29/6/10

Τα όπλα που κατέλαβαν οι Κούρδοι αντάρτες από τον τουρκικό στρατό













Ο Κουρδικός Απελευθερωτικός Στρατός (HPG) ανήρτησε στο διαδίκτυο φωτογραφία και τους τύπους των όπλων που κατέλαβαν οι Κούρδοι αντάρτες, κατά την επίθεσή τους στο συνοριακό φυλάκιο Γκεντίκτεπε (Gediktepe), του τάγματος Τεκελί, κοντά στο τριεθνές Τουρκίας-Ιράν-Ιράκ, την 19η Ιουνίου 2010.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση τα όπλα που πήραν οι αντάρτες, αφού κατέλαβαν το φυλάκιο, έκαναν μάχη επί πέντε ώρες με ενα ενισχυμένο τάγμα, αφήνοντας πίσω τους 12 νεκρούς και 19 τραυματίες στρατιώτες, είναι τα εξής:

-Οπλοπολυβόλο HK 33 E 5.56X4S
-Οπλοπολυβόλο MELEZ: Αριθμός Μητρώου T 0624-01, L 0019210
-Οπλοπολυβόλο MELEZ ÇİFTKOL: Αριθμός Μητρώου T 0624-02, L 00 95862
-Οπλοπολυβόλο MELEZ: Αριθμός Μητρώου T 0624-01, L 0019164
-Τυφέκιο MG3: Αριθμός Μητρώου 22726, MKE 5/982
-Τυφέκιο MG3: Αριθμός Μητρώου 11548, MKE 5/975
-Τυφέκιο MG3: Αριθμός Μητρώου 11537, MKE 5/975
Επί πλέον οι αντάρτες πήραν μαζί τους μια θερμική κάμερα προσαρμοσμένη σε Α-4, μια θερμική κάμερα σε τρίποδα και μια νυχτερινή διόπτρα.
Επίσης οι αντάρτες ανακοίνωσαν ότι κατέστρεψαν επί τόπου ένα βαρύ πολυβόλο Α-4 καθώς και μεγάλες ποσότητες πυρομαχικών που δεν μπορύσαν να μεταφέρουν μαζί τους κατά την αποχώρησή τους.
ANF NEWS AGENCY

10 σχόλια:

  1. ΓΙΑΤΙ ΤΑ G3 ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΓΕΜΙΣΤΗΡΕΣ?
    ΜΟΥ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΠΕΡΙΕΡΓΟ ΓΙΑ ΕΜΠΟΛΕΜΗ
    ΖΩΝΗ.ΒΕΒΑΙΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΑ ΕΒΓΑΛΑΝ ΟΙ
    ΚΟΥΡΔΟΙ.ΤΙ ΕΘΝΙΚΟΤΗΤΑΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ
    ΦΑΝΤΑΡΟΙ ΠΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥΝ ΤΟΥΣ ΚΟΥΡΔΟΥΣ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σαμποτάζ σε αγωγό πετρελαίου βόρεια της Βαγδάτης Εκτύπωση E-mail
    29-06-2010 11:55:30

    Ιρακινοί αντάρτες ανατίναξαν σήμερα το πρωί 29 Ιουνίου πετρελαιαγωγό στα βόρεια προάστια της Βαγδάτης σύμφωνα με τις Αρχές Ασφαλείας. Ο αγωγός βρίσκεται στην περιοχή Rashidiyeh στα βορειοδυτικά της ιρακινής πρωτεύουσας και συνδέει ένα σταθμό παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στην περιοχή Dora με την πόλη Baiji που βρίσκεται βόρεια της Βαγδάτης.

    Πρόκειται για τη δεύτερη βομβιστική επίθεση σε αγωγό πετρελαίου αυτό το μήνα στο Ιράκ με την πρώτη επίθεση να πραγματοποιείται στο ιρακινό τμήμα του αγωγού πετρελαίου Kirkouk-Ceyhan.

    Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμε 29 Ιουνίου 2010 3:56 μ.μ.θα το πω δεν μπορώ.Όποιος θέλει να ενημερωθεί από το defencenet.gr μπαίνει και ενημερώνετε, δεν χρειάζεται να κουράζεσαι με διαδικασίες τύπου copy-paste,αξιοποίησε το χρόνο σου δημιουργικά γράφοντας επί του θέματος και όχι κάνοντας άθελά σου (διαφημιστική προπαγάνδα)

    Βασίλης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τρομερός στρατός ρε παιδιά ο τουρκικός στρατός.
    Πολεμάει τους κούρδους με UAV, με Θερμικές κάμερες, με ελικόπτερα COBRA, με πληροφορίες εικόνα από δορυφόρους, και ποιός ξέρει με τι άλλα σύγχρονα μέσα.
    Και τι έχει κάνει;
    Μια τρύπα στο νερό.
    Οι Κούρδοι μαχητές τους έχουν ξεφτιλίσει. Τρομερός στρατός ο τουρκικός στρατός, αλλά μόνο άμα το πράγμα είναι προπουλημένο.
    Ας πούμε, κάτι σαν την Κύπρο το 1974.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ελλάδα σ' αγαπώ
    έχεις μεγάλο δίκιο.
    Οι Τούρκοι επιχειρούν και πετυχαίνουν μόνο εκ του ασφαλούς, όπως στην Κύπρο.
    Δυστυχώς αυτό δεν το ήξερε ο Σημίτης στα Ίμια.
    Αν το ήξερε ή θα υποχρέωνε τους Τούρκους να υποχωρήσουν και μάλιστα άτακτα ή θα τους βυθίζαμε ό,τι κυκλοφορούσε στην περιοχή και το Αιγαίο και θα έβγαζαν ακόμα μπουρμπουλήθρες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Τι θα γίνει ρε παιδιά με τις αναρτήσεις απο το defensenet? Αν θέλαμε θα μπαίναμε εκεί,έχει καταντήσει ενοχλητικό το πράγμα,φτάνει,έλεος!

    Ελλάδα σ' αγαπώ

    Σωστός,αλλά απο ένα Πρωθυπουργό που δεν γνωρίζει ούτε ελάχιστα τους στοιχειώδεις κανόνες εμπλοκής αλλά και ούτε ενδιαφέρεται να τους μάθει,παρά μόνο τον ενδιαφέρει το πως θα επικοινωνήσει με την Ουάσινγκτον για να του πούν τι να κάνει, σαν υπαληλάκος της δεκάρας που έχει να αντιμετωπίσει το αφεντικό του......τί άλλο να περίμενε κανείς?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. το κακο ειναι οτι το ηξερε skal και το ποιο κακο οτι ισως ηταν η τελευταια μας μεγαλη ευκαιρια να ειμαστε σε τοσο πλεονεκτικη θεση σε ναυτικο επιπεδο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ο πατέρας μου πήγε -'ηρθε στο αφιόν-καραχισάρ με το 5/42 Σ.Ευζώνων του Ν.Πλαστήρα. Άσχετο θα μου πείτε .Ναι. Σχετικό είναι ότι οι τσέτες που τους πολεμούσαν και με τις πάλες έπερναν τα κεφάλια των τραυματιών, ήταν κούρδοι.¨ελεγε ψέματα ο πατέρας μου ;;Από την Θεσσαλονίκη Α.Λ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. 100 φορές έχει απαντήσει στην ίδια ερώτηση για τους Κούρδους.
    Ααρόν, αυτιστικό είσαι και όλο ρωτάς το ίδιο πράγμα;
    ΖΗΤΩ ΟΙ ΚΟΥΡΔΟΙ !!!
    ΖΗΤΩ ΤΟ ΚΟΥΡΔΙΣΤΑΝ !!!
    ΖΗΤΩ Ο ΑΠΟ !!!!!!!
    (έτσι γιά σπάσιμο)
    τζιμης

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.