28/1/10

Η νοοτροπία δεν έχει αλλάξει

Ο Mustafa Karasu- Εκτελεστικό Μέλος του Συμβουλίου της Δημοκρατικής Κοινωνίας του Κουρδιστάν (KCK)
Δεν μπορούν ούτε ένα νομικό πρόσωπο να ανεχτούν το οποίο θα υποστηρίζει τα δικαιώματα των Κούρδων σε αυτή τη δημοκρατική περιοχή , ένα μακροπρόθεσμο σχέδιο γενοκτονίας εφαρμόζεται στις πρακτικές τους .Η Τουρκία δεν έχει καμία πρόθεση να λύσει το Κουρδικό πρόβλημα με δημοκρατικά μέσα .

Εκφράσεις όπως ‘‘έχουν διασυνδέσεις με το ΠΚΚ’’ είναι μόνο δικαιολογίες. . Η Απόφαση αυτή σημαίνει ότι δεν υπάρχει χώρος στην Τουρκία για ένα κόμμα το οποίο υπερασπίζεται τα δικαιώματα των Κούρδων H απαγόρευση του DTP είναι σαφής ένδειξη ότι δεν μπορούν να ανεχτούν τον Κουρδικό λαό στην δημοκρατική πολιτική.Την αδυναμία τους να ανεχτούν την ύπαρξη αυτού του λαού την έδειξαν για μια φορά ακόμα με την στάση τους εναντίων του DTP το οποίο υποστηρίζετε από το Κουρδικό κοινό

Η νοοτροπία στην Τουρκία δεν έχει αλλάξει. Η δημοκρατία που θέλουν είναι μια δημοκρατία χωρίς Κούρδους . Εάν οι Κούρδοι παλέψουν για τα δικαιώματα τους τότε μόνο η δημοκρατία θα λειτουργήσει αλλά όταν κάποιο θέμα τους αφορά τότε όχι μόνο το Τουρκικό Κράτος αλλά και τα ΜΜΕ και οι υποτιθέμενοι διανοούμενοι κατηγορούν το DTP και τους Κούρδους .

Η Τουρκία ακόμα θέλει να επίλυση το Κουρδικό θέμα με εκτουρκισμό και σχολιάζοντας στο παράδειγμα του Herri Batasuna λένε ‘‘ εάν αποδεχτούν την αυτονομία στην Ισπανία πιστεύετε ότι το ΠΚΚ θα πει όχι σε αυτό’’;

Σας αναφέρω δυο λόγους για την απαγόρευση του DTP
1ος Ο πρωθυπουργός είπε ότι δεν θα σας μιλήσω και αποδεχτώ σαν συνομιλητή εάν δεν καταδικάσετε το ΠΚΚ σαν τρομοκρατική οργάνωση. Με άλλα λόγια προσπαθούσε να πει : ‘ ‘ εάν δεν αποκαλέσετε το ΠΚΚ ‘ ‘τρομοκράτες’’ τότε δεν είστε νόμιμοι !Τώρα έχουν έχουν θέση υπό απαγόρευση το DTP γιατί δεν δέχτηκαν την νομιμότητά τους .

2ος Η παλαιά Κουρδική πολιτική έχει χρεοκοπήσει. Όλοι το αποδέχονται αυτό. Εντούτοις αυτό δεν σημαίνει ότι η Τουρκία αποδέχτηκε μια νέα Κουρδική πολιτική, διότι είναι αποτέλεσμα της παρατεταμένης γενοκτονίας των Κούρδων.

KCK: ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΕΚΡΗΞΗ!

Το KCK προειδοποίησε ότι η κατάσταση ήταν στο σημείο προ της εκρήξεως , και πως ούτε η κίνησή τους ούτε αυτή του Κουρδικού λαού θα ήταν υπεύθυνοι για το αντίκτυπο εάν δεν αφαιρούσαν την θανατική ποινή από τον κ. Οτζαλάν

Οι όροι επιβίωσης του ηγέτη των Κούρδων Abdullah Öcalan χειροτέρεψαν μετά την μεταφορά του σε άλλη φυλακή στις 17 Νοεμβρίου.

Η μεταφορά του Ηγέτη μας Apo από την μία φυλακή στην άλλη είναι αιφνιδιαστική.Με αυτή τη κίνηση η σχέση μεταξύ Κουρδιστάν και Τουρκίας πέρασε σε μια νέα φάση. Σε αυτή η εξουδετέρωση μας ενισχύθηκε μέσω του ηγέτη μας Οτζαλάν , και δόθηκε το πράσινο φώς για σφαγές εναντίων του λαού μας, η πολιτική της εκμηδένισης έχει αρχίσει και συνεχίζετε εντατικά.

