28/11/09

ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΟΦΩΝΗΣ «ΜΠΙΡΛΙΚ» «Κόκκινο πανί» ο Σαμαράς για τους μειονοτικούς

Η Ντόρα είναι πιο φιλική με την μειονότητα, γράφουν τα τουρκόφωνα έντυπα.
ΑΝ ΚΕΡΔΙΣΕΙ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ, ΠΛΕΟΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΝΔ, ΓΙΟΚ!


Η εκλογή προέδρου της Ν.Δ. σχολιάζεται όπως είναι φυσικό και από εφημερίδες και ιστοσελίδες μειονοτικών της Θράκης. Διαλέξαμε μια από τις πλέον «ενεργές» ιστοσελίδες και σας παρουσιάζουμε την σχετική μετάφραση. Η συγκεκριμένη ιστοσελίδα απηχεί πλήρως τις γραμμές του τουρκικού ΥΠΕΞ. Ανήκει στον ανταποκριτή του κρατικού τηλεοπτικού καναλιού TRT και εκδότη της εφημερίδας «Μπιρλίκ» που εκδίδεται στην Κομοτηνή. Ας δούμε λοιπόν τι συμβουλεύει τους μειονοτικούς ο εν λόγω κύριος και ας αναλογιστούμε τί πρέπει να κάνουμε την Κυριακή όλοι όσοι αγαπάμε την πατρίδα μας. Λοιπόν απολαύστε http://www.birlikgazetesi.info/?pid=3&id_news=1085

Μετά την παραίτηση του Καραμανλή από την προεδρία του κόμματος, εμφανίστηκαν 3 υποψηφιότητες για την καρέκλα του προέδρου. Η τέως ΥΠΕΞ, ο τέως υπουργός Αντώνης Σαμαράς και ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Παναγιώτης Ψωμιάδης. Οι δύο τελευταίοι υποψήφιοι από παλιά μέχρι τώρα είναι γνωστοί για τις θέσεις τους ενάντια στην Τουρκία και τον τουρκισμό, και ακόμα χωρίς να έχουν αλλάξει γνώμη φαίνεται πως συνεχίζουν να μαζεύουν ψήφους φανατίζοντας με τις δηλώσεις τους τον ελληνικό λαό.

Από τη άλλη δεν μπορεί να ειπωθεί το ίδιο για την Ντόρα Μπακογιάννη, διότι στην περίοδο που ήταν ΥΠΕΞ έκανε μεν δηλώσεις στην κατεύθυνση των συμφερόντων της χώρας, αλλά δεν έκανε ακραίες δηλώσεις. Κατά καιρούς υπήρξαν θέσεις σκληρές έναντι της Τουρκίας, όμως πάντοτε σε ένα επίπεδο. Η Μπακογιάννη σε σχέση με τους άλλους δύο υποψήφιους θεωρείται πιο φιλική στην μειονότητα. Υπάρχουν βέβαια ισχυρισμοί από μειονοτικούς πως ακόμα και αυτή έως τώρα δεν έσκυψε, δεν προσέγγισε όπως έπρεπε τα προβλήματα της μειονότητας.

Από την άλλη, ο Σαμαράς αυτά που είπε στην ομιλία του στην Αλεξανδρούπολη, δεν καταπίνονται εύκολα από την τουρκική μειονότητα της Δυτικής Θράκης και από την μάνα πατρίδα Τουρκία. Ο Σαμαράς στην ομιλία του επέλεξε μια γραμμή λες και ήταν όχι υποψήφιος πρόεδρος της Ν.Δ. αλλά του ΛΑ.Ο.Σ. Τώρα υπάρχει ένα θέμα για τους συμπαθούντες μειονοτικούς της Ν.Δ. Αποτελεί θέμα η στάση που θα κρατήσουν. Εμείς σαν εφημερίδα «Μπιρλίκ» με βάση ασφαλείς πληροφορίες μάθαμε πως σε περίπτωση που εκλεγεί ο Σαμαράς, οι μειονοτικοί θα αποκοπούνε πλήρως από την Ν.Δ. και πως έχουν έτοιμες τις ομαδικές παραιτήσεις τους.

