30/1/10

Βρετανία: «Όχι» και στο αίτημα έφεσης των Οραμς

Απερρίφθη από το Εφετείο της Βρετανίας η αίτηση του ζεύγους Όραμς να τους δοθεί άδεια να εφεσιβάλουν την απόφαση για κατεδάφιση της έπαυλης που έχουν χτίσει παράνομα στη γη του Ελληνοκύπριου Μελέτη Αποστολίδη στην Λάπηθο. Σύμφωνα με την απόφαση, οι Όραμς καλούνται επίσης να τερματίσουν τις επεμβάσεις σε αυτή, να καταβάλουν αποζημιώσεις και να επιστρέψουν την ακίνητη περιουσία στον νόμιμο ιδιοκτήτη της.
Ο δικηγόρος του Μελέτη Αποστολίδη, Κωνσταντής Καντούνας, χαρακτήρισε την εξέλιξη σημαντική και αναμενόμενη. Όπως είπε, «δεν έγινε δεκτό ούτε το αίτημα για αναστολή της εκτέλεσης της απόφασης για 42 ημέρες και αυτό σημαίνει άμεση εκτέλεση της απόφασης».
Επιπλέον, γνωστοποίησε ότι οι Όραμς έχουν διαταχθεί να καταβάλουν εντός 30 ημερών, ως ενδιάμεση πληρωμή, το ποσό των 600.000 στερλινών με τόκους, καθώς και το ποσό των 75.000 στερλινών για τα χρήματα, που πλήρωσε ο κ. Αποστολίδης το 2006, όταν είχε χάσει πρωτοδίκως.
ΑΠΕ-KAΘΗΜΕΡΙΝΗ

3 σχόλια:

  1. Η δικαιοσύνη του Ηνωμένου Βασιλείου άρχισε να εκτιμά το Ελληνικό αίμα;
    Αυτοί που καταδίκασαν σε θάνατο τον 17χρονο Ευαγόρα Παλληκαρίδη,μας ξαφνιάζουν ευχάριστα με αυτή την δίκαιη απόφαση!!!
    Ένα παλιό τραγούδι του Καζαντζίδη έλεγε "...και αυτοί που σκοτωθήκανε, να σώσουν τους συμμάχους!Την Κύπρο να μας δώσουνε,φωνάζουν απ΄τους τάφους!!!
    Έρχεται άραγε η ώρα της Δικαιοσύνης για την Κύπρο;

    731

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. DIKAIOSINI STIN KYPRO MAS!
    Christos Voulgaris apo Londino

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.