27/11/09

Υποπτη οικονομική τρομοκρατία


του Γ. Δελαστίκ
Εντελώς αβάσιμη η ενορχηστρωμένη εκστρατεία περί της απειλούμενης δήθεν χρεοκοπίας της οικονομίας

Εχει υπερβεί πλέον κάθε όριο ανεκτής υπερβολής, ακόμη και για τα ελληνικά δεδομένα, αυτός ο ενορχηστρωμένος θόρυβος περί δήθεν κινδύνων χρεοκοπίας της χώρας. Αντιλαμβανόμαστε την εξόφθαλμη άλλωστε πολιτική σκοπιμότητα αυτής της «οικονομικής τρομοκρατίας».
Στόχο έχει να καλλιεργήσει μια ψυχολογία δέους και κατάρρευσης, ώστε να παραλύσουν εκ των προτέρων οι όποιες διαθέσεις αντίστασης του κόσμου σε σοβαρότατα αντιλαϊκά μέτρα που ίσως σχεδιάζει να περάσει η κυβέρνηση Παπανδρέου.

Ο ψυχολογικός πόλεμος εναντίον του πληθυσμού αποσκοπεί επίσης στο να συγκαλύψει ότι, ενώ οι χρυσοκάνθαροι του χρηματοπιστωτικού συστήματος βούλιαξαν στην κρίση την παγκόσμια οικονομία με τον προκλητικό τζόγο τους πέρα από κάθε όριο λογικής, ο κοσμάκης πρέπει τώρα να πληρώσει τα τρισεκατομμύρια δολάρια και ευρώ που έθεσαν στη διάθεσή τους οι κυβερνήσεις.

Οι πολίτες αποτελούν επίσης στόχο τρομοκράτησης για να ανεχθούν αδιαμαρτύρητα το γεγονός ότι αυτό που οι κυβερνήσεις ονομάζουν «έξοδο από την κρίση» σημαίνει θεαματική αύξηση της κερδοφορίας των τραπεζών και των τιμών των μετοχών των εταιρειών και ταυτόχρονα δραματική επιδείνωση της ανεργίας και μείωση των εξόδων των κυβερνήσεων για την παιδεία, την υγεία, τις συντάξεις, τις κοινωνικές παροχές, παράλληλα με επιδείνωση των εργασιακών σχέσεων.

Οπως ήταν βέβαιο από την αρχή, από τη στιγμή που δεν σημειώθηκαν πουθενά πολιτικές αναστατώσεις και ανατροπές, η κρίση χρησιμοποιείται ως μοχλός ανακατανομής του κοινωνικού πλούτου υπέρ των πλουσίων και εις βάρος των ασθενέστερων οικονομικά, των μισθωτών και των συνταξιούχων σε πρώτη γραμμή. Πάνω από 50%... αυξημένα (!) θα είναι φέτος τα μπόνους που θα πάρουν τα παρασιτικά «γκόλντεν μπόις» της Γουόλ Στριτ ως ανταμοιβή γιατί κατέστρεψαν την παγκόσμια οικονομία.

Την ίδια ώρα η κυβέρνηση π.χ. της Ιρλανδίας ανέστειλε μονομερώς τη μηδαμινή αύξηση ύψους μόλις 2,5% που έπρεπε να δώσει στους εργαζομένους του δημόσιου τομέα τον Οκτώβριο, προκαλώντας προχθές τη μεγαλύτερη εργασιακή κινητοποίηση εδώ και τουλάχιστον τριάντα χρόνια! Πάνω από 250.000 Ιρλανδοί εγκατέλειψαν τις εργασίες τους και η ζωή της χώρας παρέλυσε, από τα σχολεία και τα νοσοκομεία ως τους σταθμούς της πυροσβεστικής.

Κανέναν απολύτως λόγο δεν είχε π.χ. η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ να ανοίξει το ασφαλιστικό τόσο εσπευσμένα μέσα σε τόσο αντίξοες συνθήκες, αν στο μυαλό κάποιων κυβερνητικών στελεχών δεν υπήρχε ίσως η σκέψη να κάνουν κάποια «αρπαχτή» κατά το ιρλανδικό παράδειγμα, όπου τον Φεβρουάριο η δεξιά κυβέρνηση περιέκοψε κατά 7,5% τους μισθούς όλων των εργαζομένων στον δημόσιο τομέα, εισάγοντας μονομερώς αύξηση κατά 7,5% των κρατήσεων από τους μισθούς τους για τις συντάξεις τους!

