29/5/10

Από την πόλη έρχομαι και στην κορφή κανέλα!

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjLmhkageCIBZAYDPIMriqM1C3Sjv5es3qcrcGDisUZVmFqAPBw4UOE-APLg4JUdk6eH3IXa5Z4CH9unr5RtIh4y-mVtLyZWU5m8I2BBpEDnrvUZ2wtHQWJrt-xtvIPH07-71vdVGX3LgzO/s1600/boyli+maria+2.jpg
Μαρία Μίχου, βουλευτής Πιερίας του ΠΑΣΟΚ

Σε κρίσιμες ιστορικές περιόδους, έχει συμβεί έθνη και λαοί να χάνουν τον προσανατολισμό τους και μαζί μ' αυτόν να χάνουν και την κοινή λογική.
Στη διάρκεια των συζητήσεων που έγιναν για το νομοσχέδιο που αφορούσε την χορήγηση ελληνικής ιθαγένειας στους μετανάστες, ακούστηκαν πολλά επιχειρήματα από τους πολιτικούς μας. Ένα από αυτά, που υπήρχε και ως γενική φιλοσοφία στο ίδιο το νομοσχέδιο και το χρησιμοποίησαν διάφορα στελέχη της κυβερνώσας παράταξης, ήταν η δυνατότητα της ελληνικής κοινωνίας να ενσωματώνει πληθυσμούς με διαφορετικούς πολιτισμούς. Μέχρι εδώ όλα καλά.
Πού αρχίζει το πρόβλημα;
Ως παράδειγμα για την ενσωμάτωση πληθυσμών με διαφορετικούς πολιτισμούς, έφεραν την εγκατάσταση στην Ελλάδα των Ελλήνων της Θράκης, του Πόντου και της Ανατολής μετά την αναγκαστική Ανταλλαγή των πληθυσμών του 1923!
Άρα, αφού η Ελλάδα και η ελλαδική κοινωνία ενσωμάτωσε τους Θράκες, τους Ποντίους, τους Καππαδόκες και τους Μικρασιάτες γενικότερα και αφού με την ενσωμάτωση αυτή η Ελλάδα έγινε πιο πλούσια και πιο ισχυρή, με την ίδια δυναμική και τον ίδιο τρόπο θα ενσωματώσει τους δυστυχείς Αφγανούς, Πακιστανούς, Μπαγκλαντεσιανούς, Αφρικανούς και όλους τους κατοίκους αυτού του πλανήτη που δεν έχουν στον ήλιο μοίρα και επιλέγουν την Ελλάδα για να την βρουν.
Μνημείο της επιχειρηματολογίας αυτής αποτελεί ο λόγος της βουλευτού Μαρίας Μίχου στο Ελληνικό Κοινοβούλιο, όπως δημοσιεύεται στο ιστολόγιο Κράχτης.
Τα συμπεράσματα δικά σας!

