24/8/09

"Περίεργη" καθυστέρηση στην προμήθεια των πυροσβεστικών Beriev

Αναπάντητα ερωτηματικά έχει προκαλέσει η καθυστέρηση υλοποίησης της συμφωνίας Πούτιν-Καραμανλή για την προμήθεια ρωσικών πυροσβεστικών αεροσκαφών Beriev Be-200, τα οποία χρησιμοποιήθηκαν με επιτυχία και στην κατάσβεση των πυρκαγιών το 2007.Για την τεχνική υποστήριξη των αεροσκαφώναυτών έχει υπογραφεί και συμφωνία μεταξύ της ΕΑΒ και της κατασκευάστριας εταιρείας IRKUT.

"Περίεργη" καθυστέρηση στην προμήθεια των πυροσβεστικών Beriev
Ενώ υπάρχει συμφωνίες με του Ρώσους, πήραμε -πάλι - Canadair

Οι καταστροφικές πυρκαγιές του διημέρου φέρνουν πάλι στο προσκήνιο το "ξεχασμένο" θέμα των μέσων πυρόσβεσης, για την προμήθεια των οποίων υπάρχουν συμφωνίες οι οποίε δεν έχουν υλοποιηθεί.
Αναπάντητα ερωτηματικά έχει προκαλέσει η καθυστέρηση υλοποίησης της συμφωνίας Πούτιν-Καραμανλή για την προμήθεια ρωσικών πυροσβεστικών αεροσκαφών Beriev Be-200, τα οποία χρησιμοποιήθηκαν με επιτυχία και στην κατάσβεση των πυρκαγιών το 2007.
Για την τεχνική υποστήριξη των αεροσκαφώναυτών έχει υπογραφεί και συμφωνία μεταξύ της ΕΑΒ και της κατασκευάστριας εταιρείας IRKUT.
Αντί των ρωσικών αεροπλάνων, προτιμήθηκαν πάλι τα καναδέζικα - μικρότερων δυνατοτήτων και λιγότερο αποτελεσματικά για τις ελληνικές συνθήκες. Επισημαίνεται ότι ένα Beriev Be-200 μπορεί να μεταφέρει 12 τόνους νερού που θα αντλήσει από οποιαδήποτε πηγή νερού (λίμνες, θάλασσες ή από επίγεια μέσα αν δεν υπάρχει άλλη δυνατότητα), ενώ ένα από τα καινούρια Canadair CL-415 που παραλάβαμε πρόσφατα μεταφέρει μόλις 6,1 τόνους νερού. Πρόκειται δηλαδή για διπλάσια ποσότητα νερού που μπορεί να μεταφερθεί στο μισό χρόνο λόγω διαφορετικών τεχνικών χαρακτηριστικών των δύο αεροσκαφών.
sofokleousin.gr

28 σχόλια:

  1. Έχω δει το Beriev να γεμίζει νερό από την λίμνη Πολυφύτου πρόπερσι και αισθάνθηκα δέος! Εντελώς αθόρυβο, για πότε γέμιζε νερό, για πότε πήγαινε το έριχνε και πότε επέστρεφε μυρωδιά δεν έπαιρνες... Μοναδικό!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τα Canadair εξυπηρετουσαν το παλαιό δόγμα καθηλωση της φωτιάς απο τα εναέρια μέσα και σβήσιμο απο τις επίγειες δυνάμεις.Τα πράγματα για παρά πολλούς λόγους έχουν αλλάξει.Ελικόπτερα και τέτοιου τύπου αεροπλάνα μπορούν να προσφέρουν κάτι πλέον, επίγεια πυρόσβεση δεν πρόκειται να υπάρξει.Ευτυχώς ο κοινούς νούς λειτουργεί χωρίς σκοπιμότητες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Εκτός αυτού τα Be-200 διαμορφώνονται πολύ εύκολα σε μεταγωγικά τον χειμώνα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Δηλαδή, τι περιμενετε?

    Να φύγει απο το μαντρι η Ελλαδα? Ας τολμησει ο οποιοσδηποτε Πρωθυπουργος να κινηθει εκτος των συμβατικών οριων και θα αρχισουν να ξερνανε τα διαφορα Media τα απλυτά του...Παρτε το χαμπαρι ότι ειμαστε προτεκτορατο...Ετσι ιδρυθηκαμε το 1827 και τετοιο παραμενουμε...

    ΖΕΥΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ελπίζω οτι αυτή η καθυστέρηση οφείλεται σε κάποιους αλλους λόγους και δεν εχει σχέση με το γεγονός οτι τα "τσουγκρίσαμε" με την Ρωσία.Και τα "τσουγκρίσαμε", όταν στείλαμε το πολεμικό μας πλοίο στην Μαύρη θάλασσα για να συμμετάσχει σε άσκηση την οποία διεξήγαγαν οι Αμερικάνοι ανοικτά της Γεωργίας.



    Μίνως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. εντάσσεται καί αυτό στήν ΠΡΟΔΟΣΙΑ έσωθεν.ΚΡΕΜΑΛΑ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΔΟΤΕΣ.

    Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Τί νὰ γίνη; Συνδυασμὸς εύθυνοφοβίας καὶ πιέσεων.
    Ἐὰν οἱ πολιτικοὶ ἔχουν ὡς πρῶτο μέλημα τὴν ἠθική τους ἀκεραιότητα ἂς γίνουν παπᾶδες.
    Ἐὰν πᾶλι ὑποκύπτουν σὲ πιέσεις, ἂς καθήσουν προσοχὴ στοὺς ἐντολοδόχους τους.
    Ἡ ἑλληνικὴ φαυλοκρατία σὲ ὅλο της τὸ μεγαλεῖο.
    Καὶ ὁ λαὸς φταίει ποὺ τοὺς ψηφίζει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΠΡΟΣ ΖΕΥΣ.
    ΣΥΜΦΩΝΩ ΑΠΟΛΥΤΑ.
    1. ΠΡΙΝ ΓΙΝΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΝ ΠΡΩΟΘΗΣΟΥΝ ΤΑ ΜΜΕ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΡΩΤΑ ΣΗΜΕΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΕΛΕΓΧΕΤΑΙ.
    2. Η ΠΙΟ ΜΕΓΑΛΗ ΘΟΛΟΥΡΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΑΠΝΟΣ ΤΗΣ ΦΩΤΙΑΣ.
    ΕΙΝΑΙ Η ΠΑΠΑΡΟΛΟΓΙΑ "ΟΛΟΙ ΙΔΙΟΙ ΕΙΝΑΙ"
    ΚΑΙ ΣΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΝΩ ΕΠΕΙΔΗ ΤΟ ΑΚΟΥΣΑ ΑΠΟ ΤΑ ΑΥΤΙΑ ΜΟΥ ΝΑ ΤΟ ΛΕΕΙ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟ ΡΑΔΙΟ Η ΚΥΡΙΑ ΠΑΠΑΡΗΓΑ:
    "ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΣΗΜΕΙΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΒΑΖΕΙΣ ΦΩΤΙΑ ΚΑΙ ΣΕ ΑΛΛΑ ΓΥΡΩ ΓΥΡΩ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΩΝ ΜΕΣΩΝ ΠΥΡΟΣΒΕΣΗΣ"
    ΠΟΙΟΙ ΛΟΙΠΟΝ ΕΧΟΥΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΦΩΤΙΕΣ;ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΑ ΛΕΓΟΜΕΝΑ ΤΗΣ ΞΕΦΕΥΓΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΓΝΩΡΙΖΑΜΕ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΥ Ο ΜΙΚΡΟΚΑΤΑΠΑΤΗΤΗΣ ΠΡΟΣΔΟΚΟΥΣΕ ΕΝΑ ΟΙΚΟΠΕΔΑΚΙ ΚΑΙ ΜΟΛΙΣ ΕΦΤΙΑΧΝΕ ΣΠΙΤΙ ΦΥΤΕΥΕ ΚΑΙ ΔΕΝΤΡΑ.
    ΠΕΡΝΑΜΕ ΣΕ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΜΕ ΜΑΖΙΚΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΓΗΣ, Ή ΟΧΙ, ΑΛΛΑ ΜΕ ΑΡΠΑΚΤΙΚΑ ΠΛΕΟΝ ΜΕΓΑΛΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ REAL ESTATE, ΠΟΥ ΘΑ ΑΝΑΓΚΑΣΟΥΝ ΚΑΙ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΗΔΗ ΣΠΙΤΙΑ ΝΑ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΘΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΤΑ ΑΓΟΡΑΣΟΥΝ.
    Ο ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΣ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΥ ΤΟ ΕΙΝΑΙ.
    ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΘΑ ΦΑΝΟΥΝ ΣΥΝΤΟΜΑ ΜΕ ΤΟ ΝΕΟ ΡΥΘΜΙΣΤΙΚΟ - ΧΩΡΟΤΑΞΙΚΟ ΠΟΥ ΒΕΒΑΙΑ ΨΗΦΙΣΤΗΚΕ ΑΠΟ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΧΩΡΙΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΣΟΚ.
    ΕΜΠΗΞΑΝ ΚΑΙ ΤΙΣ ΦΩΤΙΕΣ ΚΑΙ ΜΕΙΣ ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΜΕ ΜΑΛΑΚΕΣ.
    ΣΣΣ!!! ΜΗ ΦΩΝΑΖΕΤΕ, ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΚΟΙΜΑΤΑΙ!
    ΠΕΡΑΣΤΙΚΑ ΜΑΣ.
    ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΤΡΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Δεν κάνει για την Ελλάδα το συγκεκριμένο αεροπλάνο.Κινητήρας jet στις χαράδρες πάτε καλά;;;Είνα πάντως τέλειο για την Αυστραλία και την Καλιφόρνια που είναι flat περιοχές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Τα 2 Bombardier (πρώην Canadair) 415MP είναι έκδοση πολλαπλού ρόλου που διαθέτει η Ελλάδα.

