21/7/09

Επιστράτευση 20 Ιουλίου 1974

ΑΘΗΝΑ- 20 ΙΟΥΛΙΟΥ 1974-ΤΟ ΧΑΟΣ ΤΗΣ ΕΠΙΣΤΡΑΤΕΥΣΗΣ ΑΠΟ ΕΝΑ ΔΙΑΛΥΜΕΝΟ ΣΤΡΑΤΟ
Στην Ελλάδα οι λογοκρινόμενες εφημερίδες της 20-7-1974 δεν γράφουν τίποτα για την εισβολή όταν στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου την ίδια μέρα η ειδησεογραφία είναι πλήρης !



ΑΘΗΝΑ- 20 ΙΟΥΛΙΟΥ 1974-ΤΟ ΧΑΟΣ ΤΗΣ ΕΠΙΣΤΡΑΤΕΥΣΗΣ ΑΠΟ ΕΝΑ ΔΙΑΛΥΜΕΝΟ ΣΤΡΑΤΟ
Στην Ελλάδα οι λογοκρινόμενες εφημερίδες της 20-7-1974 δεν γράφουν τίποτα για την εισβολή όταν στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου την ίδια μέρα η ειδησεογραφία είναι πλήρης !
atheofobos.blogspot

Ως τις 9 το πρωί, στην Κυρήνεια είχαν αποβιβαστεί 3.000 Τούρκοι. Στις 9, κηρύχθηκε στην Κύπρο επιστράτευση. Στο Κιόνελι της Κυρήνειας, κάποιο ελληνικό τμήμα ενεργούσε αυτόβουλα. Στρίμωξε τους Τούρκους στα 500 μ. από τη θάλασσα. Διατάχθηκε να σταματήσει.Στις 11, το κρατικό ραδιόφωνο της Αθήνας μετέδωσε ανακοίνωση για γενική επιστράτευση. Για τη χούντα, ήταν η αρχή του τέλους καθώς αποκαταστάθηκε η ιεραρχία στο στράτευμα. Οι απόστρατοι που διώχτηκαν, επέστρεψαν. Βασίλευε το χάος αλλά οι συνταγματάρχες έπρεπε να υπακούν στους ανωτέρους τους. Στην Κύπρο, οι Τούρκοι προχωρούσαν.Η προσωρινή κατάπαυση του πυρός ίσχυσε εξήντα ώρες μετά την εισβολή. Μια μέρα αργότερα, η χούντα έπαψε να υπάρχει.topontiki

