25/2/10

Κερκόπορτα της Ευρώπης

Η Κεκρόπορτα χρησιμοποιήθηκε για τη δόλια Άλωση της Πόλης.

by Boethius
Η Ελλάδα πιά δεν είναι τίποτε άλλο από την Κερκόπορτα της Ευρώπης. Η παγκόσμια πολυαρχία χρησιμοποιεί την Ελλάδα γιά να ρημάξει την Ευρώπη. Η Ελλάδα δεν μπορεί να είναι ο στόχος, αλλά ένα απλό πιόνι προς τον κύριο στόχο. Η Ελλάδα είναι πάρα πολύ μικρή γιά να είναι ο πρωτεύων στόχος της παγκόσμιας πολυαρχίας.
Όπως και προηγούμενες κυβερνήσεις, έτσι και η τωρινή είναι όργανο της πολυαρχίας. Ο σκοπός της δεν είναι άλλος από την αποδόμηση της Ελλάδος γιά να μένει η Κερκόπορτα της Ευρώπης διάπλατα ανοικτή.
Η αντίδραση της Ευρώπης είναι φυσική. Η Ευρώπη θέλει να κλείσει την Κερκόπορτά της την Ελλάδα, βοηθώντας μας τουλάχιστον οικονομικά.
Αλλά η παγκόσμια πολυαρχία μάλλον έχει ήδη προβλέψει την αντίδραση της Ευρώπης. Έτσι, το σαθρό πολιτικό υπόβαθρο της Ελλάδος συνεχίζει απτόητα το έργο του, παρά τις προσπάθειες της Ευρώπης να επέμβει, όπως και όσο μπορεί, οικονομικά τουλάχιστον στην Ελλάδα.
Το άνοιγμα του σαθρού πολιτικού υπόβαθρου της Ελλάδος σε τόσα μέτωπα μονομιάς είναι... αυτοκαταστροφικό. Σαφώς και είναι.

Σε συνδιασμό με τον φόβο μας γιά την ελευθερία, η ψεύτικη ελπίδα από την Ευρώπη καθιστά αδύνατη κάθε αντίδραση των Ελλήνων. Προσέξατε πως, ενώ κάθε άλλη χώρα προσπαθεί να εκμεταλευτεί το είθε επερχόμενο κύμα οικονομικής ανάκαμψης, η παρούσα κυβέρνηση στην Ελλάδα λεηλατεί κάθε προοπτική γιά την οικονομική ανάκαμψη της χώρας μας;
Το αποτέλεσμα; Πάλι φόβος. Περισσότερος και από πριν φόβος. Φόβος να αντιδράσουμε, ακόμη και στην νομιμοποίηση των λαθρομεταναστών. Οι οποίοι, με τα ελληνικά τους χαρτιά, θα περιφέρονται ελεύθερα στην Ευρώπη. Από την άλλη μεριά, «Η Τουρκία είναι μια ειρηνική χώρα και δεν εισέβαλε ποτέ σε γειτονικά της κράτη». Λες να έχουμε κάνει τόσο, μα τόσο μεγάλο λάθος γιά την Τουρκία, από το 1453 και μετά;
Και ας μην ξεχνάμε τα «Σύννεφα στις σχέσεις κυβέρνησης - Φαναρίου: Δυσαρέσκεια στην Αθήνα». Ούτε στον 5ο μ.Χ. αιώνα να ζούσαμε... Μήπως έκανε καλά ο Ηράκλειτος, που ονόμαζε τους εφευρέτες των θεών και θρησκειών νυχτιπόλους, μάγους, βάκχους, λύνες και μύστες [1, 2, 3];
Η εξουσία αυτών μέχρι σήμερα, βασίζεται στα ίδια βασικά θεμελιακά στηρίγματα που βασίζεται και η παγκόσμια πολυαρχία: στον φόβο και στην ελπίδα που, ως γνωστόν, πεθαίνει τελευταία. Αλλά στα δύο αυτά βασικά θεμελιακά στηρίγματα βασίζεται επίσης και η πολυαρχία του Wall Street και του Lombard Street.
Γιατί; Διότι ένας είναι ο αληθινός θεός ύψιστος της νεοτερικότητας: το
χρήμα! Εμπνέει απορίες η κατάσταση. Και δαιδαλώδης είναι και δυναμικά πολύπλοκη.
Μα πως μπορεί κάποιος να καταδαμάσει τον φόβο; Μήπως είναι μιά μακρά διαδικασία, με δύο βήματα εμπρός και τρία βήματα πίσω;

