29/8/10

Μεξικό: ένας τραυματίας από τις εκρήξεις τουλάχιστον δύο βομβών κοντά στο νεκροτομείο στην πόλη Ρεϊνόσα, όπου φυλάσσονται οι σοροί 72 μεταναστών.

Δυο βόμβες εξερράγησαν κοντά σε νεκροτομείο στη Ρεϊνόσα όπου φυλάσσονται οι σοροί των 72 επίδοξων μεταναστών που σφαγιάστηκαν στην Ταμαουλίπας, με αποτέλεσμα τουλάχιστον ένας άνθρωπος να τραυματιστεί, είπαν αξιωματούχοι.
"Ήταν δυο βόμβες σε απόσταση περίπου ενός τετραγώνου. Πραγματοποιούμε έρευνα.
Δε γνωρίζουμε τι είδους μηχανισμοί χρησιμοποιήθηκαν", δήλωσε
αξιωματούχος της εισαγγελίας στην Ταμαουλίπας υπό τον όρο της διατήρησης της ανωνυμίας του.
Είπε ότι η μια βόμβα τραυμάτισε τουλάχιστον έναν άνθρωπο στο κέντρο της πόλης.Η δημαρχία επιβεβαίωσε ότι σημειώθηκαν δύο εκρήξεις στην ιστοσελίδα της, καλώντας τους κατοίκους της πόλης να αποφύγουν τις μετακινήσεις στο κέντρο της πόλης.
Η εφημερίδα Reforma έκανε λόγο περί έκρηξης και τρίτης βόμβας στη Ρεϊνόσα, ωστόσο οι τοπικές αρχές δεν ήταν σε θέση να επιβεβαιώσουν την πληροφορία.
Στο νεκροτομείο της πόλης βρίσκονται οι σοροί των 72 μεταναστών που βρέθηκαν νεκροί σε αγρόκτημα στο Σαν Φερνάντο, στην πολιτεία Ταμαουλίπας. Επιζών της σφαγής είπε ότι οι μετανάστες απήχθησαν και σφαγιάστηκαν από τη συμμορία των Zetas, διότι αρνήθηκαν να δουλέψουν για αυτή.
Δύο παγιδευμένα οχήματα εξερράγησαν την Πέμπτη στην πρωτεύουσα της πολιτείας Ταμαουλίπας, Βικτόρια, έξω από ένα αστυνομικό τμήμα και τα γραφεία ενός τηλεοπτικού σταθμού, προκαλώντας υλικές ζημιές αλλά όχι τραυματισμούς.
NAYTEMPORIKI

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.