"Η ΕΙΣΒΟΛΗ ΑΡΧΙΖΕ ΚΑΙ Ο ΜΠΟΝΑΝΟΣ ΕΛΕΓΕ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΣΚΗΣΗ

"Οι Τούρκοι χτυπούν την Κύπρο αλλά εμείς είμαστε Ελλάς"
Παρασκευή 19 Ιουλίου 1974. Το BBC μεταδίδει ότι σε λιγότερο από 20 ώρες η Τουρκία θα εισβάλει στην Κύπρο. Στη Μερσίνα, στρατεύματα επιβιβάζονται στα αποβατικά σκάφη. Στη Λευκωσία, η ΤΟΥΡΔΥΚ βρίσκεται σε πλήρη επιφυλακή και ο Ντενκτάς διατάζει το κλείσιμο όλων των διοδίων από και προς τους τουρκοκυπριακούς θύλακες. Ολες οι ενδείξεις συγκλίνουν στο ότι η τουρκική επιδρομή εις βάρος της Κύπρου είναι ζήτημα ωρών.
Κι ενώ οι Τούρκοι συνέχιζαν πυρετωδώς την προεργασία τους, στο Αρχηγείο Ενόπλων Δυνάμεων (ΑΕΔ) ο Γρηγόριος Μπονάνος καθησύχαζε τους πάντες ότι επρόκειτο για τουρκική άσκηση και ότι δεν υπήρχε κίνδυνος εισβολής. Το ενδιαφέρον παρασκήνιο για το τι είχε συμβεί στο ΑΕΔ τις κρίσιμες εκείνες ώρες αποκαλύπτει ο αρχηγός Ναυτικού του καθεστώτος Ιωαννίδη, Πέτρος Αραπάκης, στο βιβλίο του "Το τέλος της Σιωπής".
Σύμφωνα με κατάθεση του ναυτικού διοικητή Κύπρου, Γεώργιου Παπαγιάννη, την 21.15 ώρα της 19ης Ιουλίου, τα ραντάρ της Ναυτικής Διοίκησης Κύπρου εντόπισαν τον απόπλου έξι τουρκικών πλοίων σε σχηματισμό, να εξέρχονται από το λιμάνι της Μερσίνας και να κατευθύνονται προς την Αμμόχωστο. Σε 25 λεπτά, στις 21.40, εντοπίστηκαν άλλα 11 πλοία να κατευθύνονται προς το νοτιοδυτικό άκρο της Κύπρου. Ο αντιπλοίαρχος Γεώργιος Παπαγιάννης πηγαίνει στο Γενικό Επιτελείο Εθνικής Φρουράς (ΓΕΕΦ) και ενημερώνει τον αρχηγό του πραξικοπήματος ταξίαρχο Γεωργίτση για τον απόπλου των σκαφών. Ο Γεωργίτσης επικοινωνεί με την απευθείας τηλεφωνική γραμμή (εγκαταστάθηκε για τις ανάγκες του πραξικοπήματος στις 15 Ιουλίου) με το ΑΕΔ. "Εκ του ΑΕΔ του είπον ότι πρόκειται περί ασκήσεως", αναφέρει ο Παπαγιάννης. Στις 2 π.μ. της 20ής Ιουλίου, τα έξι πλοία που έπλεαν προς την Αμμόχωστο ανέστρεψαν και έπλεαν προς την Τουρκία. Το ΑΕΔ θεωρεί την αλλαγή πορείας ως επιβεβαιωτική ένδειξη ότι επρόκειτο περί ασκήσεως. Στις 4 π.μ., τα υπόλοιπα έντεκα πλοία έφτασαν σε απόσταση 15 ναυτικών μιλίων από τις ακτές της Κερύνειας και στις 4.30 στα δέκα ναυτικά μίλια. Το γεγονός αναφέρεται στο ΑΕΔ. "Αντίδρασις ουδεμία"!
Στις 5 π.μ. η Κύπρος δονείται από τους βομβαρδισμούς και από το γραφείο του αρχηγού ΓΕΕΦ φαίνονται οι αλεξιπτωτιστές που πέφτουν στη Λευκωσία. Στο ΑΕΔ, όπως μαρτυρεί ο αντιπλοίαρχος Παναγιώτης Νικολόπουλος, όταν ενημερώθηκε ο Μπονάνος για τους βομβαρδισμούς στην Κύπρο έδωσε την εξής απάντηση: "Οι Τούρκοι κτυπούν την Κύπρο και εμείς είμαστε Ελλάς"!
Αφού είσαστε Ελλάς γιατί σκοτωθήκατε για μια δεκαετία να ανατρέψετε τον Μακάριο με μόνη δικαιολογία ότι το "εθνικόν κέντρο είναι η Αθήνα"; Ο Μπονάνος, από την 1η Ιουνίου, όταν αποφασίστηκε ήδη το πραξικόπημα κατά του Μακαρίου, απέστειλε στους αρχηγούς όλων των κλάδων άκρως απόρρητη -ειδικού χειρισμού- προσωπική διαταγή ότι λόγοι εθνικής πολιτικής επιβάλλουν υποχρέωση αποφυγής σύγκρουσης με την Τουρκία. "Πάσα ενέργεια ή εκδήλωσις έναντι Τουρκίας δέον να αναλαμβάνεται μόνο κατόπιν εγκρίσεως ΑΕΔ", έλεγε στη διαταγή του. Η χούντα είχε δεσμευτεί ότι δεν θα εμπλακεί σε πολεμική αντιπαράθεση με την Τουρκία. Και ο Μπονάνος τήρησε τη δέσμευση που είχε δώσει στο ακέραιο.
Στις 8.30 το πρωί της 20ής Ιουλίου, τρεις ολόκληρες ώρες μετά την εκδήλωση της τουρκικής επιδρομής κατά της Κύπρου, συνεδρίασε στην Αθήνα το Πολεμικό Συμβούλιο. Το Συμβούλιο δεν έλαβε καμιά απόφαση να κτυπηθούν οι τουρκικές αποβατικές δυνάμεις ούτε με ενισχύσεις από την Ελλάδα ούτε καν από την Εθνική Φρουρά που ήταν ακόμη δεσμευμένη από τη διαταγή Μπονάνου. "Το πολεμικό συμβούλιο δεν ήθελε την προσβολή των εχθρικών στρατευμάτων", γράφει ο Αραπάκης.
Στο μεταξύ, οι Τούρκοι αποβιβάζονταν στην Κύπρο ανενόχλητοι με τα όπλα στου ώμους. Η φωτογραφία δημοσιεύεται στον τουρκικό Τύπο και η σκηνή που αποδίδεται στην 20ή Ιουλίου 1974 είναι άκρως αποκαλυπτική. Οι Τούρκοι στρατιώτες κάθονται στην ακτή και ρεμβάζουν τη θάλασσα, ως να πήγαν εκδρομή στο νησί. Οι πραξικοπηματίες φρόντισαν για τον αφοπλισμό του νησιού. Τα πυροβόλα σηκώθηκαν από τον Πενταδάκτυλο και στάλθηκαν στην Πάφο κυνηγώντας τον Μακάριο. Και οι οργανωμένες μονάδες της Εθνικής Φρουράς, αντί να σταλούν στην Κερύνεια να αποκρούσουν την απόβαση τις πρώτες κρίσιμες ώρες που εκδηλώθηκε η εισβολή, διατάχθηκαν να εκκαθαρίσουν τους τουρκοκυπριακούς θυλάκους!
"Αι ενισχύσεις Ναυτικού (υποβρύχια) και Αεροπορίας δεν ενεπλάκησαν εις τον αγώνα της Κύπρου διότι εκρίθη ότι ΕΜΠΛΟΚΗ ΤΩΝ ΘΑ ΑΠΕΤΕΛΗ ΑΙΤΙΑΝ ΕΝΑΡΞΕΩΣ ΠΟΛΕΜΟΥ ΜΕΤΑΞΥ ΕΛΛΑΔΟΣ - ΤΟΥΡΚΙΑΣ", δικαιολογείται ο Μπονάνος σε μεταγενέστερη έκθεσή του προς τον Αβέρωφ. Ειδικά για τα υποβρύχια, ο Μπονάνος έγραψε ότι η παρουσία τους στο Αιγαίο ήταν απαραίτητη "όταν εκρίθη ως λίαν πιθανή η σύρραξις μετά της Τουρκίας (...) διά την προστασίαν των νήσων και την προσβολήν της τουρκικής αποβατικής δυνάμεως, η οποία παρέμενεν ανέπαφος εις την Σμύρνην."
Γι' αυτή την εθνική προδοσία του 1974 δεν δικάστηκε κανένας, ούτε στην Κύπρο ούτε στην Ελλάδα. Η ηγεσία της χούντας καταδικάστηκε μόνο για το πραξικόπημα της 21ης Απριλίου. Αλλά η 21η Απριλίου δεν είναι τίποτα σε σύγκριση με την κυπριακή τραγωδία.
thegreekz.com

Εν πάση περιπτώσει όταν η αμερικανική αντιπροσωπεία αποχώρησε από το Πεντάγωνο, γύρω στις 8.30 π.μ. πραγματοποιήθηκε πολεμικό συμβούλιο, όπου αποφασίστηκε να μην κηρυχτεί πόλεμος κατά της Τουρκίας, αλλά να δοθεί διαταγή γενικής επιστράτευσης προς εκφοβισμό των Τούρκων και για άσκηση πίεσης προς τις Ηνωμένες Πολιτείες. Τα πράγματα, πλέον, δεν ήταν μόνο τραγικά, αλλά τα συνόδευε και το κωμικό στοιχείο. Βέβαια, η επιστράτευση είχε δύο επιπλέον χαρακτηριστικά που αξίζει να σημειωθούν. Το ένα ήταν πως ο λαός ανακατευόταν με τις Ενοπλες Δυνάμεις κι ως ένα βαθμό εξοπλιζόταν. Αρα έφευγε από τα χέρια της χούντας το βασικό όπλο που την κρατούσε στην εξουσία. Το δεύτερο ήταν πως ο επιστρατευμένος λαός μαντρώθηκε στα στρατόπεδα. Το ίδιο συνέβη και με τις πιο ζωντανές του δυνάμεις. Ετσι, όχι η χούντα, αλλά το αστικό καθεστώς απαλλασσόταν σε μεγάλο βαθμό - αν όχι εντελώς- από τον κίνδυνο να δει από τη μια στιγμή στην άλλη τις λαϊκές μάζες ξεσηκωμένες και στους δρόμους. Υπό αυτές τις προϋποθέσεις μπορούσε να προετοιμάσει την αλλαγή φρουράς, δηλαδή την επιστροφή στον κοινοβουλευτισμό.
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ







ΥΠΕΘΑ: Εληξε η γενική επιστράτευση του 1974
Δημοσιεύθηκε: 14:50 - 24/05/02
Την άρση της Γενικής Επιστράτευσης των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας αποφάσισε σήμερα το Συμβούλιο Άμυνας, το οποίο συνεδρίασε υπό την Προεδρία του Υπουργού Εθνικής Άμυνας, Γ. Παπαντωνίου.Σύμφωνα με την απόφαση καταργείται το Π.Δ. 506/74 ”Περί Γενικής Επιστράτευσης” το οποίο τέθηκε σε ισχύ στις 20 Ιουλίου 1974 κατά την περίοδο της εισβολής των Τουρκικών δυνάμεων στην Κύπρο και απετέλεσε συνέχεια της κατάστασης Μερικής Επιστράτευσης από τον Απρίλιο του 1946 εξαιτίας της εμπόλεμης κατάστασης με την Αλβανία.

Ειναι οτι μπόρεσα να συγκεντρώσω

18 σχόλια:

  1. Οι μεγαλύτεροι θα θυμόμαστε τούς επίστρατους, πού από επάνω φορούσαν στρατιωτικό χιτώνιο, και απο κάτω κοντό παντελόνι με σαγιονάρες...

    Θά περίμενε κανείς από μια στρατιωτική δικτατορία, τουλάχιστον νά είχε προνοήσει ρούχα γιά να ντύθούν τά στρατευμένα παιδιά της Πατρίδας.

    Αλλά, αυτή ηταν στρατιωτική φαυλοκρατία εφιαλτών, πού άφηνε στό έλεος των Τούρκων τούς Λεωνίδες στίς Κυπριακές Θερμοπύλες.

    Αγαπητέ sub, χάρις στίς άοκνες προσπάθειές σου, ξαναζούμε την Εθνική καταστροφή τού '74.


    Χάρις σέ σένα, αναδύεται στην μνήμη η Ιστορία πού τόσο πολύ θέλησαν και θέλουν να ξεχάσουμε.

    Μπορεί να μαυρίζει η ψυχή μας, αλλά σε παρακαλώ μην σταματάς..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το καθήκι ο Μπονάνος ζει, γιατί θυμάμαι ακόμα τα λόγια του περί ασκήσεως, αρε Καραμανλή που τους έδωσες χάρη και δεν τους εκτέλεσες στο Γουδί.
    ΔΤ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ποτέ μου δεν θα ξεχάσω αυτήν την μέρα, είχα παει να "παραδώσω" γιατί απολυόμουν, ήμουν 73 Γ ΕΣΣΟ, και ήμουν η πρώτη σειρά που θα απολυόμαστε χωρίς να μας κρατήσουν για ειδικότητα σηλ 24 μήνες. Αλλά όταν άκουσα απο το ραδιόφωνο τα δημοτικά τραγούδια και τα εμβατήρια κατάλαβα οτι είχε έρθει η σειρά μας να αποδείξουμε αν είμαστε άξιοι απόγονοι των προγόνων μας. Φυσικά μας πρόδωσαν και ακόμα και σήμερα δεν γνωρίζουμε την αλήθεια.
    ΔΤ
    ΥΣ Θα εοιμένω μέχρι να πεθάνω, μας πρόδωσαν και ακόμα μας προδίδουν με την αρνησή τους να μην ανοίγουν τον φάκελο της Κύπρου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ρε παιδιά, εγώ θυμάμαι πολύ καλά ότι υλικό από τον
    ''Φάκελο της Κύπρου'' είχε δημοσιεύσει το περιοδικό
    ΑΝΤΙ, μόλις μερικούς μήνες μετά την τραγωδία στο
    Νησί. Το τεύχος αυτό δεν είναι δυνατόν να έχει
    εξαφανισθεί τελείως από αυτό τον κόσμο.
    Κάπου, κάποιος θα το έχει φυλάξει. Θα υπάρχει και στο
    αρχείο του περιοδικού και πιθανότατα στην Εθνική
    Βιβλιοθήκη όπου ήσαν υποχρεωμένοι να στέλνουν
    τα περιοδικά τους όλοι οι εκδότες...
    Περιελάμβανε επώνυμες καταθέσεις στρατιωτικών,
    αλλά και κυπρίων πολιτών, οι οποίοι κατάθεταν
    λεπτομέρειες γιά το πραξικόπημα και την εισβολή.
    Θυμάμαι να αναφέρουν ονόματα, τοπονύμια κλπ.
    Επίσης θυμάμαι ότι κάποιος ελλαδίτης αξιωματικός,
    που δεν συμμετείχε στο πραξικόπημα, περιέγραφε
    λεπτομερώς και με ονόματα την
    εμπλοκή της μικρής του μονάδας με πραξικοπηματίες
    οι οποίοι μάλιστα έκαναν και πλιάτσικο σε σπίτια
    μακαριακών κλέβοντας...τηλεοράσεις και λίρες...
    Και άλλα πολλά τραγικά !!!
    Εγώ υπηρετούσα -μετά τον Έβρο- σε μονάδα της Ηπείρου
    αρχές 1976, στην οποία είχε έλθει με μετάθεση από Κύπρο
    ένας λοχαγός του οποίου το όνομα είχα δει να αναφέρεται
    στα δημοσιεύματα του ΑΝΤΙ και να έχει κάνει όργια
    σε βάρος Κυπρίων...
    Είχε τοποθετηθεί (πού αλλού) στο Β΄ Γραφείο της
    μονάδας μου !!!
    Υπόψιν ότι και ο Διοικητής της Μεραρχίας, αλλά και
    ο Φρούραρχος Ιωαννίνων εκείνη την περίοδο, υπήρξαν από
    τα πρωτοπαλλήκαρα των απριλιανών στην Κύπρο, τους
    οποίους οι Καραμανλής- Αβέρωφ δεν πείραξαν.
    Το ...ωραίο ήταν ότι στην μονάδα αυτή ήλθε από Κύπρο
    και ένας άλλος αξιωματικός (ο Λοχαγός μου) γιά τον
    οποίο έγινε γνωστό ότι πολέμησε κατά των Τούρκων και
    μάλιστα χειριζόταν το πενηντάρι πολυβόλο ο ίδιος,
    με δύο φαντάρους υπηρέτες του στοιχείου.
    Περιττό να πω ποιό ήταν το κύρος του ενός αξιωματικού
    και ποιό του άλλου, όταν διέρευσαν ανάμεσα στους
    φαντάρους τα ''κατορθώματα'' του ενός και ο ηρωισμός
    και η μαγκιά του δεύτερου.
    Αυτοί οι δύο αξιωματικοί δεν μιλούσαν ο ένας στον
    άλλο και όταν μία μέρα το επισημάναμε στον δικό μας,
    αυτός έβαλε τα κλάματα !!!
    Επομένως, Φάκελος της Κύπρου υπάρχει ως ένα σημείο
    ανοιχτός, αλλά φοβάμαι ότι όλοι αυτοί οι εκδότες
    που δήδεν κόπτονται σήμερα, γιατί αυτός δεν ανοίγει, έχουν
    κάνει τις συμφωνίες τους να τον κρατήσουν κλειστό !!!!
    (Κίτσος)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Θα σας στεναχωρησω λιγο ΑΛΛΑ ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ απο την αληθεια... ΣΥΜΦΩΝΩ απολυτα για την προδοσια της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΗΓΕΣΙΑΣ ΤΩΝ ΕΝΟΠΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ εκεινη την εποχη (ΜΠΟΝΑΝΟΣ - ΑΡΑΠΑΚΗΣ - ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΚΛΠ) αλλα δεν μας ΛΕΤΕ ΠΟΤΕ γιατι μετα η 'ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ' οχι μονο δεν τους τιμωρησε ΑΛΛΑ τους εδωσε συνταξεις σε 'ΤΙΜΗΤΙΚΗ ΑΠΟΣΤΡΑΤΕΙΑ' αυτοκινητα και σωματοφυλακες ????