Μήπως πρέπει να περάσουμε σαν λαός από φάσεις όπου κατανικούμε τον φόβο μας γιά την ελευθερία και φτου κι’ απ’ την αρχή; Και δεν είναι ούτε βέβαιο ότι κανείς ποτέ καταδαμάζει ή γίνεται εραστής του οτιδήποτε. Όταν όμως ξεκινάμε ή προσπαθούμε να κάνουμε κάτι, τότε βαθμηδόν γινόμαστε καλύτεροι σ’αυτό. Εάν λοιπόν ενίοτε ξεπερνούμε κάποιον φόβο μας, δεν είναι τούτη μιά χαρμόσυνη είδηση? Εάν κατανικήσουμε τον φόβο μας γιά την ελευθερία έστω μία φορά, τότε μπορούμε να το ξανακάνουμε!

Boethius
___________________________________________________________________
[1] Felix J. «Die Fragmente der griechischen Historiker» Leiden 1958.
[2] Αρβανιτάκης Φ., Χριστοδουλου «Ηρακλειτος Απαντα» Εκδοσεις Ζιτρος, Αθηνα
1999.
[3] Kirk G. «Ηρακλειτοs», κοσμολογικα αποσπασματα Εκδοσεις Πολυτυπος, Αθηνα
1985.

12 σχόλια:

  1. Τελικά φαίνεται πως η αποστολή πού είχαν αναθέσει στον ΓΑΠ τα αφεντικά του δέν ήταν μόνο το σταμάτημα της συνεργασίας με τη Ρωσία και η νομιμοποίηση των λαθρομεταναστών...

    Ηταν πολύ πιό προχωρημένη. Που να το φανταστούμε?

    Πυροβολητής

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αυτά λέμε κι εμείς από καιρό με γλώσσα λαϊκή αναλύοντας την πολιτικοοικονομική συγκυρία. Ο Γιωργάκης υπονομεύει το ευρώ κατ' εντολήν των ΗΠΑ. http://neotera.wordpress.com/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ολα τα ρεμάλια που παραπληροφορούν απ' τα κανάλια και τις φυλλάδες τόσα χρόνια στις ιδιωτικές κουβέντες θεωρούν το γιωργάκη πράκτωρα. Οι αξιωματικοί σήμερα δεν αντιλαμβάνονται τα αυτονόητα ? Παλιά γνώριζαν για τον πατέρα του...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Δυστηχως ο ιστος της αραχνης απλωθηκε με μεθοδο και υπομονη..

    Οποιαδηποτε αντιδραση απο μερους Ελλας θα πρεπει να στηθει με τον ιδιο τροπο..

    Το βασικο ειναι αν υπαρχουν Φωτισμενοι Ελληνες σε θεσεις κλειδια να σηκωσουν αυτο το βαρος..

    Ο Στρατος σε συνεργασια με το διπλωματικο σωμα θα μπορουσε αραγε να ανιμετωπισει αμεσα την κατασταση?

    Βεβαια τα Αμερικανακια θα μας εχουν ετοιμο σχεδιο ανιδρασης σε αυτο το σεναριο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ο Σοσιαλισμός είναι ένας τρόπος για να υποδουλώσουν ανθρώπους.

    Μόνο ο Καπιταλισμός σώζει!

    Πόσο περισσότερο ο καπιταλισμός, τόσο περισσότερο θα υπάρξει ειρήνη μεταξύ των ανθρώπων....

