28/12/10

Συμβιβασμό με Τουρκία σχεδιάζει το Ισραήλ

Το Ισραήλ αποκλείει να ζητήσει συγγνώμη, αλλά εξετάζει το ενδεχόμενο ενός συμβιβασμού με την Τουρκία, μετά την επιδρομή εναντίον του στολίσκου ανθρωπιστικής βοήθειας με προορισμό τη Γάζα τον Μάιο, κατά τη διάρκεια της οποίας εννέα Τούρκοι σκοτώθηκαν, δήλωσε απόψε ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου.

«Δεν θέλουμε να ζητήσουμε συγνώμη, αλλά να εκφράσουμε τη λύπη μας προς την Τουρκία», δήλωσε ο Νετανιάχου κατά τη διάρκεια μιας αποκλειστικής συνέντευξης προς το ισραηλινό ιδιωτικό τηλεοπτικό κανάλι «10».
«Δεν θέλουμε οι στρατιώτες μας να παραπέμπονται ενώπιον διεθνών δικαστηρίων. Οι στρατιώτες μας ενήργησαν σύμφωνα με τους κανόνες», πρόσθεσε, αφήνοντας να εννοηθεί ότι μια συγνώμη θα μπορούσε να ερμηνευθεί ως αναγνώριση της ευθύνης από την πλευρά τους .

Χθες Κυριακή, ο Ισραηλινός υπουργός εξωτερικών, ο υπερεθνικιστής Αβιγκντορ Λίμπερμαν, ισχυρίστηκε ότι «δεν θα υπάρξει συγγνώμη. Αυτός που θα πρέπει να ζητήσει συγγνώμη, είναι η κυβέρνηση της Τουρκίας για την υποστήριξη της τρομοκρατίας». Όταν ρωτήθηκε για τις δηλώσεις αυτές από το δίκτυο «10» ο κ. Νετανιάχου απάντησε: «Στον κυβερνητικό συνασπισμό μου, υπάρχουν διαφορετικές απόψεις, αλλά ο πρωθυπουργός εκφράζει τη φωνή της κυβέρνησης».

Το Σάββατο, ο επικεφαλής της τουρκικής διπλωματίας, Αχμετ Νταβούτογλου, διαβεβαίωσε ότι η χώρα του θέλει μια συμφιλίωση με το Ισραήλ μετά το επεισόδιο της επιδρομής στον στολίσκο που κατευθυνόταν στη Γάζα, αλλά θα πρέπει γιαυτό το εβραϊκό Κράτος να ζητήσει συγγνώμη και να καταβάλει αποζημίωση.

Την Κυριακή, χιλιάδες άνθρωποι ανεμίζοντας τουρκικές και παλαιστινιακές σημαίες υποδέχτηκαν στην Κωνσταντινούπολη το πλοίο «Μάβι Μαρμαρά», μετά από αρκετούς μήνες επισκευών σε τουρκικό λιμάνι στη Μεσόγειο.

Η τουρκική ισλαμιστική μη κυβερνητική οργάνωση «ΙΗΗ», στην οποία ανήκει το πλοίο, έχει ανακοινώσει ότι αυτό θα αποτελέσει μέρος ενός νέου στόλου με ανθρωπιστική βοήθεια που θα αναχωρήσει για τη Γάζα στις 31 Μαΐου του 2011.

www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

12 σχόλια:

  1. Καλά ειπώθηκε πως μεταξύ των δύο υπάρχουν σχέσεις μάνας-παιδιού.Ακόμα δεν πέρασε χρόνος απο την επίθεση και η δύο τους θέλουν να συμφιλιωθούν.Πού είναι αυτοί που προπαγανδίζουν υπέρ της Ελληνοισραηλινής φιλίας;; Τρίχες κατσαρες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Prin tis 28 Ianouariou 2010 i Meta??
    Akoma den exoume dei tipota apo tous Tourkous
    X

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. "Η τουρκική ισλαμιστική μη κυβερνητική οργάνωση «ΙΗΗ», στην οποία ανήκει το πλοίο, έχει ανακοινώσει ότι αυτό θα αποτελέσει μέρος ενός νέου στόλου με ανθρωπιστική βοήθεια που θα αναχωρήσει για τη Γάζα στις 31 Μαΐου του 2011."