    ΓΙΑΤΙ Η 'ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ' ΕΠΙΒΡΑΒΕΥΣΕ ΜΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΤΟΥΣ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ?? (πραγμα που δεν εκανε με τον ΙΩΑΝΝΙΔΗ... λες και ο Δημητρακης μονος του τα εκανε ολα...) ΟΤΑΝ ΦΤΑΣΕΤΕ ΣΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ (αν ποτε..) ΤΟΤΕ ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ ΚΑΙ ΠΟΙΟΙ ΑΛΛΟΙ (πολιτικοι αυτη τη φορα..) ΗΤΑΝ ΕΞΙΣΟΥ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΠΙΟΡΚΟΥΣ ΗΓΕΤΕΣ (δυστυχως) ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ ΤΟΤΕ...

    Ενα κακο παραδειγμα που το ξαναειδαμε μετα απο χρονια σε εκτελεση ΣΗΜΙΤΗ - ΠΑΓΚΑΛΟΥ - ΛΥΜΠΕΡΗ... ενα μπαλεττο ενδοτικο και ριψασπι ΠΟΥ ΕΝΕΔΩΣΕ ΚΑΙ ΠΑΡΕΔΩΣΕ ΤΟ ΜΙΣΟ ΑΙΓΑΙΟ στα μεμετια...

    Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΓΡΑΦΕΙ ΚΑΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΘΥΜΟΥΝΤΑΙ... αυτο μην το ξεχνα ΚΑΝΕΙΣ.

    ΕΚΤΩΡ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. @ΕΚΤΩΡ
    Αδικείς πολύ τον Ναύαρχο Λυμπέρη γιά τον ρόλο
    του στο ζήτημα των Ιμίων.
    Διότι τον είχαν εγκλωβίσει στο Μαξίμου και όλη
    η ενημέρωσή του γινόταν από ένα κωλοτηλέφωνο.
    Όταν ζήτησε να μεταβούν εκεί που έπρεπε, δηλαδή
    στα υπόγεια του ΥΠ.ΕΘ.Α ώστε από τον Θάλαμο
    Επιχειρήσεων να έχουν πλήρη εικόνα του πεδίου
    γιά να συντονιστούν και με βάση τα σχέδια ''να πετάξουν
    τους Τούρκους στη θάλασσα'', το...Δίδυμο της Αποτυχίας
    βλέποντας τις προθέσεις του, ανασηκώθηκε
    έντρομο από τις καρέκλες που καθόταν και αρνήθηκε
    την μετακίνηση εκεί.
    (Κίτσος)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. To 1974 υπηρετούσα ως Εφ. Ανθλγός (ΠΖ)στο Στρατηγείο του Γ΄ΣΣ, στο 4ο Ε.Γ. ως βοηθός επιτελούς. Το πρωί της επομένης της επιστράτευσης είδα τον σκοπό (επίστρατος) στην είσοδο των γραφείων να φορά κράνος του 1940!!! ξέρετε εκείνα τα χαρακτηριστικά που βλέπουμε στα ντοκυμανταίρ το '40. Ολοκαίνουργιο, αχρησιμοποίητο, του κουτιού. Έπαθα σοκ... ως εκ του πόστου μου είδα πολλά από τα μέσα την εποχή εκείνη. Δεν θα επεκταθώ άλλο, για τις μονάδες που ανέβαιναν Βόρεια Ελλάδα και τρέχαμε με τα τζιπ να τους δείξουμε τους δρόμους και τους χώρους ανάπτυξης...τι χάρτες είχαν, τι υλικά κλπ. Ακόμα με πιάνει το...Στρατοδικείο...
    ΙοΠ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ιωαννιδη,μπονανε,αραπακη,παπνικολαιου,νταβο,αβερωφ,μαυρε,παπανδρεου και καραμανλη δεν σας ξεχασουμε ποτε.θα ειστε παντα μεσα στην καρδια μας.........