    Ο καπιταλισμός εμπλουτίζει το έθνος, ενώ ο σοσιαλισμός θα πραγματοποιηθεί κάποιοι μετανάστες μέσα στο σπίτι σας.......για να τρώνε και να πίνουν ό, τι έχετε στην κουζίνα και στο ψυγείο σας.

    Ο Σοσιαλισμός τρώει το φαγητό των παιδιών σας!

    Ο Μαρξ, όπως οι λαθρομεταναστών.......Έφαγε όλα τα τρόφιμα από τα ντουλάπια του Engel....

    Στο σοσιαλισμό το φαγητό σας διαιρείται κοινωνικά, μεταξύ των
    λαθρομεταναστών.

    Δουλεύεις από το πρωί ως το βράδυ στον καπιταλισμό, για την παραγωγή τροφίμων σας, αλλά τη νύχτα, κάτω από τον σοσιαλισμό, είστε υποχρεωμένοι να διανείμουν τρόφιμα, μεταξύ των λαθρομεταναστών, ενώ η σύζυγος και τα παιδιά σου.....τους βλέπουν να τρώνε και να πίνουν τί φέτα και το κρασί σας......

    Όταν ο σοσιαλισμός είναι η φάση της υλοποίησης η παράνομοι μετανάστες θα είναι έξω από το σπίτι σας, ωστόσο, θα πρέπει να πληρώσετε τα έξοδα των παράνομων μεταναστών στα εστιατόρια, ξενοδοχεία....και αίμα!

    Στα επαγγέλματα και τη βιομηχανική καπιταλιστών, δεν υπάρχει Ρομπέν Hood........αυτό το ουτοπικό χαρακτήρα, που κλέβει από τους πλούσιους για να δώσει στους φτωχούς είναι σοσιαλισμός και ο κ. Παπανδρέου ανεβάζει υψηλότερες τιμές στους λογαριασμούς, επειδή γνωρίζει ότι εργάζεστε για τον καπιταλισμό και θα πρέπει να πληρώσετε τον λογαριασμό του σοσιαλισμού.....

    Οποίοι δεν έχουν "αυτό το πράγμα μωβ, Μεταξύ των ποδιών" και δεν θέλε να εργαστεί σκληρά εντός του καπιταλισμού, τότε, πρέπει να βρίσκονται δίπλα στην παραλία και να περιμένε για τον Ρομπέν Hood.......να φέρει το φαγητό στο στόμα σας.

    Ο καπιταλισμός έχει διαταραχές του, αλλά εξακολουθεί να είναι το καλύτερο φάρμακο!

    Πρώτη Γραμμή

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Είναι αλήθεια πως έχουμε "βολευτεί" πολύ καλά από τη μεταπολίτευση και μετά και δεν θέλουμε να χαλάσουμε επ΄ουδενί την βολή μας.
    Γιατί να αγωνιστούμε εμείς, ας αγωνιστούν άλλοι για εμάς !!!!
    Μα πάλι όμως δεν σκεπτόμαστε ποιοι θα είναι αυτοί οι άλλοι που θα βάλουν πλάτη αν όχι εμείς !!!!
    Και η ζωή καλά κρατεί, αλλά προς το παρόν γιατί το μέλλον (ήδη έχει αρχίσει να προδιαγράφεται) το βλέπω ζοφερότατο !!!!
    Δυστυχώς για εμάς, πρέπει να βάλουμε τους φόβους στην άκρη και να αντιδράσουμε, όπως, όπου και με ότι μπορούμε !!!!
    Είναι χρέος προς αυτή την πατρίδα, τη χώρα του φωτός, χρέος απέναντι στα παιδιά και εγγόνια μας, χρέος απέναντι στους εαυτούς μας, πρέπε να κατανικήσουμε τους φόβους μας και να αντιδράσουμε άμμεσα.
    Χανόμαστε, ήδη το βλέπουμε να έρχετε. Ολοι μας χτυπάνε, μας κοροιδεύουν, μας χλευάζουν, μας καταξευτελίζουν κι εμείς καθόμαστε ατάραχοι και λέμε "βαράτε, αντέχουμε κι άλλο" !!!!
    Ως που και για πόσο θα καθόμαστε έτσι ;
    Καλά τα λέει ένας φίλος, πρέπει κάποιοι φωτισμένοι Έλληνες να βάλουν πλάτη, το διπλωματικό σώμα, ο στρατός, κάποιος.....δεν ξέρω.
    ΑΥΤΗ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΑΜΜΕΣΑ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΑΛΛΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΜΕ ΚΙ ΕΜΕΙΣ ΟΤΙ ΘΑ ΧΑΣΟΥΜΕ ΛΙΓΗ ΑΠΟ ΤΗ ΒΟΛΗ ΜΑΣ !!!