    Εάν γίνει αυτή η κίνηση, περιμένω να δω πώς θα χειριστούν το θέμα οι Έλληνες ακτιβιστές. Θα συμμετάσχουν ή θα οργανώσουν άλλη αποστολή με όλους τους υπόλοιπους που συμμετείχαν παλιότερα (πριν τη συμμετοχή του ΙΗΗ); Εδώ θέλει μαγκιά, δηλαδή να συνεννοηθούν με όλους τους παλαιότερους ότι από τη στιγμή που προσπαθήθηκε να γίνει καπέλωμα και εκμετάλλευση του θέματος της βοήθειας (από πλευράς ΙΗΗ και Τουρκίας) θα πρέπει να τους απομονώσουν και να συνεχίσουν όπως έκαναν παλιότερα. Σε αντίθετη περίπτωση, εάν συρθούν πίσω από τις εξελίξεις και αφεθούν να γίνουν ουρά των ΙΗΗάδων, τότε θα έχουν υπονομεύσει οι ίδιοι τον αρχικό σκοπό της βοήθειας και πλέον δεν θα έχουν καμμία δικαιολογία γι αυτό. Πέρισυ δεν ήξεραν. Τώρα ξέρουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ο συμβιβασμός μπορεί να είναι και απλές δηλώσεις σε επίπεδο ΥΠΕΞ των δυο χωρών , χωρίς να δεσμεύει κανέναν από τους δυο σε τίποτα. Απλά μπλα-μπλα , φρου-φρου και αρώματα.
    Μη βιάζεστε να βγάλετε συμπεράσματα και το «πράγμα» θέλει στενή παρακολούθηση.
    Το Ισραήλ έχει ήδη χαράξει την πολιτική στάση έναντι της γειτόνισσας για το μέλλον και αυτό θα φανεί πολύ σύντομα. Όταν τα συμφέροντά του θίγονται από την γειτόνισσα και βλέπει ότι αυτή δεν κάνει πίσω , τόσο η πίεση θα μεγαλώνει και μάλιστα αυτή την στιγμή το καζάνι που βράζει είναι σε οριακό σημείο έκρηξης.
    Εμείς απλά πρέπει να παρακολουθούμε σε απόσταση ασφαλείας για να μην «τσουρουφλιστούμε».
    Θα μπορούσε ποτέ η γειτόνισσα να ζητήσει «συγνώμη» για τις γενοκτονίες τόσων λαών;
    Θα μπορούσε ποτέ η γειτόνισσα να επιστρέψει το βιος – περιουσίες πίσω σε όλους αυτούς που ανήκει;
    Ας συμβιβαστεί με την Ιστορία και το παρελθόν της η γειτόνισσα και μην ζητάει μόνο αλλά και να δίνει.
    Ότι σύντομα θα δώσει «ΠΟΛΛΑ» την ενοχλεί και τώρα τρέχει να μαζέψει τα ασυμμάζευτα.

    Θα είναι όμορφα σου λέω όταν χαράζει στο Αιγαίο
    Πέτρος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αν αυτό δεν είναι κοινωνική ευαισθησία τότε πέστε μου τι είναι.

    Από 0-800 κιλοβατώρες αύξηση 13,7%
    Από 801-1000 kwh αύξηση 2,6%
    Από 1001-1200 kwh αύξηση 2,7%
    Από 1201-1600 kwh αύξηση 2,7%
    Από 1601-2000 kwh αύξηση 1,6%
    Από 2001-3000 kwh μείωση 4,4%
    Από 3001 kwh και πάνω, μείωση 13,8%!
    Τα αγροτικά τιμολόγια στο + 5%!
    Το ρευμα στη χαμηλή οικογενειακή κατανάλωση στο + 14% ενω στην κατανάλωση πάνω από 3000kwh μείωση -14%!!!
    Δηλαδή ο λογαριασμός των κροίσων θα είναι πολύ φθηνότερος ενώ των φτωχών πολύ ακριβότερος;

    ΤΙ ΝΑ ΠΡΟΣΘΕΣΕΙ ΚΑΝΕΙΣ;
    ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΛΟΓΙΑ.

    ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΤΡΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Θεωρώ ότι ο συμβιβασμός δεν δηλώνει και αποκατάσταση σχέσεων παρά μόνο, θα έλεγα, ανεκτικότητα. Από την άλλη, φαίνεται ότι το Ισραήλ παίρνει ήδη από καιρό τα μέτρα του να παρακάμψει γεωπολιτικά την Τουρκία. Το μέλλον θα δείξει. Πιστεύω ότι αν φανούμε έξυπνοι και ψύχραιμοι ίσως να κερδίσουμε και εμείς κάτι από αυτή την ιστορία όπως συμβαίνει με την Κύπρο.

    Albert.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Χαίρετε και από εμένα φίλοι μου.