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΠΡΟΣ = ΚΙΤΣΟ

    Αγαπητε φιλε, λυπουμαι που δεν μπορω να συμφωνησω μαζι σου , ο ΛΥΜΠΕΡΗΣ ειναι μια αθλια προδοτικη φιγουρα που ΛΕΚΙΑΖΕΙ την ενδοξη Ελληνικη στολη, δεν με ενδιαφερει τι του λεγανε οι διαφοροι τυχαρπαστοι Παγκαλοι και Σημιτηδες, αυτος ΕΙΧΕ ΧΡΕΟΣ Ι-Ε-Ρ-Ο προς τους ΕΛΛΗΝΕΣ η να αγνοησει τους βρωμιαρηδες ενδοτικους πολιτικους του προισταμενους ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΟΤΙ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ ΟΤΑΝ ΠΑΡΑΒΙΑΖΟΝΤΑΙ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΜΑΣ η αν δεν ειχε την λεβεντια αυτη ΝΑ ΠΑΡΑΙΤΗΘΗ ... αυτος προτιμησε να ΑΤΙΜΑΣΘΕΙ να προδοσει ΤΗΝ ΣΤΟΛΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΧΩΡΑ του και να κρατησει την καρεκλα για τα αθλια οπισθια του που ΕΒΙΑΣΘΗΣΑΝ απο τα τουρκαλια...

    ΕΜΕΤΟΣ ΜΟΥΡΧΕΤΑΙ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΘΥΜΑΜΑΙ ΤΗΝ ΑΘΛΙΑ ΥΠΑΡΞΗ ΤΟΥ - ΑΙΩΝΙΟ ΑΝΑΘΕΜΑ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΘΑ ΤΟΝ ΣΥΝΟΔΕΥΕΙ ΣΤΟΝ ΥΠΟΛΟΙΠΟ ΒΔΕΛΥΡΟ ΤΟΥ ΒΙΟ.

    ΦΤΑΝΟΥΝ ΟΙ ΛΥΜΠΕΡΗΔΕΣ , ΦΤΑΝΟΥΝ ΟΙ ΠΑΓΚΑΛΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΠΑΠΟΥΤΣΗΔΕΣ ΟΙ ΝΤΟΡΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΑΛΑΒΑΝΟΕΙΔΗ - ΗΡΘΕ Ο ΚΑΙΡΟΣ ΓΙΑ ΖΟΡΜΠΑΔΕΣ (1909) ΚΑΙ ΠΛΑΣΤΗΡΕΣ - ΓΙΑ ΓΟΝΑΤΑΔΕΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑΞΑΔΕΣ φτανει πια η ΠΛΕΜΠΑ φτανουν οι δειλοι , οι μοιραιοι και οι ενδοτικοι , ηρθε η ωρα η ΕΛΛΑΔΑ ΝΑ ΣΗΚΩΣΕΙ ΤΟ ΑΝΑΣΤΗΜΑ ΤΗΣ , ηρθε η ωρα να τελειωσουμε απο τα ρυπαρα ανθρωπακια, απο τους δουλοπρεπεις της ΕΚΑΛΗΣ και απο τα τσογλανια του ΚΟΛΩΝΑΚΙΟΥ , απο τους ξενοδουλους και τους πουλημενους , ΦΤΑΝΕΙ ΡΕ ΠΙΑ ! ΦΤΑΝΕΙ ! βαρεθηκαμε να μας φτυνουν στα μουτρα οι λεκκεδες , ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΜΕΙΣ ΛΥΜΠΕΡΗΔΕΣ ειμαστε ΤΟΥ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ , ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΑΤΣΑΝΤΩΝΗ ΑΔΕΛΦΙΑ , και αναθεμα στις κοπριες που θα βρεθουνε μπρος μας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ανώνυμε 2:49' απαντώ στις ύβρεις σου και δεν ξαναασχολούμαι
    με την πάρτη σου ό,τι και να γράψεις στην συνέχεια,
    αφού ο διάλογος σε χαλάει...
    Και το τελευταίο πράγμα που με ενδιαφέρει είναι να
    συμφωνήσεις μαζί μου εσύ.
    Τουναντίον, θα με πείραζε πολύ να μου συμβεί αυτό !!!
    --------------
    Από την στιγμή που ο συγκεκριμένος αξιωματικός
    δέχεται να καταλάβει την θέση του Αρχιστράτηγου
    υπό το ισχύον συνταγματικά πολιτικό καθεστώς,
    είναι υποχρεωμένος να πάει με το Σύνταγμα στο οποίο
    έχει ορκιστεί και που λέει ότι τον τελευταίο λόγο
    τον έχουν οι πολιτικοί της εκάστοτε κυβέρνησης.
    Θα σε είχα πιό σοβαρό εάν έλεγες ο Ναύαρχος Λυμπέρης
    να μην είχε δεχθεί από την αρχή να υπηρετήσει καν ως
    αξιωματικός υπό το ισχύον πολιτικό καθεστώς. Θα ήσουν
    πιό συνεπής με τα ...δημοκρατικά σου πιστεύω.
    Αλλά αυτό (δηλαδή να ...παραιτηθούν), πρέπει να το
    ζητήσεις από ΟΛΟΥΣ τους αξιωματικούς των Ε.Δ.
    που υπηρετούν σήμερα !!!
    Το ότι πήγε με βάση την επιταγή του Συντάγματος που
    λέει ότι την ευθύνη την έχει η πολιτική ηγεσία, είναι
    υπέρ του. Είδαμε τι έκαναν όσοι αξιωματικοί κατέλυσαν
    το Σύνταγμα στο παρελθόν και πού οδήγησαν την Κύπρο
    και τον ελληνικό λαό !!! Ακόμα τους πληρώνουμε !!!
    -ΕΜΕΤΟΣ ΜΟΥΡΧΕΤΑΙ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΘΥΜΑΜΑΙ
    ΤΗΝ ΑΘΛΙΑ ΥΠΑΡΞΗ ΤΟΥΣ !!!
    - ΑΙΩΝΙΟ ΑΝΑΘΕΜΑ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ
    (άντε το 99%) ΤΟΥΣ ΣΥΝΟΔΕΥΕΙ ΣΤΟΝ ΒΔΕΛΥΡΟ
    ΤΟΥΣ ΒΙΟ !!!
    Βάλε τώρα πόσοι είμαστε οι αντιχουντικοί πατριώτες
    που κάνουμε εμετό ενθυμούμενοι τους ανίκανους και
    προδότες χουντικούς και πόσοι είσαστε οι υμνητές
    τους και πες μου και ποιό είναι το ποσοστό σας,
    εσείς που πιστεύετε ότι ο Λυμπέρης πρόδωσε την Ελλάδα !!!
    Ο οποίος εν μέσω κρίσης καλά έκανε και δεν παραιτήθηκε
    και τον παραίτησαν αμέσως μετά οι σημητοπαγκαλαίοι.
    Τους οποίους εσύ δικαιώνεις αφού θεωρείς ότι ο Λυμπέρης
    ήταν ο υπαίτιος του φιάσκου.
    Αντί να δώσεις βάση στα πραγματικά γεγονότα που
    παράθεσα, διασταυρωμένα από τρεις τουλάχιστον πηγές,
    γιά το ποιά ήταν η στάση και η πρόταση του ανθρώπου αυτού
    όσον αφορά την κατάσταση στα Ίμια,
    μας τσαμπουνάς άθλια συνθηματολογία και φθηνό
    ''πατριωτισμό'' χωρίς ούτε ένα λογικό επιχείρημα.
    ΑΝΤΕ ΓΕΙΑ !!!!
    (Κίτσος)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. προς ΚΙΤΣΟ

