31/12/10

Μας κήρυξαν ηλεκτρονικό πόλεμο

Του Άδωνη Παλληκαρίδη

Συνεχίζει να προκαλεί το κατοχικό καθεστώς εγκαθιστώντας πανύψηλους πυλώνες κινητής τηλεφωνίας κατά μήκος της γραμμής αντιπαράταξης.Χθες οι Τούρκοι εγκατέστησαν νέες κεραίες στην Αυλώνα και το Μάμμαρι υπερκαλύπτοντας τα σήματα της CYTA και δημιουργώντας προβλήματα στην ομαλή λειτουργία της κινητής τηλεφωνίας.



Στην περιοχή Λάρνακας από άλλους πυλώνες που βρίσκονται στην κατεχόμενη περιοχή στην Άχνα και αλλού μόλις ενεργοποιηθούν τα κινητά τηλέφωνα μετά από πτήση προς την Κύπρο το σήμα της Τουρκσέλ εμφανίζεται πρώτο για να υποχωρήσει σε λίγο και να καταστεί δυνατή η συμβατή σύνδεση με τη CYTA.

Πρόκειται για τον συνεχή ακήρυκτο ηλεκτρονικό πόλεμο των κατεχομένων προς τις ελεύθερες περιοχές και τη νομιμότητα των συνδέσεων.
Τα τηλέφωνα που είναι συμβατά με τη CYTA παρά τη λήψη του ισχυρού σήματος της Τουρκσέλ επανέρχονται, ωστόσο είναι φανερό ότι όλα τα κινητά ξένων τηλεφωνικών εταιρειών παραμένουν για ικανό χρόνο και σε βάθος στα ελεύθερα εδάφη συνδεδεμένα με την Τουρκσέλ.

Σε ευνομούμενες χώρες η καλή γειτονία υπογορεύει λογικές ρυθμίσεις ώστε το ένα σήμα να μην εισέρχεται στο άλλο από τα διάφορα τηλεφωνικά δίκτυα.

Το θέμα αντιμετωπίζεται από τη CYTA με συνεχή παρακολούθηση τού τι γίνεται στη γραμμή αντιπαράταξης. Εκπρόσωπος της CYTA δήλωσε στη «Σ» ότι η όλη κατάσταση αποδίδεται περισσότερο σε ανταγωνιστική προσπάθεια εντός των κατεχομένων παρά ως πόλεμος προς τις ελεύθερες περιοχές.

Υπάρχει, εξήγησε, και το στοιχείο να πάρουν ξένους πελάτες που φτάνουν μέσω του αερολιμένα της χώρας και κατέχουν ξένα κινητά τηλέφωνα. Ο εκπρόσωπος της CYTA αποδέκτηκε ότι οι Τούρκοι ενισχύουν τα σήματά τους προς τα ελεύθερα εδάφη, το ίδιο όμως θα μπορούσαν να παραπονεθούν και οι ίδιοι γιατί το σήμα της CYTA μπαίνει βαθιά στην κατεχόμενη περιοχή.

Μετά τους χάκερς, οι κεραίες

Προχθές οι κατοχικές αρχές μέσω της τουρκικής Τουρκσέλ εγκατέστησαν δύο νέους πανύψηλους πυλώνες στην περιοχή της Αυλώνας και του Μάμμαρι.

Έτσι μετά το νέο πυλώνα στην Άχνα, ύψους 50 μέτρων, οι κατακτητές έχουν στη διάθεσή τους και άλλες δύο κεραίες στην περιοχή Αυλώνας- Μάμμαρι.

Η κατασκευή τους έγινε σε χρόνο ρεκόρ με υλικά που ήρθαν από την Τουρκσέλ Τουρκίας.

Είναι φανερό ότι στόχευση είναι, πέραν της εξυπηρέτησης της τουρκοκυπριακής κινητής τηλεφωνίας, και η ίδια η ελεύθερη κυπριακή επικράτεια ώστε να δοθεί το μήνυμα πως η Τουρκία κάνει κουμάντο.

Το θέμα εξετάζεται επισταμένα από το Υπουργείο Συγκοινωνιών που χθες κατέβαλε προσπάθεια να πέσει στα μαλακά. Επισημάνθηκε ότι με τα ηλεκτρονικά μέσα, δεν παράγονται πολιτικά αποτελέσματα. Πάντως είναι η δεύτερη ιταμή πρόκληση των Τούρκων μετά την κατευθυνόμενη εισβολή των Τούρκων χάκερς στις κυπριακές ιστοσελίδες στο διαδίκτυο. Δεν ήταν δυνατό ιδιώτες χωρίς καθοδήγηση και ψηλή τεχνική επάρκεια να κάνουν τόσο μαζική επίθεση.

Πολιτικά κόμματα χαρακτηρίζουν ιταμή πρόκληση την ανέγερση κεραιών τηλεφωνίας εγγύς της πράσινης γραμμής και ζητούν το θέμα να καταγγελθεί στα Ηνωμένα Έθνη και στη διεθνή ένωση τηλεφωνίας.http://www.sigmalive.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.