29/1/10

Ανάγκη για το συντονισμό του κοινού τουριστικού ρεύματος

Συνάντηση Α. Γκερέκου με τον πρόεδρο της τουρκικής TURSAB

Συναντήθηκε χθες η υφυπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού, κα Aντζελα Γκερέκου, με τον πρόεδρο της Ένωσης των Τουριστικών Πρακτορείων της Τουρκίας, TURSAB, κ. Basaran Ulusoy. Στη συνάντηση παρέστησαν ο πρόεδρος του ΕΟΤ, κ. Νικόλας Κανελλόπουλος, ενώ εκ μέρους του Συνδέσμου Τουριστικών Γραφείων της Ελλάδας (HATTA) συμμετείχαν ο αντιπρόεδρος κ. Μάκης Ιωακειμίδης, το μέλος του Δ.Σ. κ. Νικόλαος Κελαιδίτης, η διευθύντρια κα Aννα Ανυφαντή και η κα Φρύνη Αλεξίου.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε κατόπιν κοινού αιτήματος της TURSAB και του ΗΑΤΤΑ και αφορούσε στην επανεπιβεβαίωση του καλού κλίματος των ελληνοτουρκικών σχέσεων στο τομέα του τουρισμού. Συγχρόνως τονίστηκε η ανάγκη για το συντονισμό σε ό,τι αφορά στο κοινό τουριστικό ρεύμα σχετικό με τις δύο χώρες και από τις παραδοσιακές αγορές, αλλά και από τις αναπτυσσόμενες.

Ακόμη, ο πρόεδρος κ. Basaran Ulusoy μετέφερε και αίτημα του Τούρκου υπουργού Πολιτισμού και Τουρισμού για επίσημη επίσκεψη της υφυπουργού στην Τουρκία.

Μετά τη συνάντηση, η κα Γκερέκου δήλωσε: "Θέλω καταρχήν να επισημάνω το πολύ καλό κλίμα συνεργασίας που υπήρχε στη συνάντηση. Είναι κοινός στόχος και των δύο χωρών η ανάπτυξη του τουρισμού, ιδιαίτερα σε αυτή την κρίσιμη διεθνή οικονομική συγκυρία. Για τον λόγο αυτό οφείλουμε να διερευνήσουμε όλες τις δυνατότητες για δημιουργική συνεργασία, η οποία αναμένουμε ότι θα αποφέρει οφέλη και στα δύο κράτη".

http://www.traveldailynews.gr/new.asp?newid=46613&subcategory_id=035

6 σχόλια:

  1. Δε μας χεζουνε με τους Τουρκους! Γιατι ειναι υποχρεωτικο να αγαπας τους γειτονες σου; Ειδικα οταν ειναι αποδεδειγμενα αρπαγες και θελουν να σε ληστεψουν. Αρκετα πια με το ανεκδοτο της Ελληνοτουρκικης φιλιας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. @ 9:16 π.μ.
    Συμφωνώ. Ιδιαίτερα στο τουρισμό δεν έχομε τίποτα να μοιράσουμε, και για πολιτισμό άκομα λιγότερο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Οι Ρώσοι είναι οι πρώτοι (σχεδόν το 50%, πολύ πάνω από τους Αμερικανούς) ξένοι αγοραστές ακινήτων στην Ευρώπη.

    Μόνο οι Ορθόδοξοι Ρώσοι προσκυνητές, αρκούν για να σωθεί η Ελληνική οικονομία.

    Η Ελλάδα πρέπει να κλείσει τα σύνορα με Ισλάμ και Δύση, και να ανοίξει τα σύνορα με την Ρωσία και τις Ορθόδοξες χώρες.

    http://www.vimeo.com/8150226

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Στο θέμα τουρισμός με την γειτόνησσα για πολλά χρόνια μοιραζόμαστε όλα όσα δημιούργησε ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΑΡΧΑΙΟΣ ΠΟΛΙΤΙΜΟΣ και το εκμεταλεύονται οι γείτονες πλήρως.
    Ούτε ένα ευχαριστώ δεν μας είπαν και μάλιστα παρουσιάζουν όλα αυτά πολλές φορές ως "δικά τους" εφ όσον δεν έχουν κάτι δικό τους , κάνοντας αναφορά σε "ανατόλιαν" πολιτισμό.
    Μπορούν λοιπόν να συντονιστούν μαζί μας ώστε να διαφημηστεί απο κοινού ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΑΡΧΑΙΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ και στις δυο χώρες.
    Μα τί λέω τρελός;

    Είναι όμορφα σου λέω όταν χαράζει στο Αιγαίο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Άντε Άντελα, βάλε κι εσύ μια μπούρκα να τελειώνουμε. Μωρε δε μας παρατάτε λέω γω τουρκοτρυπημένες και τουρκοτρυπημένοι. Ο Ελληνικός λαός δεν συμμερίζεται την τουρκογυφτιά σας!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.