19/1/10

Ο ναύαρχος Λυμπέρης από την Κατερίνη :"Κρυμμένη η τότε πολιτική ηγεσία της Ελλάδας στην κρίση των Ιμίων"

Στην Κατερίνη μίλησε απόψε ο ναύαρχος ε.α και επίτιμος ΑΓΕΕΘΑ Χρήστος Λυμπέρης, καλεσμένος της σχολής γονέων Κατερίνης, με θέμα : "Χειρισμοί κρίσεων - ΊΜΙΑ 14 χρόνια μετά..."

Ο ναύαρχος αναφέρθηκε μεταξύ άλλων με γλαφυρό τρόπο στην κρίση της 30ης Ιανουαρίου του 1996, όταν η ανυπαρξία της τότε πολιτικής ηγεσίας επέτρεψε τους Τούρκους να κάνουν επέμβαση και να καταλάβουν ελληνικό έδαφος, καθιστώντας από τότε τα Ίμια
γκρίζα ζώνη.

"Η τότε πολιτική ηγεσία ήταν κρυμμένη και διαπραγματεύονταν με τους Αμερικάνους" είπε ο ναύαρχος, "ενώ οι ένοπλες δυνάμεις περίμεναν εντολές για να χτυπήσουν τους Τούρκους και είχαν τη δυνατότητα τότε να καταφέρουν ισχυρότατο πλήγμα στον εχθρό". Άλλα οι πολιτικοί της τότε κυβέρνησης δεν ήθελαν με τίποτα να επέλθει σύγκρουση, αφού ο τότε υπουργός εξωτερικών έλεγε ότι τη σημαία που υπέστειλαν οι Τούρκοι από τα Ίμια θα πούμε ότι την πήρε ο αέρας και αργότερα ο τότε πρωθυπουργός Σημίτης βγήκε να ευχαριστήσει τους Αμερικάνους από το βήμα της ελληνικής βουλής για τη βραδιά της ντροπής. "Κανένας από την κυβέρνηση δεν εμφανίσθηκε στο πεντάγωνο κατά τη διάρκεια της κρίσης των Ιμίων με τους Τούρκους, ενώ μάταια οι ελληνικές ένοπλες δυνάμεις περίμεναν εντολές" τόνισε ο ναύαρχος.

http://nationalpride.wordpress.com/

http://lefteria.blogspot.com/2010/01/blog-post_7520.html

34 σχόλια:

  1. o Pagkalos den eipe afto. eipe oti afiste ti simaia pou evale o Dimarxos Kalimnou kai se liges meres tha tin parei o aeras kai den tha tin antikatastisoume. To lene kai ta aporrita eggrafa.
    Episis prepei na mas pei o Limperis giati den eixe strato i defteri vraxonisida, opos tou eixe zitisei o Simitis kai etsi oi Tourkoi ekanan katalipsi kai giati den elege pou itan o stratos ksiras pou mporouse na voithisei kai afine olous tous xeirismous sto naftiko.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. EΓΡΑΨΑ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΟΥ ΜΠΡΟΣΤΑ.

    ΕΨΙΛΟΝ./

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. 14 χρονια μετα, αν καποιος νομιζει πως αυτη η χωρα, ειναι αξια να διοργανωσει πολεμο και οχι φαρσα, μαλλον αυταπατει τον εαυτο του.

    Το αλλο με τις 12 ωρες πτησεις το μηνα αντι για τις 30 που προβλεπονται ως ελαχιστες απο το ΝΑΤΟ, το θυμοσαστε που δημοσιευτηκε στο ιστολογιο;

    Αφηνω την οικονομια και την αποδομηση της εθνικης ταυτοτητας.

    H μονη ελπιδα για την Ελλαδα ειναι να προλαβει να παει στη Χαγη πριν παραδοθει στις απαιτησεις των Τουρκων χωρις καν Χαγη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Η γνώμη μου: Ο πόλεμος είναι η μοναδική και καλύτερη λύση για την Ελλάδα, ακόμα και εαν έχουμε εθνικές απώλειες, πράγμα που δεν είναι βέβαιο. Ο πόλεμος μόνο μπορεί να ξυπνήσει συμμάχους και συμπολίτες. Ο πόλεμος θα αναγκάσει τη Ευρώπη, Αμερική και Ρωσία να αντιμετωπίσουν το τέρας που έφτιαξαν. Το τέρας από δίπλα προκαλεί τους πάντες, δεν έχει ουσιαστικούς φίλους πλην του Ισλάμ. Με την οικονομική μας κατάρρευση, μόνο ο πόλεμος είναι έξοδος από την κρίση, μόνο ο πόλεμος θα συσπειρώσει τον παγκόσμιο ελληνισμό, και μόνο ο πόλεμος θα γίνει αφορμή για να ξεπεραστεί η οικονομική κατάρρευση. Αυτή είναι η άποψή μου. Εάν δεν γίνει πόλεμος τώρα, που έχουμε ακόμα στρατιωτικές δυνάμεις, αργότερα τα πράγματα ίσως είναι χειρότερα. Τώρα, που η Ελλάδα καταρρέει οικονομικά, δεν πρέπει να περιμένει να μείνει χωρίς μία για να έρθουν οι Τούρκοι να πάρουν ότι θέλουν χωρίς πόλεμο αργότερα, επειδή εμείς τότε δεν θα έχουμε όπλα. Κάθε ηγεσία μας που αποχωρεί το ίδιο λέει, έπρεπε να είχα κάνει πόλεμο, από την χούντα, μεχρι γέρο Καραμανλή, μέχρι Σημίτη. Όλοι στις κατ ιδίαν συζητήσεις και εξομολογήσεις το ίδιο λένε. Τώρα ανοίγουν τα μάτια όλων. Νάτος, ο Μωάμεθ προ των πυλών. Είναι οι τελευταίες μας ευκαιρίες. Ο Πάγκαλος έκανε τεράστια λάθη, ελπίζουμε να μην τα ξανακάνει. Δεν πρέπει να αισθάνεται όμηρος των εξωτικών του οργίων. Υπάρχει ελπίδα. Κλίμα ομοψυχίας, συμμαχίες, και θα το φάμε το τέρας, αργά η γρήγορα. Το τέρας τώρα φουσκώνει και φουσκώνει, αλλά κάποια στιγμή θα σκάσει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. @Ανώνυμος 12:44΄
    Συμπλέεις με τους ισχυρισμούς του Σημιτάκου, αυτού του μικρού στην ψυχή ανθρώπου.
    Ο οποίος νομίζει ότι η άμυνα είναι ένα επιτραπέζιο παιχνίδι.
    Ακόμα και εάν υπήρχε στρατιωτική δύναμη στην άλλη Ίμια, οι Τούρκοι θα μπορούσαν να αποβιβάσουν τους δικούς τους σε μία άλλη νησίδα.
    Τότε θα έλεγε πάλι ''γιατί δεν είχαμε στρατό και σε αυτή;''...
    Υπάρχουν μερικές χιλιάδες νησίδες στο Αρχιπέλαγος στις οποίες δεν είναι δυνατόν να διατηρούμε στρατό.
    Αλλά όταν στην κρίση δεν πάει εκεί που ορίζουν οι κανονισμοί, δηλαδή στο Υπ.Εθ.Α., παρά αράζει και πίνει καφέ στο Μαξίμου στο οποίο έχει διατάξει να παραμείνει και ο αρχιστράτηγος γιά να μην έχει επίτηδες την πλήρη εικόνα της περιοχής, γιά ποιό πολιτικό ηγέτη μιλάμε;
    Όταν διατάσεσαι να μη βρίσκεσαι στα υπόγεια της Μεσογείων με τους ασυρμάτους και τα μόνιτορ, τους επιτελικούς σου και τις κρυπτογραφημένες επαφές σου, παρά σε υποχρεώνουν οι πολιτικοί να συντονίσεις τις ενέργειές σου από ένα απλό κωλοτηλέφωνο, ποιό αποτέλεσμα μπορείς να έχεις;
    Η ντροπή θα βαρύνει τους σημιτοπαγκαλαίους γιά πάντα.
    Ο Λυμπέρης έκανε το καθήκον του, αλλά όταν σε ερώτηση του Σημίτη γιά το τι θα πρότεινε, είπε να κάνουμε τα προβλεπόμενα δηλαδή να βάλλουμε προειδοποιητικές στην αρχή βολές με τα πυροβόλα των πλοίων και εάν δεν αποχωρήσουν να το κάνουμε σκόνη, αυτός που το...έπαιζε πρωθυπουργός, ανασηκώθηκε ανατριχιασμένος από την καρέκλα του !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. μίλησε ο πασοκολίμπερο και δεν τον πήραν με τις πέτρες?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΝΑΥΑΡΧΕ ΑΦΟΥ Ο ΑΡΣΕΝΗΣ ΕΚΑΝΕ ΤΗΝ ΜΑΛΑΚΙΑ ΚΑΙ ΚΛΙΜΑΚΩΣΕ...(ΟΤΑΝ ΒΓΑΖΕΙΣ ΤΟ ΞΥΦΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΕΙΣ!!) ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΤΕΙΛΑΤΕ ΜΙΑ ΑΚΤΑΙΩΡΟ ΤΟΥ ΛΙΜΕΝΙΚΟΥ ΝΑ ΚΑΤΕΒΑΣΕΙ ΤΗΝ ΚΩΛΟΣΗΜΑΙΑ ΤΟΥΣ ΝΑ ΗΣΥΧΑΣΟΥΜΕ..

    ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΤΟ ΠΑΤΗΣΕΙΣ ΤΟ ΚΟΥΜΠΙ ΜΟΝΟΣ ΣΟΥ!!!! ΕΙΧΑΜΕ ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΕΤΟΙΜΟΙ ΔΕΝ ΗΘΕΛΑΝ ΠΟΛΕΜΟ ΘΑ ΠΑΘΕΝΑΝ ΜΕΓΑΛΗ ΝΥΛΑ..

    ΗΣΟΥΝ Ο ΜΟΝΟΣ ΠΟΥ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟ ΕΚΑΝΕ!!! ΣΕ ΓΡΩΡΙΣΑ ΝΑΥΑΡΧΕ ΚΑΙ ΣΕ ΓΝΩΡΙΣΑΜΕ ΚΑΛΑ ΟΛΟΙ ΟΤΑΝ ΥΠΗΡΕΤΗΣΑΜΕ ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΕΒΓΑΛΕΣ ΤΟΝ ΣΤΟΛΟ ΤΟ 87 ΣΑΝ ΑΣ!!ΤΟΤΕ ΠΟΥ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΛΟΥΦΑΞΑΝ ΣΤΗΝ ΚΥΡΙΟΛΕΞΙΑ!
    (ΑΛΛΑ ΤΑ ΣΚΑΤΩΣΕ ΣΤΟ ΝΤΑΒΟΣ Ο ΑΝΤΡΕΑΣ ΜΕΤΑ..)

    ΕΙΝΑΙ ΚΡΙΜΑ ΝΑ ΚΛΑΙΓΕΣΕ ΤΩΡΑ.. ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΚΑΘΑΡΙΣΟΥΜΕ ΤΟΤΕ..

    ΕΨΙΛΟΝ./

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ο Ναύαρχος δικαιολογείται και δεν πείθει!Ταυτίστηκε με την ατυχή έκβαση!Έπρεπε να αντιδράσει!Όλα τα υπόλοιπα είναι λόγια!Ο Πάγκαλος είναι αντιπρόεδρος - ο Αρσένης,μέσω Λούκας,σώζει την οικονομία και ο Γιωργάκης ως κέρβερος,αγρυπνεί στα σύνορα της Πατρίδας!Περισσεύουν οι Ναύαρχοι και οι Ένοπλες Δυνάμεις!
    Όσον αφορά τον Σημίτη,όλα μια χαρά,το ίδρυμα το επιδοτούμε κανονικά!
    Άπαντες δικαιωμένοι,και πεντακάθαροι,εκλεγμένοι από τον Ελληνικό Λαό να μας σώσουν..........

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ο τότε kόσμιos αέριvoς υπουργός εξωτερικών Theodoros Pangalos σε σνυvέvτευξη απokάλεσε τov δήμαρxo Kαλύμvου εγkληματiα!
    o Pangalos που από τo (1996 IMIA)
    Ψάχvει τουs όρxιs του, που δεv εixε ποτέ. www.veoh.com/browse/videos/category/educational/watch/v4870982KPRK9JRE
    ionnios

