31/5/10

Οι ΗΠΑ εγγυήθηκαν στο Ισραήλ ότι δεν θα απειληθεί η ασφάλειά του

Οι ΗΠΑ έχουν δώσει σαφείς εγγυήσεις στο Ισραήλ ότι δεν θα απειληθεί η ασφάλειά του, όπως ανέφερε ισραηλινός αξιωματούχος.
Ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα έδωσε το Σάββατο «σαφείς εγγυήσεις» στον Ισραηλινό πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου ότι η ασφάλεια του Ισραήλ δεν θα απειληθεί. Η δήλωση του κ. Ομπάμα έγινε πρίν από την υπερψήφιση της συμφωνίας της Διάσκεψης μετά την Συνθήκη της μη διάδοσης των πυρηνικών όπλων, ανακοινώθηκε από ισραηλινό αξιωματούχο.

«Εδώ και δύο εβδομάδες, ο πρωθυπουργός κ.Νετανιάχου έλαβε σαφείς εγγυήσεις από την πλευρά του προέδρου Ομπάμα» ανέφερε ο Ισραηλινός αξιωματούχος σε ανακοίνωσή του που δόθηκε στη δημοσιότητα από το Τορόντο του Καναδά όπου βρίσκεται ο κ. Νετανιάχου.

Οι ΗΠΑ διαβεβαίωσαν επίσης τον ισραηλινό πρωθυπουργό «ότι καμία απόφαση δεν πρόκειται να υιοθετηθεί από το Συμβούλιο Ασφαλείας που θα μπορούσε να προκαλέσει ζημιά στα ισραηλινά συμφέροντα» .

Η συμφωνία της Διάσκεψης που ακολούθησε τη Συμφωνία μη διάδοσης των πυρηνικών (ΤΝΡ) ενέκρινε καταγγελία εναντίον του Ισραήλ για τις πυρηνικές του δραστηριότητες και πρότεινε μάλιστα τη διενέργεια το 2012 διεθνούς διάσκεψης με θέμα μια αποπυρηνικοποιημένη Μέση Ανατολή.

Οι ισραηλινές αρχές απάντησαν ότι δεν πρόκειται να μετάσχουν σε κάτι τέτοιο ενώ είναι γνωστό πως το Ισραήλ ποτέ δεν αναγνώρισε ότι διαθέτει πυρηνικά όπλα και έχει αρνηθεί να μετάσχει στην Συνθήκη ΤΝΡ.


kathimerini με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

1 σχόλιο:

  1. Πως οι εβραίοι παραμυθιάζουν τους Αμερικλάνους

    από τον Φίλλιπ Γκιρλαντί
    ΤΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΤΟΥ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟΥ ΣΥΜΜΑΧΟΥ ΤΩΝ ΗΠΑ

    ....Είναι δύσκολο να καταλάβω γιατί κάποιος θα έπαιρνε στα σοβαρά τον εβραίο Mort Zuckerman.
    Ο Zuckerman είναι ένας "Νέο-Υόρκεζος" Καναδός υπήκοος αρρωστημένος υποστηρικτής του Ισραήλ, ο οποίος εξοικονόμησε μια τεράστια περιουσία ακίνητων πριν αγοράσει τις εφημερίδες Daily News και US News and World Report.
    Αφού τα 'κονόμησε, σήμερα μας "πασάρει" εαυτόν (ο εβραίος Zuckerman) ως κορυφαίο δημοσιογράφο και πολιτικό σχολιαστή.
    Ο Zuckerman συχνά παρουσιάζεται στις Αμερικανικές τηλεοράσεις (εβραϊκής ιδιοκτησίας βέβαια) προσποιούμενος τον ειδήμονα επί διεθνών θεμάτων και ιδίως εκείνων που έχουν να κάνουν με Μέση Ανατολή και Ισραήλ, αραδιάζοντας κάθε είδους προπαγάνδα που πιθανότατα συντάσσεται από τους εβραίους του Τελ-Αβίβ ή στην Herzliya, όπου η ισραηλινή υπηρεσία πληροφοριών Μοσάντ έχει την έδρα της......


    Όλο το άρθρο στα Ελληνικά εδω:
    http://avragioz.blogspot.com/2010/05/blog-post_8598.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.