    Ο ανώνυμος 28 Δεκεμβρίου 2010 9:13 π.μ έγραψε:

    "Καλά ειπώθηκε πως μεταξύ των δύο υπάρχουν σχέσεις μάνας-παιδιού"

    Βέβαια, όσοι ισχυριζόμαστε, ότι τα συμφέροντα που ενώνουν την Τουρκία με το Ισραήλ είναι περισσότερα από εκείνα που την χωρίζουν, μπαίνουμε συνήθως στο στόχαστρο των πάσης φύσεως φιλοισραηλινών Ελλήνων, Εβραίων και εν γένει όσων είναι υποστηρικτές της Ελληνοισραηλινής συμμαχίας. Οι συνήθεις χαρακτηρισμοί που μας επιδαψιλεύουν οι "ευγενικοί" αυτοί άνθρωποι είναι "αντισημίτης" και "ισλαμολάγνος".
    Προσωπικά είμαι θιασώτης της συμμαχίας με τους Ρώσους για λόγους που έχω εξηγήσει πολλές φορές.

    Δεν είμαι λοιπόν δογματικά αντίθετος σε οποιαδήποτε συμμαχία θα μπορούσε να βάλει την Τουρκία στη γωνιά της, αλλά έχω μάθει να κρατάω και μικρά καλάθια. Επί του προκείμενου έχω να θίξω κάποια σημεία.

    1.
    Πόσες φορές έχετε διαβάσει σε μια ανάρτηση ότι το Ισραήλ εμφανίζεται να επιδεινώνει τις σχέσεις του με την Τουρκία; Και ακόμη, σε πόσες αναρτήσεις έχετε διαβάσει ότι το Ισραήλ προσπαθεί να αναθερμάνει τις σχέσεις του με την Τουρκία;
    Μάλιστα οι αντιφατικές αυτές ειδήσεις έρχονται σχεδόν με ρυθμό εναλλαγής μια προς μια. Κρύο-ζέστη, ψυγείο-φούρνο και τανάπαλιν.
    Στη μια περίπτωση θριαμβολογούν οι φιλοισραηλινοί και ξιφομαχούν τον αέρα, ενώ στην άλλη, οι αντίθετοι με την φιλοισραηλινή συμμαχία που βλέπουν να επιβεβαιώνονται οι επιφυλάξεις τους!
    Και η ιστορία συνεχίζεται. Πραγματικά έχω αρχίσει να σκέπτομαι ότι δεν αξίζει κανείς να σχολιάζει σοβαρά τέτοια θέματα, αφού όπως αποδεικνύεται, αγνοούμε όλοι μας τα βαθύτερα, τα πίσω από το παρασκήνιο δρώμενα. Έχουμε ελλειπή πληροφόρηση, οπότε ελλιπής θα είναι μοιραία και η οποιαδήποτε ανάλυση μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. 2
    Κρίνοντας από τα παραπάνω (δηλ. την αδυναμία κατανόησης του ζητήματος λόγω της ελλιπούς ενημέρωσης)κατέφυγα σε κάτι που ο σοφός λαός μας το έχει αντιληφθεί ως ένα πρακτικό τρόπο αναζήτησης κάποιου άγνωστου δεδομένου, όταν υπάρχει δυσκολία επιβεβαίωσης του. Την φαινομενολογία των πραγμάτων!
    Ο λαός λέει σε μια παροιμία του: "Ο έρωτας, ο βήχας και το χρήμα δεν κρύβονται"
    Γιατί; Επειδή είναι αναγκασμένα να εκδηλώνονται ή άλλως ειπείν, δε μπορούν να αποκρυβούν όσο και αν θέλεις. Φαινομενολογικά, ο ερωτευμένος θα κάνει οπωσδήποτε κάποιες κινήσεις που θα προδίδουν τα αισθήματα του, το ίδιο και ο άνθρωπος που δεν μπορεί να καταπνίξει τον βήχα του, ο έχων δε χρήματα, αργά ή γρήγορα θα αρχίζει να τα ξοδεύει, λογική που γνωρίζει καλά η αστυνομία και το χρησιμοποιεί καταλλήλως (αν είναι παράνομη η πηγή των εσόδων) ως τρόπο εντοπισμού και σύλληψης.
    Στα τρία αυτά, εγώ θα πρόσθετα και την συμμαχία, ως κάτι που αν υπάρχει δε μπορεί να αποκρυβεί. Όμως υπάρχει;
    Τα σημεία και τα φαινόμενα, φίλοι μου δεν δείχνουν κάτι τέτοιο. Πέρα από τα λόγια, τις επισκέψεις και τις ασκήσεις με το Ισραήλ, τίποτα δεν φαίνεται να δείχνει κάποια δυναμική αλλαγή στην πολιτική μας απέναντι στην Τουρκία. Κάτι που να διαφαίνεται πως η Ελληνική Κυβέρνηση βασίζεται σε αυτό και ότι τώρα μπορεί να αλλάξει κάποια δεδομένα. Τίποτα. Για αυτό τον λόγο τίποτα στο Αιγαίο, καμιά αντίσταση, οι κορβέτες σουλατσάρουν, οι Τούρκοι συνεχίζουν να απαιτούν και εμείς συνεχίζουμε να τους εξευμενίζουμε προβαίνοντας σε διαπραγματεύσεις.
    Πιστεύετε, πράγματι, ότι υπάρχει τέτοια συμμαχία; Και αν ναι, γιατί δεν εκδηλώνεται; Ας ξυπνήσουμε φίλοι μου. Για κάποιο λόγο η Ελληνική Κυβέρνηση παίζει το επικοινωνιακό και μόνο παιχνίδι του Ισραήλ! Τώρα, σε τι θα μπορούσε να βοηθήσει αυτό ουσιαστικά και μακροχρόνια την Ελλάδα δεν το έχω καταλάβει ακόμη. Ανησυχώ όμως μήπως είναι και για κακό μας τελικά όλη αυτή η σκηνοθεσία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Πίγκο, μήπως και άφησαν οι Ισραηλινοί άλλα πλοία (γαλλικά, ιρλανδικά κλπ) για την Γάζα που πήγαιναν εκεί μήνες μετά χωρίς καμία συμμετοχή Τούρκων;
    Πιστεύεις ότι ΜΟΝΟ οι Τούρκοι είναι το πρόβλημα, ή κυρίως τους ενδιαφέρει να απομονωθεί πλήρως η Γάζα;