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Όποιος έχει καμιά άκρη στο "παλιό ΠΑΣΟΚ" ας το ψάξει να δει πως έγινε και εκλέχθηκε ο Σημίτης και το κόμμα αυτό μεταλλάχθηκε σε εκσυγχρονιστήρι.
    Από εκεί και μετά άνοιξαν οι ασκοί του Αιόλου: Ίμια-γκρίζες ζώνες, παράδοση Οτζαλάν, Μαδρίτη και Ελσίνκι, φάγωμα πολλών του πατριωτικού ΠΑΣΟΚ, εγκατάλειψη του ενιαίου αμυντικού δόγματος Ελλάδας-Κύπρου, πολυφυλετικά και πολυπολιτισμικά ιδεολογήματα και πάει λέγοντας.
    Ήταν κομβικό σημείο η εκλογή Σημίτη για όσα ακολούθησαν από τότε και εξακολουθούν μέχρι σήμερα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Κυριε Λυμπερη
    Μετα απο την απομακρυνση απο το ταμειο...ουδεν λαθος αναγνωριζεται.
    Ξανα οι ανωτατοι εχετε προσκυνησει την ...χουντα των πολιτικαντηδων αυτη την φορα και φοβαστε ακομα και την σκια σας.
    Παραδωσατε την ασφαλεια της χωρας σε πολιτικους ασχετους,για χαρη της καριερας σας και το αντικειμενο αυτης της ιδιας της υπαρξη σας στο στρατευμα εχει εκφυλιστει σε αναμονη προαγωγης και καλων μεταθεσεων.
    Αν η δημοκρατια εβαλε μπροστα εναν πολιτικαντη που απεδειξε 36 χρονια τωρα οτι ειναι τελειως αχρηστος,απο εναν στρατηγο στην θεση των επισημων,τοτε με δημοκρατικα μεσα και εσεις καντε μια φορα το χρεος σας και σωστε την Ελλαδα μας απο την καταστροφη πριν ειναι πολυ αργα.
    Δυσκολα τωρα μπορουν να σας κατασκευασουν μια ΑΣΠΙΔΑ και εναν ΙΔΕΑ.
    Αυτα για τον καθε ενα κ.Λυμπερη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Είσαστε σοβαροί μερικοί που λέτε ότι ο στρατιωτικός στην δημοκρατία κάνει ό,τι θέλει;
    Αυτά αφορούν άλλο καθεστώς και γιά να είστε τίμιοι, να το πείτε ανοιχτά.
    Δηλαδή πατάει το κουμπί αυτός χωρίς να πάρει εντολή από την πολιτική ηγεσία;
    Η ευθύνη ήταν 100% στα χέρια της κυβέρνησης η οποία δεν ανταποκρίθηκε.
    Εάν θεσπιστεί νόμος που να λέει ότι ο στρατιωτικός κάνει του κεφαλιού του, τότε ναι, να τον κρίνουμε αν δεν έκανε το καθήκον του.
    Αλλιώς μη το παίζουμε λέοντες και τσάμπα μάγκες.
    Δρυός πεσούσης πας ανήρ (;) ξυλεύεται...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Έχετε την εντύπωση ότι ο νυν αρχηγός των Ε.Δ. σε ανάλογη περίπτωση θα κάνει κάτι διαφορετικό από ό,τι ο ναύαρχος Λυμπέρης στα Ίμια;
    Περιμένω απάντηση...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Αντιπλοίαρχος Χ. Καραθανάσης Π.Ν. Κυβερνήτης Ε/Π Π Ν 21
    Αντιπλοίαρχος Π. Βλαχάκος Π.Ν. Συγκυβερνήτης Ε/Π Π Ν 21
    Σημαιοφόρος Ε. Γιαλοψός Π.Τ. Χειριστής συσκευών Ε/Π Π Ν 21

    Α Θ Α Ν Α Τ Ο Ι

    "ΤΟΥΡΚΟΙ ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ... ΘΑ ΕΚΔΙΚΗΘΩ... ΓΙΑ ΤΟ ΧΑΜΕΝΟ ΑΙΜΑ...
    ΣΕ ΚΑΘΕ ΜΟΥ ΧΩΡΙΟ... ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΑΦΟΡΜΗ... ΕΓΩ ΘΑ ΕΙΜΑΙ ΕΚΕΙ...
    ΜΕ ΟΠΛΟ ΚΑΙ ΜΑΧΑΙΡΙ... ΜΕ ΚΑΡΔΙΑ ΚΑΙ ΨΥΧΗ... ΚΙ ΑΝ ΤΥΧΕΙ ΝΑ ΧΑΘΩ...
    ΣΕ ΜΑΧΗ ΣΚΟΤΩΘΩ... ΜΕ ΤΟ ΑΙΜΑ ΜΟΥ ΝΑ ΓΡΑΨΕΤΕ... ΕΛΛΑΔΑ Σ΄ΑΓΑΠΩ...
    ΜΕ ΤΟ ΑΙΜΑ ΜΟΥ ΝΑ ΓΡΑΨΕΤΕ... ΤΟΥΡΚΙΑ ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ"

    ΓΙΩΡΓΟΣ ΘΑΛΑΣΣΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Εκεινες τις μερες ημουν με αδεια απολυσεως οταν μου ανακοινωθηκε να παω πισω στο νησι σε θεση μαχης.

    Ενα πραγμα θα πω Σαμος Ιανουαριος 96 το νησι ηταν μεχρι τον λαιμό πανοπλο...και το καραβι απο πειραια δεν εβλεπες τιποτα μονο ελληναραδες..που μας ειχε δωθει η εντολη αυτη.

    Κιοτεψαν οι ΒΟΥΛΕΥΤ-ΠΑΡΑΔΕΣ ΜΑΣ του κ@#$@# ολα αυτα τα χρονια αυτο κανουν πλην καποιον αναλαμπων. Θα συμφωνησω με καποιον που δυστηχως η ευτηχως η λυση ειναι μια καταστροφη για να ερθει η λυτρωση.
    Τα περι ειρηνης και μεταναστευτικο ειναι λογια που εμαθαν να λενε οι ταχαμου ελληνες πολιτικοι και καλα να δωσουμε βημα σε αυτους. Αναρωτιεμαι ξερουν τι λενε η οχι. Θα αρχισω να αναρωτιεμαι για το μυαλο τους.!!!
    Ο Ναυαρχος επρεπε να παρει πανω του εκεινο το βραδυ την αποφαση. Τωρα πολλα πραγματα θα ηταν διαφορετικα. ΝΑ το θυμαστε ολοι.

    ΣΑΜΟΣ
    94Δ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. O ναύαρχος είχε κληθεί από την αποστρατεία, αφού πρώτα είχε θητεύσει σε κλαδική του ΠαΣοΚ. Δηλαδή, τα κριτήρια τοποθέτησής του στο Α/ΓΕΕΘΑ ήταν καθαρά κομματικά.

    Η ευθύνη γι αυτό δεν μπορεί να βαρύνει τον ναύαρχο, αλλά την πολιτική ηγεσία της χώρας και προσωπικά τον ανίκανο και ψοφοδεή Σημίτη.

