30/10/09

Αν έχει σπάσει η μέση του βαθέος κράτους, θα αναπνεύσει άνετα και η Κύπρος

Αντιλαμβάνεστε τι συμβαίνει στην Τουρκία τις τελευταίες μέρες; Παρακολουθείτε τα τεκταινόμενα; Είστε ενήμεροι για το τι έκαναν οι ευρισκόμενοι επικεφαλής του στρατού που κατευθύνει και τη δική μας ζωή εδώ; Για τις βρόμικες και σκοτεινές δουλειές που αποκαλύφτηκαν; Για τα μυστικά σχέδια πραξικοπήματος που ετοίμασαν κατά της κυβέρνησης; Για τις ενέργειες εκφοβισμού των ατόμων που θεωρούσαν επικίνδυνα με προβοκάτσιες και τρομοκρατία; Είστε ενήμεροι για όλα αυτά;

Ιδού που όλα αυτά αποδείχτηκαν και αποκαλύφτηκαν κατά τρόπο που δεν μπορεί να διαψευσθεί αυτή τη φορά. Στην Τουρκία διαδραματίζονται πολύ σημαντικές εξελίξεις που θα επηρεάσουν ευθέως και τη δική μας ζωή εδώ. Έσπασε για πρώτη φορά τόσο σοβαρά η μέση του βαθέος κράτους και για πρώτη φορά στριμώχτηκαν τόσο πολύ στην παγίδα οι στρατηγοί που θεωρούσαν τον εαυτό τους ικανό για τα πάντα. Αν δεν καταστεί δυνατό και αυτή τη φορά να δοθεί το τελειωτικό πλήγμα σε αυτούς τους σκοτεινούς κύκλους, σίγουρα δεν θα μπορέσει να γίνει αυτό ποτέ. Αν θα διασφαλιστεί το γεγονός ότι ο στρατός δεν θα αναμειχθεί ξανά στην πολιτική, μόνο τώρα μπορεί να γίνει αυτό. Μπροστά μας έχουμε έναν Αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Στρατού που έχασε όλο το κύρος του και εμφανίστηκε το πραγματικό του πρόσωπο καθώς και στρατηγούς που έχουν ενταχθεί σε συμμορίες.

Αναμένεται ανά πάσα στιγμή να βάλουν σε όλους χειροπέδες και να οδηγηθούν ενώπιον της δικαιοσύνης. Αυτή τη φορά φαίνεται να έχουν εκλείψει όλες οι πιθανότητες να γλιτώσουν από αυτή τη διαδικασία. Ούτε τα ΜΜΕ τούς στηρίζουν πλέον, ούτε ο λαός. Θα είναι πολύ κρίμα αν τώρα δείξουν και πάλι αδυναμία η Κυβέρνηση και η Βουλή που όλοι τις καλούν να κάνουν αυτό που πρέπει και δεν το κάνουν. Δεν θα χάσουν μόνο αυτές, αλλά και ολόκληρη η Τουρκία. Και μαζί με την Τουρκία θα χάσουμε και εμείς εδώ. Πρέπει να συγχαρούμε την εφημερίδα "Ταράφ" που βρίσκεται υπό τη διεύθυνση του Αχμέτ Αλτάν. Εκείνοι το κατάφεραν αυτό. Και έμαθαν σε όλους γιατί πρέπει να ασκείται η δημοσιογραφία. Η εφημερίδα "Ταράφ", όπως κάνει η δική μας εφημερίδα "Αβρούπα-Αφρίκα" εδώ, εκδόθηκε για να γράφει και να λέει αυτά που δεν μπορούν να γράφουν και να λένε τα υπόλοιπα ΜΜΕ.

