28/9/09

Μήπως τους έπιασε πάλι η έγνοια ότι ξεπουλιέται η πατρίδα;

Σεβαστά άτομα της ηρωικής μου φυλής, που έχει διαπιστωθεί με σοβαρές ιατρικές αιματολογικές εξετάσεις ότι στις φλέβες σας ρέει γνήσιο τουρκικό αίμα. Χαροκαμένοι πολεμιστές. Δοξασμένοι αγωνιστές. Και πρώην μέλη της ΤΜΤ, που δεν ακούσατε κανένα μυστικό ακόμη (για το παρελθόν). Και εσείς, ηρωικά μέλη της ΕΟΚΑ, που δεν υπήρξε ποτέ καμία αμφιβολία ότι στις φλέβες σας ρέει γνήσιο ελληνικό αίμα, πραγματικοί εχθροί των Άγγλων και πραγματικοί φίλοι του κάθε Τουρκοκύπριου που παραδέχεται ότι το νησί αυτό είναι ελληνικό.


Πολεμιστές που πενθείτε. Δοξασμένοι παλιοί αγωνιστές. Χρωστώ και σε όλους εσάς ένα άρθρο. Νά που τώρα σας ξεπληρώνω αυτό το χρέος. Πρώτα να σας ρωτήσω πώς είστε. Τι κάνετε; Τα παιδιά, η οικογένεια, καλά; Εντάξει η πίεση, το σάκχαρο, η χοληστερόλη, ο προστάτης και η καρδιά σας; Ξέρετε. Δεν χρειάζεται να έχετε άγχος απ' εδώ και μπρος. Δεν γυρνάει πίσω ο χρόνος. Αυτό είναι το τελευταίο κεφάλαιο. Στο φθινόπωρο της ζωής του ανθρώπου επικρατεί η ηρεμία και η ησυχία.

Στο τελευταίο κεφάλαιο κανείς δεν μπορεί να ανεβαίνει τις σκάλες τρέχοντας. Αυτός είναι ο καιρός για να κάθεται ο άνθρωπος σε μια δροσερή βεράντα που βλέπει προς τον κήπο με τα τριαντάφυλλα και να διηγείται παραμύθια στα εγγόνια του, χαϊδεύοντάς τους τα μαλλιά. Να τους λέει την Κοκκινοσκουφίτσα, για παράδειγμα. Ή τη Χιονάτη και τους Εφτά Νάνους. Για εκείνον τον φτωχό τον ξυλοκόπο. Για τον ψαρά που ψάρευε χρυσά ψάρια. Ο ύπνος γίνεται ολοένα και πιο βαθύς το χειμώνα μπροστά στη θερμάστρα. Οι παντούφλες σας μένουν πάντα στο ίδιο μέρος. Μήπως δεν δικαιούστε και εσείς αυτήν την ηρεμία;

Αλλά βλέπω πως ακόμη έχετε πολύ άγχος. Πιο πολύ από παλιά. Πάλι σας έπιασε ο πανικός ότι χάνεται η πατρίδα. Πάλι σας έπιασε το τουρκικό και το ελληνικό σας αίμα. Κάθε βράδυ βλέπετε στα όνειρά σας ότι κάποιοι ξεπουλάνε την πατρίδα. Κάποιους σας ξεπουλάει ο Ταλάτ και κάποιους άλλους ο Χριστόφιας, έτσι δεν είναι; Σας ζώνουν οι εφιάλτες. Ξυπνάτε καταϊδρωμένοι. Άλλωστε, γι' αυτόν ακριβώς το λόγο σας γράφω τούτο το άρθρο. Πάλι σ' εμένα έλαχε ο κλήρος να γιατρέψω τις πληγές σας και να σας παρηγορήσω. Όμως, πρώτα να απευθυνθώ στα αδέλφια μας, τα μέλη της ΤΜΤ. Και ύστερα να στραφώ προς εσάς, αγαπητά μέλη της ΕΟΚΑ.

Ε, εσείς, ένδοξοι πολεμιστές. Που χαράξατε με αίμα στα στήθη και στα χέρια σας το μισοφέγγαρο. Πόσες φορές σας το είπε ο κύριος Ταγίπ. Φαίνεται όμως πως δεν μπορέσατε να το καταλάβετε. Δεν έδωσε ούτε σπιθαμή εδάφους. Δεν απέσυρε ούτε έναν στρατιώτη. Η ΤΔΒΚ βαδίζει το δρόμο της με σταθερά βήματα. Η σάλπιγγα ηχεί για να βαδίσει προς φωτεινούς ορίζοντες. Ο λαός και ο στρατός είναι όρθιοι. Χέρι με χέρι. Μαζί. Ακόμη δεν το έχετε καταλάβει; Αν δεν το καταλάβατε, πώς αλλιώς να σας το εξηγήσουν; Μήπως άνοιξαν τα λιμάνια για τους Έλληνες; Δεν άνοιξαν! Δόθηκε το Βαρώσι; Δεν δόθηκε! Ε, τι άλλο θέλετε;

