28/10/09

Ένοπλη επίθεση κατά αστυνομικών στο τμήμα Αγίας Παρασκευής

Σύμφωνα με το ΕΚΑΒ, μία γυναίκα δόκιμη αστυνομικός και πέντε άντρες ειδικοί φρουροί είναι οι τραυματίες. Οι δύο -η γυναίκα και ένας εκ των αστυνομικών- είναι τραυματισμένοι σοβαρά και έχουν δεχθεί σφαίρες στον θώρακα και στην κοιλιά, ενώ οι άλλοι τρεις ελαφρά. Από την επίθεση τραυματίστηκε πολύ ελαφρά και ένας ακόμα αστυνομικός, η κατάσταση του οποίου δεν κρίθηκε σοβαρή, ώστε να διακομιστεί στο νοσοκομείο. Επίσης, ένας 47χρονος που περνούσε συμπτωματικά από το σημείο της επίθεσης, λιποθύμησε και διακομίσθηκε σε κατάσταση σοκ στον Ερυθρό Σταυρό.

Ένοπλη επίθεση κατά αστυνομικών στο τμήμα Αγίας Παρασκευής εξαπέλυσαν άγνωστοι στις 21.40' το βράδυ της Τρίτης, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν έξι από αυτούς, οι δύο από τους οποίους σοβαρά. Οι δράστες άνοιξαν πυρ με πυροβόλο όπλο, ενώ πέταξαν και μια χειροβομβίδα. Οι πρώτες έρευνες της αστυνομίας δείχνουν ότι οι περισσότερες σφαίρες που ρίχθηκαν, προήλθαν από πυροβόλο όπλο τύπου «Καλάσνικοφ». Συνολικά, βρέθηκαν 98 κάλυκες, οι οποίοι στάλθηκαν για ταυτοποίηση. Εντοπίστηκαν τρεις κλεμένες μηχανές στην Αγία Παρασκευή.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες από την Αστυνομία, τρεις άγνωστοι που επέβαιναν σε δύο μοτοσικλέτες πλησίασαν στην είσοδο του τμήματος, που βρίσκεται επί της οδού Πεντέλης και πυροβόλησαν κατά του σκοπού και ενός ακόμη αστυνομικού.

Σύμφωνα με το ΕΚΑΒ, μία γυναίκα δόκιμη αστυνομικός και πέντε άντρες ειδικοί φρουροί είναι οι τραυματίες. Οι δύο -η γυναίκα και ένας εκ των αστυνομικών- είναι τραυματισμένοι σοβαρά και έχουν δεχθεί σφαίρες στον θώρακα και στην κοιλιά, ενώ οι άλλοι τρεις ελαφρά. Από την επίθεση τραυματίστηκε πολύ ελαφρά και ένας ακόμα αστυνομικός, η κατάσταση του οποίου δεν κρίθηκε σοβαρή, ώστε να διακομιστεί στο νοσοκομείο. Επίσης, ένας 47χρονος που περνούσε συμπτωματικά από το σημείο της επίθεσης, λιποθύμησε και διακομίσθηκε σε κατάσταση σοκ στον Ερυθρό Σταυρό.

Η γυναίκα δόκιμη αστυνομικός μεταφέρθηκε στον Ερυθρό Σταυρό, όπου χειρουργήθηκε και στη συνέχεια διασωληνώθηκε. Έφερε τραύματα από πυροβόλο όπλο στον ώμο και τον βραχίονα. Η κατάστασή της κρίνεται σοβαρή. Στο ίδιο νοσοκομείο νοσηλεύονται και οι άλλοι τρεις ελαφρότερα τραυματισμένοι αστυνομικοί.

Σε σοβαρή κατάσταση νοσηλεύεται στο 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο, ο δεύτερος αστυνομικός, ο οποίος, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, έχει δεχθεί τέσσερις σφαίρες, ωστόσο δεν έχουν πειραχθεί ζωτικά του όργανα, καθώς φορούσε αλεξίσφαιρο γιλέκο. Όλοι οι αστυνομικοί που εμπλέκονται στο συμβάν ήταν ηλικίας 23-30 ετών.

Στον τόπο του συμβάντος βρίσκονται ανώτατοι αξιωματικοί της Αστυνομίας και κλιμάκια της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας μαζί με ειδικούς της διεύθυνσης εγκληματολογικών ερευνών και ερευνούν το χώρο.

Όπως αναφέρει η Αστυνομία, έχουν περισυλλεγεί 98 κάλυκες από πυροβόλο όπλο. Πριν από λίγη ώρα, αστυνομικοί εντόπισαν τη μοτοσικλέτα που χρησιμοποίησαν οι δράστες στην οδό Ελ. Βενιζέλου στην περιοχή του Παπάγου. Σύμφωνα πάντα με τις αρχές, η μοτοσικλέτα είχε κλαπεί πρόσφατα από την περιοχή της Ηλιούπολης. Παράλληλα, ερευνάται εάν το πυροβόλο όπλο χρησιμοποιήθηκε παλαιότερα και σε άλλες επιθέσεις.