Αναφερόμενοι στους όρους επιβίωσης του Οτζαλάν σαν ‘ ‘ λακκούβα θανάτου’’,
Η κυβέρνηση ΑΚΡ μετέφερε τον ηγέτη μας σε νέο κελί ,παρόλα αυτά δεν είναι απλά ένα παλιό σύστημα ή κελί, αλλά μια λακκούβα θανάτου. Με αυτό τον τρόπο προσπαθούν να τον εξαφανίσουν.Αυτή η διαδικασία αφανισμού εφαρμόστηκε πρόσφατα κάτω από την ‘ ‘ ενδυμασία’’ της βελτίωσης της απομόνωσης στην οποία βρίσκετε και της βελτίωσης των συνθηκών της

Η εσκεμμένη διαδικασία θανάτωσης του Ηγέτη μας Öcalan δεν είναι τίποτα λιγότερο από την ενίσχυση της γενοκτονίας του λαού μας . Είναι επιβεβλημένο να μη δει κανείς την παρούσα κατάσταση σαν φυσιολογική .

Η ΑΠΟΜΟΝΩΣΗ ΣΑΝ ΤΙΜΩΡΙΑ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΣΥΝΗΘΕΙΟ
Το CPT, μετά από επισκέψεις στο Imrali, αποφάσισε ότι οι όροι επιβίωσης του ηγέτη Öcalan’s έπρεπε βελτιωθούν. Παρόλα αυτά , οι αλλαγές που πραγματοποιήθηκαν είναι ακριβώς το αντίθετο, και τώρα υπάρχει σκόπιμη ρύθμιση για να τον σκοτώσουν. Η εντατική καταστολή,ψυχολογικά βασανιστήρια, περιπτώσεις σωματικού βασανισμού και περιπτώσεις δηλητηριάσεων τα τελευταία 11 χρόνια έχουν ως αποτέλεσμα την δημιουργία σοβαρών προβλημάτων υγείας στον ηγέτη μας Öcalan.

Αυτή η νέα τροπή έχει φτάσει την υγεία του σε πολύ κρίσιμο σημείο.Οι νέες συνθήκες θα δημιουργήσουν περαιτέρω πρόβλημα σε σημείο μη αναστρέψιμο.Στο παρελθόν , η απομόνωση σαν τιμωρία αποδιδόταν για πολλούς και διαφορετικούς λόγους , τώρα αυτή η απομόνωση έχει γίνει καθεστώς.

ΣΧΕΔΙΟ ΕΚΜΗΔΕΝΙΣΗΣ Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΑΥΤΗ

Που υπογραμμίζει ότι ο Abdullah Öcalan δεν είναι απλά ένας οποιοσδήποτε φυλακισμένος και ότι η υγεία του και η ασφάλειά του θα καθόριζε το μέλλον της Τουρκίας. Η υγεία, ασφάλεια και ελευθερία του Ηγέτη Öcalan συμβολίζει την υγεία, ασφάλεια, και ελευθερία του λαού.Επίσης αυτή είναι μια κατάσταση η οποία θα καθορίσει το μέλλον της Τουρκίας. Σαν Κίνημα Απελευθέρωσης του Κουρδιστάν τονίζουμε συνεχώς ότι για εμάς και τους ανθρώπους μας σε σχέση με τον Αρχηγό μας Öcalan είναι το κλειδί για ειρήνη ή πόλεμο. Έχουμε ανακοινώσει 5 μονομερείς εκεχειρίες, τραβήξαμε τους αντάρτες από τα σύνορα της Τουρκίας από της 13 Απριλίου δηλώνοντας μονομερή εκεχειρία, αυτές οι ενέργειες αποφασίστηκαν από τον Αρχηγό μας για μια ειρηνική-δημοκρατική λύση στο θέμα. Ο Ηγέτης Öcalan έγραψε επίσης ένα ‘ ‘ οδηγό χάρτη’’ για επίλυση του θέματος,αλλά η κίνηση αυτή δεν έχει γνωστοποιηθεί στο κοινό ακόμα.Για να αναπτυχθεί η εμπιστοσύνη ανάμεσα στα δύο μέρη, και για να προωθηθεί η διαδικασία ειρήνευσης, ο Ηγέτης Öcalan πρότεινε την επιστροφή τριών ειρηνικών ομάδων από την Kandil το Maxmyr και την Ευρώπη, και αυτό έγινε.Η στάση και η νοοτροπία της κυβέρνησης του ΑΚΡ και του Τουρκικού κράτους σε σχέση με όλη τη καλή θέληση και την προσπάθεια αποκάλυψε τις προθέσεις του για αφανισμό. Η διαδικασία που είναι ενεργή αυτή την στιγμή είναι ένα σχέδιο πλήρους αφανισμού, δεν υπάρχει καμία αμφιβολία γι αυτό.Είναι τώρα καιρός για όλους, και ειδικότερα για τους Κούρδους που είναι κοντά στο ΑΚΡ να αντιληφθούν την εξαπάτηση και την πονηριά και τα παιχνίδια του Πρωθυπουργού Tayyip Erdoğan και των άλλων αξιωματούχων .