    Ωστόσο, οκτώ μήνες μετά, τον Σεπτέμβριο του 1996, ο ελληνικός λαός τον ψήφισε για πρωθυπουργό, για να συνεχίσει το "θεάρεστο" έργο του της εθνικής μειοδοσίας αμέσως τον επόμενο χρόνο στην Μαδρίτη, να συνυπογράψει τον βομβαρδισμό της Γιουγκοσλαβίας, να μας εκθέσει ανεπανόρθωτα με την παράδοση του Οτζαλάν, να κάνει "ανακατανομή" του πλούτου μέσω ΧΑΑ και τελικώς να αμειφθεί και πάλι από τον ελληνικό λαό με μία τετραετία ακόμη στις 9 Απριλίου 2000.

    Χώρια η ζημιά που έκανε στο φρόνημα του λαού, περνώντας τον δικό του εθνομηδενισμό.

    Αλλά τέτοιος λαός, τέτοιους κυβερνήτες θέλει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Προς ανώνυμο @ 6:38
    Αντί εύκολης και εννοούμενης απαντήσεως, ρωτώ και εγώ με την σειρά μου,γιατί αποστρατεύτηκε τον Αυγ 2009 ο προηγούμενος Α/ΓΕΕΘΑ;
    Ποιόν ενόχλησε η επάνδρωση των μικρονήσων με ειδικές Δυνάμεις σε περίοδο συνεχών Τουρκικών παραβιάσεων;
    Και η πιστή εκτέλεση των καθηκόντων ενοχλεί την πολιτική ηγεσία;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Ναύαρχε είχες να την ατυχία να σε ταυτίσουν με την ήτα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. ΤΡΑΓΙΚΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ, ΣΕ ΜΙΑ ΤΡΑΓΙΚΗ ΧΩΡΑ-ΠΡΟΤΕΚΤΟΡΑΤΟ.
    ΚΑΝΕΙΣ ΤΟΥΣ ΔΕΝ ΕΙΧΕ Τ΄ @@@ ΝΑ ΚΩΦΕΥΣΕΙ ΣΤΙΣ ΑΠΕΙΛΕΣ ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΠΡΕΣΒΕΙΑΣ ΠΟΥ ΔΕΧΟΝΤΑΝ. Η ΤΥΦΛΗ ΕΝΣΩΜΑΤΩΣΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΣΤΟ ΑΡΜΑ ΤΟΥ ΔΥΤΙΚΟΥ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟΥ ΙΣΟΔΥΝΑΜΕΙ ΜΕ ΜΕΙΟΔΟΣΙΑ.
    ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΝΤΗΣΕΙ ΚΟΥΚΛΑΚΙΑ,ΠΟΥ ΤΑ ΚΙΝΟΥΝ ΜΕ ΣΧΟΙΝΑΚΙ.Η ΧΩΡΑ ΕΧΕΙ ΑΛΩΘΕΙ ΑΠΟ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΕΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕΙ ΣΤΗΝ ΗΓΕΣΙΑ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ.
    ΟΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΙ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΑ ΟΙ ΕΝΣΤΟΛΟΙ, ΤΡΕΧΟΥΜΕ ΑΠΟ ΠΙΣΩ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΓΛΥΦΟΥΜΕ ΣΑΝ ΣΚΥΛΑΚΙΑ. Ο ΛΑΟΣ ΜΑΣ ΠΕΙΝΑΕΙ. ΠΕΙΤΕ ΜΕ ΟΠΩΣ ΓΟΥΣΤΑΡΕΤΕ, ΕΙΤΕ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΗ, ΕΙΤΕ ΦΑΣΙΣΤΑ.
    ΑΝ ΔΕΝ ΚΑΤΑΦΕΡΟΥΜΕ ΣΑΝ ΧΩΡΑ ΚΑΙ ΣΑΝ ΛΑΟΣ ΝΑ ΑΝΤΙΤΑΞΟΥΜΕ ΜΕ ΣΘΕΝΟΣ ΕΝΑ ΑΝΑΧΩΜΑ ΣΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΤΟΥ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΜΟΧΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΟΠΩΣ ΤΟ ΝΑΤΟ ΚΑΙ Η Ε.Ε. Η ΧΩΡΑ ΚΑΤΑΡΡΕΕΙ ΚΑΙ Ο ΛΑΟΣ ΜΑΣ ΔΟΥΛΟΠΟΙΕΙΤΕ ΣΥΝΕΧΩΣ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΑΠΟΛΥΤΗ ΕΞΕΥΤΕΛΙΣΗ, ΟΠΩΣ ΑΛΛΩΣΤΕ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΛΑΟΙ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ.
    ΝΑΥΑΡΧΕ,ΕΓΩ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΣΤΟ ΒΑΘΜΟ ΣΟΥ,ΑΝ ΚΑΙ ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΟΜΑΙ ΤΟ ΣΤΡΕΣ ΠΟΥ ΕΙΧΕΣ ΕΚΕΙΝΕΣ ΤΙΣ ΗΜΕΡΕΣ, ΘΑ ΕΦΕΡΝΑ ΣΤΟ ΜΥΑΛΟ ΜΟΥ ΤΙΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ΕΘΝΑΡΧΗ ΜΑΣ Θ. ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗ. ΒΑΡΕΘΗΚΑΜΕ ΡΕ ΝΑΥΑΡΧΕ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΡΑΓΙΑΔΕΣ ΤΩΝ ΟΠΛΟΕΤΑΙΡΕΙΩΝ, ΤΩΝ ΦΑΡΜΑΚΟΕΤΑΙΡΕΙΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΛΟΓΙΣΤΩΝ ΤΗΣ Ε.Ε.
    ΣΟΥ ΔΟΘΗΚΕ Η ΜΕΓΑΛΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΝΑΠΑΡΕΙΣ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΣΟΥ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΚΑΙ ΝΑ ΕΝΩΣΕΙΣ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ ΣΑΝ ΜΙΑ ΓΡΟΘΙΑ, ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ, ΟΠΩΣ ΕΚΑΝΕ ΤΟΤΕ Ο ΘΟΔΩΡΟΣ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ ΚΑΙ Ο ΜΟΡΑΛΕΣ ΚΑΙ Ο ΤΣΑΒΕΣ ΣΤΙΣ ΜΕΡΕΣ ΜΑΣ.ΤΙ ΘΑ ΜΑΣ ΕΚΑΝΑΝ ΒΡΕ ΝΑΥΑΡΧΕ; ΜΕ ΜΙΑ ΚΙΝΗΣΗ ΚΑΤΕΡΡΕΕ ΤΟ ΝΑΤΟ ΚΑΙ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΝΟΤΑΝ ΚΑΙ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ ΚΑΙ Ο ΤΟΥΡΚΙΚΟΣ ΛΑΟΣ ΑΠΟ ΤΑ ΦΑΣΙΣΤΑΡΙΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΔΙΟΙΚΟΥΝ.
    ΔΕΝ ΠΕΙΡΑΖΕΙ ΝΑΥΑΡΧΕ, ΘΑ ΞΑΝΑΡΘΟΥΝ ΚΑΙ ΜΙΑΟΥΛΗΔΕΣ ΚΑΙ ΚΑΝΑΡΗΔΕΣ, ΚΑΙ ΒΕΛΟΥΧΙΩΤΗΔΕΣ. Η ΦΥΛΗ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΜΗΤΡΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑ ΗΜΙΘΕΟΥΣ. ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΘΑ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ Η ΝΕΑ ΠΟΡΕΙΑ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟΥ.ΕΥΤΥΧΩΣ ΠΟΥ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ Η ΚΙΒΩΤΟΣ ΤΟΥ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΑ ΦΥΛΑΓΜΕΝΗ ΚΑΙ ΘΑ ΕΡΘΕΙ Η ΩΡΑ ΠΟΥ ΘΑ ΔΩΣΕΙ ΤΟ ΦΩΣ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ. ΚΑΙ ΤΟΤΕ...ΧΑΧΑΧΑΧΑ!!!
    ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΤΡΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Ερώτηση: Εκείνη την κρίσιμη βραδιά είχε ή όχι κηρυχθεί...ΔΟΓΜΑ ΑΡΧΙΣΤΡΑΤΗΓΟΥ ;;;
    Αν είχε κηρυχθεί...ο Αρχιστράτηγος(Λυμπέρης)...είχε την απόλυτη ευθύνη.-