    Προτιμώ τα Beriev Be-200ES.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. "Δεν κάνει για την Ελλάδα το συγκεκριμένο αεροπλάνο.Κινητήρας jet στις χαράδρες πάτε καλά;;;Είνα πάντως τέλειο για την Αυστραλία και την Καλιφόρνια που είναι flat περιοχές."


    Ως ειδήμων εκφέρεις γνώμην(και ποίας ειδικότητος, "εδαφολόγος","ανεμολόγος",αεροναυπηγός), ή ως ερασιτέχνης ο οποίος περνά ευχάριστα τον ελεύθερο χρόνο του ξεφυλλίζοντας "εξειδικευμένα περιοδικά(π.χ. "ΠΤΗΣΗ ΚΑΙ ΔΙΑΣΤΗΜΑ","ΚΥΝΗΓΕΣΙΑ ΚΑΙ ΚΥΝΟΦΙΛΙΑ","ΑΜΥΝΑ ΚΑΙ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΑ","ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ","SOLDIER OF FORTUNE" κλπ,κλπ,κλπ);Αν τα Beriev ήταν ελικοφόρα, θα ειχες την ίδια αποψη;


    Μίνως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Συνδιασμός κανανταίρ και Μπερίεφ. Επίσης ρώσικα ή και άλλα ελικόπτερα.
    Τα μπερίεφ σπεύδουν και σβύνουν την φωτιά στα γρήγορα
    πριν αυτή καταλήξει σε χαράδρες. Αλλά και εκεί έχουν πολύ
    νερό να ρίξουν κι ας είναι από πιό μεγάλο ύψος.
    Με μία πλήρωση, φορτώνουν τον μισό Ευβοικό Κόλπο!!!
    Το Μπερίεφ μπορεί εύκολα να μετατραπεί ώστε να κάνει
    και άλλες δουλειές.
    Μπορεί μέσα στην ίδια ημέρα να επιχειρήσει -εάν χρειαστεί- σε δύο
    ακραία σημεία της χώρας (π.χ. Ρόδο και Κέρκυρα) κάτι που ένα
    καναταίρ θα το...σκεφτεί πολύ (με τα 300χλμ/ώρα) πριν το κάνει.
    Και όταν θα φτάσει, θα είναι πολύ αργά !!!
    http://www.youtube.com/watch?v=uLHtj12-ydE
    http://www.youtube.com/watch?v=AdJzxrz1AGo
    http://www.youtube.com/watch?v=Ph_YA0TXBto

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Το συγκεκριμένο αεροπλάνο έχει σχεδιαστεί για να επιχειρεί στην Ρωσσική στέπα και όχι αν ήταν ελικοφόρο δεν θα είχα αυτή την αντιμετώπιση.Όταν οι Ισπανοί,οι Ιταλοί,οι Κροάτες,οι Πορτογάλοι,οι Τούρκοι,οι Γάλλοι που έχουν παρόμοια μορφολογία εδάφους με την δική μας το αγνοούν και βασίζονται στα ελικοφόρα Canadair και το Dromader δεν χρειάζετε να είμαι αναγνώστης του περιοδικού ''ΚΥΝΗΓΕΣΙΑ ΚΑΙ ΚΥΝΟΦΙΛΙΑ'' για να έχω άποψη.Αλλά κλασσικά υπάρχει ο ηλίθιος ο Έλληνας που αγοράζει ό,τι του πασσάρουν για να ανακαλύψει αργότερα πως δεν του κάνει.