    ΖΗΤΩ Η ΕΛΛΑΔΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. 2:39 ,ίσως αυτό το σενάριο να μήν πέρασε απο το μυαλό τους.

    Ισως ήρθε η ώρα να θυμηθουν οι ένστολοι ότι στην ιστορία μας,εκτός απο το φιάσκο της 21ης Απριλίου, υπήρξαν και τα κινήματα του 1909 και του 1922 πού έσωσαν την Ελλάδα!

    Γιά να είμαστε ρεαλιστες,ισως βοηθήσει σ'αυτή τη συνειδητοποίηση και η δυσαρέσκεια των ένστολων για τα οικονομικά/ασφαλιστικά κλπ.

    Το οτι τα λαμόγια δεν διστάζουν να δυσαρεστήσουν ακόμα και τους στρατιωτικούς,δείχνει πως δεν ανησυχούν καθόλου απ'αυτή την πλευρά.

    Και τον εχθρό πρέπει να τον χτυπάς...εκει που δεν ανησυχει!

    Πυροβολητής

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Πρώτη Γραμμή, προσοχή !
    Βρίσκεσαι σε παραληρηματική σύγχιση. Εύκολο να σε εκμεταλευτεί κάποιος. Το θέμα μας δεν είναι ιδεολογικό, ν' αμολάς δεκάρικους για τα πιστεύω σου. Είναι βαθύτερο. Κινδυνεύουν η πατρίδα μας και ο λαός ο ελληνικός να υπαχθούν 10 με 20 "δύσκολα χρόνια" στο ΔΝΤ και να μας κόψουν φέτες...
    ΥΓ.Ούτε είμαστε στην εποχή του Ψυχρού Πολέμου που τα πάντα εύκολα ανάγονταν στην κόντρα ανάμεσα σε Καπιταλιστική Αμερική και Σοσιαλιστική Σοβιετία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. H epanastasi einai sinithos aimatiri kai pote den kseris pou tha kataliksi[meso tou dikastikou kai tis dikaiosinis nomoi yparxoun], oi drasi exei diisdisi sto artiriako systima kai exei katalavi polla kendra apofaseon .Otan leo drasi enoo auto pou sinveni to katalavenoume to meilame [exei pola oonomata pangosmiopoiisi,ethnomidenismos,islamismos,kitrinos drakos,lomby,paragon x]1-emfanizete meso tou Word Trade organizaion [WTO to kentroapofaseon]ypomoxlia [political corect,multiculturarism ,metanasteusi,codex alimentarious ,eisfora gia to dioksidio tou antraka ]2-Ta gnosta axtarma patata 3-oloklirotiko theokratikosystima xeirotero apo komounismo,fasismo,nazizmo,konda stous Xmer 4-ena komounistiko kathestos perni meros stin eksathliosi ton dytikon ergaton sin tin[maisea taksi] ypovoithoumeno i sinergazomeno me tin pangosmiopoiisi dimiourgondas kai kendra se oles ths xores meso metanasteysis5-MME ,epireasi kendron apofeseon ,propaganda,6-trapezes ,diethnes nomismatiko tameio ,heds fund ,big Medica ,big chema,big agribiz,big farma ,[ 3-7 ]sisters.7-agnostos x lamogia .EINAI GEGONOS oti to kapitallistiko systima parousiazete os to pio fileleuthero me tin arxousa taxi na na kanei oti theli kai oloi oi aloi elpizane sto loto i tis ekseresis me megali mesea taxi plus , tora omos prepoi na ginoun oloi kinezoi.Eno stin thietni skakiera emfanizonde blok koinonion opos i kinezikoi 1,4 disekatomyria indoi 1,3 ,mousoulmanoi 2 ,oi xristianoi kai oi leykoi einai xorismenoi kai diairemenoi kai pernoun mia periodo oikonomikis epithesis i opoia den prokite na stamatisi an den mpoune dasmoi kai thriskeytikis epithesis meso tis L/metanasteusis xoris andidrasi me ta xeria kai ta matia demena odigite stin ektelesi .Epanakatalipsi ton kendron apofaseon, prepi na stamatisoume tous kyklotikous xorous kai na arxisoume na mpenoume se fallanges .Talos

