30/7/09

Βάζουν στο τραπέζι το μέλλον του Κουρδιστάν

Ο Μπαρζανί είχε συνάντηση με τον Αμερικανό υπουργό Αμύνης, Ρόμπερτ Γκέιτς.
Ο ηγέτης του Δημοκρατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PDK), Μασούντ Μπαρζανί, επανεξελέγη πρόεδρος της αυτόνομης περιοχής του Κουρδιστάν συγκεντρώνοντας ποσοστό 69,57% σύμφωνα με τα επίσημα αποτελέσματα που ανακοινώθηκαν χθες από την ιρακινή εκλογική επιτροπή.

Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, η κοινή λίστα των δύο ιστορικών κουρδικών κομμάτων, του PDK και του UPK, συγκέντρωσε το 57% των ψήφων στις βουλευτικές εκλογές που διεξήχθησαν στην αυτόνομη περιοχή του Κουρδιστάν.

«Ο Ιρακινός πρωθυπουργός Νούρι αλ Μαλίκι σκοπεύει να μεταβεί λίαν συντόμως στο Κουρδιστάν για να συζητήσει και να διευθετήσει» τη διένεξη ανάμεσα στους Άραβες και Κούρδους κατοίκους της περιοχής, ανακοίνωσε ο πρόεδρος της αυτόνομης κουρδικής περιοχής Μασούντ Μπαρζανί, έπειτα από την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων στις τοπικές εκλογές.

«Ο Μαλίκι θα αφιχθεί λίαν συντόμως στο Κουρδιστάν για να συζητήσει και να επιλύσει όλα τα προβλήματα μεταξύ ημών και της Βαγδάτης», τόνισε ο Μπαρζανί, ο οποίος εντός της ημέρας είχε συνάντηση με τον Αμερικανό υπουργό Αμύνης Ρόμπερτ Γκέιτς.

«Εμείς τονίσαμε στους Αμερικανούς πως θα πρέπει να ρυθμισθούν σύμφωνα προς το ιρακινό Σύνταγμα όλα τα εκκρεμούντα προβλήματα με τη Βαγδάτη», τόνισε ο ίδιος, αναφερόμενος στο κουρδικό αίτημα για τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος στην πλούσια σε πετρελαϊκά κοιτάσματα επαρχία του Κιρκούκ.
ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ


«ΙΡΑΚΙΝΟ ΚΟΥΡΔΙΣΤΑΝ» Νικητής ο Μπαρζανί

ΑΡΜΠΙΛ.--
Νίκη του κυβερνητικού συνασπισμού του Δημοκρατικού Κόμματος Κουρδιστάν (KDP), που πρόσκειται στον πρόεδρο του αυτόνομου Κουρδιστάν, Μασούντ Μπαρζανί, και της Πατριωτικής Ενωσης Κουρδιστάν (PUK) που πρόσκειται στον αντιπρόεδρο του Ιράκ, Τζαλάλ Ταλαμπανί, έδειξαν οι διπλές εκλογές - για την ανάδειξη του νέου προέδρου και της 111μελούς Εθνοσυνέλευσης των τριών κουρδικών επαρχιών - οι οποίες διεξήχθησαν το Σάββατο. Σημαντικά είναι τα ποσοστά που έλαβε και ο νέος πολιτικός σχηματισμός, υπό τον τίτλο «Κίνημα Αλλαγής» (Gorran).

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της εκλογικής επιτροπής, ο Μ. Μπαρζανί επανεκλέγεται στο προεδρικό αξίωμα με ποσοστό 69,57%, ενώ στις κοινοβουλευτικές αρχαιρεσίες ο συνασπισμός KDP και PUK συγκέντρωσε ποσοστό της τάξης του 57,34%. Η συμμετοχή των ψηφοφόρων έφτασε το 78%. Το «Κίνημα Αλλαγής», που εμφανίστηκε για πρώτη φορά στην εκλογική διαδικασία, συγκέντρωσε ιδιαίτερα υψηλά ποσοστά τόσο στο πρόσωπο του υποψηφίου προέδρου της παράταξης, Καμάλ Μιραουντελί, ο οποίος πήρε 25%, όσο και για το Κοινοβούλιο (23,75%) και εμφανίζεται ως «μεταρρυθμιστής», αλλά στην πραγματικότητα συναγωνίζεται με τα κυβερνητικά κόμματα για την εύνοια των ιμπεριαλιστών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η περιοχή στην οποία βρίσκεται το Κουρδιστάν αποτελεί «μήλον της Εριδος» μεταξύ της κεντρικής κυβέρνησης του Ιράκ και της αυτόνομης ηγεσίας Κουρδιστάν, σχετικά με τον έλεγχο των πλούσιων κοιτασμάτων πετρελαίου της περιοχής...
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ

2 σχόλια:

  1. Όσα ανταλλάγματα και να δώσει ο Ερντογάν στους Κούρδους φαίνεται ξεκάθαρα το σχέδιο των Αμερικάνων. Αυτονομία έχουν ήδη οι Κούρδοι στο Β. Ιρακ. όλα είναι στημένα για την ίδρυση του κράτους των Κούρδων. Δεν κάνουν μάγκα κανέναν οι Αμερικάνοι.
    Πες αλεύρι κ.Νταβούτογλου! Αλλά μην ανησυχεις έχεις την φίλη κ. Μπακογιάννη που θα σου παραχωρήσει τα χαμένα εδάφη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. φίλε ανώνυμε, τα είχε πει είδη ο Πάτερ Παΐσιος ότι οι Κουρδοι, θα αποκτήσουν το Κράτος τους μες την Καρδιά της Τουρκίας. Το ότι οι Τούρκοι ήταν πρωτεργάτες του ψευτο/βοσνιακού Κράτους έρχεται τώρα Bumerang πίσω σε αυτούς. Όλοι οι Πολιτικοί Αρχηγοί μολύνουν με την Παρουσία τους και θα ήταν καλό φύγουν από τον τόπο, και αυτό το είπε ο Πάτερ Παΐσιος, όμως ότι και να κάνουν, υπάρχει θείος νόμος και Λαος ο οποίος δεν ξεχνά. Για κάθε κακό που θα κάνουν θα πληρώσουν οι Πολιτικοί μας, είμαι σίγουρος για αυτό. Ο Θεός είναι μαζί μας, πίστη θέλει και όλα θα πάνε καλά, θα πάρουμε πάλι την Πόλη, η Ελλάδα θα γίνει πάλι μεγάλη. Δόξα το θεό.

    Θρακιώτης

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.