30/11/10

Επικεφαλής για τον ιό που χτύπησε το Ιράν,ο δολοφονημένος επιστήμονας

O πυρηνικός επιστήμονας που δολοφονήθηκε ήταν επικεφαλής της ομάδας καταπολέμησης του διαδικτυακού ιού «STUXNET» (DEBKAFILE SPECIAL REPORT) Ο καθηγητής MAJID SHAHRIARI, ο οποίος δολοφονήθηκε, χθες στην Τεχεράνη, ηγούνταν της ομάδας καταπολέμησης του ιού «STUXNET», ενώ παράλληλα ήταν υπεύθυνος σε θέματα κωδικών υπολογιστών και διαδικτυακού πολέμου του ιρανικού πυρηνικού προγράμματος. Επίσης, υπήρξε μέλος της πολιτοφυλακής «BASIJ».
Ο θάνατος του καθηγητή αποτελεί σημαντικό πλήγμα στην προσπάθεια της χώρας του ν' αντιμετωπίσει την επίθεση στο Διαδίκτυο, τους τελευταίους 6 μήνες. Μόνο τον τρέχοντα μήνα, εξαιτίας του «STUXNET», σταμάτησε η λειτουργία του για 6 ημέρες (16-22/11/10) και η αεράμυνα του Ιράν υπέστη μεγάλη ζημία.

Αν και κανείς δεν έχει αναλάβει την ευθύνη, ο ALI SALEHI, Διευθυντής της Επιτροπής Πυρηνικής Ενέργειας, αντέδρασε έντονα δηλώνοντας πως υπάρχει όριο στην υπομονή του Ιράν και οποιοσδήποτε εμπλέκεται «παίζει με τη φωτιά». Η Τεχεράνη θεωρεί υπεύθυνες τις Υπηρεσίες Πληροφοριών των ΗΠΑ και την ισραηλινή «MOSSAD» για τον θάνατο του καθηγητή.
Αξίζει να σημειωθεί ότι οι επιθέσεις κατά των Ιρανών επιστημόνων σημειώθηκαν στην πιο ασφαλή
περιοχή της πρωτεύουσας.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα «DEBKA», οι επιθέσεις κατά των επιστημόνων σημειώθηκαν στις 7:45 π.μ., 12 περίπου ώρες μετά την αποκάλυψη από τον ιστότοπο «WikiLeaks» ότι διπλωμάτες των ΗΠΑ συμφώνησαν με την πρόταση του επικεφαλής της «MOSSAD», MEIR DAGAN, σύμφωνα με την οποία η ανατροπή του ιρανικού καθεστώτος είναι ο ενδεδειγμένος τρόπος για τον τερματισμό του ιρανικού πυρηνικού προγράμματος. Ο DAGAN πρότεινε για την υλοποίηση του σχεδίου αυτού τη στρατολόγηση ιρανικών μειονοτικών ομάδων όπως οι «Baluchis» και του απελευθερωτικού τους κινήματος «JUNDALLAH».

Όπως επισημαίνει η «DEBKA», η παραπάνω επίθεση είναι η πέμπτη κατά σειρά σε διάρκεια δύο ετών. Ορισμένοι ισχυρίζονται ότι πρόκειται για έργο του κινήματος «JUNDALLAH»http://www.onalert.gr/default.php?pname=Article&catid=2&art_id=1373.

Διά στόματος Αχμαντινετζάντ Το Ιράν παραδέχεται ότι το Stuxnet προκάλεσε προβλήματα στο πυρηνικό πρόγραμμα

Τεχεράνη: Μετά από αρκετές εβδομάδες εικασιών για τις επιπτώσεις στο πυρηνικό πρόγραμμα της χώρας, ο πρόεδρος του Ιράν Μαχμούντ Αχμαντινετζάντ παραδέχτηκε τη Δευτέρα ότι το ηλεκτρονικό σκουλήκι Stuxnet προκάλεσε προβλήματα στη λειτουργία των φυγοκεντριστών.

Το σκουλήκι «κατάφερε να προκαλέσει προβλήματα σε περιορισμένο αριθμό φυγοκεντριστών», υπογράμμισε ο πρόεδρος της χώρας και πρόσθεσε ότι αυτά έχουν στο μεταξύ επιλυθεί.
Το Ιράν είχε αρνηθεί ότι το Stuxnet είχε προκαλέσει προβλήματα και διευκρίνισε ότι το σκουλήκι εντοπίστηκε πριν παρουσιαστούν επιπτώσεις.

Σύμφωνα με ειδικούς της ασφάλειας των υπολογιστών, το Stuxnet παρεμβαλλόταν στο σύστημα μετάδοσης εντολών στους φυγοκεντριστές και άλλαζε την ταχύτητά τους με αποτέλεσμα να επηρεάζεται η παραγωγή εμπλουτισμένου ουρανίου.

Για λόγους που παραμένουν άγνωστοι αλλά σχετίζονται με το Stuxnet, η παραγωγή αναστάλθηκε προσωρινά στις αρχές Νοεμβρίου διαπίστωσε η Διεθνής Υπηρεσία Ατομικής Ενέργειας.

Δεν είναι γνωστό ποιος υλοποίησε αυτό το εξαιρετικά καλοσχεδιασμένο, όπως φαίνεται, ηλεκτρονικό σκουλήκι. Κατά τους ειδικούς μόνο μία χώρα έχει τα υλικά μέσα και τα χρήματα να το κάνει, και όχι απλώς μία ομάδα χάκερ. Οι ΗΠΑ και το Ισραήλ είναι οι πιθανότεροι δράστες, αν και τίποτα δεν έχει αποδειχτεί.
Πηγή: news.in.gr

6 σχόλια:

  1. η τελευταία δημοσίευση του δολοφονημένου Dr. Majid Shahriyari
    " “Design of a Nuclear Level Switch using MCNP code, and Comparison with Experimental Result “ "

    http://garizo.blogspot.com/2010/11/israel-behind-hit-on-iran-n-scientist.html

    κατά τα άλλα .. πες μου ποιον σύμμαχο έχεις να σου πω ποιός είσαι ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ας αρχισουν τις ερευνες για την δολοφονια απ' τους "Ιρανους" σαγιανιμ.


    ..............

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Όσο σκέφτομαι τους αφελείς που έλεγαν ότι το Ισραήλ κάνει ασκήσεις στον ελληνικό εναέριο χώρο, με πρόθεση να βομβαρδίσει το Ιράν! Μήπως είχε στείλει και γράμμα "ερχόμαστε να σας βομβαρδίσουμε";; :))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. @ 30 Νοεμβρίου 2010 7:48 μ.μ.

    Το σκηνικό δεν έχει τελειώσει ακόμα βιαστική σουσουράδα.
    Μη βιάζεσαι να πανηγυρίσεις.


    Julian Assange

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. @ Julian Assange

    Δεν καταλαβαίνω τι θέλεις να πεις; Θα βομβαρδίσουν κι από πάνω;

    Να πανηγυρίσω γιατί πράγμα; Για το προφανές, δηλαδή ότι ασφαλώς δεν έχουν σκοπό να βομβαρδίσουν;

    σουσουράδα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. @ σουσουράδα
    Κάνε υπομονή.
    Κάτσε στο κλαδί σου και περίμενε.
    Βάλε περιφεριακό και φόρεσε και κανένα κράνος καλού κακού.


    Julian Assange

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.