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ε όχι καί τυχαία η επίθεσις στήν Ελλάδα ΜΑΣ!τάχα οι πιό αδύναμοι γι'αυτό,κτλ.ΟΧΙ κύριοι.Η επίθεσις(ΟΛΙΚΗ εδώ καί πολλά έτη άν δέν τό έχετε καταλάβει καί όχι φυσικά μόνον στήν οικονομία,η οποία είναι ένα από τά τελευταία πού πραγματικώς τούς ενδιαφέρει.Εννοώ πώς είναι έν εκ τών μέσων καί όχι ο σκοπός)εναντίον τής Ελλάδος καί τών καταλοίπων τής Ελληνικής Φυλής σέ αυτή τή γωνιά τής Γής έχει πολύ βαθύτερα αίτια καί πολύ πιό απλό σκοπό:η Ελλάς καί η Ελληνική Φυλή γέννησαν,παρήγαγαν,ανέδειξαν όσα εξ εκείνων τών πραγμάτων διαχωρίζουν τούς Ανθρώπους από τά ανθρωποειδή.Πρωτίστως τήν Ελευθερία,τό Δίκαιον,τό Κάλλος,τό κατά Φύσιν Ζήν(η σημερινή κατάστασις δέν είναι ενδεικτική τής μακραίωνης Ιστορίας μας,μόνον αποδεικτική τής παρακμής πού κατάφεραν νά μάς επιβάλλουν).Εξοντώνοντας τήν Ελληνική Φυλή καί συμβολικώς πρώτα τό Κράτος αυτής δείχνουν στούς 'μυημένους' τί πραγματικώς προσπαθούν νά πετύχουν:τήν ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΕΞΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ ΑΠΟΛΥΤΑΡΧΙΑ. Όπου οι άνθρωποι θά είναι πλέον ΑΠΑΝΤΕΣ σκλάβοι τους. Τό γράφει καί σέ κάποιο απόσπασμα ένα από τά 'ιερά' τους βιβλία. αλλά τί λέω...γραφικότητες...

    γραφικός.

    υ.γ.μόνη ελπίς γιά τήν Ανθρωπότητα είναι η επαναφορά καί εδραίωσιν τών αξιών τού ΜΟΝΟΥ Πολιτισμού τού Πλανήτη Γή,τού Ελληνικού.Τών Ηρώων,τών Φιλοσόφων,τών Καλλιτεχνών,τών Αγίων.Η μόνη πραγματική ΑΝΤΙΣΤΑΣΙΣ στά όποια σχέδια σκλαβιάς είναι αυτός ο Πολιτισμός.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Πρώτη Γραμμή

    Ναι, αλλα αυτα που βιωνουμε όλο αυτο το διαστημα ειναι τα "αγαθα" του καπιταλισμού!


    Μίνως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Μα τι γραφικός θα ήσουν αν δεν έλεγες... γραφικότητες.

    Αλλά εκτός από γραφικός είσαι και σωστός!

    Όσα διαχωρίζουν τούς Ανθρώπους από τά ανθρωποειδή μπορούν να ξεκάνουν τα δεύτερα. Μόνον όμως αφού εμείς ξεκάνουμε τον φόβο μας γιά την ελευθερία...

    Εκτός του Boethius, μελέτησε και λίγο τον Ιρλανδό John the Scott

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.