Μαρία Μίχου: Ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο στους νόμιμους μετανάστες
ΔΕΥΤΕΡΑ 15 Μάρτιος 2010
Ομιλία της βουλευτού Πιερίας του ΠΑΣΟΚ στη Βουλή, κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου για την ιθαγένεια
Με αναφορά στο νομό Πιερίας και την άμεση... σχέση του με τη μετανάστευση και την προσφυγιά, ξεκίνησε την ομιλία της στη Βουλή η βουλευτής Πιερίας του ΠΑΣΟΚ Μαρία Μίχου, τοποθετούμενη επί του νομοσχεδίου «Σύγχρονες διατάξεις για την ελληνική ιθαγένεια και την πολιτική συμμετοχή ομογενών και νομίμως διαμενόντων μεταναστών και άλλες ρυθμίσεις».
«Η Πιερία», τόνισε, «μετά τη Μικρασιατική καταστροφή δέχτηκε μεγάλο αριθμό προσφύγων και προχώρησε με θαυμαστό τρόπο στην ενσωμάτωσή τους, αποτέλεσμα της οποίας ήταν η κοινωνική και πολιτισμική ανάπτυξη του τόπου, με την αφομοίωση της ξεχωριστής κουλτούρας των προσφύγων. Παράλληλα το ελληνικό κράτος, παρά τα οικονομικά και κοινωνικά προβλήματα της εποχής, απέδειξε περίτρανα τη θαυμαστή ικανότητά του να ενσωματώνει άμεσα και με δημιουργικό τρόπο τους εκάστοτε πρόσφυγες με διαφορετικές πολιτισμικές παραδόσεις και τρόπο ζωής. Πιστεύω ότι σήμερα θα αποδείξουμε ξανά την ικανότητα μας ως κράτος να ενσωματώσουμε διαφορετικούς πληθυσμούς που επιθυμούν να προσφέρουν στον τόπο μας και να ενταχθούν στο κοινωνικό γίγνεσθαι. Οι σημερινοί μετανάστες μπορούν να ενσωματωθούν αρκεί να τους βοηθήσουμε, διατηρώντας παράλληλα ζωντανά στοιχεία της δικής τους παράδοσης».
Μιλώντας για τους Έλληνες μετανάστες η κ. Μίχου τόνισε ότι «η σχέση της χώρας μας με το μεταναστευτικό ρεύμα είναι γνωστή σε όλους. Για δεκάδες χρόνια η χώρα μας παρουσίαζε μεγάλο αριθμό Ελλήνων που μετακινούνταν σε αναπτυγμένες χώρες προς αναζήτηση εργασίας και ευκαιριών. Οι απόγονοί τους δύνανται σήμερα να κάνουν χρήση του δικαιώματος του εκλέγειν και του εκλέγεσθαι, έχοντας ενσωματωθεί πλήρως από τις εκεί τοπικές κοινωνίες».
«Οι Έλληνες τους εξωτερικού», πρόσθεσε, «δεν έπαψαν να νιώθουν Έλληνες, ωστόσο, με τα προνόμια που τους δόθηκαν στη χώρα που τους υποδέχτηκε, συνέβαλαν εποικοδομητικά στην ανάπτυξη της κοινωνίας που ζούνε».
Η κ. Μίχου δεν παρέλειψε να ασκήσει κριτική στις προηγούμενες πολιτικές απέναντι στο μεταναστευτικό κύμα που δέχθηκε η Ελλάδα, ως κράτος μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
«Η αδυναμία σχεδιασμού γόνιμης πολιτικής για τη μετανάστευση»,υπογράμμισε, «δεν αντιμετώπισε και δεν επέλυσε το μεταναστευτικό πρόβλημα. Πολιτικές που ακολουθήθηκαν, όπως οι αυτόματες και μαζικές νομιμοποιήσεις (που ακολούθησαν και άλλες χώρες-μέλη της Ε.Ε) δεν έλυναν το πρόβλημα, παρά μόνο στην επιφάνειά του. Πρέπει επιτέλους να εκσυγχρονιστεί ο ισχύων Κώδικας περί Ιθαγένειας, καθότι είναι αναγκαίο να σταματήσει αυτή η αυθαίρετη περιχαράκωση».
«Γι’ αυτό», κατέληξε, «ψηφίζω το παρόν νομοσχέδιο. Γιατί θεωρώ ότι περιλαμβάνει καινοτόμες παρεμβάσεις στο Δίκαιο της ελληνικής Ιθαγένειας και εκσυγχρονίζει τον ισχύοντα Κώδικα, δίνοντας έτσι μία ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο στους νόμιμους μετανάστες».

16 σχόλια:

  1. Μπράβο σας κα. Μίχου.

    Μπράβο και σε μας τους Πιερείς. Μάλλον μπερδέψατε βασικά πράγματα. Είναι ντροπή να μιλάτε έτσι για την Πιερία που το 50% και πλέον του πληθυσμού είναι Έλληνες πρόσφυγες και να τους εξομοιώνετε με Πακιστανούς, Ινδους και οτιδήποτε άλλο, χωρίς τη ψήφο των οποίων δε θα είχατε εκλεγεί.