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Στην Κρίση Ημουνα στην Ρόδο σε ενα Φυλάκιο και μπορω να πω οτι Βίωσα και εγω την κατασταση με το δακτυλο στην σκανδαλη.Η Αποψη μου για την Κρίση ειναι η Εξής : H Πολιτικη ειναι για τους πολιτικούς και οι Στρατιωτικες επιχειρίσεις για τους Στρατιωτικούς. Αντικειμενικά Ο Σημίτης απο Διπλωματικής αποψεως τα πηγε καλα.Το ποσο καλος διπλωματης και πολιτικος ειναι το εχει αποδειξει η ιστορια αλωστε, με το τι καταφερε.Ο Στρατος την Εποχη του Σημιτη Γνωρισε προτοφανη αναβαθμιση.
    Ο Λυμπερης αντιθέτως αποδειχθηκε κατωτερος των περιστασεων.Σαν Αρχηγος των Ενοπλων δυναμεων κληθηκε να αναλαβει μια στρατιωτικη επιχειριση καταληψης των βραχονησιδων.Τι εκανε λοιπον ? Ποσο Μυαλο θελει να καταλάβεις οτι οι Βραχονησίδες ειναι 2 και οτι πρεπει να αποβιβάσεις ΚΑΙ στις 2 στρατο ? Ο Σημιτης σαν πολιτικος που ειναι, ελεγε αυτα που επρεπε στους αμερικανους ( γνωριζοντας οτι η Τουρκια ειναι το αγαπημενο παιδι τους ) και απο την αλλη εκλεισε το ματι στον στρατηγο για να κανει την κινηση του αποτελεσματικα.Ετσι λειτουργουν οι Πολιτικοι.Ο Στρατηγος ΑΠΟΤΥΧΕ ΔΥΣΤΙΧΩΣ.Ποιος δεν θυμαται τα καραβια του στολου να βγαινουν σε.... ζωντανη συνδεση απο τα καναλια στο Αιγαιο ? Οργανωση Στρατου ηταν αυτη ρε παιδια ? Ηταν ευθυνη του ΣΤΡΑΤΗΓΟΥ οι κινησεις και η διασπορα του στρατου στις θεσεις μαχης με αποτελεσματικο τροπο και οχι σε ... ζωντανη συνδεση. Τωρα ο Στρατηγος προσπαθει να αποκαταστησει το Ονομα του.Δυστιχως η Ιστορια θα τον Κρινει πολυ αυστηρα. Ας τελειωσει ο ερασιτεχνισμος πια,και ας κοιταξουν εκει στον στρατο να γινουν πιο επαγγελματιες.Οσον αφορα τις αλλες βραχονησιδες που διαβασα πιο πανω, το παιχνιδι παιζοταν στα ΙΜΙΑ οποιος το κερδιζε εκει θα κερδιζε. Και δυστιχως δεν ηταν η ΕΛΛΑΔΑ ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Στις Δημοκρατίες, η πολιτική ηγεσία αποφασίζει και η στρατιωτική εκτελεί !!!
    Πολλοί έχετε σύγχυση πάνω σε αυτό το θέμα και μιλάτε με αφορισμούς και θολά ιδεολογήματα.
    Και εγώ είμαι υπέρ του δόγματος της προληπτικής επίθεσης (δείτε σχετικά στο ιστολόγιο του καθηγητή Ήφαιστου) αλλά γιά να εφαρμοστεί αυτό πρέπει πρώτα να το αποφασίσει η κυβέρνηση και μετά να το σχεδιάσει και εκτελέσει ο στρατός.
    Ο Λυμπέρης είχε ορκιστεί πίστη στο Σύνταγμα το οποίο είναι αυτό που καθορίζει τι πρέπει να κάνει η πολιτική και τι η στρατιωτική ηγεσία. Και ποιά είναι αυτή η αρχή που υπόκειται στην άλλη.
    Και αντί να καταδικάζονται οι υπαίτιοι πολιτικοί διότι δεν στάθηκαν στο ύψος τους, κατηγορείται περίπου ως προδότης αυτός που τήρησε τον όρκο του.
    Σκέφτηκε κανείς σας πόσο πιό τραγικά θα κατέληγε μία στρατιωτική επιχείρηση που θα διευθύνετο από ένα κοινό τηλέφωνο κάπου στο κέντρο της Αθήνας;
    Ο Λυμπέρης δεν βρισκόταν στο αρχηγείο, αλλά είχε εγκλωβιστεί στο Μέγαρο Μαξίμου ακριβώς γιά να μη κάνει αυτό που ήθελε και μπορούσε να κάνει.
    Όλα τα άλλα είναι ψευτομαγκιές και σε δουλειά να βρισκόμαστε.-

