28/1/10

ΜΟΣΧΑ ΣΕ ΑΘΗΝΑ «Ναι» σε μεγαλύτερη συμμετοχή για κατασκευή 450 τανκς


«ΝΑΙ» - αν και με δυσκολία- λέει η Μόσχα στην απαίτηση της νέας ηγεσίας του υπουργείου Εθνικής Άμυνας για μεγαλύτερη συμμετοχή ελληνικών βιομηχανιών στην κατασκευή των 450 τεθωρακισμένων οχημάτων μάχης που αγοράζει η Ελλάδα από τη Ρωσία, έναντι περίπου 1,3 δισ. ευρώ.

Μέχρι τώρα οι ελληνικές εταιρείες που συμμετείχαν στο πρόγραμμα συμπαραγωγής του τεθωρακισμένου ΒΜΡ-3Μ είχαν εξασφαλίσει έργα αξίας περίπου 200- 230 εκατ.

ευρώ- ποσοστό που οι κ.κ. Βενιζέλος και Μπεγλίτης θεώρησαν «μη επαρκές» για μια διακρατική συμφωνία. Επίσης κρίθηκε μικρή η συμμετοχή της ημικρατικής ΕΛΒΟ που αποτελεί, από πλευράς τεχνολογίας, το ελληνικό κέντρο κατασκευής τεθωρακισμένων και οχημάτων διαφόρων τύπων.

Εδώ και αρκετές εβδομάδες βρίσκονται σε εξέλιξη διαβουλεύσεις μεταξύ των δύο πλευρών και ήδη αρμόδιες πηγές λένε ότι έχει αυξηθεί η αξία των εργασιών που θα γίνουν στην Ελλάδα σε τουλάχιστον 300 εκατ. ευρώ, ενώ ενισχύθηκε και η εμπλοκή της ΕΛΒΟ στην κατασκευή και συναρμολόγηση του τεθωρακισμένου.
Οι συζητήσεις πάντως συνεχίζονται.

Η επίσκεψη Γιώργου
Στην κάμψη της αρχικά σκληρής στάσης της ρωσικής πλευράς όσον αφορά το ποσοστό συμπαραγωγής συνετέλεσε η δύσκολη οικονομική κατάσταση διεθνώς, αλλά και η προοπτική ανάπτυξης των διμερών σχέσεων που αναμένεται να καταγραφεί- όπως λένε διπλωματικές πηγές- κατά την επίσημη επίσκεψη του Πρωθυπουργού κ. Παπανδρέου στη Μόσχα στις 16 Φεβρουαρίου. Το θετικό κλίμα και η πρόοδος που έχει επιτευχθεί στον νέο κύκλο συζητήσεων αποτυπώθηκαν στη συνάντηση που είχε στο Πεντάγωνο ο υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Ευάγγ. Βενιζέλος με τον Ρώσο πρέσβη στην Αθήνα κ. Βλαντ. Τσχικβισβίλι.
ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Λουκάς Δημάκας
ΝΕΑ

*Η φωτογραφία είναι απο το φιλικό ιστολόγιο http://nationalpride.files.wordpress.com

4 σχόλια:

  1. Η Ρωσία θέλει να μας εξοπλίσει, να αγοράσει αγροτικά προιόντα, να στείλει τους Ρώσους Ορθόδοξους προσκηνητές στην Μητέρα-Ελλάδα, να μας δώσει φθηνεί ενέργεια, αλλά εμείς επιμένουμε με την Δύση, όσο σφαλιάρα και αν φάμε.

    http://www.vimeo.com/8150226

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. >«ΝΑΙ» - αν και με δυσκολία- λέει η Μόσχα στην απαίτηση της νέας ηγεσίας του υπουργείου Εθνικής Άμυνας<

    Γιατί "με δυσκολία"; Γιατί το άθλιο κράτος που έχουμε δεν χρησιμοποιεί τους σωστούς ανθρώπους, τα "κονέ" μας;
    Τον East τι τον έχουμε δηλαδή και δεν τον στέλνουν πρέσβη στην Μόσχα (το κρύο κάνει καλό, λένε...);

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Και μονο η προθεση της κυβερνησης για αυξηση της συμμετοχής στο προγραμμα παραγωγής των αρματων,αξίζει συγχαρητηρίων...Μπραβο παιδια...Οχι σαν τους προηγουμενους τους ντενεκεδες, τους αχρηστους...Σαμαρα διωξε απο κοντα σου ολους τους πρωην που εχει μαζεψει, διοτι δεν σε βλεπω καλα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. >«ΝΑΙ» - αν και με δυσκολία- λέει η Μόσχα στην απαίτηση της νέας ηγεσίας του υπουργείου Εθνικής Άμυνας<

    Γιατί "με δυσκολία"; Γιατί το άθλιο κράτος που έχουμε δεν χρησιμοποιεί τους σωστούς ανθρώπους, τα "κονέ" μας;
    Τον East τι τον έχουμε δηλαδή και δεν τον στέλνουν πρέσβη στην Μόσχα (το κρύο κάνει καλό, λένε...)Kali idea mono pou stin periptosi pou o EAST os anthropos den mporesei na antapokrithei stis upoxreoseis tou as steiloume mazi tou kai tous diaforus Rosofilous pou arthrografoun sto site...
    Christos Voulgaris apo Londino

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.