28/11/10

ΓΡΑΜΜΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΥΑΣΙΝΓΚΤΟΝ:Υπονομεύει την αξιοπιστία του ΟΗΕ

Του Μιχάλη Ιγνατίου,mignatiou@aol.com
Τα όρια του «μη παραδεκτού» άγγιξε ο γενικός γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών Μπαν Κι Μουν με το άνευ λόγου και αιτίας κατηγορώ που εξαπέλυσε εναντίον του πολιτικού και δημοσιογραφικού κόσμου της Κύπρου, επειδή δήθεν οι πολιτικοί δεν προετοιμάζουν τον λαό για την (απαράδεκτη) λύση που θα προσπαθήσουν να του επιβάλουν και οι δημοσιογράφοι ακολουθούν τους πρώτους στο «έργο» της παραπληροφόρησης των Ελληνοκυπρίων, ούτε περνούν τις θέσεις των... αγνών εκπροσώπων του διεθνούς οργανισμού οι οποίοι νοιάζονται μόνο για την νομιμοποίηση των τετελεσμένων της εισβολής και της κατοχής.

Ο γενικός γραμματέας, ο πλέον άβουλος επικεφαλής στην ιστορία του ΟΗΕ, γράφει στην έκθεσή του ότι «η μόνη λεπτομερής πληροφόρηση που δίδεται στο κοινό από τις διαπραγματεύσεις είναι αποτέλεσμα επιλεκτικής διαρροής κειμένων μέσω των μέσων μαζικής ενημέρωσης», και προσθέτει: «Αφήνοντας τους πολίτες σε μεγάλο βαθμό στο σκοτάδι μέχρι μία συνολική λύση να είναι πολύ πιο εφικτή, μπορεί να μας φέρει αντιμέτωπους με ένα απροετοίμαστο και μη δεκτικό κοινό κατά τη στιγμή των δημοψηφισμάτων».

Ο Μπαν Κι Μουν εκφράζει και απογοήτευση «που βλέπει μια σταθερή ροή αναληθών και άκρως αρνητικών για τα Ηνωμένα Έθνη σχολίων να αντανακλάται στα μέσα ενημέρωσης. Αυτή η κριτική και η παραπληροφόρηση σχετικά με τον ΟΗΕ είναι εξαιρετικά ατυχής. Οι προσπάθειες από τους αντιπάλους της λύσης για να υπονομεύσουν την αξιοπιστία του ΟΗΕ, υπονομεύουν απευθείας την ίδια τη διαδικασία». Από την ημέρα της ανάληψης των καθηκόντων του, ο κ. Αλεξάντερ Ντάουνερ γύρισε την πλάτη στην πλειοψηφία των Ελληνοκυπρίων δημοσιογράφων και επέλεξε μία μικρή ομάδα ανυπόληπτων εκπροσώπων μέσων ενημέρωσης για να (παρα)πληροφορούν τον λαό.

Ταυτόχρονα έκοψε κάθε γέφυρα επικοινωνίας με τους ανταποκριτές των κυπριακών, των ελληνικών και των τουρκικών μέσων ενημέρωσης που εργάζονται στην έδρα των Ηνωμένων Εθνών και στην Ουάσιγκτον. Και προφανώς το έπραξε διότι έπεσε θύμα κάκιστης πληροφόρησης από την ομάδα των (άμισθων άραγε) συμβούλων του, οι οποίοι ψευδώς του είπαν πως οι ανταποκριτές είναι έτσι και αλλιώς εναντίον κάθε προσπάθειας λύσης. Πρόκειται για το μεγαλύτερο ψέμα, διότι σε ό,τι με αφορά υποστηρίζω με πάθος τις προσπάθειες ειρηνικής επίλυσης του προβλήματος, αλλά είμαι εναντίον σε κάθε πρωτοβουλία νομιμοποίησης της κατοχής.

Αυτός που έγραψε την έκθεση του γενικού γραμματέα -ο ίδιος απλώς την υπογράφειτον εξαπάτησε, αν και έπρεπε ο ίδιος να επιβεβαιώσει τα γεγονότα στα οποία αναφέρεται. Ο κ. Ντάουνερ άρχισε να ενημερώνει τους ανταποκριτές μόνο όταν ένας εξ αυτών έκανε -με την βοήθεια του Συλλόγου Ανταποκριτών των Ηνωμένων Εθνών (UΝCΑ)- σφοδρά παράπονα στον Αυστραλό πρώην διπλωμάτη και στους συμβούλους του κ. Λιν Πάσκοε. Αρα, η ευθύνη για τη δήθεν έλλειψη πληροφόρησης του λαού πέφτει στους ώμους των Ηνωμένων Εθνών. Σίγουρα οι δημοσιογράφοι έχουν τις απόψεις τους. Μερικοί είναι φανατικοί υποστηρικτές του κ. Ντάουνερ και των απόψεων που επιθυμεί να επιβάλει στους Ελληνοκύπριους, αλλά οι περισσότεροι βρίσκονται απέναντί του.