    Μια πολίτης της Πιερίας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αυτό που προκαλεί πραγματικά κατάπληξη είναι η αδράνεια των προσφυγικών συλλόγων απέναντι σ' αυτό το παραλήρημα ανιστοριστορικότητας (αν δεν υπάρχει κάποια άλλη σκοπιμότητα στο λόγο της βουλευτού). Κανείς να μην κάνει μια ανακοίνωση, μια διαμαρτυρία, κάτι τελος πάντων για την ιστορία. Αυτό που μας έφαγε και μας τρώει είναι ο κομματισμός, ακόμη και τους συλλόγους.
    Πάντως ο τίτλος που έδωσε το blog "Το αυτονόητο" στην δική του ανάρτηση είναι ο πλέον εύστοχος: "κα Μίχου: καλύτερα να μασάς παρά να μιλάς"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Υπάρχουν ακόμη Ελλαδίτες που δεν μπορούν (sic) να καταλάβουν ότι η σύγκριση των λαθρομεταναστών με τους Έλληνες του Πόντου, της Μ. Ασίας και της Β. Ηπείρου, είναι τουλάχιστον αστεία. Μία τέτοια ομιλήτρια θα έρπεπε να αποδοκιμάζεται εντόνως εντός και εκτός Βουλής, αλλά η Βουλή άλλα ... βούλεται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ο Ελληνικός λαός μπορεί σίγουρα να γίνει χωνευτήρι λαών και πολιτισμών όπως τόσες φορές στην ιστορία του. Το πρόβλημα είναι ότι έχει μια δυσπεψία στους ηλιθίους... Δυστυχώς όμως όπως φαίνεται η εθνική μας κυριαρχία έχει εκχωρηθεί προ πολλού ...αν είχαμε και ποτέ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. @ 1:27 μ.μ.

    Μπρούσε να γίνει χωνευτήρι, όταν είχε υπέρτερο πολιτισμό να αντιπαρατάξει.
    Τώρα δεν έχει, άρα δεν μπορεί να γίνει πια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Οι λαθρομετανάστες, διαφέρουν αλλά και έχουν κοινα με εμας τους πρόσφυγες.
    Διαφέρουν στό ότι δεν νιώθουν πώς έρχονται σε μια μητέρα πατρίδα.
    Διαφέρουν στο ότι δεν είναι πρόμαχοι του Ελληνικου πολιτισμού εκτός του Ελλαδικού κράτους, αλλά,κοινωνοί, οι μουσουλμάνοι, ενος πολιτισμού δεσποτικού και πρωτόγονου, με τον οποίο συγκρούσθηκε θανάσιμα ο Ελληνισμός.
    Μοιάζουν, στο ότι έρχονται απο ανάγκη και όχι γιατί θα τό ήθελαν.
    Μοιάζουν στο ότι ξεριζώνονται απο την Πατρίδα τους και έρχονται σε εναν τόπο ξένο.
    Υπάρχουν δύο ακραίοι τρόποι να τους αντιμετωπίσει κανείς:
    Ο ένας, είναι να προταχθεί κατα απόλυτο τρόπο ο ανθρωπισμός, και να υιοθετηθεί μία στάση "όσοι άποροι, προσέλθετε".
    Ο τρόπος αυτός, αγνοεί πώς είναι αδύνατον η Ελλάδα να περιθάλψει τους κατατρεγμένους όλου του κόσμου.
    Αγνοεί τα τεράστια προβλήματα που γεννά στούς Έλληνες το ανεξέλεγκτο κύμα των μεταναστών (εγκληματικότητα, εκτόπιση απο θέσεις εργασίας, διάσπαση κοινωνικού ιστού, έλεγχος μουσουλμάνων μεταναστών απο τον Τουρκικό Εθνικισμό, κλπ).
    Ο άλλος ακραίος τρόπος, είναι το μίσος κατα του ξένου, του ματανάστη.
    Αυτός ο τρόπος, μακράν απο τον πολιτισμό της Αλεξανδρινής και Ρωμαίικης Οικουμένης, μακραν απο τα αλληλέγγυα προτάγματα του Χριστιανισμού, περισσότερο συγγενής με τον μισαλλόδοξο φασισμό των Εθνων κρατών, παρα με την μακραίωνη παράδοση του Ελληνισμού, παραθεωρεί τον πόνο και την δυστυχία του άλλου..
    Και οι δύο ακραίοι τρόποι, έχουν κάποιο δίκιο, που το θεωρούν απόλυτο.
    Ετσι, οι πρώτοι δαιμονοποιούν την δικαιολογημένη αγωνία και διαμαρτυρία των κατοίκου του Αγίου Παντελεήμονα σαν "Ρατσιστική-φασιστική", αλλά φυσικά, κανένας δεν αφήνει την πιό ήσυχη συνοικία του για να κατοικήσει στο γκέτο του κέντρου.
    Οι δεύτεροι, θεωρουν την συμπόνια και την φιλαλληλία πρός τους ματανάστες σαν αντεθνική και εθνομηδενιστική....
    Καλούμαστε να βρούμε την χρυσή τομή, μεταξύ διάλυσης και ανθρωπιάς..
    Την χρυσή τομή, δεν πρόκειται, βέβαια να την βρει και να την εφαρμόσει το καταρρέον πολιτικό σύστημα, που βλέπει τους μετανάστες σαν ψήφους, αδιαφορώντας για τίς διαλυτικές συνέπειες της ανεξέλεγκτης μετανάστευσης, και χρησιμοποιώντας σαν πρόσχημα την παραδοσιακή μας φιλαλληλία, ως εφαλτήριο διάλυσης του τελευταίου αναχώματος του Ελληνισμού, μετά το 1922 και το 1974, του Ελληνικού Έθνους κράτους.
    Την χρυσή τομή θα την βρει η Ελληνική κοινωνία, απορρίπτοντας το "φιλομεταναστευτικό" έκτρωμα, και την ρατσιστική παραφθορά της φιλό-ξενης παράδοσής μας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. οι Ελληνες της πολης και της σμυρνης εχουν καποια σχεση με τους ταλιμπαν Σομαλους Πακιστανους κτλ?
    Τι @@@ ακουμε ρε παιδια?
    Ο θεοδωρακης στους πρωταγωνιστες εδειξε τουρκοΚρητικους μου μιλαγαν Ελληνικα, ελεγαν Ελλαδα και εκλαιγαν,
    τι σχεση μπορει να εχουν αυτοι οι ανθρωποι με τους Σομαλους μπαγκλατεζιανους και πακιστανους?
    Υπαρχει συγκριση?
    Για τοσο @@@ μας εχουν?