    Σε ανάρτηση του Ινφογνώμονα πριν λίγες μέρες, περιγράφονται από τους Έλληνες ακτιβιστές οι εκτεταμένες ζημιές που προκάλεσαν οι σιωνιστές στα δύο κύρια σκάφη τους.
    Επομένως, η επόμενη ελληνική αποστολή θα αργήσει να πραγματοποιηθεί λόγω αυτής της αντικειμενικής αδυναμίας.

    Τα πλοία -σε ερειπώδη κατάσταση- βρίσκονται ακόμα σε ισραηλινό λιμάνι και απαιτείται πολυέξοδη επιχείρηση ρυμούλκησής τους, η δε επισκευή τους απαιτεί και πολύ χρόνο και πολύ χρήμα.

    Οι σιωνιστές έκλεψαν ή έσπασαν όλα όσα είχαν κάποια αξία (κινητήρες, ηλεκτρικά/ηλεκτρονικά, καμπίνες, κουζίνα, τουαλέτες, σωστικές λέμβους, όργανα κλπ).

    Η περίπτωση να δεχτούν χρήματα από την τουρκική κυβέρνηση για να αγοράσουν ή ενοικιάσουν άλλα σκάφη, ΔΕΝ ΠΑΙΖΕΙ !!!
    ΟΥΔΕΠΟΤΕ ΥΠΗΡΞΕ ΤΕΤΟΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ !!!

    τζιμης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Prin tis 28 Ianouariou kyrioi i meta?
    AKOMA DEN EXETE DEI (OLOI MAS) TIPOTA
    X

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Τίποτα δεν θα είναι όπως ρπιν. Το γυαλί δεν κολάει με τίποτα. Μόνο αν τηχθεί και ξαναμπεί σε καλούπι. Τέτοια πράγματα δεν γίνονται. Οι προθέσεις εκατέρωθεν είναι πλέον γνωστές. Ίσως γίνεται μια προσπάθεια να πέσουν οι τόνοι αλλά πέραν αυτού ού. Έτσι διδάσκει η ζωή...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. //Prin tis 28 Ianouariou kyrioi i meta?
    AKOMA DEN EXETE DEI (OLOI MAS) TIPOTA
    X
    28 Δεκεμβρίου 2010 9:13 μ.μ.//
    ---------------
    Τι θα γίνει ρε φίλε αυτή τη μέρα;
    Είναι Παρασκευή και έχω να πληρώσω δόση για το αυτοκίνητο.
    Εάν είπε ο πατέρας Μάξιμος στη Ζούγκλα ότι θα γίνει η δευτέρα παρουσία, να μη πληρώσω τσάμπα τα 1.000 ευρώ (είναι για Καγιέν).
    τζιμης

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.