27/11/09

Νέες τουρκικές ΝΟΤΑΜ για Καστελλόριζο - Επανέρχονται με ασκήσεις μετά πυρών!

Nέα προκλητική τουρκική ΝΟΤΑΜ για ασκήσεις με χρήση πυρών μεταξύ Ρόδου και Καστελλόριζου, εντός του FIR Αθηνών στις αρχές Δεκεμβρίου. Η ιδιαιτερότητα: Δεσμεύουν σχεδόν την διπλάσια περιοχή για βολές από αυτές που είχαν δεσμεύσει στις προηγούμενες περιπτώσεις. Και πάλι δεν αναγνωρίζουν όρια FIR μεταξύ Ρόδου και Καστελλόριζου και αυτή την φορά «κόβουν» την περιοχή στα δύο με χρήση πυρών και όχι για αποστολές έρευνας-διάσωσης, όπως την προηγούμενη φορά.

Η ΝΟΤΑΜ που απέστειλαν αναφέρει ως "τουρκικής αρμοδιότητας" την συγκεκριμένη περιοχή και όλα αυτά βέβαια μόνο τυχαία δεν γίνονται. Υπάρχει ένα συντονισμένο σχέδιο για «απομόνωση» του Καστελλόριζου και να μην λαμβάνεται υπ’όψιν η υφαλοκρηπίδα του νησιού.

Μόλις χθες ο υπουργό Εθνικής Άμυνας Ευάγγελος Βενιζέλος στην ενημέρωση της Διαρκούς Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Άμυνας και Εξωτερικών, έκανε ιδιαίτερη αναφορά στο Καστελλόριζο και την σημασία που έχει το νησί, καθώς έτσι εφάπτεται η Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη Ελλάδας και Κύπρου.

Υφαλοκρηπίδα, FIR και ΑΟΖ είναι αυτά που θέλει να «σπάσει» η Άγκυρα με την τακτική της μη αναγνώρισης των ορίων του FIR μεταξύ Ρόδου και Καστελλόριζου.

Χθες εκδόθηκε άλλη μία ΝΟΤΑΜ για άσκηση που ολοκληρώθηκε το μεσημέρι από την πλευρά της Άγκυρας με την οποία απορρίπτει την ελληνική θέση περί FIR:

A3718/09 (Issued for LTBB LGGG) - NAVIGATIONAL WARNING TO ALL CONCERNED:
REF (A) TURKISH MESSAGE 201240 LTAAYEYX
REF (B) GREEK MESSAGE 231207 LGACYAYC
THE VIEWS EXPRESSED IN TURKISH MESSAGE IN REF (A) REMAIN UNCHANGED
AND THE MESSAGE IN REF (A) IS VALID AND EFFECTIVE. THE GREEK MESSAGE
IN REF (B) IS NULL AND VOID.
TURKEY ALSO WOULD LIKE TO EMPHASIZE THAT NO FURTHER EXPLANATION WILL
BE GIVEN TO ANY OBJECTION RAISED TO TURKISH NOTAM IN REF (A). SFC - FL100, 25
NOV 13:10 2009 UNTIL 25 NOV 22:00 2009. CREATED: 25 NOV 13:25 2009

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr


9 σχόλια:

  1. http://www.youtube.com/watch?v=SThRBQLn5Po

    Καλημέρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. "Περιγράφοντας την πολιτική την οποία πρόκειται να εφαρμόσει ο υπουργός Ευάγγελος Βενζέλος δήλωσε κατά λέξη ότι : "δεν πρέπει να περιμένουμε γενικευμένο πόλεμο ούτε και να προετοιμαζόμαστε για αυτόν" !!!! ,ενώ πρόσθεσε ότι όποιος περιμένει κάτι τέτοιο τότε στην ουσία αμφισβητεί το σύνολο των διεθνών σχέσεων και συμμαχιών της χώρας αλλά και τους διεθνείς οργανισμούς (!)..."