    προς 24 Αύγουστος 2009 4:36 μμ
    Τα ιπτάμενα μέσα της Π.Α. διασκορπίζονται σε όλη την Ελλάδα .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. "Το συγκεκριμένο αεροπλάνο έχει σχεδιαστεί για να επιχειρεί στην Ρωσσική στέπα και όχι αν ήταν ελικοφόρο δεν θα είχα αυτή την αντιμετώπιση"


    Ναι αλλα αναφέρθηκες στους κινητήρες jet του Beriev και στην αδυναμία του να επιχειρεί μεσα σε χαραδρες εξ αιτίας αυτών των κινητήρων.Και εγω σε ρώτησα αν το ίδιο αεροσκάφος εφερε ελικοφόρους κινητήρες, πάλι θα ειχες της ίδια άποψη;
    Συμπτωματικά όλες οι χώρες που αναφέρεις, ειναι μέλη του ΝΑΤΟ.Μήπως αυτή η παράμετρος είναι που παιζει κάποιο ρόλο(για να μην πω ΚΥΡΙΑΡΧΟ ΡΟΛΟ)στην επιλογή τετοιου ειδους αεροσκαφών;
    Για τις πυρκαγιές στις στεππες οι Ρώσοι διαθέτουν το θηριώδες Iliusin Ιl-76 με δυνατότητα μεταφοράς 42 τόνων νερού.Ειναι το αεροσκάφος που έστειλαν πριν απο μερικά χρόνια στις πυρκαγιές του Αγίου Όρους,το οποίο με δυο "περάσματα" έσβησε τις φλογες που επι μέρες ολόκληρες προσπαθούσαν να σβήσουν τα "λιλιπούτεια" Canadair.Ελπίζω να θυμάσαι αυτό το περιστατικό.
    Το Beriev πάντως το προορίζουν για εξαγωγές.


    Μίνως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Πρίν απο 2 χρόνια και το Beriev και το Iliusin είχαν συμμετέχει με καταπληκτικά αποτέλεσματα στην Ελλάδα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Το Beriev B-200ES είναι νέο (2004) αεροσκάφος πολλαπλών ρόλων (πυροσβεστικό 12.000 Kg νερού ή επιβραδυντικού, μεταφοράς εμπορευμάτων 7.500 Kg, μεταφοράς επιβατών 44).

    Η Ρωσία διαθέτει 5 (+2 παραγγελία). Το Αζερμπαϊτζάν είναι η πρώτη χώρα στο οποίο εξάγεται, 1 αεροσκάφος.

    Το έχουν νοικιάσει ή έχει συμμετάσχει σε κατάσβεση πυρκαγιών εκτός από την Ελλάδα, η Ιταλία, Πορτογαλία, και η Ινδονησία.

    Τα Bombardier 415 (2.900 kg νερού) είναι σε χρήση εκτός από την Ελλάδα, με την Ισπανία, Μαλαισία, ΗΠΑ, Ιταλία, Καναδά, Κροατία και Γαλλία.

    To Ilyushin Il-76P / Il-76TP / Il-76TDP / Il-76MDP μπορεί να φέρει 49.000 λίτρα (1 λίτρο νερό = 1 κιλό)!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Προς Zulu, δεν έχουμε 2 -415ΜΡ αλλά 1 γιατί το έτερο απωλέσθη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Προς Zulu, Λάθος.
    Έχουμε 1 -415ΜΡ και 7 -415GR

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. To Μπερίεφ ανταποκρίνεται πλήρως σε όλες τις απαιτήσεις γιά κατάσβεση πυρκαγιών οπουδήποτε και με οποιαδήποτε γαιομορφολογία!
    Είναι τέτοιος ο όγκος του νερού που ρίχνει, που ακόμα και από μεγαλίτερο των κανανταίρ αν αφαιθεί, αυτό που φθάνει στο έδαφος σαρώνει κάθε εστία φωτιάς.
    Αλλά μερικοί με αλλεργία στα μη αμερικανικά μέσα, εθελοτυφλούν!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. "Ανώνυμος είπε...
    Προς Zulu, δεν έχουμε 2 -415ΜΡ αλλά 1 γιατί το έτερο απωλέσθη.