Βεβαίως αυτή είναι δουλειά που θέλει καρδιά. Να βάζει κανείς το κεφάλι του στον τορβά και να βαδίζει προς το θάνατο για τη ζωή. Να μην φοβάται μήπως και τον πυροβολήσουν και τον αφανίσουν. Να ανασκαλίζει αυτά που βρίσκονται στο παρασκήνιο, όχι στο προσκήνιο. Είναι ένα ταξίδι με πολύ ρίσκο, πολύ κίνδυνο στο δρόμο των ανεξιχνίαστων εγκλημάτων. Κατάφεραν να παραμείνουν ζωντανοί μέχρι αυτή τη στιγμή. Αλλά για το λόγο αυτό, δεν έμεινε τίποτα που να μην έχει λεχθεί για εκείνους. Διέδωσαν φήμες γι' αυτούς, ακριβώς σαν τις φήμες που διέδωσαν για εμάς οι κύκλοι του Ρεπουμπλικανικού Τουρκικού Κόμματος (ΡΤΚ). Αν δεν έχουν σκοτωθεί παρά το γεγονός ότι έγραψαν τόσα πολλά, πρέπει να είναι, λένε, πράκτορες! Έπρεπε, λένε, να είχαν σκοτωθεί εδώ και πολύ καιρό. Τα ίδια είχε πει και για εμάς το δίδυμο Ταλάτ-Σογιέρ.

Η εφημερίδα "Ταράφ" δημοσίευσε ένα έγγραφο που συγκλόνισε το στρατό τον περασμένο Ιούνιο. Σύμφωνα με αυτό το μυστικό έγγραφο που ετοιμάστηκε στο Γενικό Επιτελείο Στρατού, θα εξαφανιζόταν το Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚΡ). Το Γενικό Επιτελείο Στρατού κατάφερε να ξεφύγει μέσα από αυτή την υπόθεση επειδή το έγγραφο που δημοσιεύτηκε ήταν φωτοτυπία. Ο Ιλκέρ Μπασμπούγ έδωσε μια συνέντευξη Τύπου, διέψευσε το έγγραφο και είπε επιπλέον ότι "πρόκειται για ένα κομμάτι χαρτί".

Τώρα η εισαγγελία διαθέτει το αυθεντικό έγγραφο. Το ταχυδρόμησε με μιαν επιστολή στην εισαγγελία ένας αξιωματούχος του Γενικού Επιτελείου που δεν άντεξε η συνείδησή του σε όσα συνέβαιναν. Και υπάρχουν και άλλα πολλά. Περιέγραψε όσα γίνονταν σε εκείνο το επιτελείο με αριθμούς ηλεκτρονικών υπολογιστών και ονόματα ένα προς ένα. Μετά από όλες αυτές τις αποκαλύψεις, δεν σώζεται ο Μπασμπούγ ούτε και αν ζητήσει συγγνώμη. Να τα παρακολουθούν καλά αυτά οι κόλακες του στρατού και των στρατηγών μέσα στην κοινωνία μας. Αναποδογυρίζονται τα βουνά πίσω από τα οποία κρύβονταν και έκαναν τους καμπόσους. Προκαλούν αναγούλα οι βρόμικες δουλειές του μονάκριβού μας εγγυητή.

Του Σενέρ Λεβέντ
Κωδικός άρθρου: 905770
ΠΟΛΙΤΗΣ - 30/10/2009, Σελίδα: 13

3 σχόλια:

  1. Δὲν θὰ ἀλλάξη τόσο εὔκολα ἡ ἐξωτερικὴ πολιτικὴ τῆς Τουρκίας.
    Εἴδωμεν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τι μας λέτε κε "προοδευτικέ" Σενέρ Λεβέντ; Το να ξεδοντιαστεί και αντικατασταθεί το βαθύ κράτος των κεμαλικών στρατηγών από το βαθύ κράτος του ΑΚΡ-Νταβούτογλου δε λέει τίποτα για μας τους Έλληνες. Ίσως μάλιστα αποδειχθεί για τον ευρύτερο ελληνισμό πολύ πιο επικίνδυνο, γιατί θα συνδυάζει πολυπολιτισμικές μπαρούφες υπό Τουρκική επικυριαρχία (Θράκη, Κύπρος, Αιγαίο, Βαλκανική).
    ΣΙΑΤΙΣΤΙΝΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Κάπως έτσι. Ιδωμεν και κυρίως. Τα δεδομένα πρέπει να παρατηρούνται με ψυχραιμία, όσο ενθουσιασμό και αν εμπνέουν, ώστε να εκτιμηθούν στις πραγματικές τους διαστάσεις. Ελίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.