28/11/09

Κοινή υπουργική σύσκεψη Γερμανίας - Ισραήλ

Θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα στο Βερολίνο παρουσία του Ισραηλινού πρωθυπουργού και της καγκελαρίου, Α. Μέρκελ.Ο ισραηλινός πρωθυπουργός Μπένιαμιν Νετανιάχου, συνοδευόμενος από έξι μέλη της κυβέρνησής του, θα μετάσχει για πρώτη φορά σε κοινή σύσκεψη των υπουργικών συμβουλίων του Ισραήλ και της Γερμανίας στο Βερολίνο την ερχόμενη Δευτέρα, δήλωσε σήμερα υψηλόβαθμος αξιωματούχος στην Ιερουσαλήμ.

«Ο κ. Νετανιάχου θα συνοδεύεται από τον Εχούντ Μπαράκ (υπουργό Αμυνας), τον Αβίγκντορ Λίμπερμαν (Εξωτερικών), Γιουβάι Στάινιτς (Οικονομικών), Μπίναμιν Μπεν Ελιέζερ (Εμπορίου και Βιομηχανίας), Γκιλάτ Ερντάν (Περιβάλλοντος) και Ντάνιελ Χερσκόβιτς (Επιστημών), οι οποίοι θα έχουν χωριστές συναντήσεις με τους γερμανούς ομολόγους τους», διευκρίνισε ο αξιωματούχος.

Στη συνέχεια θα πραγματοποιηθεί κοινή υπουργική σύσκεψη. Προβλέπεται επίσης μία συνάντηση του Νετανιάχου με τη Γερμανίδα καγκελάριο Αγγελα Μέρκελ. Οι δύο πρωθυπουργοί θα μεταβούν επίσης στο Μνημείο του Ολοκαυτώματος στο Βερολίνο και θα δώσουν κοινή συνέντευξη Τύπου.

Σύμφωνα με τον ισραηλινό αξιωματούχο, «οι συναντήσεις και οι συνομιλίες θα έχουν ως κυρίως θέμα τη διμερή συνεργασία και 'τις ειδικές σχέσεις' τις οποίες διατηρούν οι δύο χώρες λόγω του παρελθόντος».

Τον Μάρτιο του 2008, κατά την επίσκεψη της Αγγελας Μέρκελ στο Ισραήλ, είχε πραγματοποιηθεί επίσης κοινή σύσκεψη των υπουργικών συμβουλίων των δύο χωρών.

Την εποχή αυτή το Ισραήλ, με τη μεσολάβηση της Γερμανίας και της Αιγύπτου, επιδιώκει την οριστικοποίηση μιας συμφωνίας με το ισλαμιστικό κίνημα Χαμάς για την ανταλλαγή παλαιστινίων κρατουμένων με τον ισραηλινό στρατιώτη Γκιλάντ Σαλίτ που κρατείται όμηρος στη Λωρίδα της Γάζας από τον Ιούνιο του 2006.

www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ

4 σχόλια:

  1. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κύριε Καλεντερίδη,

    Σχόλια σαν το παραπάνω, ενώ δεν προσθέτουν τίποτε, ρίχνουν το επίπεδο εδώ μέσα. Έχετε απενεργοποιήσει τον μετριασμό, ή αφήνετε τον καθένα να γράφει ό,τι θέλει; Κρίμα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμε 9:19
    έχεις δίκιο, το σχόλιο θα μετριαστεί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Γερμανιδα +++,
    ποτε θα απελευθερωσης την πατριδα σου απο τις ++++;
    Την αφαιμαζουν για τουλαχιστον μια 100ετια τωρα.

    Το παραπάνω σχόλιο έχει μετριαστεί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.