    makis

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ας άμε και στα απλά πράγματα.

    Οι λαθρομετανάστες, που κανείς δεν τους επέλεξε ωστε να καλύπτουν τις ανάγκες της Ελλάδος:
    - Δεν πληρώνουν φόρους, αλλά στέλνουν τα χρήματα που κερδίζουν στις χώρες τους προκαλώντας οικονομική αιμορραγία.
    - Χρησιμοποιούν τα επιδοτούμενα μέσα μαζικής μεταφοράς χωρίς να συνειφέρουν στην επιδότηση δια φόρου.
    - Δεν πληρώνουν τα ασφαλιστικά ταμεία. Έτσι, ο Έλληνας φορολογούμενος, δηλαδή κυρίως ο Μισθωτός και ο Συνταξιούχος, φέρουν όλα τα βάρη τους, όσον αφορά την περίθαλψη κ.τ.λ.
    - Χρησιμοποιούν την Ελληνική παιδεία χωρίς να πληρώνουν φόρους και παρακολουθούν επιλεκτικά μόνον ορισμένα μαθήματα.
    - Επιδοτούμενοι από την κυβέρνησή τους Κινέζοι, ανοίγουν καταστήματα από τα οποία κερδίζουν και στέλνουν εμβάσματα στην Κίνα, χωρίς να φορολογούνται ..... πράγμα που συνιστά αθέμιτο συναγωνισμό στους αυτόχθονες Έλληνες, δεν έχουν ασφαλιστικά ταμεία.

    Αυτά είναι μερικά μόνο θέματα προς συζήτηση, από τα λιγότερο σοβαρά, διότι υπάρχουν και πολύ σοβαρότερα !

    Ευμένης ο Καρδιανός

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΤΡΙΚΥΜΙΑ ΕΝ ΚΡΑΝΙΩ Κας ΜΙΧΟΥ. ΔΥΣΤΥΧΩΣ Η ΑΣΘΕΝΕΙΑ ΔΕΝ ΘΕΡΑΠΕΥΕΤΑΙ, ΕΝΔΗΜΕΙ ΚΑΙ ΠΑΙΡΝΕΙ ΩΣ ΙΟΣ, ΜΟΡΦΗ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ. Η ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΠΡΟΣΚΥΝΑ ΟΛΟ ΚΑΙ ΠΙΟ ΠΟΛΥ ΤΟΥΣ ΞΕΝΟΥΣ ΑΦΕΝΤΕΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Δε θα σταθώ καν στις ανοησίες που λέει ο κάθε πολιτικάντης για να ευχαριστήσει τον πρόεδρο του κόμματός του.

