31/7/09

Η εργολαβική προσπάθεια αποδυνάμωσης της Ε.Φ.

Οποίος εθνικός ξεπεσμός και οποία κατάντια όταν το ίδιο το κράτος, προς εξυπηρέτηση πάγιων μεν μικροπολιτικών δε σκοπιμοτήτων του κυβερνώντος κόμματος, απαγορεύει την αναφώνηση συνθημάτων υπέρ της Ελλάδας και εναντίον της Τουρκίας στο στράτευμα, καθιστά αυτά τιμωρητέα και καρατομεί όσους τολμούν να παραβούν τις ντιρεκτίβες του, φτάνοντας μάλιστα στο σημείο, διά στόματος υπουργού Άμυνας, να καλεί τους νεοσύλλεκτους στρατιώτες σε απειθαρχία και ανυπακοή προς τους ανωτέρους τους και ευθέως να ισχυρίζεται ότι στο δικό μας στρατό δεν θέλουμε στρατιώτες “αιμοβόρους” αλλά παιδιά καλλιεργημένα που να σκέφτονται για τον εαυτό τους…

Ωσάν και η αναφώνηση συνθημάτων υπέρ της Ελλάδας καθιστά τους αναφωνούντες αυτά “αιμοβόρους”. Ωσάν και η αναφώνηση συνθημάτων εναντίον της Τουρκίας, που κατέχει βεβαίως παράνομα και διά της βίας τη μισή μας πατρίδα, δημιουργεί ανυπέρβλητα εμπόδια στις προσπάθειες επίλυσης του Κυπριακού και εμποδίζει τους νεαρούς Ελληνοκύπριους που κατατάσσονται στη Εθνική Φρουρά να έχουν δική τους γνώμη και ολοκληρωμένη άποψη.
Αποστολή κάθε στρατού είναι -φαντάζομαι- να προξενήσει τέτοια ζημιά στον εχθρό, ώστε να εμποδίσει την επέλαση των εχθρικών δυνάμεων αναχαιτίζοντάς τις, ή ώστε να μπορέσει να πετύχει τους δικούς του επιθετικούς σχεδιασμούς και επιδιώξεις. Εξ ορισμού λοιπόν, κάθε στρατός που φέρει οπλισμό -ακόμα και στρατοί που βρίσκονται σε καθαρά ειρηνευτικές αποστολές, πόσο μάλλον ο στρατός μιας ημικατεχόμενης πατρίδας- πρέπει να είναι σε θέση να τον χρησιμοποιήσει, πρέπει ο κάθε στρατιώτης να είναι έτοιμος -ψυχικά και σωματικά- χωρίς δεύτερη σκέψη να υπερασπίσει τον εαυτό του, την πατρίδα και την οικογένειά του.
Το ΑΚΕΛ, όμως, διά μέσω του υπουργού Άμυνας, επιχειρεί να επιβάλει μέσω σιδηράς (α)πειθαρχίας νέα ήθη στο στράτευμα.
Ήθη που συγχύζουν τους στρατιώτες μας, που στέλλουν αλλοπρόσαλλα μηνύματα αναφορικά με ποιους έχουμε απέναντί μας και ποιος είναι ο πραγματικός εχθρός, που δίνουν καθαρό πλεονέκτημα στον εχθρό και που αν επιτραπεί να εφαρμοστούν, θα καταστήσουν την Εθνική Φρουρά αναποτελεσματική και τους υπηρετούντες σε αυτή βορά του Αττίλα.
Το φαινόμενο βέβαια δεν είναι σημερινό. Από την πρώτη στιγμή ανάληψης της εξουσίας από το ΑΚΕΛ, άρχισε η εργολαβική και συστηματική προσπάθεια αποδυνάμωσης της Εθνικής Φρουράς. Μια αποδυνάμωση που με μαθηματική ακρίβεια οδηγεί στην αποδόμηση και τη σταδιακή διάλυση της δύναμης. Τα πρώτα ανησυχητικά κρούσματα ήρθαν νωρίς, με δηλώσεις όπως “το Δόγμα του Ενιαίου Αμυντικού Χώρου είναι νεκρό”. Ακολούθησε η διαταγή όπως οι Ειδικές Δυνάμεις Μονάδων Καταδρομών αφαιρέσουν τα κλείστρα από τα