29/12/10

Ανασφάλιστος από το 2008 ο Αιγύπτιος καθαριστής

Ο 44χρονος Αιγύπτιος Ασίζ Εμάντ, που βρήκε τραγικό θάνατο πέφτοντας από τον τρίτο όροφο, ενώ καθάριζετα τζάμια της Γενικής Γραμματείας Διαχείρισης Κοινοτικών Πόρων, εργαζόταν ανασφάλιστος από το 2008.Σύμφωνα με πληροφορίες, οι μέχρι στιγμής έρευνες του Σώματος Επιθεωρητών Εργασίας έχουν εντοπίσει ότι ο άτυχος εργαζόμενος ήταν ασφαλισμένος στο ΙΚΑ από το 1998 έως το 2004 και εν συνεχεία μέχρι το 2008 εργαζόταν με αυτασφάλιση. Από το 2008 όμως και μετά δεν καλύπτονταν από κάποιο ασφαλιστικό φορέα.

Η ΓΣΕΕ με ανακοίνωση της εκφράζει τη βαθύτατη λύπη της για το θάνατο του Αιγύπτιου εργαζόμενου καθαριότητας, καταδικάζει τη συνεχιζόμενη και ανενόχλητη εργοδοτική αυθαιρεσία, ειδικότερα στον χώρο της καθαριότητας και υπενθυμίζει ότι η Συνομοσπονδία και τα συνδικάτα έχουν κάνει τεκμηριωμένες και ρεαλιστικές προτάσεις που όμως δεν έχουν ληφθεί υπόψη από τους αρμόδιους φορείς.

Η ΓΣΕΕ καλεί τέλος το Υπουργείο Εργασίας το ΣΕΠΕ και τη δικαιοσύνη να προχωρήσει άμεσα στην τιμωρία των υπευθύνων και στη λήψη μέτρων για την ενίσχυση και τη φροντίδα της οικογένειας του άτυχου εργαζόμενου.
http://www.epikaira.gr/epikairo.php?id=7756&category_id=86

9 σχόλια:

  1. Kριμα για τον ανθρωπο αλλα αν ηταν κανας Ελληνας δεν νομιζω να ειχε δωθει τοση δημοσιοτητα........
    Τωρα ανακαλυψαν την μαυρη εργασια?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ενας λιγοτερος

    απο το 1990
    ολοι ανασφαλιστη δουλευουν

    ελληνες και ξενοι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αυτο που με εκνευριζει πιο πολυ απο ολα ειναι οι τηλεοπτικου τυπου δηλωσεις πως το μαχαιρι θα φτασει μεχριτο κοκαλο,η εταιρεια που εργαζοταν ο συγχωρεμενος θα αποκλιστει απο δημοσιες εργολαβιες κτλ
    Ελεος πια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Κρίμα για μια ζωή που χάθηκε αλλά αφορμή παίρνοντας για το θέμα της ανασφάλιστης εργασίας, ας μην καμώνονται τα ΜΜΕ και η κυβέρνηση ότι ανακάλυψαν τον τροχό. Η ανασφάλιστη εργασία στην Ελλάδα από πάντα ήταν σε μεγάλα επίπεδα, ιδίως τον κλάδο της οικοδομής που τα μεροκάματα, πρό λαθρομεταναστών, ήταν τοσο μεγάλα που πολλοί νέοι προτιμούσαν να παίρνουν και το μισό ένσημο στο χέρι και να μαζεύουν μεγάλα ποσά. Τώρα η ανασφάλιστη εργασία θα γίνει, αν δεν έγινε κιόλας, καθεστώς. Να αναπαυτεί η ψυχή του αδικοχαμένου εργάτη, αλλά από κάποιον Έλληνα στερούσε αυτή τη δουλειά, έστω και ανασφάλιστη. Γιατί μη μου πείτε ότι αν προσφέρεις δουλειά ανασφάλιστη σε Έλληνα δεν θα την δεχτεί. Η πραγματική ζωή έξω στο δρόμο αυτό δείχνει και δεν έχει καμμία σχέση με τις φαντασιώσεις των βολεμένων φιλάνθρωπων χαρτογιακάδων που πονάν χωρίς εμάς για μας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΕΛΛΑΣ ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ ΣΟΥ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Άμβλυνση των συναισθημάτων μας προκαλεί και το γεγονός και η αντιμετώπισή του , προς αποδοχή των νέων αντεργατικών μέτρων.
    Μέχρι που το πάνε οι της παγκόσμιας διακυβέρνησης με τον με υπερβάλλοντα ζήλο Γιωργάκη μας;
    Μέχρι που θα ανεχθεί και άλλες υποχωρήσεις ο επερχόμενος φτηνιάρικος πολιτισμός μας και κυρίως οι δήθεν υπεύθυνοι εκπρόσωποί του ;

    Αριστόβουλος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ...καθάριζε τα τζάμια της Γενικής Γραμματείας Διαχείρισης Κοινοτικών Πόρων...


    Μήπως στο ανεξέλεγκτο της διαχείρισης Κοινοτικών Πόρων εμπίπτουν και απολαβές ΤΙΝΩΝ, εξ απαλλοτριώσεων επί καταπατημένων δημόσιων και δημοτικών βοσκότοπων?

    Εδώ σ΄όλη την Ε.Ε. τα κράτη επιδοτούν με ανασφάλιστη εργασία τους εργοδότες.

    ----------------

    Ο/Η Ανώνυμος είπε...
    ενας λιγοτερο

    29 Δεκεμβρίου 2010 10:12 μ.μ

    Δηλαδή? ΑΝΤΕ και στα δικά σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. siga re paidia stin ellada zoume pos kanete etsi...
    na xeftilistoume mprosta ston kosmo os kratos oti asfalizoume tous polites mas,edo o allos xerei oti 8a doulepsei anasfalistos kai me kindino tin zoi tou gia na apofigei tin gagraina ton foron pou emeis tou bazoume,ti diladi alla kaname extes kai alla simera na mperdeftoume!.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΠΡΟΣ 10:40,

    ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ.
    ΕΙΝΑΙ Ο ΙΔΙΚΤΗΤΗΣ.

    ΑΝ ΤΟΝ ΑΠΟΚΛΕΙΣΟΥΝ ΑΠΟ ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΡΓΑ, ΤΗΝ ΚΛΕΙΝΕΙ ΚΑΙ ΦΤΙΑΧΝΕΙ ΑΛΛΗ Ή ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕΤΟΧΟΣ ΣΕ ΑΛΛΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ.

    ΓΙΑΥΤΟ Ο ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΣ ΑΝΑΚΑΛΥΨΕ ΤΙΣ Α.Ε. ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΝΩΝΥΜΕΣ ΜΕΤΟΧΕΣ.

    ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΤΡΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.