    Εγώ θέλω να σταθώ σε ένα ζήτημα απλής λογικής:
    Οι πρόσφυγες φεύγουν διωγμένοι από ένα τόπο.Και φεύγουν κάτω από τον μεγάλο κίνδυνο που απειλεί τις ζωές τους, όλοι μαζί: Γέροι, γυναίκες, άντρες, παιδιά.

    Αυτοί που ήρθαν σε εμάς, στην πρώτη φάση τουλάχιστον και στην πλειοψηφία τους, ήταν μόνο νέοι άντρες. Οπότε, δεν μιλάμε για πρόσφυγες. Μιλάμε για κάτι άλλο.

    Η δεύτερη φάση αυτού "του κάτι άλλου", δηλαδή η μαζική έλευσις γυναικόπαιδων, νομιμοποιείται πλήρως με το νομοσχέδιο του Quisling πρωθυπουργού περί απόδοσης ιθαγένειας.

    Και επειδή, η πρώτη και η δεύτερη φάση ήταν σχεδιασμένες και εκτελεσμένες με απόλυτη επιτυχία, αυτό και μόνο, πρέπει να μας υποψιάζει και για την ύπαρξη επόμενων φάσεων.

    Αυτό που συνέβη στους Πόντιους και στους Μικρασιάτες, μην είστε τόσο σίγουροι ότι δεν θα συμβεί σε εμάς.
    Galia

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ΟΛΑ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟ ΠΕΠΛΟ ΤΗΣ ΜΑΣΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΜΟΥ...
    ΚΑΛΗΝΥΚΤΑ ΕΛΛΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. 1) "Ο θεοδωρακης στους πρωταγωνιστες εδειξε τουρκοΚρητικους μου μιλαγαν Ελληνικα, ελεγαν Ελλαδα και εκλαιγαν,
    τι σχεση μπορει να εχουν αυτοι οι ανθρωποι με τους Σομαλους μπαγκλατεζιανους και πακιστανους?
    Υπαρχει συγκριση?"

    προς ενημερωση σου στις φρικαλεοτητες που συνεβησαν στην καταστροφη της Σμυρνης πρωταγωνιστικο ρολο επαιξαν και τουρκοκρητικοι, προγονοι αυτων που εδειξε ο θεοδωρακης στην εκπμπη του.

    2) "αρκεί να τους βοηθήσουμε, διατηρώντας παράλληλα ζωντανά στοιχεία της δικής τους παράδοσης»."