Ας είμαστε σοβαροί. Στη Βρετανία ή στην Ισπανία, που βρίσκονται σε χειρότερα χάλια από εμάς (δεν συζητάμε για τις Βαλτικές Χώρες ή την Ιρλανδία), δεν γίνεται ούτε το ένα... εκατοστό της πανικόβλητης τρομο- οικονομικής συζήτησης που γίνεται στην Ελλάδα.

Είναι εξωφρενικό να εμφανίζεται ως στοιχείο δήθεν επικείμενης χρεοκοπίας ότι δανειζόμαστε με επιτόκιο 1,5% έως ίσως και 2% ακριβότερα από όσο δανείζεται η Γερμανία ή 0,5% ακριβότερα από όσο δανείζεται η Ιταλία. Καλά, δεν υπήρχε καν υπόνοια χρεοκοπίας π.χ. το 1990 όταν η Ελλάδα δανειζόταν με επιτόκια 10% στη διεθνή και μέχρι και... 25% στην εσωτερική αγορά, θα χρεοκοπήσουμε τώρα;

Οι ξένοι κερδοσκόποι οι οποίοι βρέθηκαν πάλι με τρισεκατομμύρια δολάρια στα χέρια τους με τα λεφτά που τους έδωσαν οι κυβερνήσεις, έχουν κάθε λόγο να χειραγωγούν τις τιμές των μετοχών ή να τζογάρουν στα άκρως τυχοδιωκτικά CDS για να αγοράσουν και να πουλήσουν την Ελλάδα. Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ είναι ανάγκη να τους διευκολύνει καλλιεργώντας αυτό το κλίμα πανικού; Ας το σκεφθεί καλύτερα.

Ετσι μας θέλουν
Ονειρο της ΕΕ η... Βουλγαρία!

Οι μακροοικονομικοί δείκτες έχουν πραγματικό νόημα μόνο στον βαθμό που εξετάζονται σε συνάρτηση με το βιοτικό επίπεδο του πληθυσμού.

Το 2010 π.χ. οι 26 χώρες της ΕΕ θα έχουν έλλειμμα μεγαλύτερο από το 3% που ορίζει το Μάαστριχτ. Θα έχουν μέσο έλλειμμα 7,5%.

Μία και μοναδική θα έχει έλλειμμα κάτω από 3%: η πιο εξαθλιωμένη από όλες, η έσχατη στους 27, η Βουλγαρία! Μια χώρα με μισθούς 150 ευρώ τον μήνα και συντάξεις κάτω από 100 ευρώ! Φτώχεια και δυστυχία. Πείνα. Αυτή η χώρα όμως θα είναι του χρόνου το... υπόδειγμα του Αλμούνια!

Η δεξιά βουλγαρική κυβέρνηση λιώνει τους Βούλγαρους στη λιτότητα για να πιάσει το νούμερο του ελλείμματος. Αυτοί της ΕΕ έτσι θέλουν να μας κάνουν. Εμείς όμως θέλουμε να γίνουμε έτσι; Προφανώς όχι.
ethnos.gr

8 σχόλια:

  1. Βουλγαροκτόνε Αλμούνια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Γενικώς η αντιτρομοκρατικη πολιτική του Μπους δεν ήταν τίποτα άλλο παρά μια πρωτοφανής επιχείρηση τρομοκρατίας του πλανήτη...Αυτήν την στιγμή η τορμοκρατία "παίζει" σε δύο επίπεδα σ'αυτό της οικονομίας και σ'αυτό της πανδημίας...Μέσα από αυτά τα δύο πλαίσια τρομκρατίας επιδιώκουν πράγματι φρικιαστικά πράγματα. Εγώ δεν θα πώ άλλα, δείτε αυτό και θα μάθετε πάρα πολλά...
    http://apouy1.blogspot.com/2009/11/blog-post.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πως οι Ελληνικές τράπεζες βοηθούν τη φοροδιαφυγή

    Ας υποθέσουμε ότι ο Ασημάκης βρηκε και θέλει να αγοράσει ένα σπίτι 300.000 ευρώ από τον κατασκευαστή Πολύκαρπο.
    Η αντικείμενική αξία του σπιτιού είναι 120.000 ευρώ.
    Η τράπεζα που θα δώσει το στεγαστικό πληρώνει στον κατασκευαστή απ΄ευθείας το ποσό του
    συμβολαίου, το οποίο πάντα γίνετι στην αντικειμενική αξία ( 120 000 ευρώ ) .
    Καταθέτει τα "μαυρα" πρώτα στο λογαριασμό του Ασημάκη και μετά μόνη της κάνει δεσμευμένη μεταφορά από το λογαριασμό του Ασημάκη στο λογαριασμό του Πολύκαρπου.
    Μόλις γίνει η προσημείωση του ακινήτου στ' ονομά της, η τράπεζα αποδεσμεύει το ποσό.