    24 Αύγουστος 2009 8:52 μμ
    Zulu είπε...
    Σωστό.
    Έχουμε 1 415MP και 8 415GR

    24 Αύγουστος 2009 9:41 μμ
    Ανώνυμος είπε...
    Προς Zulu, Λάθος.
    Έχουμε 1 -415ΜΡ και 7 -415GR"


    Παιδια "σιγά τα ωά", ή αν προτιμάτε "έχασε η Βενετιά βελόνι" για το αν εχουμε 7 ή 8.Η μήπως κάνετε διαγωνισμό γνώσεων και σας "τη χάλασα";


    Μίνως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. το ρώσικο είναι σχεδόν άχρηστο για το ελληνικό τοπίο,ο πατέρας μου ως πυροσβέστης το εχει ζήσει και ξέρει ότι είναι εντελώς αναποτελεσματικό στο ελληνικό τοπίο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Εσύ που δεν έχεις αλλεργία να πας στου Σκαραμαγκά,έχεις να φουσκώσεις τρείς φούστες απ'τα zubr.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. "το ρώσικο είναι σχεδόν άχρηστο για το ελληνικό τοπίο,ο πατέρας μου ως πυροσβέστης το εχει ζήσει και ξέρει ότι είναι εντελώς αναποτελεσματικό στο ελληνικό τοπίο"


    Δηλαδή ρε Ζαφείρη, ο πατέρας σου ο πυροσβέστης προτεινει για το Ελληνικό τοπίο οτιδήποτε το δυτικό(και ει δυνατόν προερχόμενο απο ΝΑΤΟϊκή χώρα),ας ειναι και "ιπτάμενος γαίδαρος με ουρά"(φτάνει μόνο να μην ειναι Ρώσικο.Είπα Ρώσικο;"Φτού κακά"!Θα βάλω πιπέρι στο στόμα μου!Πως τόλμησα να ξεστομίσω αυτήν την απαγορευμένη λέξη;Ακούς εκεί Ρώσικο!Να παν να πουλήσουν την πραμάτεια τους στους Τούρκους οι παλιοκομμουνιστές!Και όχι μόνον τα Havoc!Ας τους δώσουν και S-400!Εμείς δεν τους έχουμε ανάγκη!Εμείς έχουμε ισχυρούς δυτικούς προστάτες που μας σέβονται και μας εκτιμούν.Τι σκατά Αμερικάνικο προτεκτοράτο είμαστε;);


    Μίνως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. όχι βέβαια Μίνωα,δεν σκέφτομαι έτσι και πολύ περισσότερο ο πατέρας μου!μακάρι τα πράγματα να ήταν έτσι καλά και ρομαντικά όπως θα θέλαμε,με τα ορθόδοξα τόξα,τους κακούς φράγκοδυτικούς κτλ,αλλά δεν είναι έτσι!
    Για τους δυτικούς,όπως και για κανέναν άλλο δεν τρέφω ιδιαίτερη συμπάθεια,ούτε δογματικός είμαι,απλά η λογική μου με οδηγεί σε συγκεκριμμένες απόψεις,τις οποίες ευχαρίστως να αλλάξω αν κάποιος μου αποδείξει το αντίθετο.
    Ειδικά ο πατέρας μου δεν έχει καμία συμπάθεια για τους αμερικάνους,ενώ λατρεύει τον Πούτιν (κι ακόμα περισσότερο τον Σαρκοζύ...και λόγω Κάρλας)...κλασσικός Έλληνας,αλλά όταν περιμέναμε το 2007 πως και πως το περίφημο beriev,αυτό που μου είπε είναι ότι είναι μεν εντυπωσιακό,ειδικά ο τρόπος με τον οποίο γεμίζει αλλά τα αποτελέσματά του πενιχρά σε σχέση με ότι περιμέναμε,το νερό του χάνεται στον άνεμο,επίσης είναι αργό,πράγμα που παίζει μεγάλο ρόλο,στις χαράδρες βέβαια,από τις οποίες είναι γεμάτη όλη η Ελλάδα,το χαρακτηριστικό του αναγλύφου μας,όταν ήταν κάπως πιο ίσιο το έδαφος ήταν σαφώς πολύ καλό

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.