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Αγαπητε Ανωνυμε απο πάνω,κανεις δεν κατηγορισε τον Λυμπερη για Προδοτη.Προδοτης ασφαλως και δεν ηταν, ακαταλληλος ομως ναι.Η Ελληνικη Ιστορια ειναι γεματη με παραδειγματα στρατηγων με εξαιρετικη διορατικοτιτα που παρολα τα πενιχρα μεσα που ειχαν,και την υσχυ των αντιπαλων που αντιμετωπιζαν τα καταφεραν μια χαρα.
    Στην κριση των Ιμιων η πολιτικη ηγεσια τον διατεξε να κλιμακωσει την κριση μεχρι εναν βαθμο .Αυτο ειναι λογικο να το καταλαβουμε αν δουμε την αστραπιαια επεμβαση των καταδρομεων στην 1 βραχονησιδα.Τωρα αυτο που λες οτι ηταν εγκλωβισμενος στο μεγαρο μαξιμου την ωρα της κρισης μην το ξαναπεις γιατι αποδεικνυει ακομα πιο πολυ την ακαταληλοτητα του.Θα μπορουσε να απαιτησει τα ειναι στο πενταγωνο,αφου εκει ηταν η θεση του και οχι να ειναι αναποφασιστος θεωρωντας οτι αποφευγει τις ευθυνες του κρυμενος κατω απο το φουστανι των πολιτικων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Ένα πρωτοκλασάτο στέλεχος του ΠΑΣΟΚ ήταν ο άνθρωπος και τον επανέφερε το κόμμα του για να εφαρμόσει την πολιτική του στο στράτευμα. Και την εφάρμοσε πλήρως!!!
    Όλα τα υπόλοιπα είναι "αέρας κοπανιστός".
    Κρατερός

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. @ Αναγνώστη Χ (3:49 π.μ.)

    "Αντικειμενικά Ο Σημίτης απο Διπλωματικής αποψεως τα πηγε καλα.Το ποσο καλος διπλωματης και πολιτικος ειναι το εχει αποδειξει η ιστορια αλωστε, με το τι καταφερε.Ο Στρατος την Εποχη του Σημιτη Γνωρισε προτοφανη αναβαθμιση."

    Όταν γράφεις στις 4 τα ξημερώματα, ή "θολωμένος" είσαι, ή νυστάζεις. Διαφορετικά δεν εξηγούνται αυτές οι ανοησίες. Τι καλά τα πήγε, ο Σημίτης, δηλαδή; Τι θα γινόταν, αν τα πήγαινε κακά; Θα παρέδιδε την Ελλάδα; Μπορείς να μου πεις κάτι για την "προτοφανη αναβαθμιση" του στρατού επί των ημερών Σημίτη; Διότι εγώ ξέρω τα χάλια που είχε το στράτευμα (τρύπια ρούχα τους έδιναν), επειδή υπηρετούσε ο γιος μου (1998-9). Τέλος, ποιες είναι οι διπλωματικές "επιτυχίες" του; Μου λες μία;

    Για διάβασε και τούτο. Νομίζω ότι είναι μία αρκετά αντικειμενική περιγραφή του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Α, μιά που γίνεται λόγος για τα τραγελαφικά (τραγικά;) γεγονότα εκείνης της βραδυάς, επιτρέψτε μου να διηγηθώ και τούτο:
    Δυό μέρες μετα τα ΙΜΙΑ,ταξίδευα για τη Γερμανία. Στην Ηγουμενίτσα το πλοίο μας καθυστερούσε, όπως μας έλεγαν, γιατί περίμενε ένα φέρυμπότ από την Τουρκία.
    ΤΟ Τούρκικο ήρθε σε λίγο και μας πλεύρισε,σχεδόν κόλλησε στο δικό μας και τότε είδαμε έκπληκτοι από αυτό να βγαίνουν νταλίκες, ψυγεία, φορτιγά και ΙΧ καθώς και επιβάτες, που πατώντας για λίγα δευτερόλεπτα Το Ελληνικό έδαφος έμπαιναν γρήγορα-γρήγορα στο δικό μας πλοίο. Στην προβλήτα δεν φαινόταν κανένας λιμενικός ή τελωνειακός.
    Όταν φτάσαμε στο Μπρίντεζι, όλος αυτός ο συρφετός από την Τουρκία, μπήκε στην Ιταλία σαν οχήματα και επιβάτες που προέρχονταν από χώρα της ΕΕ.
    ΤΟΤΕ ΞΥΠΝΗΣΑΜΕ!!!
    Άσχετο, ε;
    Κρατερός
    Υ.Γ. Δεν είμαι θαλασσινός και το Ναυτικό δίκαιο δεν είναι η ειδικότητά μου.Γνωρίζει κανείς να μου πει αν η παραπάνω διαδικασία είναι νόμιμη και αν συνεχίζεται αλόμη;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. ΟΛΟΙ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΝΟΝΤΑΙ ΣΤΙΣ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ.

    ΕΙΧΑΝ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΒΓΟΥΝ ΝΙΚΗΤΕΣ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΤΟ ΕΚΑΝΑΝ ΠΡΑΞΗ.
    ΤΗ ΒΡΑΔΙΑ ΕΚΕΙΝΗ ΕΙΧΑΜΕ ΥΠΕΡΟΠΛΙΑ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΝΑΥΤΙΚΟ ΣΚΕΛΟΣ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟ ΑΙΓΑΙΟ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΕΒΡΟ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΕΙΧΑΝ ΚΟΛΛΗΣΕΙ ΣΤΗ ΛΑΣΠΗ ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΑΡΜΑΤΑ ΤΟΥΣ ( ΥΠΟΘΕΣΗ ΕΥΚΟΛΗ ΓΙΑ ΒΟΛΕΣ ΠΥΡΟΒΟΛΙΚΟΥ .
    ΕΚΕΙΝΗ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ Η ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΕ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΚΟΥΡΔΟΥΣ ΒΡΙΣΚΟΤΑΝ ΣΤΟ ΖΕΝΙΘ ΚΑΙ ΕΙΧΑΝ ΗΔΗ ΣΤΟΧΟΠΟΙΗΣΕΙ ΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΓΕΦΥΡΙΑ ΚΑΙ ΑΛΛΟΥΣ ΣΤΟΧΟΥΣ ΥΨΗΛΗΣ ΑΞΙΑΣ.
    ΑΠΟ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΗΣ ΑΠΟΨΗΣ Η ΙΤΑΛΙΑ ΕΙΧΕ ΠΑΡΑΔΩΣΕΙ ΕΓΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΑΝΕΛΥΕ ΤΟ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΚΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΤΩΝ ΙΜΙΩΝ ΚΑΙ ΤΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ ΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.
    ΤΟ ΗΘΙΚΟ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑ ΗΤΑΝ ΥΨΗΛΟ.
    ΣΑΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΘΑ ΒΙΩΝΕ ΤΟΝ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΤΗΣ ΕΦΙΑΛΤΗ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΞΑΝΑΕΙΧΑΜΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΑΝΑΛΟΓΑ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Ανώνυμε 10:29, 20 Ιαν 2010, δεν μας το κάνεις λίγο "λιανά" αυτό το: "πρωτοφανή αναβάθμιση του στρατού επί των ημερών Σημίτη";
    Μη ξεχνάς πάντως πως, ο άνθρωπος αυτός, όταν έβλεπε στρατιωτικό είχε τεράστιο πρόβλημα με το στομάχι του.
    Κρατερός