    Μετα κύριε Δελαστίκ μας φταίνε οι Ξένοι......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ο κος. Δελαστίκ τυφλώθηκε απο τις ιδεολογικές του πρωτιμήσεις.

    Αγαπητέ κε. Δελαστίκ, κλείνεις τα μάτια σου ενώ τραίνο έρχεται κατάπάνω μας.

    Μάκκις Friss Τσιαβόλο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ο κ. Δελαστίκ αφού υπηρέτησε πιστά τον ερυθρό φασισμό, συνεχίζει να προσπαθεί να μας πείσει ότι το άσπρο είναι μαύρο και τούμπαλιν.
    Είναι απλά τα πράγματα κ. Δελαστίκ.
    Το κράτος του ΠΑΣΟΚ, αφού το κράτος της Δεξιάς έχει ήδη συνταξιοδοτηθεί (η ΑΔΕΔΥ είναι πασοκοκρατούμενη) και όλες οι κυβερνήσεις από το 1981 μέχρι σήμερα (20 χρόνια ΠΑΣΟΚ, 8 χρόνια ΝΔ),
    -καταχρέωσαν τη χώρα στη λογική του "Τσοβόλα δώστα όλα",
    -φόρτωσαν το δημόσιο με πρασινοφρουρούς, για να εξισορροπήσουν τα αίσχη της δεξιάς που διόριζε τα ελληνόπουλα με πιστοποιητικά εθνικών φρονημάτων,
    -δεν είχαν το θάρρος να λάβουν μέτρα για το ασφαλιστικό, με αποτέλεσμα τη χρεοκοπία του συστήματος,
    -δεν οργάνωσαν καλά το κράτος και τους φορολογικούς-εισπρακτικούς μηχανισμούς, με αποτέλεσμα οι εφορίες να γίνουν άντρο διαφθοράς και να υπάρχει αδυναμία άσκησης φορολογικής πολιτικής,
    -επέτρεψαν τη μετατροπή του συνδικαλισμού σε μια αθλιότατη τάξη μη εργαζομένων δικτατορίσκων εργατοπατέρων που αλλοιώνουν κατά σύστημα τη λαϊκή βούληση,
    -επέτρεψαν να ανδρωθεί μια συμμορία εκδοτών-δημοσιογράφων-εκβιαστών, που, μαζί με τους πολιτικούς και τους υψηλόβαθμους κρατικούς αξιωματούχους αποτελούν το ιερατείο της διαπλοκής σε αυτή τη δύσμοιρη χώρα,
    καταντησαν τα πανεπιστήμια και το καθηγητικό κατεστημένο άντρο του ΠΑΣΟΚΟΣΥΡΙΖΑ και των εθνομηδενιστών, με αποτέλεσμα να έχουμε την πιο άθλια εκπαίδευση στην Ευρώπη και ίσως στον κόσμο,
    -κατάντησαν την παραδοσιακή ελληνική κοινωνία μια χαβούζα χωρίς ηθικές αξίες και αρχές,
    με άλλα λόγια, όλοι εσείς οι "έντιμοι" πασοκοαριστεροί που κατοικείται στα Βόρεια Προάστια και ταυτόχρονα παρουσιάζετε τους εαυτούς σας ως έχοντες ηθική και ιδεολογική υπεροχή ένατι όλων των άλλων, μετατρέψατε τη χώρα σε ένα απέραντο μπουρδέλο και έχετε το θράσος να μιλάτε για οικονομική τρομοκρατία των ξένων.
    Αιδώς, κύριε αριστεροσοσιαλιστά.
    Οι ευθύνες του ΠΑΣΟΚ και της Αριστεράς για το χάλι της χώρας είναι τεράστιες.
    Αναγνώρισέ τες, μίλα καθαρά και πατριωτικά στο λαό, για να μπορέσουμε να βγούμε από το τέλμα που εσείς μας βάλατε.
    Εσείς είστε υπέυθυνοι.
    Τέρμα η παραπληροφόρηση και ο αριστερός παραλογισμός.
    Αφήστε επιτέλους την Ελλάδα ήσυχη με την αριστερά σας.
    Μας βασανίζετε από το 1917.
    Φθάνει πια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Εκεινο που δεν αναφερει η δεν τολμαει προς το παρον να αναλυσει-αν και το εχει σε μια γωνια του μυαλου του-ο κυριος Δελαστικ ειναι, οτι ενας λαος εξαθλιωμενος οικονομικα και πολιτιστικα εξ αιτιας της απολυτα προσχεδιασμενης λαθρομεταναστευσης, με το ηθικο του στο ναδιρ απο τα φοβικα συνδρομα που του καλλιεργουν οι κυβερνωντες υπο την απειλη της δαμοκλειας σπαθης της χρεωκοπιας, ειναι απολυτα χειραγωγουμενος στις αντιδρασεις του εναντιον της τρομοκρατιας , της κρατικης αυθεραισιας, της βουλιμικης διαθεσης των γειτονων,στο αντιτιμο που πρεπει να πληρωσει για το χατηρι εκεινων που πατωσαν την χωρα σε ολους τους τομεις.
    Γιατι δεν λετε κυριε με τολμη οτι η Ελλαδα διαλυεται βασει σχεδιου απο το διεθνες χρηματοπιστωτικο συστημα σε πληρη αρμονικη συνεργασια με το ελληνικο τραπεζικο κατεστημενο, που εχει αρχισει σαδιστικα να γλενταει μεσω κατασχεσεων με τους κοπους του κοσμακη?
    Τι λογο εχουν οι συστασεις που κανετε σε ανθρωπους που αποδομησαν την εννοια του "εθνικου" σε ολα τα επιπεδα της κρατικης μηχανης?
    Μηπως επειδη παρεδωσαν -λες και εδιναν θεατρικη παρασταση-τον ετησιο προυπολογισμο στη Βουλη σε joystick?
    Ελεος...μην μας υποτιματε πλεον , μεσω συγκριτικων οικονομικων μεγεθων με αλλους....γιατι οι εξαθλιωμενοι γειτονες μας καταφεραν και εγιναν ο δουρειος ιππος για τα δικα μας συμφεροντα σαν Ελληνες και εσεις τρεχετε να αναλυσετε την Ιρλανδια και τη Αγγλια.
    Να δουμε ποτε θ ασχοληθειτε με τους Ελληνες!
    Αλεξανδρος

