29/8/10

Ο νεκρός πράκτορας ανησυχεί τους Βρετανούς

Ενα laptop λείπει από τα προσωπικά αντικείμενα του 30χρονου δολοφονημένου αναλυτή αντικατασκοπίας
ΛΟΝΔΙΝΟ
Εκλεψε μυστικά του κράτους ο δολοφόνος του κατασκόπου; Πράκτορες της βρετανικής ΜΙ6 ψάχνουν για ένα «χαμένο» laptop μετά την ανακάλυψη του πτώματος του 30χρονου αναλυτή της υπηρεσίας αντικατασκοπίας Γκάρετ Γουίλιαμς σε έναν σάκο στην τουαλέτα του σπιτιού του στο Πίμλικο. Τον είχαν
δολοφονήσει, τον είχαν κλείσει στη σακούλα και τον είχαν αφήσει εκεί ίσως και επί δύο εβδομάδες. Φαίνεται πάντως ότι η δολοφονία σχετίζεται με την προσωπική του ζωή, αν και κανένας δεν μπορεί να αποκλείσει εντελώς τυχόν σχέση με τη δουλειά του στο αρχηγείο της υπηρεσίας.
Ο άτυχος αναλυτής δεν είχε εμφανιστείεπί αρκετές ημέρες στο γραφείο και αστυνομικοί πήγαν στο σπίτι του για έρευνα όταν δηλώθηκε η εξαφάνισή του.
Οι ντετέκτιβ ανακάλυψαν το πτώμα το απόγευμα της περασμένης Δευτέρας μέσα στον σάκο στο διαμέρισμα, στον τελευταίο όροφο του κτιρίου.
Το πτώμα, το οποίο βρισκόταν σε προχωρημένη αποσύνθεση, είχε δεχθεί αρκετές μαχαιριές, ενώ κατά άλλες πληροφορίες ήταν διαμελισμένο. Η βρετανική αστυνομία, η οποία ανακάλυψε κοντά στον σάκο αρκετές κάρτες SΙΜ, εκτιμά ότι ο Γουίλιαμς μπορεί να έπεσε θύμα κάποιου γνωστού του, αφού δεν υπάρχουν ενδείξεις διάρρηξης στο διαμέρισμα. Ο νεαρός προγραμματιστής είχε αποσπαστεί προσωρινά από την GCΗQ, την υπηρεσία υποκλοπών, όπου εργαζόταν αρχικά, στην ΜΙ6. «Τα παράθυρα του διαμερίσματος ήταν πάντα κλειστά. Δεν ήξερα ποτέ αν ήταν ή δεν ήταν μέσα. Ηταν παράξενο ότι δεν τον βλέπαμε ποτέ να μπαινοβγαίνει» είπε η γειτόνισσά του Λόρα Χότον, προσθέτοντας πάντως ότι ήταν «εξαιρετικά φιλικός» μαζί της τη μία φορά που είχαν συνομιλήσει.
«Πρόκειται για ζήτημα της αστυνομίας. Είναι επί μακρόν πολιτική της κυβέρνησης να μην επιβεβαιώνει ούτε να διαψεύδει καθετί που σχετίζεται με τις υπηρεσίες πληροφοριών» δήλωσε εκπρόσωπος του βρετανικού υπουργείου Εξωτερικών. Και τόνισε ότι όλες οι ενδείξεις οδηγούν στο συμπέρασμα πως ο θάνατός του δεν συνδέεται με τη δουλειά του ή με ζητήματα εθνικής ασφάλειας και εξετάζονται οι λεπτομέρειες της προσωπικής του ζωής.
«Ηταν πολύ ήσυχος και έμοιαζε να μην έχει μεγάλο κοινωνικό κύκλο. Μου έκανε εντύπωση πως ποτέ μου δεν τον είχα δει να φέρνει κάποια γυναίκα στο σπίτι» είπε η πρώην σπιτονοικοκυρά του Τζένι Ελιοτ.
Οι έρευνες διεξάγονται από την υπηρεσία δίωξης ανθρωποκτονιών και σοβαρών εγκλημάτωντης αστυνομίας, κάτι που αφήνει να εννοηθεί ότι οι αρχές εκτιμούν πως ο θάνατος του Γουίλιαμς δεν σχετίζεται με κάποια υπόθεση κατασκοπείας ή τρομοκρατίας.
ΒΗΜΑ

4 σχόλια:

  1. Σκοτώθηκε κάποιος με αυτό τον τρόπο και βγήκαν να παραδεχτούν ότι εργάζονταν για την ΜΙ6 ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ε καλά τώρα.Οι εγγλέζοι με τα λαπ τοπ έχουν ένα θέμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ρωτάτε και το Χρήστο φίλοι μου.


    Στέργος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ρωτάτε και το Χρήστο φίλοι μου.


    Στέργος

    Μιλα ο γελοιος ακομα και οταν δεν εχει τιποτα να πει!
    Χρηστος Βουλγαρης απο Λονδινο

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.