Οι αρχές διεξάγου έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών.

Βρέθηκαν τρεις μηχανές

Σε αλάνα κοντά στο μετρό της Αγίας Παρασκευής βρέθηκαν τρεις μηχανές. Η πρώτη είχε κλαπεί στις 22 Οκτωβρίου στην Ηλιούπολη, η δεύτερη στις 24 του ίδιου μήνος στο Νέο Κόσμο ενώ η τρίτη στις 27 Οκτωβρίου στην Αγία Παρασκευή. Σύμφωνα με πληροφορίες, στις μηχανές επέβαιναν έξι άτομα ενώ με επιφυλάξεις εκφράστηκε η εκτίμηση ότι η μια εξ αυτών ήταν γυναίκα.

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης ενημέρωσε τον πρωθυπουργό Γ. Παπανδρέου και στη συνέχεια μετέβη στον Ερυθρό Σταυρό, ενώ στο νοσοκομείο κατέφθασε και η υπουργός Υγείας, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου.

Μιχ. Χρυσοχοΐδης: "Δεν θα τους περάσει"

Για μια "άνανδρη, δολοφονική και 100% τρομοκρατική επίθεση" έκανε λόγο ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, αμέσως μετά την επίσκεψή τους στους τραυματίες αστυνομικούς. "Με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο διακηρύσσω ότι η δολοφονική βία είναι ο χειρότερος εχθρός της κοινωνίας", πρόσθεσε ο Μιχ. Χρυσοχοΐδης και κάλεσε τους πολίτες σε συσπείρωση για τη Δημοκρατία, όπως είπε. Παράλληλα, έκανε ιδιαίτερη αναφορά στο γεγονός ότι οι τραυματίες είναι όλοι νεαροί, "εικοσάχρονα παιδιά", όπως τόνισε.

Απευθυνόμενος στους δράστες, δήλωσε ότι "δεν θα τους περάσει".

"Είμαστε εδώ παρόντες, η Δημοκρατία δεν τρομοκρατείται, η απάντησή μας θα είναι άμεση και αποφασιστική", πρόσθεσε. Χαρακτηρίζοντας τους δράστες "θρασύδειλους δολοφόνους", εξέφρασε την πεποίθηση ότι θα συλληφθούν και θαπαραδοθούν στη Δικαιοσύνη και τόνισε ότι η Ελλάδα δεν θα μετατραπεί σε "επικράτεια του φόβου".

Η υπουργός Υγείας, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, δήλωσε ότι πήρξε απόλυτη ετοιμότητα από την πλευρά του νοσοκομείου. όπως γνωστοποίησε, συνομίλησε με τέσσερις από τους αστυνομικούς που έχουν τραυματιστεί ελαφρά και τόνισε ότι είναι σε καλή κατάσταση. Ευχαρίστησε τους ιατρούς, τους νοσηλευτές και τη διοίκηση του νοσοκομείου για τις προσπάθειές τους και εξέφρασε τη συμπαράστασή της στις οικογένειες των τραυματιών.

Γ. Κουμουτσάκος: "Χτύπημα πρωτόγνωρης βιαιότητας"

Ο εκπρόσωπος Τύπου της Ν.Δ., Γ. Κουμουτσάκος, έκανε την ακόλουθη δήλωση σχετικά με την αποψινή ένοπλη επίθεση στο Α.Τ. Αγίας Παρασκευής:

«Καταδικάζουμε απερίφραστα την αποψινή, πρωτόγνωρη σε έκταση και βιαιότητα, τρομοκρατική επίθεση στο Α.Τ. Αγίας Παρασκευής. Εκφράζουμε την αλληλεγγύη και τη συμπαράσταση μας στους τραυματισμένους αστυνομικούς και τις οικογένειες τους, με την ευχή να μην θρηνήσουμε απώλεια ζωής. Υποστηρίζουμε τις προσπάθειες της Ελληνικής Αστυνομίας να εκπληρώσει την δημοκρατική της αποστολή του σεβασμού του Κράτους Δικαίου, της προστασίας των πολιτών και ιδίως του διαρκούς αγώνα κατά της τρομοκρατίας, στον οποίο έχει καταγράψει σημαντικές επιτυχίες. Η ώρα αυτή δεν είναι ώρα κριτικής. Θα περιμένουμε πλήρη και ουσιαστική ενημέρωση - την οποία παρά τις επανειλημμένες προσπάθειες επικοινωνίας δεν έχουμε ακόμα - από τον αρμόδιο υπουργό κ. Χρυσοχοΐδη, χωρίς τους επικοινωνιακούς χειρισμούς εντυπωσιασμού που έχει έως τώρα ακολουθήσει».

