28/11/10

Ειρήσθω Ωρολογιακή Βόμβα στην Έκθεση Μπαν

Με τον Λάζαρο Μαύρο
Τ Ω Ρ Α ΞΑΝΑΔΙΑΒΑΣΤΕ προσεκτικά την Έκθεση του Γ.Γρ. του ΟΗΕ. Μελετήστε με καχυποψία λέξη προς λέξη και τις 44 παραγράφους της. Ίσως ακούσετε κι εσείς τα «κλικ-κλικ» της ωρολογιακής βόμβας. Πλησιάζουν, απειλητικά, στο σημείο πυροδότησής της: Δεν είναι τυχαία και ούτε απλώς ένας αθώος χρονικός προσδιορισμός, που ο Γ.Γρ. θυμήθηκε στην 1η παράγραφο να κάνει εναρκτήρια αναφορά στο Ψήφισμα 186 του 1964 (που δεν έλεγε πάντως για «his good offices»). Και στην 44η την τελική του απειλή περί UNFICYP. Υποδηλοί στόχο ανατροπής του Ψ.186. Ως του πιο μισητού από τους Τούρκους Ψηφίσματος. Επειδή το ΣΑ/ΟΗΕ είχε κατοχυρώσει, την 4η Μαρτίου 1964, τη διεθνή αναγνώριση της Κυπριακής Δημοκρατίας και τη νομιμότητα της συγκροτημένης μόνο από Έλληνες κυβέρνησης Μακαρίου. Απορρίπτοντας τον τουρκικό ισχυρισμό ότι η Κ.Δ. του 1960 ήταν δήθεν «Συνεταιρισμός» και άρα διαλύθηκε μετά που διά της ένοπλης τουρκανταρσίας οι Τούρκοι εγκατέλειψαν τα κρατικά τους αξιώματα.

Τ Η Ν ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ της ωρολογιακής εναντίον του Ψ.186 του 1964 και εναντίον της Κ.Δ., τη διέπραξε ο κ. Χριστόφιας: Παρασκευή, 23η Μαΐου 2008. Με το Joint Statement του με τον Ταλάτ περί «Συνεταιρισμού Δύο Συνιστώντων Στέιτς» (“Partnership = a Turkish Cypriot Constituent State and a Greek Cypriot Constituent State, which will be of equal status”). Που η Άγκυρα περιφέρει έκτοτε ως τρόπαιό της. Επιχείρησε, με τις ΗΠΑ, να το κατοχυρώσουν στο Ψήφισμα 1818 τής 13.6.2008. Ρώσοι και Γάλλοι το απέτρεψαν. Το επανεισήγαγε ο Γ.Γρ. στο «μήνυμά» του της 26.5.2010, της 1ης συνάντησης Χριστόφια - Έρογλου. Πέτυχαν, τελικά, χωρίς αντιρρήσεις Χριστόφια, να το περάσουν στο Ψήφισμα 1930 της 15.6.2010. Πέντε ημέρες αργότερα, μετά τις επαφές του με τους Γκιουλ, Ερντογάν, Νταβούτογλου και Μπάσμπουγκ, ο Έρογλου από την Άγκυρα δήλωνε ότι «η Τουρκία, ως μη μόνιμο μέλος του ΣΑ/ΟΗΕ, στοχεύει ν' ανοίξει συζήτηση για τις αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας, οι οποίες αναγνωρίζουν την Κυπριακή Δημοκρατία ως τον νόμιμο εκπρόσωπο του κυπριακού λαού»…

Μ Ε Τ Α ΑΠ’ αυτές τις υπενθυμίσεις, ξαναδιαβάστε και τις 44 παραγράφους της Έκθεσης του Γ.Γρ. Από τις οποίες απουσιάζει οποιαδήποτε έστω και έμμεση αναφορά στα Ψηφίσματα 541 της 18.11.1983 και 550 της 11.5.1984 εναντίον του τουρκικού αποσχιστικού ψευδοκράτους. Ή στα Ψηφίσματα 353 κ.ο.κ. του 1974, εναντίον της τουρκικής εισβολής…

2 σχόλια:

  1. Και εμεις βαθια υπνωτισμενοι, συνεχιζουμε να ψηφιζουμε τους εφιαλτικα καταστροφικους δημαγωγους των προοδευτικων Σοσιαλοφασιστων μας!

    Ακομα γελανε, φιλοι και εχθροι!

    -Π. Ηφαιστος, Διαφύλαξη του εθνικού συμφέροντος
    http://infognomonpolitics.blogspot.com/2010/10/blog-post_3921.html
    - Ν. Λυγερος, Γενοκτονία μνήμης και έγκλημα ειρήνης
    http://neo.antibaro.gr/node/317
    - Η γραμμή στον 35ο παράλληλο
    http://infognomonpolitics.blogspot.com/2010/11/35.html#more

    Δημοκριτος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Και εμεις βαθια υπνωτισμενοι, συνεχιζουμε να ψηφιζουμε τους εφιαλτικα καταστροφικους δημαγωγους των προοδευτικων Σοσιαλοφασιστων μας! ΝΑ ΤΟΥΣ ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΡΕ ΦΙΛΑΡΑΚΙ Η ΜΑΣ ΤΟΥΣ ΒΑΖΟΥΝ ΜΕ ΤΟ ΕΤΣΙ ΘΕΛΩ? PUN.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.