    Σε αυτα τα σοιχεια περιλαμβανεται και ο ευνουχισμος των κοριτσιων οπως απαιτει η παραδοση τους;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. To δόγμα του Γκέμπελς ήταν ότι αν επαναλαμβάνεις συνεχώς ένα ψέμμα όσο τερατώδες και αν είναι, με την συνεχή επανάληψη θα γίνει κάποια στιγμή πιστευτό.
    Αυτό κάνει και η Κα Μίχου και γενικά όλοι οι συνάδελφοι της υπέρμαχοι της παγκοσμιοποίησης.
    Σήμερα που έχουμε μία εν ψυχρώ διαστρέβλωση της ιστορίας με τις ευλογίες των πολιτικών μας ,γιατί μας προξενεί τόσο εντύπωση η θέση της κυρίας Μίχου.Απλώς κάνει την δουλειά της που είναι να πουλήσει στο λαό "φύκια για μεταξωτές κορδέλλες".
    Σαφώς καμμία σχέση δεν έχουν οι έλληνες πρόσφυγες με τους οικονομικούς μετανάστες ,ταλιμπάν ουτσεκάδες ή ότι άλλο μας έφεραν εδώ!Πως να αφομοιώσεις και να κάνεις έλληνα,τον πρόσφυγα, κάποιον που είναι ήδη έλληνας ίσως και πιο πατριώτης από τους λοιπούς λόγω των καταστάσεων και της τραγωδίας που έζησε. Τα σοφίσματα της κας Μίχου κανέναν δεν πείθουν...στην ψύχρα υποτιμά την νοημοσύνη μας και αυτό είναι ύβρις προς όλο τον ελληνικό λαό!Γνωρίζει πολύ καλά ότι είναι αδύνατον να αφομοιωθούν όλοι αυτοί οι μουσουλμάνοι (στην πραγματικότητα ούτε ένας δεν πρόκειται να αλλαξοπιστήσει επειδή έτσι συμφέρει την κυρία και έτσι δημιουργείται η ειδυλλιακή εικόνα που εξυπηρετεί τα συμφέροντα της/τους )που έμπασαν στην Ελλάδα ,γνωρίζει ότι οι αλλοδαποί δημιούργησαν συνθήκες αναρχίας και κόλασης σε αυτόν τον τόπο ,γνωρίζει τα προβλήματα εγκληματικότητας ,ναρκωτικών, τρόμου , ανεργίας και δημόσιας ασφάλειας που δημιουργεί η παρουσία ολοκλήρων πληθυσμών από χώρες όμορες ,εχθρικά κείμενες .
    Και πως λύνει το πρόβλημα ? Απλό "χρυσώνει το χάπι" και πουλάει λίγο ιδεαλισμό ,ολίγη φιλανθρωπία και όταν τα ψέμματα αρχίζουν και γίνονται υπερβολικά οφθαλμοφανή χαϊδεύει λίγο τα ώτα του ακροατή με εκφράσεις όπως ...απέδειξε περίτρανα την θαυμαστή ικανότητα του να ενσωματώνει άμεσα και με δημιουργικό τρόπο ... lol ...αρκεί να τους βοηθήσουμε διατηρώντας παράλληλα ζωντανά στοιχεία της δικής τους παράδοσης ...και ξανά lol (εδώ μάλλον υποννοεί ότι πρέπει να γίνει η Ελλάδα Τζαμαχιρία).
    Για τους έλληνες μετανάστες ξέχασε να αναφέρει ότι πήγαν σαν χριστιανοί σε χριστιανικές χώρες και δεν διεκδικούσαν να αλλάξει θρησκεία ή κουλτούρα η χώρα που τους φιλοξενούσε για να ταιριάξει με την δική τους.Αντιθέτως αγάπησαν την χώρα που τους υποδέχθηκε σαν πατρίδα τους και αναδείχθηκαν οι περισσότεροι σε model citizens.
    Σαν να μου φαίνεται η κυρία τελεί υπό σύγχυση και έχει μία πολύ θολή εικόνα της πραγματικότητας και του σύγχρονου γίγνεσθαι.
    Ιστορία διδάχθηκε και την σωστή (η κυρία Ρεπούση είναι μεταγενέστερη).
    Τότε πως έφθασε στο σημείο και μπέρδεψε " τις ... με τις βούρτσες???"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Καλά και εγώ δεν θα ασχοληθώ με τις βλακείες της κυρίας αυτής.
    Θέλω κάτι άλλο να τονίσω.
    Το πιο σημαντικό ζήτημα για μένα είναι ο αριθμός των λαθρομεταναστών. ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΟΙ!!!
    Αντί να τους ενσωματώσουμε εμείς, λόγω του αριθμού τους και σε συνδυασμό με την υπογεννητικότητά των Ελλήνων, σε λίγα χρόνια θα ενσωματωθούμε εμείς!!! Αυτό γιατί κανείς δεν το αναφέρει;
    Μένω όλη μου την ζωή σε μια συνοικία του Περιστερίου και πλέον περιτριγυρίζομαι από αλλοδαπούς. Και βέβαια αυτό δεν συμβαίνει μόνο εδώ.
    Πώς θα γίνει λοιπόν η ενσωμάτωση τόσο μεγάλου αριθμού λαθρομεταναστών που βρέθηκαν μάλιστα εδώ σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα; Και ας ληφθεί υπ' όψιν ότι ο αριθμός αυτός όλο και μεγαλώνει!!!
    Τα σύνορα είναι παντελώς αφύλακτα. Οι Αλβανοί μπαινοβγαίνουν ανενόχλητοι στη χώρα μας και τα ακριτικά μας νησιά κατακλύζονται από λαθρομετανάστες.
    Πρώτα πρέπει λοιπόν να μεριμνήσουμε γι' αυτά και έπειτα για την ενσωμάτωση.

    Ιωάννα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Πανεξυπνη η κυρια διοτι εξασφαλισε και την επομενη βολευτικη εδρα της.Η δραγωνα θα την προτεινει η η ρεπουση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.