29/10/09

Πολιτική σύγκρουση φέρνει η επίθεση στο Αστυνομικό Τμήμα

Το γύρο του κόσμου έκανε η είδηση της τρομοκρατικής επίθεσης που σημειώθηκε στο Αστυνομικό τμήμα της Αγίας Παρασκευής το βράδυ της Τρίτης στην Αθήνα.

Όλα τα διεθνή ΜΜΕ για άλλη μια φορά έχουν στο πρωτοσέλιδό τους τη χώρα μας μετά τα βίαια επεισόδια του περασμένου Δεκεμβρίου και την δολοφονία από αστυνομικούς του Αλέξη Γρηγορόπουλου.

Για ενόπλους που τραυμάτισαν 7 άτομα σε επίθεση σε αστυνομικό τμήμα αναφέρθηκε το ξένο ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters, σημειώνοντας ότι δεν υπάρχει ανάληψη ευθύνης για την επίθεση.

Παράλληλα, φιλοξένησε δηλώσεις του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη

Το BBC έκανε λόγο για δύο άντρες που επέβαιναν σε μοτοσικλέτα μεγάλου κυβισμού, πλησίασαν τη σκοπιά αστυνομικού τμήματος στην Αγία Παρασκευή και με ένα αυτόματο όπλο άνοιξαν πυρ εναντίον των αστυνομικών.

Στο Αssociated Press είδαμε την είδηση πάνω στην ίδια γραμμή ενώ στο ίδιο κλίμα κινήθηκε και το RAIΝews 24 με τίτλο «Επίθεση εναντίον της αστυνομίας στην Αθήνα».

Το ιταλικό δίκτυο αναφέρει ότι οι υποψίες των Αρχών εστιάζονται στις οργανώσεις «Σέχτα Επαναστατών» και «Επαναστατικός Αγώνας».

Οι Times κάνουν λόγο για "τραυματίες Έλληνες αστυνομικούς μετά από επίθεση με αυτόματα όπλα". Γίνεται περιγραφή στο συμβάν, καθώς και αναδρομή στις επιθέσεις του "Επαναστατικού Αγώνα" όπως και στα γεγονότα του Δεκεμβρίου μετά τη δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου.

Αναφορά στην επίθεση στο Αστυνομικό τμήμα της Αγίας Παρασκευής κάνει και η ιστοσελίδα του κινεζικού πρακτορείου Xinhua η οποία σε πρόσφατη ανάρτηση αναφέρει ότι "ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας καταδικάζει τη επίθεση".ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ



Πολιτική σύγκρουση φέρνει η επίθεση στο Αστυνομικό Τμήμα
Με επιθετικές δηλώσεις εκατέρωθεν συντηρείται η πολιτική σύγκρουση κυβέρνησης και αντιπολίτευσης, μετά την αιματηρή επίθεση στο Αστυνομικό Τμήμα της Αγίας Παρασκευής.

Ο προηγούμενος υπουργός Δημόσιας Τάξης Χρήστος Μαρκογιαννάκης επέκρινε τον διάδοχό του Μιχάλη Χρυσοχοίδη επειδή "έχει αφήσει μια εβδομάδα την Αστυνομία χωρίς αρχηγό". Και αμφισβήτησε την τακτική που ακολουθεί, λέγοντας ότι "από τη μια μιλάει για διαλυμένη Αστυνομία που παρέλαβε και από την άλλη θέλει να κάνει επιθετική πολιτική για την τρομοκρατία. Αυτά, πρόσθεσε, είναι αντιφατικά".

Υπαινιγμούς για την κατάσταση που παρέλαβε στα Σώματα Ασφαλείας άφησε ξανά ο κ. Χρυσοχοίδης".Αναφερόμενος στην πολιτική των προκατόχων του Παυλόπουλου και Μαρκογιαννάκη, είπε "κάποιοι δεν θα έπρεπε να μιλάνε" και πρόσθεσε υπαινικτικά: "Το μόνο που βρήκα είναι τα καινούργια γραφεία που είχαν φτιάξει". Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη διέψευσε κατηγορηματικά ότι θα φέρει νέο νόμο για την αντιμετώπιση της τρομοκρατίας, διαβεβαίωσε ότι "τα αστυνομικά τμήματα δεν θα γίνουν φρούρια" και υποσχέθηκε ότι θα δοθούν σημαντικές αυξήσεις στους αστυνομικούς.Ο κ. Χρυσοχοίδης απάντησε και στις επικρίσεις ότι η επικήρυξη των τριών καταζητούμενων "ληστών με τα μαύρα" οδήγησε στην προχτεσινή αιματηρή επίθεση."Η δημοκρατική Πολιτεία δεν θα ζητήσει την άδεια εγκληματιών για το το θα κάνει", είπε.

Του Γιώργου Καρελιά
ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ

3 σχόλια:

  1. Αχ, αυτή η αμφισημία του PASOK !
    Την εποχή που επείγει να πέσουν οι μάσκες καταργούν την ποινικοποίησή της κουκούλας. Με ποιόν είναι τελικά ο κύριος Χρυσοχοϊδης ? Ποιόν προστατεύει το υπουργείο προστασίας του πολίτη όταν οι αστυνομικοί παραμένουν οι εύκολοι στόχοι ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πράγματι, γιατί κατάργησαν την κουκούλα, αν όχι για να διευκολύνουν επερχόμενη προβοκάτσια;

    Για όποιον θέλει να διαμαρτυρηθεί γι αυτά και για άλλα, όπως τις προσλήψεις αλλοδαπών στην ΕΛΑΣ, ας στείλει τα μηνύματά του εδώ:

    Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη

    Π. Κανελλοπούλου 4, Τ.Κ. 101 77, Αθήνα
    Τηλ: 210-6977505
    Fax: 210-6929764
    Email: elasgrty@mopo.gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Είναι στο στόχαστρο η Ελληνική αστυνομία για τον απλό λόγο, ότι δεν ανταποκρίνεται στις νέες στρατηγικές δομές και σχεδιασμούς της πλανητικής αυτοκρατορίας!!!

    Η Παγκοσμιοποίηση θέλει να μετατρέψει την Ελλάδα σε προτεκτοράτο . Αυτό συνεπάγεται και την κατασκευή μηχανισμών προτεκτοράτου, ελέγχου και καταστολής. Η αστυνομία είναι ένας τέτοιος μηχανισμός.

    Σήμερα θέλουν μια αστυνομία γενιτσάρων και αλλοδαπών μισθοφόρων, θέλουν μια αστυνομία «καθαρή» από οποιεσδήποτε εξαρτήσεις με εθνικές δομές της Ελληνικής κοινωνίας, με φιλίες και συναισθηματικούς δεσμούς με το λαό και με τη γη των πατέρων τους. Θέλουν μια αστυνομία «ξένο σώμα» από την Ελληνική κοινωνία.

    Μόνο μια τέτοια αστυνομία μπορεί, χωρίς τριβές και «ανωμαλίες», να επιβάλει την Παγκοσμιοποίηση του ζόφου.

    Είναι τόσο εκρηκτικά τα κοινωνικά προβλήματα, είναι τόσο πιεστικά τα σχέδια αποδόμησης της χώρας μας, είναι τόσα τα εθνικά κακουργήματα που ετοιμάζουν, που αστυνομία με φιλίες και συναισθηματικούς δεσμούς με την Ελλάδα & το λαό δεν τους κάνει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.