ατομικά τους ντουφέκια κατά την παρέλαση της 1ης Οκτωβρίου 2008 και η μετακίνηση αρματιστή από το άρμα του στην ίδια παρέλαση για τους γνωστούς “άγνωστους” λόγους. Λίγο αργότερα επιχειρήθηκε η μείωση της θητείας στους 19 μήνες και η “αναδιοργάνωση” της Εθνικής Φρουράς για να εξυπηρετηθεί ο συγκεκριμένος σκοπός. Ακολούθησε η μείωση του αριθμού των δοκίμων αξιωματικών της 2008Β ΕΣΣΟ, η προσπάθεια να τοποθετηθεί κύπριος αρχηγός στην Εθνική Φρουρά και η μονομερής διάλυση μονάδων, το κλείσιμο στρατοπέδων και το “πιλοτικό”, κατά τον υπουργό, περιοδικό πρόγραμμα κλεισίματος φυλακίων στην γραμμή αντιπαράταξης. Συνεπώς, η απόφαση του Υπουργείου Άμυνας να συμπεριλάβει στον κατάλογο απαγορευμένων συνθημάτων σε μονάδες της δύναμης συνθήματα υπέρ της Ελλάδας ή εναντίον της Τουρκίας, είναι μέρος της πιο πάνω προσπάθειας.
Η απόφαση αυτή όμως εξυπηρετεί το ΑΚΕΛ και σε ένα άλλο μεγάλο και διαχρονικό του στόχο, τον απογαλακτισμό από την Ελλάδα και τη θυσία εθνικών αρχών και ελληνοχριστιανικών ιδεωδών στο βωμό της επαναπροσέγγισης και της εξυγίανσης των σχέσεων μεταξύ ε/κ, τ/κ αλλά όπως όλα δείχνουν και της Τουρκίας. Μέσα σε αυτά τα πλαίσια, δεν θα πρέπει να παραξενέψει κανένα, αν το επόμενο βήμα του Υπουργείου Άμυνας θα είναι η έκδοση διαταγών για αναφώνηση συνθημάτων που να εξυπηρετούν ευθέως τους πιο πάνω στόχους, όπως για παράδειγμα την αναφώνηση συνθημάτων ακόμα και υπέρ της Τουρκίας.
Θεωρώ λοιπόν επιβεβλημένο χρέος και υπέρτατο καθήκον να προειδοποιήσω το Υπουργείο Άμυνας ότι η πορεία που έχει χαράξει είναι πορεία καταστροφής και επιτακτικά πλέον να ζητήσω από τον αρμόδιο υπουργό αλλαγή πορείας, προτού οι επιπτώσεις από τις μεθοδεύσεις του ΑΚΕΛ στην Εθνική Φρουρά καταστούν μη αναστρέψιμες. Διότι στο τέλος της ημέρας, παρά να εξευτελίζουμε την Εθνική Φρουρά και το προσωπικό της με τον τρόπο που σήμερα επιχειρείται από τους κυβερνώντες, θα ήταν πιο έντιμο εκ μέρους κάποιων αν έπαιρναν τη μεγάλη απόφαση να την διαλύσουν. Από τη στιγμή που όμως ως λαός επιλέγουμε να διατηρούμε ένοπλες δυνάμεις, το Υπουργείο Άμυνας έχει ιερό καθήκον να ενισχύει το στράτευμα και όχι να το αποδυναμώνει παντοιοτρόπως, όπως πράττει σήμερα.

Του Σωτήρη Σαμψών*
*Ο Σωτήρης Ν. Σαμψών είναι βουλευτή ΔΗΣΥ Αμμοχώστου, διδάκτωρ της Νομικής και κάτοχος πτυχίου στις Πολιτικές Επιστήμες, στην Ιστορία και στη Φιλοσοφία και αναπληρωτής πρόεδρος των Επιτροπών Εξωτερικών και Άμυνας της Βουλής.
ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ

1 σχόλιο:

  1. Πω πώ τι μαλακίες διαβάζουμε !!!! και ποιος ξέρει τι αλλο ακόμη θα δούμε ... Να μας φυλλάει ο Θεός και η Παναγία. από την Θεσσαλονίκη Α.Λ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.