ΣΕ ΜΙΑ ΔΗΛΩΣΗ ΠΟΛΕΜΟΥ
Στόχευε αυτή η δολοφονική επίθεση κατά του Ηγέτη Öcalan η οποία εάν πραγματοποιούταν δεν θα είχε πισωγύρισμα. Την ίδια στιγμή αυτή η επίθεση είναι σχέδιο πολέμου το οποίο φτιάχτηκε σε απάντηση του ειρηνευτικού σχεδίου του ηγέτη μας της κίνησης μας και των ανθρώπων μας. Αυτή η τακτική εναντίων του ηγέτη Öcalan,που πάλευε πολύ για μια ειρηνική και δημοκρατική λύση στο θέμα είναι ξεκάθαρα μία δήλωση πολέμου και σφαγής. Η επιθέσεις εναντίων του λαού μας σε μεγάλες πόλεις είναι επίσης ένα σημάδι αυτού.

ΠΑΙΖΟΥΝ ΜΕ ΤΗΝ ΦΩΤΙΑ
Παρά της διαμαρτυρίες των πολιτών μας, τα δημοκρατικά κόμματα και τους οργανισμούς ανθρωπίνων δικαιωμάτων, η κυβέρνηση συνέχισε να σιωπά και δεν έκανε καμία δήλωση. ΘΑ θέλαμε να δηλώσουμε ότι το ΑΚΡ και όλα τα άλλα κόμματα τα οποία εμπλέκονται παίζουν με την φωτιά. Γι αυτό το λόγο, και επειδή υπάρχει ακόμα χρόνος,για τον ηγέτη μας Öcalan να μετακινηθεί από αυτές τις συνθήκες που απειλούν την υγεία του και την ασφάλειά του, λάβετε υπόψη σας τις ευαισθησίες του λαού και του κινήματος καλούμε να μετακινήσετε τον ηγέτη μας εκτός του κελιού του άμεσα.

Αλλιώς οι άνθρωποι μας και το κίνημα δεν θα είναι και δεν θα μπορεί να κατηγορηθεί για ό,τι συμβεί. Σαν κίνημα είμαστε στο σημείο μηδέν.Κανείς δεν θα πρέπει να τεστάρει την υπομονή του λαού και του κινήματος.

ΜΙΑ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΝΟΜΙΜΗΣ ΑΥΤΟΑΜΥΝΑΣ
Ως οργάνωση που είναι υπεύθυνη για την κατασκευή μιας φυλακής σαν αυτήν και έτσι αρμόδια για την ζωή του ηγέτη Öcalan, το δεν πρέπει να παραμείνει θεατής σε αυτή τη κατάσταση άλλο και να επισκεφτεί το Imrali με ένα επείγον πρόγραμμα δράσης για να εξετάσει της συνθήκες κάτω από τις οποίες ζει ο Öcalan.

Καλούμε το CPT να εγγυηθεί την υγεία του ηγέτη Öcalan και να λάβει επείγοντα προληπτικά μέτρα στην αρχή της θεραπείας του.

Επιπλέον , καλούμε και άλλες ανθρωπιστικά σώματα, οργανισμούς υγείας, δημοκράτες, σοσιαλιστές ,και ειρηνευτικές ομάδες να παίξουν τον ρόλο τους .

Οι πολιτικές που έχουν χρησιμοποιηθεί σε σχέση με τον ηγέτη μας Öcalan δεν αφορούν μόνο το μέλλον του Κουρδικού λαού , αλλά και του Τουρκικού λαού και την δημοκρατία στην Τουρκία επίσης. Γι αυτό το λόγο καλούμαι όλες τις ανθρωπιστικές οργανώσεις , ειρηνευτικές ομάδες δημοκράτες και όλους όσους είναι υπέρ του εκδημοκρατισμού της Τουρκίας και της αδελφότητας και ισότητας Τούρκων και Κούρδων να υψώσουν τις φωνές τους να σταματήσουν αυτές οι πρακτικές που θα ανοίξουν τον δρόμο για εμφύλιο πόλεμο,και να είναι ενωμένοι με τον Κουρδικό Λαό και να διαφυλάττουν το δημοκρατικό τους μέλλον.Αυτή η φάση δεν είναι μια συνήθης αλλά μια έκτακτη φάση ζωή του ηγέτη μας είναι σε κίνδυνο.Κάθε έντιμος Κούρδος, οπουδήποτε και αν βρίσκεται, στα τέσσερα σημεία του Κουρδιστάν, στην Ευρώπη και σε όλο το κόσμο, πρέπει να αντισταθεί σε κάτι τέτοιο.Για να προστατέψουμε την ύπαρξή μας και το μέλλον μας ενάντια σε αυτό το σχέδιο της εκμηδένισης και του αφανισμού καλούμε τους πάντες να αντισταθούν και να δυναμώσουν την εξέγερση που βασίζεται στις βασικές αρχές της αυτοπροστασίας.Καλούμε τα Κουρδικά νιάτα και τις γυναίκες να ηγηθούν αυτής της αυτοπροστασίας και να την οδηγήσουν στην νίκη.
http://www.pkk-online.net/en/index.php?sys=article&artID=31

Μετάφραση:Κα. Χριστίνα

1 σχόλιο:

  1. Η Δύση και το Ισλάμ δεν θέλουν ανεξάρτητο Κουρδιστάν!

    Μόνο οι Ορθόδοξοι στηρίζουν τους Κούρδους!

    http://www.vimeo.com/8150226

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.