31/12/10

ΑΥΣΤΗΡΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΜΕΤΑ ΤΑ ΑΝΟΙΓΜΑΤΑ ΣΤΟΥΣ ΚΟΥΡΔΟΥΣ Νέα ένταση στις σχέσεις Ερντογάν – Στρατηγών

Ανησυχία έχει προκληθεί στο τουρκικό στρατιωτικό κατεστημένο από τα πρόσφατα «ανοίγματα»  της τουρκικής κυβέρνησης όσον αφορά στο κουρδικό. Το Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας της Τουρκίας που συνεδρίασε εσπευσμένα παραμονές του νέου έτους και εξέδωσε γραπτή ανακοίνωση, στην οποία επισημαίνονται, (ως απάντηση στις κινήσεις της κυβέρνησης) μεταξύ άλλων, τα εξής:
«Στη Συνεδρίαση εξετάστηκαν οι εξελίξεις στο εσωτερικό και το εξωτερικό της χώρας. Η τουρκική Δημοκρατία είναι η εγγύηση της  ενότητας, της αδελφοσύνης και της ευημερίας. Στο πλαίσιο αυτό πρέπει να αποφεύγονται ενέργειες που θίγουν τη δημοκρατία, τα ατομικά δικαιώματα και τις ελευθερίες και βλάπτουν την κοινωνική ειρήνη. Κοινός στόχος μας είναι «μια σημαία, ένα έθνος, μια πατρίδα, ένα κράτος». Σε αυτό το πλαίσιο η επίσημη γλώσσα της χώρας είναι η τουρκική και δεν πρόκειται να γίνει καμία αλλαγή σε αυτή την κατεύθυνση.»
Στην ανακοίνωση εκφράζεται η ικανοποίηση για το σχηματισμό κυβέρνησης στο Ιράκ και τονίζεται ότι η Τουρκία θα συνεχίσει να στηρίζει τις προσπάθειες του «προέδρου» του ψευδοκράτους για την επίλυση του Κυπριακού.
Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης κ. Κιλιτστνάρογλου αναφερόμενος , στην αυστηρή ανακοίνωση του ΣΕΑ δήλωσε ότι τα λάθη της κυβέρνησης οδήγησαν τα πράγματα σε αυτό το σημείο. Ισχυρίστηκε επίσης ότι ο κ. Ερντογάν μετά τις αλλεπάλληλες συναντήσεις του με τους στρατηγούς και τις υπηρεσίες ασφαλείας αναγκάστηκε να κάνει στροφή 180 μοιρών.
Εμείς πιστεύουμε ότι η συζήτηση για τη «δημοκρατική αυτονομία» των Κούρδων θα σταματήσει όχι λόγω πίεσης των Στρατηγών, αλλά λόγω των επικείμενων βουλευτικών εκλογών. Μετά το ζήτημα θα επανέλθει καταλυτικά στο προσκήνιο. Οι απόψεις μας στηρίζονται σε δυο γεγονότα:
1. Ο Πρόεδρος Γκιουλ , κατά την επίσκεψη του στο Ντιγιαρμπακίρ θα χαιρετίσει τον κόσμο στην κουρδική γλώσσα και θα λάβει ως δώρο ένα κουρδο-τουρκικό λεξικό!
2. Στο αποκαλυπτικό άρθρο του Σαμίλ Ταγιάρ στην εφημερίδα Σταρ  , ο οποίος υποστηρίζει ότι οι Κούρδοι επέλεξαν την περιοχή Τζίζρε-Γιουκσέκοβα ως πιλοτική για την εφαρμογή του σχεδίου «αυτόνομου Κουρδιστάν».
Ο κ. Ταγιάρ γράφει: «Το Κόμμα Ειρήνης και Δημοκρατίας (BDP) μπορεί να προτιμήσει να στηρίξει στις εκλογές το Κόμμα Εθνικιστικής Δράσης (ΜΗΡ) του κ. Μπαχτσελί (Γκρίζοι Λύκοι) Γιατί η ενδεχόμενη σύγκρουση θα είναι μια μεγάλη ευκαιρία. Σε αυτή την περίπτωση θα αναγκάσουν το λαό να εξεγερθεί , θα χυθεί πολύ αίμα και θα επέμβουν τα Ηνωμένα Έθνη, όπως έγινε και στο Ιράκ. Οι αλλεπάλληλες μυστικές συναντήσεις που γίνονται με παράγοντες των υπηρεσιών ασφαλείας εξετάζουν το σχέδιο του αυτόνομου Κουρδιστάν που εφαρμόζεται σε μια ακτίνα 40 χλμ.
Εκεί οι Κούρδοι έστησαν τα δικά τους δικαστήρια και εισπράττουν δικούς τους φόρους σαν να είναι ο Δήμος Μακροχωρίου! Επικεφαλής της αυτόνομης οργάνωσης βρίσκεται κάποιος που φέρει την κωδική ονομασία  Σερντάρ Σερχάτ. Eξάλλου η εκτέλεση του ιμάμη του τεμένους Χατζή Σαϊντ, του Αζίζ Ταν έγινε με απόφαση αυτού του κουρδικού δικαστηρίου. Τα στρατηγεία της οργάνωσης βρίσκονται , το ένα στην περιοχή Τσέλτικ που απέχει 35 χλμ από το Χακκιάρι και το άλλο στο Ντουράνκαγια. Εάν επιτύχουν θα έχουν σχηματίσει ένα μικρό πυρήνα κρατικής οντότητας . Κατά την άποψη τους η περιοχή θα γίνει με την πάροδο του χρόνου  νέα Γάζα και θα προσελκύσει το παγκόσμιο ενδιαφέρον.
Αυτά όλα τα γνωρίζουν οι παροικούντες στην οδό βασιλίσσης Σοφίας που είναι έτοιμοι να παραδοθούν στους πασάδες της Άγκυρας και να τους χαρίσουν το μισό Αιγαίο;
http://www.elzoni.gr

4 σχόλια:

  1. Οι στρατηγοί το πάνε για πραξικόπημα πάλι...
    Κάτι τέτοιο βρωμάει στην ατμόσφαιρα...
    χεχεχεχε !!!
    τζιμης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αμάν ΜΙΤζη τι θα κάνεις μετά εσύ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μήπως είναι κούρδος ο Ερντογάν;
    και έχει φερετζέ και το κρύβει;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αμάν ΜΙΤζη τι θα κάνεις μετά εσύ;
    31 Δεκεμβρίου 2010 8:59 μ.μ.
    ------------------
    Θα κάνω τον σταυρό μου !!!
    τζιμης

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.