Ο Σαμαράς κενολογεί : Δεν δεχόμαστε μαθήματα μειονοτικής πολιτικής από την Τουρκία

Η μειονοτική πολιτική του Σαμαρά ήταν στηριγμένη από παλιά σε ρατσιστικά θεμέλια και φάνηκε πως μετά την πάροδο αρκετών χρόνων αυτό δεν άλλαξε. Ανέφερε πως: Η μειονότητα δεν είναι πρόβλημα Ελλάδος - Τουρκίας. Συμπατριώτες μας είναι και δεν δεχόμαστε μαθήματα μειονοτικής πολιτικής από την Τουρκία. Το ιστορικό της παρελθόν, γνωστό σε όλο τον κόσμο, δεν της επιτρέπει να κάνει μαθήματα, αλλά να παίρνει μαθήματα. Γι’ αυτό καλά θα κάνει να πάψει να δηλητηριάζει την ειρηνική συμπόρευση Ελλήνων, χριστιανών και μουσουλμάνων. Να σταματήσει τις υπόγειες παρεμβάσεις και τη συστηματική ανθελληνική προπαγάνδα από γνωστά φανατικά στοιχεία. Και να περιορίσει τη δράση του τουρκικού προξενείου, σύμφωνα με τους κανόνες της διεθνούς διπλωματίας.

Οι κατ’ ιδίαν, τετ α τετ συναντήσεις του Γιώργου Παπανδρέου με τον Ταγίπ Ερντογάν τι σημαίνουν; Πηγαίνουμε σε απευθείας διαπραγματεύσεις και απεμπολούμε δικαιώματα που απορρέουν από τις θέσεις μας στην Ε.Ε. και το ΝΑΤΟ; Η εικόνα αυτή πρέπει να ξεκαθαρίσει.

ΣΗΚΩΝΟΥΝ ΔΙΑΧΩΡΙΣΤΙΚΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ
Αυτό έσπευσε να το εξηγήσει στην ίδια την Ντόρα ο πρώην πρόεδρο Εμίν Χακκή που της έδειχνε την «Mπιρλίκ» αμέσως μετά την ομιλία της στην Αλεξανδρούπολη όπως φαίνεται ξεκάθαρα στην φωτογραφία του «Χ» όπου προσπάθησαν οι μειονοτικοί να επιβεβαιώσουν την στήριξή τους όμως μάλλον με λάθος τρόπο…

ΕΠΩΝΥΜΕΣ ΠΑΡΟΥΣΙΕΣ ΣΤΗΝ ΝΤΟΡΑ
Ο πρύτανης του ΔΠΘ Κων. Σιμόπουλος, ο δήμαρχος Κομοτηνής Δημήτρης Κοτσάκης, οι αντιδήμαρχοι Χρήστος Μέτιος, Νίκος Χατζηκωνσταντίνου, η δημ. Σύμβουλος Μάγδα Γιαμουστάρη τάσσονται ανοικτά υπέρ της κ. Μπακογιάννη

Του Κοσμά Καραΐσκου
ΧΡΟΝΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ

5 σχόλια:

  1. Νομιζετε οτι κανετε κακο στη Ντορα δημοσιευοντας αυτο?

    Διαφημιση της κανετε! Το οτι ο Πρυτανης του ΔΠΘ, που ξερει τα πραγματα απο κοντα ειναι με τη Ντορα, δε σας λεει τιποτα?

    Η Ντορα ειναι ρεαλιστρια. Οι εθνικιστικες κορωνες του Μιλοσεβιτς, ειναι αυτες που οδηγησαν το Κοσυφοπεδιο στα χερια των Αλβανων. Η Ντορα κανει αυτο που θα επρεπε να εχει κανει ο Μιλοσεβιτς.