    Από το http://www.enkripto.com/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. http://www.enkripto.com/2009/11/blog-post_5400.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Επι της ουσίας μηδέν εις το πηλίκιον.
    Ε. Βενιζέλος πόση εμπιστοσύνη θα μπορούσε να του έχει ο ΓΑΠ όταν πριν απο λίγο καιρό τρωγόντουσαν σαν τα σκυλιά και πόση σωφροσύνη έχει ο ΕΛ για να αποφασίζει. Ωρες ώρες έχω την αίσθηση ότι η Ελλάδα έχει χωριστη σαν μια pizza και υπάρχουν οι δικοί μας που έχουν το ρόλο του σερβιτόρου και οι άλλοι του πελάτη που είναι και δύστροπος .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Είμαι περίεργος να δω τη διαμαρτυρία προς τους Τούρκους και γενικότερα τις ενέργειες που θα κάνει το υπουργείο εξωτερικών να ενημερώσει ΝΑΤΟ, ΕΕ, ΟΗΕ κλπ.
    Οταν ήταν αντιπολίτευση και γινόταν κάτι τέτοιο, έκλαιγαν, οδύρονταν, διερίγνυαν τα ιμάτια τους για την ανυπαρξία του Ελληνικού τότε υπουργείου εξωτερικών. Τους έβριζαν, τους τα έσουρναν, τσίριζαν και φώναζαν. Για να δω κ.κ του ΠΑΣΟΚ τι θα κάνετε τώρα, που θα έπρεπε ήδη να έχετε κάνει κάτι ;
    Τους ψευτόμαγκες ή τους κουραδόμαγκες ; Τώρα στα δύσκολα, όχι εκ του ασφαλούς !!!!!

    Ζήτω η Ελλάδα
    ΜΠΡΑΒΟ κ.κ. που ψηφίσατε ΠΑΣΟΚ. Διάνα !!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Επι τοσα χρονια πληρωνουμεγια εξοπλισμους υπερογκα ποσα για να εχουμε αποτρεπτικες δυναμεις ικανες και για να προασπιζουμε τη χωρα απο ενεργειες κατα της κυριαρχιας της.Γενναται το ερωτημα αν πραγματι εχουν πιασει τοπο τα χρηματα του φορολογουμενου πολιτη γιατι φερομαστε ως παντελως ανικανοι να υπερασπισουμε τη χωρα.Δηλωσεις του υπ.αμυνας για το ειδος των επιθετικων ενεργειων της τουρκιας τον καθιστουν ανικανο να χειριστει την κατασταση.Δηλαδη για να αποκρουσουμε τις επιθεσεις πρεπει να εχουμε γενικευμενη συραξη διαφορετικα δεν τρεχει τιποτε; Μοιαζει σαν τα πραγματα να ειναι συμφωνημενα για να δωσει η Ελλαδα αμαχητι γη και υδωρ;Και η ευθυνη ανηκει σε ολο τον πολιτικο κοσμο αν ανεχτει μια τετοια προδοσια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Μην στεναχωριέστε, εάν γίνει πόλεμος με την Τουρκία, όλοι ετούτοι θα πάρουν το πρώτο αεροπλάνο,(όσοι προλάβουν) έτσι ξεχωρίζει η ήρα από το στάρι , και θα ξαναφτιάξουμε την πατρίδα μας , και ποιος ξέρει? Τα σύνορα μας μπορεί να είναι εκεί που ήταν χιλιάδες χρόνια πριν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Τα τσιμπούρια δεν ξεκολλούν εύκολα από το θύμα...
    Όσο για πόλεμο: αφού αυτοί που κυβερνούν τρέμουν τον πόλεμο και οι τούρκοι παίρνουν αυτά που θέλουν, χωρίς να ρίξουν σφαίρα, πώς θα γίνει πόλεμος;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. 27 Νοέμβριος 2009 1:48 μμ

    ΣΩΣΤΩΩΩΩΣ.......

    ΕΥ,ΑΓΓΕΛΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.