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ

6 σχόλια:

  1. Περαστικά στα παιδιά !
    Ο Χρυσοχοϊδης πάσχει-όχι μάλλον ,το θεωρώ βέβαιο- από διχασμό προσωπι κότητος....περίπου οι δηλώσεις του δεν έχουν ειρμό. Αν ο αστυνομικός δεν σέβεται τον πολίτη-αυτονόητο βέβαια αλλά πρέπει να το επαναπροσδιορίσουμε με σαφήνεια- και ΑΝ ο πολίτης δεν σέβεται τον αστυνομικό_που δεν είναι απαραίτητο-και το κυριότερο αν δεν υπακουει,δλδ έλεγχος στοιχείων,και το βάζει στα πόδια ή πατάει γκάζι,ναι κε υπουργέ,το όργανο είναι υποχρεωμενο να πυροβολήσει Αλλοιώς δεν θα μπεί τάξη.Και είδατε την χρησιμότητα των γιλέκων;;;;(των αλεξισφαίρων). Και η Μαριλίζα δεν μας είπε αν οι γιατροί που εφημέρευαν θα πληρωθούν την εφημερία τους και...από πότε έχουν να πληρωθούν εφημερίες . Εστω και κουτσουρεμένες ;;; Και να μην σας πρήξω με τις εντυπώσεις μου από την προ της παρελάσεως βόλτα μου...Μόνο γκρίνια μπορώ να καταθέσω.Από την Θεσσαλονίκη Α.Λ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το κτύπημα δεν ήταν τυφλό....Στόχευσαν στο ψαχνό.Και αν κατάλαβα καλά το αλεξίσφαιρο γλύτωσε τουλάχιστον έναν. Ας μην τσιγγουνευτεί λοπόν ο υπουργός τα χρήματα για τα γιλέκα-και να βάλει στην ακρη τους μιζαδόρους- τα οποία κυκλοφορούν σε πολές εκδόσεις αντοχής και περιοχής προστασίας.Πρέπει να καλύπτουν τον λαιμό και τις βουβώνες και τις φορούν τα όργανα συνεχώς κε υπουργέ για να βγαίνουν ζωντανοι από τις επιθέσεις με Καλασνικωφ ΑΚ-47.Βέβαια οι 90 καλυκες παραπέμπουν σε 3 γεμιστήρες κα σε 3 όπλα,αφού είναι δύσκολο να αλλάξουν γεμιστήρα χωρίς να χάσουν τον άδειο .Αυτά βέβαια περνάνε από το μυαλό μου ακούγοντας τους επαϊοντες από τα κανάλια.Και μία προτροή για τις γυναίκες αστυνομικούς :οι αλογοουρές οι κοτσίδες και άστα τα μαλλάκια σου ανακατωμένα είναι επικίνδυνα για την ασφαλειά σας.Κότσος και πάλι κότσος,όπως σε όλο τον κόσμο.Από την Θεσσαλονίκη Α.Λ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. 'Εχουμε πληρώσει τόσα εκατομμύρια για τις κάμερες, αλλά οι "προοδευτικές" δυνάμεις στην Ελλάδα απαγορευουν την χρήση τους με την δικαιολογία τα προσωπικά δεδομένα. Ψέμματα για να μην τίποτα άλλο. Οι νομοταγείς πολίτες, αυτοί που δεν σκέπτονται να παραβιάσουν τον νόμο δεν έχουν τιποτα να φοβηθούν απο τις κάμερες, που αν λειτουργούσαν το κέντρο επιχειρήσεων ίσως θα τους είχε εντοπίσει. Να μην μιξοκλαίει ο Χρυσοχοϊδης γιατι και αυτός ήταν κατά των καμερών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Κανείς δεν σας πιστεύει! Όλοι ξέρουν για τις προβοκάτσιες που το ίδιο το κράτος κάνει!

    Περαστικά σας Αμερικανάκια-Νεοταξίτες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. 12:14 μμ
    ΣΩΣΣΤΟΟΟΟΟΣ.......!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Το χτύπημα είναι αποτέλεσμα της επικοινωνιακής επιλογής του Χρυσοχοϊδη να εξαρθρώσει τα Εξαρχεια με αποτέλεσμα να ξεκινήσει πόλεμο χωρίς λόγο αυτή την στιγμή. Αν θέλει να τους πιάσει ας αφήσει τους τραμπουκισμούς και ας ξεκινήσει έρευνα με στοιχεία και όχι γιουρούσια. Αυτά βρισκουν ως διακιολογίες οι αηδιαστικοί τρομοκράτες. Όταν έχεις έκθετα παιδιά στις σκοπιές δεν το παίζεις τζόβενος

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.