Είναι δικαίωμα και των μεν και των δε. Όμως είμαι βέβαιος πως εάν ο αντιπρόσωπος του γενικού γραμματέα ενημέρωνε όλους τους δημοσιογράφους, θα έβλεπε τις απόψεις του δημοσιευμένες και σίγουρα όχι παραποιημένες. Φοβάμαι, όμως, ότι προτιμά τους στρατευμένους της ομάδας που του έστησε ο γνωστός «ιστορικός» που με δικαστική απόφαση έσκισε τα βιβλία του, διότι ο ίδιος δεν αντέχει τον αντίλογο ούτε μπορεί να δώσει μία λογική εξήγηση για το γεγονός ότι η μόνη του έγνοια είναι η νομιμοποίηση της κατοχής. Αυτό ζητούν τα ψηφίσματα του ΟΗΕ. Αλλά δεν φταίτε εσείς κ. Ντάουνερ. Φταίνε αυτοί οι καραγκιόζηδες που κάθονται και σας ακούνε και δεν αντιδρούν...

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:
Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, που λέτε, αφίχθηκε στη Νέα Υόρκη και προς έκπληξη των δημοσιογράφων δεν έκανε καμία δήλωση. Παραξενεύτηκα. Ρώτησα δεξιά, ρώτησα αριστερά και πληροφορήθηκα ότι με τον τρόπο αυτό ήθελε να τιμωρήσει τους εκπροσώπους των μέσων ενημέρωσης. Η αλήθεια είναι ότι το βράδυ μετά την τριμερή κατέβηκε στο λόμπι του Regencyκαι μας συνάντησε αλλά πιο πολύ το έκανε για να μας... μαλλώσει. Πρόεδρε, οι εχθροί δεν είμαστε εμείς. Και όπως είπαμε πολλές φορές, οι πολιτικές διαφορές δεν πρέπει να καταστρέφουν φιλίες...

ΥΠΟΣΗΜΕΙΩΣΗ:
Αλέξανδρε, απαιτείται εδώ και τώρα αποκατάσταση της δεσποινίδος Σόνιας, η οποία δεν έφταιξε σε τίποτα αφού -όπως γνωρίζεις- είχε εγκριθεί από πολύ υψηλά η έγκριση διαρροής των εγγράφων σου και το «σουτάρισμα» φίλων σου πολιτικών και δημοσιογράφων. Και μην αρπάξεις την «ευκαιρία» από τα μαλλιά και να ισχυριστείς ότι η διαρροή των δικών σου εγγράφων έχει σχέση με τις χιλιάδες που βρέθηκαν στα χέρια των ανθρώπων του Wikileaks. Εμείς οι δυο, αν και δεν τα είπαμε ποτέ, καταλαβαινόμαστε...
ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ

5 σχόλια:

  1. Τα όρια του «μη παραδεκτού» άγγιξε ο γενικός γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών Μπαν Κι Μουν με το άνευ λόγου και αιτίας κατηγορώ που εξαπέλυσε εναντίον του πολιτικού και δημοσιογραφικού κόσμου της Κύπρου,ΑΥΤΟΣ ΜΙΛΑΕΙ ΕΜΕΙΣ ΤΟΥ ΑΠΑΝΤΑΜΕ? ΝΑ ΠΑΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΑΝΑΝ ΣΤΗΝ ΚΟΡΕΑ PUN.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το καλυτερο για τους ΕΚ ειναι η διχοτομηση η οποια θα ερθει ετσι και αλλιως de facto.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Άσε μας κι εσύ ρε Μουν !!!
    τζιμης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. 8eloume olo to nisi 2.04
    dixotomise auta pou den exeis ... oxi tin kypro

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. den theloume olo to nisi 9:32
    exoume olo to nisi...
    mpori na to exoume mono sta xartia alla to exoume... einai kathikon mas na prostatepsoume prota kai pano apola afta pou exoume.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.