    Αντιπαρερχομαι την επιθεση που μου κανεις αποκαλωντας με χουντικο και σου την επιστρεφω. Εγω δεν απυθυνυηκα προσωπικα σε εσενα ουτε και σε εβρισα , ακομη περισσοτερο δεν σε χαρακτηρισα γιατι αυτο αντιβαινει των αρχων μου.

    Επι του προκειμενου τωρα, ΕΙΤΕ ΣΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΕΙΤΕ ΟΧΙ Ο ΛΥΜΠΕΡΗΣ ΔΙΕΠΡΑΞΕ ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΚΑΙ ΑΜΑΥΡΩΣΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΔΕΔΟΜΕΝΟΥ ΟΤΙ ΟΥΔΕΠΟΤΕ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΥΠΟ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΠΑΡΑΧΩΡΗΕΙ ΕΘΝΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ ΑΝΕΥ ΜΑΧΗΣ... αδιαφορω αν το εκανε υπο τας διαταγας πολιτικων κοπριτων , ΟΦΕΙΛΕ Η ΝΑ ΠΑΡΑΚΟΥΣΕΙ Η ΝΑ ΠΑΡΑΙΤΗΘΗ , δεν εκανε ουτε το ενα ουτε το αλλο κρυφτηκε πισω απο το ποταπο και αθλιο αναστημα καποιου σημιτη με μονη του αγωνια ΝΑ ΚΡΑΤΗΣΕΙ ΤΟΝ ΘΩΚΟ ΠΟΥ ΑΝΑΞΙΑ ΚΑΤΕΙΧΕ.

    Και μονον αν επικρατουσε στοιχειωδης ΑΝΔΡΙΣΜΟΣ επρεπε να παραιτηθη , αυτα που λες 'δεν το εκανε λογω κρισιμοτητος των στιγμων' ειναι επιεικως για γελια και αδικουν ακομη και σενα να τα επικαλεισαι..

    Μαθε φιλε μου οτι ΕΜΕΙΣ ειμαστε το 99 τοις εκατο των ΕΛΛΗΝΩΝ που θα υπερασπιζομασταν ΜΕ ΚΑΘΕ ΘΥΣΙΑ (οπως κανανε και οι πατεραδες μας) ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ και εσυ εισαι (με τους ΛΥΜΠΕΡΗΔΕΣ..) το 1 τοις εκατο..

    Ατυχως για σενα δεν ειμαι χουντικος ουτε 'δημοκρατικος' της πλακας ειμαι βεβαια.. και οταν προκειται ΠΕΡΙ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ εχω μαθει απο παιδι ΝΑ ΤΗΝ ΛΕΩ ΕΙΤΕ ΣΥΜΦΕΡΕΙ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΕΙΤΕ ΟΧΙ... δεν υποτασσω την αληθεια ουτε σε προσωπα ουτε σε κομματα...

    Ο Λυμπερης καταγραφτηκε ως ΡΙΨΑΣΠΙΣ ΚΑΙ ΩΣ ΔΙΑΠΡΑΞΑΣ ΤΗΝ ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΟΣ ειτε σου αρεσει ειτε οχι, το οτι μετα του φορτωσανε οι παγκαλοσημιτηδες και τα δικα τους λαθη ΔΕΝ ΤΟΝ ΑΘΩΩΝΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΤΟΥ, αλλωστε ολοι οι προδοτες αυτην την τυχη εχουν.

    Να θυμασει επισης την ΑΠΟΣΥΡΣΗ των S300 απο την Κυπρο μας (απο τους παγκαλοσημιτολυμπερηδες) ΚΑΤ' ΕΠΙΤΑΓΗ ΚΑΙ ΔΙΑΤΑΓΗ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΩΝ αφηνωντας το μαρτυρικο μας νησι ΧΩΡΙΣ ΣΤΟΙΧΕΙΩΔΗ ΑΝΤΙΑΕΡΟΠΟΡΙΚΗ ΚΑΛΥΨΗ ...(για να μην θυμομαστε μονο την αποσυρση της ταξιαρχιας απο τον Παπαδοπουλο) .. σου θυμιζω επισης ΤΗΝ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΟΤΣΑΛΑΝ στα μεμετια (ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΔΙΕΠΡΑΧΘΕΙ ΤΕΤΟΙΑ ΑΤΙΜΙΑ ΑΠΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ) που φορτωσε ΑΠΕΡΑΝΤΗ ΝΤΡΟΠΗ ολους μας και ανεδειξε την τοτε ΕΜΕΤΙΚΗ ΠΑΣΟΚΙΚΗ ΗΓΕΣΙΑ ΣΕ ΑΞΙΑ ΤΕΚΝΑ ΤΩΝ ΚΟΥΚΟΥΛΟΦΟΡΩΝ ΚΑΤΑΔΟΤΩΝ ΤΗΣ ΚΑΤΟΧΗΣ, σου θυμιζω ακομη ΟΤΙ ΟΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΙ ΤΗΣ ΧΟΥΝΤΑΣ ΝΟΥΜΕΡΟ 2 (ΙΩΑΝΝΙΔΙΚΗ) ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΔΕΝ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΤΗΚΑΝ ΓΙΑ ΤΟΝ 'ΛΥΜΠΕΡΙΣΜΟ' ΤΟΥΣ - αλλα τουναντιον ΕΛΑΒΑΝ ΑΠΟ ΤΗΝ 'ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ' ΠΑΧΥΛΑΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ (ως εν 'τιμητικη αποστρατεια') ΑΚΡΙΒΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ και ΣΥΝΟΔΕΙΑ ΠΟΛΛΩΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ για το ... ευαγες εργο τους να προδωσουν την χωρα τους..