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Δύο πράγματα μπορούσε να κάνει εκείνη τη στιγμή ο ναύαρχος.
    Ή αυτό που λέει το Σύνταγμα και οι νόμοι του κράτους, δηλαδή να υπακούσει στις εντολές των πολιτικών νάνων που κυβερνούσαν την Ελλάδα ή
    ...ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ (κοινώς χούντα).
    Διαλέγουμε και παίρνουμε αδέλφια !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Κύριε Καλεντερίδη, συνεργάτες του και αναγνώστες Καλημέρα σας,

    Εγώ είμαι 21 χρονων στα 22. Στη Κρίση των Ιμίων ήμουν 8 χρονών.Ασχολούμαι από τη πρώτη γυμνασίου (στον ελεύθερο μου χρόνο) με τα οπλικά συστήματα(παλιά, σύγχρονα όλα), τακτικές κτλ (Bliztgrieg, κέντρο βάρους κατά Κλαούζεβιτς κτλ),αγαπώ με πάθος την ιστορία και αρίστευα πάντα σε αυτήν ακόμα και..αδιάβαστος αν ήμουν στο μάθημα της ημέρας (παρόλο που ήμουν των θετικών μαθημάτων στο 20ο Λύκειο Θεσσαλονίκης το όνομα μου έμεινε με χρυσά γράμματα για τις ιστορικές μου γνώσεις ως μαθητής και παράδειγμα προς μίμηση). Επιτρέψτε μου λοιπόν αν και πολύ νέος ("παιδαρέλι" ξέρω αχαχα) να επισημάνω κάποια πράγματα από τη μεριά μου για τη κρίση των Ιμίων και γενικά για τις Ελληνοτουρκικές σχέσεις αλλά και τη διεθνή διπλωματία. Σας παρουσιάζω τις θέσεις μου βήμα προς βήμα:

    1)Η ισχύς ενός κράτους εξαρτάται από μια "εξίσωση" που έχω δημιουργήσει στο μυαλό μου μετά από όσα έχω διαβάσει από 13 χρονών: Οικονομική ισχύς + Επαρκείς πληροφορίες από μυστικές υπηρεσίες+ στάση διεθνούς παράγοντα (μεγάλες δυνάμεις)= πολιτικός σχεδιασμός + στρατιωτικός σχεδιασμός= πόλεμος ή ειρήνη ή μη πόλεμος(ψυχρός πόλεμος που πάλι αργά και σταθερά ή απρόβλεπτα οδηγεί στα δυο προαναφερθέντα..ειρήνη ή πόλεμο)

    2)Λαμβάνοντας λοιπόν υπόψιν μας το (1) μπορούμε να αντιληφθούμε τη στάση του τότε πρωθυπουργού Σημίτη τον οποίο εκτιμώ μόνο για δυο - τρία μεγάλα έργα που έκανε και για ένα μικρό σημάζεμα στην οικονομία μας. Τα πιο πολλά όμως ήταν αρνητικά με κυρίαρχο θέμα φυσικά τις γκρίζες ζώνες που ήταν συνέπεια των Ιμίων αλλά και τη στάση στο θέμα Οτσαλάν.

    3) Τι εστί Σημίτης? Καλός οικονομολόγος, τεχνοκράτης αλλά με κόμπλεξ και μεταπολιτευτικά απωθημένα έναντι στρατιωτικών= έλλειψη επικοινωνίας και κατα συνέπεια συντονισμού. Ανήκει στο εκσυγχρονιστικό ΠΑΣΟΚ.

    4)Τα λάθη της Πολιτικής Ηγεσίας: Η μη σύσκεψη στο ΕΘΚΕΠΙΧ, η μη έκδοση κανόνων εμπλοκής από την πρώτη στιγμή, η κομπλεξική στάση απέναντι σε όποιον έφερε στολή, η απαξιωτική στάση απέναντι στον Αρχηγό της ΕΥΠ( τον ευχαρίστησε με το γνωστό γερμανικό του χαμόγελο και του είπε ότι δεν τον χρειάζεται), η καχυποψία μεταξύ πρωθυπουργού και Αρσένη υπουργού Άμυνας, η μη σθεναρή στάση απέναντι στον Χόλμπρουκ (που ήταν το δυνατό χαρτί των Αμερικάνων και ακολουθεί πάντα τακτικές Σερίφη άγριας Δύσης ειδικά αν δει υποχωρητικότητα) κ.α.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. 5) Σφάλματα στρατιωτικής ηγεσίας(Λυμπέρη): Το ότι αμέλησε τη φύλαξη της άλλης Ίμια με άγημα άσχετα αν ήταν δικό του λάθος ή αν του είπαν τελικά οι πολιτικοί να μην βάλει και στην άλλη άγημα. Αν άφησε να επέμβουν στη διάταξη δυνάμεων οι πολιτικοί δεν αξίζει να λέγεται αξιωματικός. Οι πολιτικοί δεν ξέρουν από όπλα και τακτικές. Αν παρέλειψε αυτός ή το επιτελείο του την φύλαξη της άλλης Ίμια είναι..μ..ες(συγνώμη αλλά αν έγινε είναι). Δικαιολογία δεν αποτελεί ότι υπήρχαν γύρω 7 πλοία και ένα άγημα στην άλλη Ίμια. Έπρεπε να έχουν και στις δυο αγήματα ώστε οι Τούρκοι να αναγκαστούν σε υποχώρηση διότι τα Ίμια διεκδικούσαν και εκεί ήταν τα μάτια όλων στραμένα. Άλλο βράχο αν πιάνανε δεν θα ήταν "νίκη" και επιπλέον θα υπήρχε διπλωματικός χρόνος για απάντηση σε μια δικιά τους βραχονησίδα ίδιας αξίας με την άγνωστη δικιά μας που θα καταλάμβαναν. Άλλωστε η Τουρκία το ήξερε αυτό και γι αυτό έπιασε την άλλη Ίμια για να τελειώσει η παρτίδα όπως ήθελε χωρίς πόλεμο και με "νίκη".

