματικούς Χρόνια Πολλά και μοίρασαν δώρα. Η κοινοβουλευτική Επιτροπή Άμυνας, είπε ο κ. Ομήρου, θέλει να στέκεται δίπλα στα στρατευμένα παιδιά του κυπριακού λαού, δίπλα στους αξιωματικούς και τα μόνιμα στελέχη της Εθνικής Φρουράς που αγρυπνούν για την υπεράσπιση της πατρίδας.

Ο κ. Ομήρου επανέλαβε ακόμα μια φορά πως, όσο συνεχίζεται η τουρκική κατοχή και όσο η τουρκική απειλή είναι παρούσα και μάλιστα κλιμακώνεται, όπως αποδείχθηκε ανήμερα τα Χριστούγεννα με την απαγόρευση της τέλεσης Θείας Λειτουργίας στους κατεχόμενους ναούς της Καρπασίας, καθήκον μας είναι να διατηρούμε ισχυρές ένοπλες δυνάμεις και να τις αναβαθμίζουμε συνεχώς.

Αργότερα, ευχές και δώρα μοίρασε ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος σε οπλίτες και αξιωματικούς της Εθνικής Φρουράς κατά την επίσκεψή του στο στρατόπεδο Κισσόνεργας. Εκεί, τον Μακαριότατο υποδέχθηκε ο αρχηγός της Εθνικής Φρουράς, αντιστράτηγος Πέτρος Τσαλικίδης. «Να εκφράσω ακόμα μια φορά τη χαρά μου που βρέθηκα εδώ στην ταξιαρχία μαζί με τα στρατευμένα παιδιά μας και ήταν ιδιαίτερη τιμή για μας που εδώ βρίσκεται ο Αρχηγός της Εθνικής Φρουράς», δήλωσε ο Μακαριότατος.
http://www.sigmalive.com

3 σχόλια:

  1. Να κάνουμε πραγματική στρατιωτική συμμαχία με την Κύπρο, που σημαίνει μετασταθμεύσεις εκεί ελληνικών πλοίων, αεροσκαφών, αρμάτων κλπ, κοινές ασκήσεις, ενεργοποίηση του ΕΑΧ και σύνταξη Ενιαίου Αμυντικού Δόγματος κλπ και δεν έχουμε ανάγκη συμμαχίας με άλλες χώρες/ταραξίες που το μόνο που θέλουν είναι να μας κάνουν πελάτες και να μας φορτώσουν δικά τους σοβαρά προβλήματα !!!

    Προχθές πάλι οι Τούρκοι πέταξαν πάνω και από την ελεύθερη Κύπρο και δεν υπήρξε ένα αεροπλάνο να τους κάνει έστω μια αναγνώριση ...

    τζιμης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ήρθε η ώρα να αποκτήσει η Κύπρος δική της πολεμική αεροπορία.

    Για πληρέστερη αξιολόγηση της Αεροπορικής Βάσεως «Ανδρέας Παπανδρέου» καλό θα ήταν να αναζητήσουν οι Κύπριοι εθνικούς ευεργέτες ανάμεσα στους πετυχημένους μεγαλοεπιχειρηματίες συμπατριώτες μας δια την προμήθεια 30-50 αεροσκαφών πέμπτης γενιάς ή mirage 2000-5.

    Πάντως πολύ τυχεροί οι Κύπριοι τελευταία.
    Από τη μια το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο – εδώ βέβαια δεν ήταν μόνο τύχη αλλά δούλεψαν και οι ηγέτες τους έξυπνα, μεθοδικά και μυστικά για πολύ χρονικό διάστημα.

    Από την άλλη ο θεός της Ελλάδας τους έχει στείλει στο νησί δύο γεναίους Πόντιους αξιωματικούς, τον Αρχηγό της Εθνικής Φρουράς και τον Διοικητή της ένδοξης ΕΛΔΥΚ.
    Αν δεν έχουν αντιληφθεί οι ίδιοι την διαφορά που κάνει αυτό, να είστε σίγουροι ότι την έχουν αντιληφθεί οι Τούρκοι.

    Είναι επίσης τυχεροί που έχουν αρκετούς Πόντιους παλιννοστήσαντες διότι αυτοί και τα παιδιά τους θα πολεμήσουν σαν λιοντάρια όταν χρειαστεί.

    Χάρης Ν. Γκατζιώνης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τι κάνει αυτή η βάση; Υπάρχει ακόμα; Δεν χορτάριασε; Μη μου πείτε ότι οι δειλή ηγεσία μας ασχολείται με βάσεις...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.