    Δυστυχως οι τιποτενιοι ,οι μετριοι, οι δοσιλογοι , οι απατριδες , οι φυγοστρατοι, οι ανωμαλοι , οι ΕΜΠΟΡΟΙ της δημοκρατιας εχουν την δυναμη ΑΚΟΜΗ ΝΑ ΚΥΒΕΡΝΟΥΝ ΑΥΤΟΝ ΤΟ ΤΟΠΟ και η ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ να υποχωρει, να ατιμαζομαστε , να παραδιδουμε τα ΑΓΙΑ ΜΑΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ σε συμμοριες ΟΘΩΜΑΝΙΚΩΝ ΣΚΥΛΩΝ και ΓΥΦΤΟΣΚΟΠΙΑΝΩΝ αθλιων ψειρων .. ΟΜΩΣ ΝΟΜΟΤΕΛΕΙΑΚΑ ΕΡΧΕΤΑΙ Η ΟΡΓΗ ΚΑΙ Η ΕΚΔΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΓΑΠΗΤΕ και φροντισε οταν ξεσπασει ΝΑ ΜΗΝ ΣΕ ΒΡΕΙ ΣΤΟ ΜΕΡΟΣ ΤΩΝ ΠΑΓΚΑΛΟΣΗΜΙΤΟΛΥΜΠΕΡΥΔΩΝ..