    6) Η "εγκατάλειψη" της μια Ίμια σημαίνει δύο πράγματα: Κάποιοι πολιτικοί μας ίσως καλούσαν τους απέναντι για "Χ" στο ντέρμπι με τις ευλογίες του διεθνούς παράγοντα προκειμένουν να σώσουν την καρέκλα τους και να μην σκοτωθούν "παιδιά".."Ειρήνη ή πόλεμος?".
    Οι στρατιωτικοί είχαν κενό στη διάαξη δυνάμεων που σε πόλεμο ήταν ασήμαντο αλλά όσο παρέμενε σε θερμό επεισόδιο ήταν κρίσιμο κενό όπως αποδείχτηκε και μετέπειτα.

    7) Ναυτικά οι Τούρκοι θα χάνανε, αεροπορικά θα κερδίζανε τότε αλλά με πολλές απώλειες, Κύπρο θα κάνανε γερή ζημιά στους δικούς μας, οι μισές μας φρεγάτες(ίσως και παραπάνω) θα ήταν στον βυθό του Αιγαίου με το πρώτο φως της ημέρας παρόλο που είχαν δυνατότητες άμυνας το πλοίο πάντα υστερεί έναντι αεροσκαφών και μην ακούσω ότι η αεροπορία μας θα βοηθούσε τον στόλο μας..τις πρώτες ώρες θα πάλευε για την επιβίωση της. Πυραυλάκατοι μας και υποβρύχια μας θα επιβίωναν στο συντριπτικό ποσοστό λόγω μεγέθους, ταχύτητας, απόκρυψης τους κτλ

    7)Στη Κύπρο θα είχαμε στρατιωτικό πρόβλημα(τα 40 Μ48Α5 ΜΟΛΦ ΠΟΥ ΣΤΑΛΘΗΚΑΝ ΜΕ ΤΗ ΨΥΧΗ ΣΤΟ ΣΤΟΜΑ ΔΕΝ ΘΑ ΑΝΤΙΣΤΡΈΦΑΝΕ ΔΡΑΜΑΤΙΚΆ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΛΟΓΩ ΥΣΤΕΡΗΣΗΣ ΜΑΣ ΣΕ ΠΥΡΟΒΟΛΙΚΟ ΣΤΗ ΚΥΠΡΟ) και μάλιστα πριν προλάβουμε να την βάλουμε στην ΕΕ που την ισχυροποίησε κάπως αν και τα κανόνια μετράνε πάντα.

    8)Στρατιωτικά δεν θα κερδίζαμε πολλά αλλά δεν θα χάναμε και πολλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. 9) Αποτέλεσμα: Διαπραγμάτευση απευθείας για το Αιγαίο ύπό της διαιτησία των Αμερικάνων όπου θα
    θα άλλαζε και επισήμως το καθεστώς του Αιγαίου. Αποφύγαμε αυτό το πράγμα σε εκείνη τη φάση αλλά δημιουργήθηκαν οι γκρίζες ζώνες κάτι το οποίο σε συνδυασμό με Θράκη, Κύπρο και μετανάστες μουσουλμάνους κάνουν την Ελλάδα Β52(Το γνωστό ποτό που "κάίει" το λαιμό και κάνει όσο δεκα βότκες). Πόλεμος πρέπει να γίνει για να λυθεί το πρόβλημα διότι με διαπραγματεύσεις απλώς το καθυστερούμε και ο γίγαντας αυξάνεται και σε 15 χρόνια στρατιωτικά δεν θα μπορούμε να σταθούμε αν συνεχιστεί έτσι η κατάσταση.

    10)Γενικά τη κρίση των Ιμίων τη χειρίστηκαν λάθος οι πολιτικοί,χάσαμε τρια παλληκάρια. Χρειαζόταν τακτική τύπου 1987 για ορθή αντιμετώπιση. Αποφύγαμε το πόλεμο με λάθος τρόπο και οι γκρίζες ζώνες είναι εδώ 14 χρόνια μετά.

    Γιώργος,21 χρονών, φοιτητής Γεωπονίας από Θεσσαλονίκη.

    ΥΓ:Επισκεφθείτε το Blog μας κύριε Καλεντερίδη. Ένα φοιτητικό blog που δυναμώνει μέρα με τη μέρα και εμπλουτίζει τη θεματολογία του. Γράφω ως mirage μαζί με άλλα 4 άτομα(με άλλα ψευδόνυμα αυτοί και αυτές).Έχω καταγωγή από Πόλη, Σμύρνη, Χαλκιδική, Καστοριά και γεννήθηκα Θεσσαλονίκη. Τα υπόλοιπα παιδιά είναι φίλοι και φίλες μου που σπουδάζουν εδώ και είναι όλοι από νησιά. Είμαι ο μόνος από την Ηπειρωτική χώρα :). Σύντομα θα θα έχουμε και φόρουμ σε συνεργασία με ένα άλλο παιδί. Ζήτω η Ελλάδα! Οι φραπεδοφόροι φοιτητές είμαστε το μέλλον και αγάπάμε τη πατρίδα να το θυμάστε όλοι! Το γονίδιο του πολυμήχανου Οδυσσέα παραμένει ισχυρό και αναλοίωτο ότι και να μας κάνουν. Εδώ ο Ποσειδώνας δεν κατάφερε να τον σκοτώσει στη Θάλασσα, τον ταλαιπωρούσε και αυτός όχι μόνο επιβίωνε αλλά έβρισκε και γυναίκες!Θα μας φάνε οι απόγονοι των Μογγόλων? Δεν υποτασσόμαστε σε ξένους άρχοντες, δεν θα ξαναγίνουμε ραγιάδες ποτέ!Φωτιά και ατσάλι στον εισβολέα!
    http://republic-strategy-defence.blogspot.com/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Προσωπικά πιστεύω πως οι Τούρκοι,ΠΟΤΕ δεν πρόκειται να επιχειρήσουν έναν πόλεμο εναντίον της Ελλάδος, όσο δυνατοί και σίγουροι για την έκβασή του κι αν
    αισθάνονται.
    Το έχω πει και σε άλλη ανάρτηση, πως οι άνθρωποι αυτοί έχουν φοβερή ΥΠΟΜΟΝΗ. Εκείνο που πραγματικά αγωνίζονται να πετύχουν είναι ένα θερμό επεισόδιο, για το οποίο να σπεύσουν να κατηγορήσουν, στη διεθνή κοινότητα, τη χώρα μας.
    Κρατερός
    Υ.Γ.Είναι πολύ παρήγορο κι ελπιδοφόρο να διαβάζει κανείς κείμενα, γραμμένα από νέους ανθρώπους, σαν αυτά τα τελευταία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Αφηστε τον Κο Λυμπέρη ίσιχο γιατι ειναι παλικάρι απο τα λίγα που έχει η ελλάδα.. μακάρι τοτε στα ήμια να ειμουν διπλα του και να πολεμούσα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.