Σας το είπαν πολλές φορές και το 2004, αλλά ούτε τότε το καταλάβατε. Και τότε νομίσατε ότι ξεπουλούν την πατρίδα σας. Και δεν συνταχθήκατε με εκείνο το σχέδιο που ήταν ακριβώς για εσάς. Σας είπαν το εξής: "Οι Έλληνες θα πουν 'όχι'. Πρέπει να πούμε 'ναι' εμείς για να κερδίσουμε". Αν επρόκειτο να πουν 'ναι' οι Έλληνες, μήπως θα έλεγαν ποτέ 'ναι' και εκείνοι; Μήπως είναι τρελοί; Αλλά εσείς δεν ψυλλιαστήκατε αυτό το κόλπο. Πήγατε στην κάλπη και ψηφίσατε 'όχι'. Μαχαιρώσατε οι ίδιοι τον εαυτό σας. Όμως, σκεφτείτε τι θα γινόταν αν αντιλαμβανόσασταν και εσείς την κατάσταση και λέγατε 'ναι'. Θα έβγαινε 100% 'ναι' από την κάλπη και όχι 65%. Θα γινόταν χαμός, έτσι δεν είναι; Δεν θα έχανε το θώκο ο αγαπητός σας Ντενκτάς και θα έμενε στη θέση του. Αν έβγαινε 'ναι' 100% ίσως και να αναγνωριζόταν τότε το κρατίδιο αυτό που ονειρεύεστε να το κάνετε να ζήσει για πάντα. Να είστε ευχαριστημένοι που οι υπόλοιποι συμπεριφέρθηκαν έξυπνα και ευτυχήσατε και εσείς. Επωφεληθήκατε και εσείς από τη δεύτερη λεηλασία των λαφύρων. Χάρις στους οπαδούς τού 'ναι' άνοιξε ο δρόμος για τη μητέρα πατρίδα σας και έχουν παραγραφεί οι αμαρτίες που έκανε εδώ. Τοποθετήθηκε ακόμη λίγος πηλός για το χωριστό κράτος.

Τώρα κάνετε πάλι την ίδια απερισκεψία. Μήπως το κάνετε ξεπίτηδες; Δεν μπορώ να το καταλάβω αυτό. Χαλάτε τον κόσμο για να μην ανακατευτεί η Αμερική και η Αγγλία. Μακάρι να σας ακούσουν και να μην ανακατευτούν καθόλου. Αλλά κανείς δεν ακούει. Δεν ξέρετε καν ότι εκείνοι είναι οι πραγματικοί αρχιτέκτονες του κράτους-φαντάσματος για το οποίο καυχιέστε και ότι χάρις σε αυτούς είναι όρθιο αυτό σας το κράτος μέχρι σήμερα. Τότε φορέστε τα άρβυλα. Εγώ δεν μπόρεσα να διώξω τους Γιάνκηδες και τους Τζόνηδες από δω. Διώξτε τους εσείς!

Του Σενέρ Λεβέντ
Κωδικός άρθρου: 898924
ΠΟΛΙΤΗΣ - 28/09/2009, Σελίδα: 13

2 σχόλια:

  1. Η παράνομη μετανάστευση αποτελεί μείζον υπαρκτό πρόβλημα, το οποίο θα πρέπει να αντιμετωπιστεί με μια ολοκληρωμένη και υπεύθυνη μεταναστευτική πολιτική, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΕΔΕΚ.Προσθέτει...



    πως το πρόβλημα επιδεινώνεται με την παράνομη είσοδο στην Κύπρο λαθρομεταναστών μέσω των κατεχομένων.

    Αδυναμία αντιμετώπισης του προβλήματος δημιουργεί κοινωνικές αντιδράσεις που οδηγούν και σε ξενοφοβικές συμπεριφορές, αναφέρει η ΕΔΕΚ.

    ''Ασφαλώς η αντιμετώπιση και επίλυση του προβλήματος της παράνομης μετανάστευσης δεν δικαιολογεί στάσεις που είναι δυνατόν να εκθέσουν την Κύπρο. Από την άλλη, δεν μπορούν να μετακυλίονται οι ευθύνες του προβλήματος στην Αστυνομία, όταν καθηκόντως ενεργεί για την αντιμετώπιση της παρανομίας'', προσθέτει.

    Η ΕΔΕΚ καλεί τις αρμόδιες υπηρεσίες να ενεργούν προληπτικά για την αποτροπή εισόδου στην Κύπρο παράνομων μεταναστών, αλλά και για την απέλαση από την Κύπρο όσων κατά παράβαση διεθνών συμβάσεων και της κυπριακής νομοθεσίας έχουν εισέλθει στην Κύπρο.

    Η Κύπρος αντιμετωπίζει πρόβλημα κατοχής, εποικισμού και προσπάθειας αλλοίωσης της δημογραφικής σύνθεσης του πληθυσμού. Είναι αδιανόητο να υπάρχει επιπρόσθετη επιβάρυνση των αρνητικών αυτών δεδομένων με ανοχή προς την λαθρομετανάστευση, καταλήγει η ανακοίνωση.

    http://troktiko.blogspot.com/2009/09/blog-post_2924.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. κυριε Καλεντερίδη θα ηθελα το αρθρο στα τουρκικα αν δεν εχετε αντιρηση.
    Πειτε μου πως μπορω να το βρω. Ευχαριστω

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.