28/9/10

«Πλησιάζει η λύση του Κυπριακού» λέει ο Ναδίρ και «καρφώνει» τον Λέτσκι

Πολιτικοί λόγοι και η άρνησή του να αποδεχθεί πρόταση να αντικαταστήσει τον Ραούφ Ντενκτάς στην ηγεσία των Τουρκοκυπρίων, ήταν η αρχή του τέλους για την «Polly Peck», υποστηρίζει σε συνέντευξή του στην τουρκική εφημερίδα «Χουριέτ» ο Ασίλ Ναδίρ και ερωτηθείς για τους λόγους για τους οποίους επέστρεψε στο Λονδίνο, κάνει λόγο για «συγχρονισμό» και αναφέρει ότι πλησιάζει η επίλυση του Κυπριακού.

Στη συνέντευξη που έδωσε στην εφημερίδα στο Λονδίνο, ο Ναδίρ ερωτήθηκε αν αληθεύει ότι στο παρελθόν υπήρξαν προσπάθειες να δολοφονηθεί και απάντησε καταφατικά, λέγοντας ότι «οι Ελληνοκύπριοι και άλλοι κύκλοι κατά περιόδους με χαρακτήριζαν εχθρό του λαού. Ήμουν από τα πιο δραστικά στοιχεία εναντίον της ελληνοκυπριακής ηγεμονίας και εξακολουθώ να είμαι. Γνωρίζετε, έχουμε μια πολιτική υπόθεση. Ο αγώνας να αποκτήσουν πατρίδα οι Ε/κύπριοι και φυσικά η επιθυμία τους να μας κάνουν να μην έχουμε πατρίδα. Αυτό φυσικά δεν έγινε».

Εν συνεχεία και ερωτηθείς εάν πίσω από όλα όσα αντιμετώπισε κρύβονται πολιτικοί λόγοι, είπε, «δεν προσπαθώ να το πω, έτσι είναι».

Ερωτηθείς τι ακριβώς έγινε προτού αρχίσουν να πέφτουν οι μετοχές της «Polly Peck» πριν από 17 χρόνια και εάν του ζήτησαν να αντικαταστήσει τον Ραούφ Ντενκτάς, είπε «Ναι. Μου είπαν, ο λαός σε αγαπά, ο κύριος Ραούφ δεν θέλει συμφωνία και θα τον παραμερίσουμε για να έρθεις εσύ και θα ενώσουμε το νησί».

«Με επισκέφθηκαν. Υπήρχε ένας Αμερικανός πρέσβης ονόματι Λέτσκι, που είχε αναλάβει να λύσει την υπόθεση. Με πήρε για έμπορο και μου έκανε μια σοβαρή πρόταση», πρόσθεσε.

Ερωτηθείς εάν αυτή ήταν η αρχή του τέλους, είπε ότι ήταν ένας από τους λόγους «και αυτό επειδή το αποκάλυψα».

Πρόσθεσε ότι «μετά επιχείρησαν να παρέμβουν στις εκλογές. Το Κυπριακό είναι από τα πιο περίπλοκα προβλήματα του κόσμου. Κοντεύει να λυθεί και με τρόπο που θέλουμε εμείς».

Σε άλλο σημείο της συνέντευξης, ο Ναδίρ ερωτήθηκε για ποιο λόγο βρίσκεται μετά από τόσα χρόνια στην Αγγλία και είπε ότι «ο συγχρονισμός είναι πολύ σημαντικός. Κάθε πράγμα έχει το συγχρονισμό του. Το Κυπριακό κοντεύει να λυθεί. Ήταν η σωστή χρονική στιγμή και ήρθα».

Στην ερώτηση για ποιο λόγο οι αγγλικές Αρχές συμπεριφέρονται σαν σε VIP σε έναν φυγόδικο, ο Ναδίρ είπε ότι «ναι, είναι σωστό. Μας υποδέχθηκαν σαν να ήμασταν βασιλική οικογένεια. Δεν ξέρω. Γιατί λέτε; Νομίζετε ότι το ζήτησα; Όχι. Περιμένετε μερικούς μήνες ακόμη και θα δείτε τι έχει να γίνει».
ΣΗΜΕΡΙΝΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.