    Η περιμενετε να βγει ο Γιωργος του χρονου και ν ανακοινωσει
    Η μηπως περιμενετε την καθαρση μετα την τραγωδια, απο τον απο μηχανης θεο?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΤΙΠΟΥΚΕΙΤΟΣ (ξαναστέλνω σχόλιο για Δελστίκ επειδή το προηγούμενο μάλλον δεν έφτασε). Είναι λάθος όσα λέει ο κ. Δελαστίκ; Μπορεί να μη λέει όσα ο καθένας θα ήθελε να διαβάσει-κανένα άρθρο δεν καλύπτει όλε ςτις επιθυμίες. Αλλά αυτά που λέει είναι λάθος; Παραπλανούν; Αυτό είναι το θέμα. Προσωπικά τα θεωρώ σωστά και πλήρη, ιδίως γιατί προσφέρει συγκριτικά στοιχεία έτσι ώστε να καταλάβουμε τη διαφορά αντιμετώπισης πχ της Ιρλανδίας καιτης Ελλάδας (βλέπε και Τάιμς του Λονδίνου)και να καταλαβουμε ότι τα κίνητρα είναι άλλα, εξωοικονομικά. Τώρα υπάρχει ένας αναγνώστης που μιλάει (ακόμα και σήμερα!) για ερυθρό φασισμό κλπ. Αν ζει ακόμα εκεί, όταν ξυπνήσει (και αν τα καταφέρει ενόσω ζούμε)τότε θα τα ξαναπούμε. Ως τ΄τοε καλό ύπνο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Φυσικά και παραπλανά, οι ξένοι φταίνε που το χρέος της Ελλάδας είναι εκεί που είναι; Που δανείζεται για να πληρώνει μισθούς και συντάξεις;
    Δεν πάει άλλο έτσι, βουλιάζει το καράβι το καταλαβαίνετε;
    Όταν ξυπνήσετε εσείς θα είναι πλέον αργά. Αλλά θα μας έχετε πάρει όλους στο λαιμό σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.