29/9/09

Στήριξη των Αρμενίων ομογενών ζητά το Γερεβάν για την Τουρκία

Οι Αρμένιοι της διασποράς, που φτάνουν περίπου τα εννέα εκατομμύρια και στους οποίους βασίζεται η χώρα για οικονομική και πολιτική υποστήριξη, αντιμετωπίζουν συνήθως με σκεπτικισμό τις προσπάθειες προσέγγισης με την Τουρκία.


Ο πρόεδρος της Αρμενίας, Σερζ Σαρκισιάν, θα ζητήσει την υποστήριξη των Αρμενίων της διασποράς στην προσπάθειά του να αποκαταστήσει τις διπλωματικές σχέσεις της χώρας με την Τουρκία.

Ο πρόεδρος της Αρμενίας, Σερζ Σαρκισιάν, θα συναντηθεί με τους ισχυρούς Αρμένιους της διασποράς σε τέσσερις χώρες προκειμένου να κερδίσει την υποστήριξή τους στην προσπάθειά του να αποκαταστήσει τις διπλωματικές σχέσεις της χώρας του με την Τουρκία, ανακοίνωσε σήμερα το γραφείο Τύπου του.

Ο Σαρκισιάν θα ξεκινήσει την Πέμπτη περιοδεία που θα διαρκέσει μία εβδομάδα, που θα τον φέρει στο Παρίσι, τη Νέα Υόρκη, το Λος Άντζελες, την Βυρητό και την ρωσική πόλη Ροστόφ - όπου ζει μια σημαντική κοινότητα Αρμενίων- δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο εκπρόσωπος Τύπου του προέδρου, Σαμβέλ Φαρμανιάν.

«Σκοπός αυτών των επισκέψεων είναι να ακούσει τις απόψεις και τις γνώμες των κοινοτήτων των Αρμενίων σχετικά με το θέμα της εξομάλυνσης των αρμενοτουρκικών σχέσεων», πρόσθεσε.

Οι Αρμένιοι της διασποράς, που φτάνουν περίπου τα εννέα εκατομμύρια και στους οποίους βασίζεται η χώρα για οικονομική και πολιτική υποστήριξη, αντιμετωπίζουν συνήθως με σκεπτικισμό τις προσπάθειες προσέγγισης με την Τουρκία.

www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ

3 σχόλια:

  1. Μακάρι οι Αρμένιοι της διασποράς να είναι πιο σώφρονες από τους Αρμένιους της Αρμενίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πρώτα έκανε την κίνηση και μετά πάει να τους συμβουλευθεί...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΝΑ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΣΩΦΡΩΝΕΣ ΑΝΘΡΩΠΟΙ. ΟΙ ΤΗΣ ΔΙΑΣΠΟΡΑΣ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΝ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΤΙ ΕΣΤΙ ΤΟΥΡΚΟΣ.
    ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΑΛΛΑΖΟΥΝ.
    ΑΠΛΑ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΕΝΑ ΘΕΜΑ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΚΑΙΕΙ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΜΑΥΡΩΝΕΙ ΤΟ ΚΥΡΟΣ ΤΟΥΣ, ΧΩΡΙΣ ΒΕΒΑΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΧΑΣΟΥΝ.
    ΣΥΜΦΩΝΙΕΣ ΔΕΝ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΠΟΤΕ ΜΕ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΓΙΑΤΙ ΠΟΛΥ ΑΠΛΑ ΠΑΝΤΑ ΤΙΣ ΑΘΕΤΟΥΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΙΣ ΔΕΧΟΝΤΑΙ.
    ΚΑΝΕ ΤΟΥΡΚΟ ΦΙΛΟ, ΠΑΡΕ ΚΙ ΕΝΑ ΞΥΛΟ.
    ΘΑΥΜΑΣΤΕ ΤΟΥΣ ΔΙΚΟΥΣ ΜΑΣ. ΟΥΤΕ ΚΑΝ ΝΑ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΟΥΝ ΤΟΥΣ ΑΡΜΕΝΙΟΥΣ.ΘΑ ΥΠΗΡΧΕ ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΣΥΜΜΑΧΟΣ ΚΑΙ ΦΙΛΟΣ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ; ΘΑ ΗΤΑΝ ΕΝΑ ΑΓΚΑΘΙ ΣΤΑ ΠΛΕΥΡΑ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΑΝ ΤΟ ΕΚΜΕΤΑΛΕΥΟΜΑΣΤΑΝ ΣΩΣΤΑ. ΟΠΩΣ ΕΠΙΣΗΣ ΠΙΣΤΕΥΩ ΘΑ ΣΥΜΦΩΝΟΥΣΑΝ ΚΑΙ ΟΙ ΑΡΜΕΝΙΟΙ. ΚΙ ΕΜΕΙΣ ΚΑΘΟΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΨΑΧΝΟΥΜΕ "ΣΥΜΜΑΧΟΥΣ" ΣΤΟΥΣ ΜΕΓΑΛΟΥΣ. ΔΕΝ ΛΕΩ ΚΑΛΟΙ ΟΙ ΜΕΓΑΛΟΙ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΟΙ ΕΧΘΡΟΙ ΤΟΥ .... ΕΧΘΡΟΥ ΜΟΥ, ΕΝ ΔΥΝΑΜΕΙ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΟΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟΙ ΜΟΥ ΦΙΛΟΙ. ΚΑΙ ΞΕΡΕΤΕ ΠΟΣΟΥΣ ΤΕΤΟΙΟΥΣ ΕΧΕΙ Η ΤΟΥΡΚΙΑ ; ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΟΥΣ.
    ΑΡΜΕΝΙΟΙ, ΙΡΑΝΟΙ, ΚΟΥΡΔΟΙ, ΣΥΡΙΟΙ, ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΕΣ ΣΤΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΤΗΣ, ΓΕΩΡΓΙΑΝΟΙ, ΚΙΝΕΖΟΙ, ΙΡΑΚΙΝΟΙ, ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΟΙ ΑΖΕΡΟΙ.

    ΖΗΤΩ Η ΕΛΛΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.