    Η πολιτικη της Ντορας ειναι της μειωσης των εντασεων και της καλυτερης ενσωματωσης της μειονοτητας, που στο τελος θα εξασφαλισει οτι η Θρακη δε θα γινει ποτε Κοσυφοπεδιο.

    Επισης να μην ξεχναμε οτι και οι ψηφοι της μειονοτητας εχουν κι αυτες το βαρος τους, δε μπορουμε να τις αφησουμε ολες να πανε στο ΠΑΣΟΚ!

    Ο "πατριωτης" Σαμαρας δεν ηταν αυτος που εβγαινε στα μπαλκονια στις πλατειες της Αλβανιες και καλουσε τα αδερφια Αλβανους να ερθουν Ελλαδα?

    Νομιζει κανεις πως ο Σαμαρας θα ανατρεψει εντελως τη μεσολαβηση του ΟΗΕ και θα πει "Δε δεχομαι τον ορο Μακεδονια"? Δε γινονται τετοια πραγματα, υπαρχει συνεχεια στη διπλωματια.

    Οταν ητα Υπουργος Εξωτερικων τι εκανε κατα της Τουρκιας? Τιποτα.

    Στην Ευρωβουλη τι εκανε κατα της Τουρκιας?

    Τα λογια δεν κοστιζουν τιποτα. Τουλαχιστον η Ντορα λεει αυτα που μπορει να κανει και τα κανει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η αντίδραση (κατάμαυρη) των εγκάθετων της Άγκυρας ήταν λογική και αναμενόμενη. Πέραν αυτών όμως, κι' επειδή θεωρώ το θέμα της εκλογής τελειωμένο πρό πολλού, θέλω να κάνω μιά παρέμβαση 'εικαστικής' φύσεως.

    Μιλάω για την εικόνα πού είδαμε αμέσως μετά την ομιλία της Μπακογιάννη, όταν φώναξε τους εκλεκτούς της κι' ανέβηκαν στην πίστα. Είδαμε λοιπόν:

    Γιακουμάτο (πιστολέρο)
    Πολύδωρα (αγγαρείαν έκανε, ποινήν εξέτιε)
    Παπαθανασίου (ακόμα δεν κατάλαβε πως έφθασε εκεί το έλλειμα)
    Σπηλιωτόπουλο (ακόμα δεν έχει υπογράψει την εντολή για εκτύπωση του νέου βιβλίου ιστορίας της ΣΤ Δημοτικού...)
    Βαρβιτσιώτη Μ. (πάλι καλά που δεν έκαιγε κανά σημαιάκι)
    Μαντούβαλο (χωρίς λόγια)
    Κιλτίδη (υφυπουργός Γεωργίας επί Βατοπαιδίου)
    και διάφορους άλλους που δεν τους θυμάμαι.

    Από εικαστικής πλευράς η ζωγραφιά έφερνε προς τον κυβισμό και τον μεταμοντερνισμό, εντυπωσιακό.

    Κρίμα που δεν ήταν στην Αθήνα και ο Αχμέτ Ιλχάν, μόνο αυτός έλλειπε για να έχουμε την πλήρη εικόνα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Απολύτως καμία σχέση η περίπτωση στης Σερβίας με την Ελλάδα. Η Σερβία προέκυψε από την πρώην Γιουγκοσλαβία και το πρόβλημα με το Κόσοβο, όπως και της δημιουργίας της FYROM δεν έχει να κάνει με μειονότητες εντος κυρίαρχων κρατών όπως η Ελλάδα.
    Στην Ελλάδα υπάρχουν μόνο μουσουλμάνοι που ζούν σε καθαρά ελληνικό έδαφος. Περνάν ζωή και κότα όσο κάνουν ότι και οι υπόλοιποι έλληνες, στηρίζουν την πατρίδα τους. Κανείς στρέφετε ενάντια στην μειονότητα, όλες οι βολές των πολιτικών Σαμαρά , Ντόρας Καρατζαφέρη Παπανδρέου κτλ στρέφονται ενάντια στην Τουρκία , την οποία πολύ σωστά καλούν να μην ανακατέβεται στα δικά μας εσωτερικά.
    Το ότι δεν πρέπει να έχουμε εντάσεις είναι σωστό και αυτό γίνεται. Βλέπετε πουθενά ταραχές στην Θράκη κτλ ; Στην Ξάνθη σπούδασα πολλά χρόνια και μόνο με το τι θέλεις η Τουρκία δεν ασχολούνται οι ντόπιοι μουσουλμάνοι. Μιά χαρά περάσαμε, και έκανα φίλους "μεμέτιδες".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Δύο παρατηρήσεις:

    Σχετικά με τους 'Τουρκογενείς'. Την αβάνταραν όσο μπόρεσαν. Ο δε Μπαγίς κατά την επίσκεψή του στην Ελλάδα της ευχήθηκε να βγει αρχηγός. Τελικά, το μόνο που πέτυχαν ήταν ότι την 'έδωσαν' κανονικά.

    Όσο για το αν η Ντόρα λέει αυτά που μπορεί να κάνει και τα κάνει, σ' αυτό έχει δώσει ξεκάθαρα δείγματα γραφής. Στο σχέδιο Ανάν, το οποίο παρέδιδε την Κύπρο δεμένη χειροπόδαρα στην Τουρκία. Και διαγκωνιζόταν με τον Γιωργάκη ποιός θα προλάβει να πει πρώτος το Ναι, πριν προλάβει καν να μιλήσει ο Τάσσος Παπαδόπουλος. Τη θυμάμαι σαν να ήταν τώρα, σε πάνελ κυπριακού καναλιού να φωνάζει σαν τους πωλητές στη λαϊκή: "Ψηφίζουμε Ναι την Κυριακή και τη Δευτέρα πάμε στα Βαρώσια..." Και έδειχνε το τυράκι στους Κύπριους, αλλά τους έκρυβε τη φάκα. Πώς να μην την αβαντάρουν μετά οι Τούρκοι και οι 'Τουρκογενείς';

    Και μία επισήμανση:

    Με λίγη μόνο στήριξη των Πομάκων (που τους έχουν εγκαταλείψει στις διαθέσεις των εγκάθετων της Άγκυρας, τους υποχρεώνουν π.χ. στο σχολείο να μαθαίνουν Τουρκικά) μπορούμε να ξανακουβεντιάσουμε για ποσοστά ψήφων στις περιοχές αυτές...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. >Ο "πατριωτης" Σαμαρας δεν ηταν αυτος που εβγαινε στα μπαλκονια στις πλατειες της Αλβανιες και καλουσε τα αδερφια Αλβανους να ερθουν Ελλαδα?<

    Ουδέποτε. Αδέλφια αποκάλεσε και αποκαλεί τους Έλληνες της Β. Ηπείρου. Τους Αλβανούς από πού κι ως πού;

    >Οταν ητα Υπουργος Εξωτερικων τι εκανε κατα της Τουρκιας? Τιποτα.<

    Σωστά. Ενώ η Μπακογιάννη διευκόλυνε τις επισκέψεις των Τούρκων επισήμων στην Θράκη, αρχής γενομένης από τον Μπαμπατζάν, ανέχτηκε όλα τα γνωστά παρατράγουδα, επέτρεψε στον Αμερικανό Πρόξενο στην Θ/νίκη να αλωνίζει την Θράκη και να προσπαθεί να δημιουργήσει μειονότητες (είναι γνωστός από το Κόσοβο για την "ειδικότητά" του αυτή), είχε βοηθήσει την Τουρκία το 2004, υποστηρίζοντας την πλεκτάνη Ανάν κλπ. Πολύ πιο δημιουργική, αλήθεια (υπέρ της Τουρκίας).

    Βλέποντας το επίπεδο αυτών που στηρίζουν την Ντόρα, λέω να ψηφίσω Σαμαρά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.