    εχε γεια και εσυ,

    Εκτωρ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Αγαπητοι φιλοι σας συγχαιρω ολους για τα σχολια σας,σχετικα με την Κυπριακη Τραγωδια,την δηθεν Γενικη Επιστρατευση,την κριση των Ιμιων, τον Ναυαρχο Λυμπερη,κλπ.Θελω να συγχαρω εκ βαθεων τον παλαιο συναδελφο Σαββα,ιδιαιτερα,γι'αυτο το ΒΗΜΑ ΕΘΝΙΚΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ.Θελω σ'αυτο το σημειο και επειδη ειμαι μυστης εκεινης της Νυχτας των Ιμιων να σας διαφωτισω σε καποια κρισιμα σημεια,για να μη αλληλοκατηγορειστε....ΑΔΙΚΑ.Λοιπον, ανεξαρτητα απο το..ευχαριστω..του κ.Σημιτη με το οποιο εγω ΤΩΡΑ συμφωνω,ο κ.Λυμπερης εσφαλε διοτι προσπαθησε εκεινη τη Νυχτα να καρπωθει τη δοξα υπερ του Πολεμικου Ναυτικου,ασφαλιζοντας τη μια εκ των βραχονησιδων Ιμια και οχι και τις δυο,με ανδρες της ΜΥΚ και οχι των Ειδικων Δυναμεων της περιοχης οπως οφειλε και οπως επεμεινε και ηταν λογος εντασης και διαφωνιας και μαλιστα εντονοτατης που συνοδευτηκε με παραιτηση,ο τοτε Διευθυντης τους,Αξιωματικος μαγκας με ολη τη σημασια της λεξης,ο οποιος νομιζω θα το επιβεβαιωσει αν του ζητηθει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Αγαπητέ atzab είναι άλλο πράγμα να παραθέτεις στοιχεία
    και να κάνεις εκτιμήσεις, διότι έτσι προσθέτεις κάτι θετικό
    σε ένα διάλογο και άλλο πράγμα με βάση κάποια ιδεολογήματα
    να κραυγάζεις αηδίες του τύπου //...Ο Λυμπερης καταγραφτηκε
    ως ΡΙΨΑΣΠΙΣ ΚΑΙ ΩΣ ΔΙΑΠΡΑΞΑΣ ΤΗΝ ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ
    ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΟΣ...//
    Δηλαδή αφού ο ''Εκτωρ'' τον κατέγραψε ως τέτοιον, ΕΤΣΙ
    θεωρείται και από το 99% των Ελλήνων...
    Μα ποιός είσαι ρε φίλε εσύ που ερμηνεύεις τόσο...αυθεντικά
    το εθνικό μας υποσυνείδητο;;;!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ανωνυμε 941 ουδεις αμφισβητει τις ικανοτητες και τον επαγγελματισμο του Ναυαρχου ε.α. κ.Λυμπερη, αλλα οσον αφορα στη Νυχτα των Ιμιων εκανε λαθη και μαλιστα τραγικα που στοιχισαν απωλειες 1Ε/Π και 3 Στελεχων αναλαμβανοντας την ευθυνη για την εντολη πτησης τους σε εχθρικο εδαφος-ΜΗ ΞΕΧΝΑΜΕ ΟΤΙ ΤΑ ΙΜΙΑ ΕΙΧΑΝ ΚΑΤΑΛΗΦΘΕΙ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΜΕ ΔΙΚΗ ΤΟΥ ΕΥΘΥΝΗ Η' ΠΑΡΑΛΕΙΨΗ-δηλαδη οντες σε πολεμικη αποστολη ΑΟΠΛΟΙ και βληθεντες με πυρα απο τα οποια κατεπεσε το Ε/Π.Οσον αφορα στις οπες απο διαφυγοντα πιρτσινια απο την βιαια προσκρουση στη θαλασσα κατα την πτωση του Ε/Π,αυτο ΜΟΝΟ σαν κακογουστο αστειο μπορει να εκληφθει(Πορισμα).Αληθεια που βρισκεται το Ε/Π?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. ο φακελος δεν ανοιγει γιατι το πραξικοπημα το προκαλεσε ο μακαριος σε συννενοηση με ελληνες πολιτικους και στρατιωτικους πλην του ιωαννιδη ηταν στοχος για επαναφορα δημοκρατιας....επιστολη στον γκιζικη αποσταλη πρωτα στον καραμανλη.......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. ο φακελος δεν ανοιγει γιατι το πραξικοπημα το προκαλεσε ο μακαριος σε συννενοηση με ελληνες πολιτικους και στρατιωτικους πλην του ιωαννιδη ηταν στοχος για επαναφορα δημοκρατιας....επιστολη στον γκιζικη αποσταλη πρωτα στον καραμανλη.......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. ΉΜΟΥΝ 73Β ΕΣΣΟ ΤΟΝ ΙΟΎΛΙΟ ΉΜΟΥΝ ΣΧΕΔΌΝ 15 ΜΗΝΏΝ ΟΠΛΙΤΗΣ ΕΊΧΑ ΕΙΔΙΚΌΤΗΤΑ ΤΕΧΝΙΤΗΣ ΚΙΝΗΤΉΡΩΝ ΑΡΜΆΤΩΝ Η ΜΟΝΆΔΑ ΜΟΥ ΕΊΜΑΣΤΕ ΘΕΣΣΑΛΟΝΊΚΗ ΤΟ ΣΆΒΒΑΤΟ ΤΟ ΠΡΩΊ ΚΆΝΑΜΕ ΚΑΝΟΝΙΚΆ ΑΝΑΦΟΡΆ ΔΕΝ ΜΑΣ ΕΊΧΑΝ ΠΕΙ ΤΊΠΟΤΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΩ ΛΕΠΤΟΜΈΡΕΙΕΣ ΞΕΚΙΝΉΣΑΜΕ 47 ΆΡΜΑΤΑ ΜΕΤΆ ΑΠΌ 2 ΗΜΕΡΕΣ ΦΤΕΣΑΜΕ ΣΤΗΝ ΚΟΜΟΤΗΝΉ 7 ΆΡΜΑΤΑ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΧΑΛΆΣΑΝΕ ΣΤΟΝ ΔΡΌΜΟ ΛΌΓΟ ΤΟΥ ΌΤΙ ΔΕΝ ΥΠΉΡΧΑΝ ΟΔΗΓΟΊ ΟΠΟΙΟΣ ΈΛΕΓΕ ΌΤΙ ΞΈΡΩ ΝΑ ΟΔΗΓΏ ΤΟΝ ΒΆΖΑΝΕ ΟΔΗΡΟ ΕΓΏ ΠΉΡΑ ΤΟ ΧΕΙΡΌΤΕΡΟ ΆΡΜΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΠΙΣΚΕΥΑΖΑ ΣΤΟΝ ΔΡΌΜΟ ΚΑΜΊΑ ΟΡΓΆΝΩΣΗ ΌΛΟΙ ΑΔΕΙΟΥΧΟΙ Ο ΣΤΡΑΤΌ 24 ΜΗΝΕΣ ΚΆΘΕ ΟΔΗΓΟΣ ΕΊΧΕ ΧΡΕΩΜΕΝΑ 2 ΚΑΙ 3 ΆΡΜΑΤΑ ΠΟΥ ΉΤΑΝ ΑΚΟΥΝΗΤΑ ΕΓΏ ΉΜΟΥΝ ΤΟ ΈΒΔΟΜΟ ΆΡΜΑ ΠΟΥ ΈΦΤΑΣΑ ΕΠΈΣΤΡΕΨΑ ΠΊΣΩ ΝΑ ΜΑΖΈΨΩ ΤΑ ΑΣΗΜΑΖΕΥΤΑ ΟΛΑ ΜΕ ΚΟΛΛΗΜΈΝΟΥΣ ΚΙΝΗΤΗΡΕΣ
    ΑΠΌ ΛΆΔΙΑ ΜΕΤΆ ΈΦΥΓΑΝ ΓΙΑ ΈΒΡΟ ΌΠΟΥ ΚΑΘΗΣΑ 6 ΜΗΝΕΣ ΕΠΈΣΤΡΕΨΑ ΞΆΝΘΗ ΌΠΟΥ ΚΑΘΗΣΑ 11 ΜΗΝΕΣ ΣΎΝΟΛΟ 30 +1 ΦΥΛΑΚΉ ΕΙΜΑΣΤΑΝ ΕΝΤΕΛΩΣ ΑΝΈΤΟΙΜΟΙ ΚΑΙ ΑΝΟΡΓΑΝΩΤΟΙ ΦΑΓΗΤΌ ΦΆΓΑΜΕ ΜΕΤΆ ΜΙΑ ΕΒΔΟΜΆΔΑ ΣΤΟΝ ΈΒΡΟ ΘΈΛΩ ΝΑ ΠΩ ΕΥΧΑΡΙΣΤΏ ΣΤΟΝ ΚΌΣΜΟ ΣΤΗΝ ΚΑΒΆΛΑ ΞΆΝΘΗ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΎΠΟΛΗ ΚΑΙ ΣΤΑ ΧΩΡΙΆ ΜΑΣ ΕΔΕΙΝΑΝ ΤΣΙΓΆΡΑ ΓΛΥΚΆ ΚΑΙ ΜΙΛΚΟ ΑΥΤΉ ΕΊΝΑΙ Η ΑΛΉΘΕΙΑ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΜΟΥ ΖΗΤΆΝΕ ΝΑ ΠΛΗΡΏΣΩ ΤΑ ΧΡΌΝΙΑ ΤΟΥ ΣΤΡΑΤΟΎ ΓΙΑ ΝΑ ΠΆΡΩ ΣΎΝΤΑΞΗ ΕΝΏ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΊ ΚΑΙ ΟΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΊ ΟΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΤΑ ΈΧΟΥΝ ΔΩΡΕΑΝ ΤΕΛΟΣ ΕΊΜΑΙ ΠΕΡΉΦΑΝΟΣ ΠΟΥ ΕΊΜΑΙ ΈΛΛΗΝΑ ΔΕΝ ΕΊΜΑΙ ΚΑΘΌΛΟΥ ΥΠΕΡΉΦΑΝΟ ΓΙΑ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΑΝ ΚΑΙ ΜΑΣ ΚΥΒΕΡΝΑΝΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Το προβλημα στην.κυπρο το προκαλεσε ο μακαριος οταν τοπαιζε αδεσμευτος μην εχοντας καν κρατος αλλα τρεις εγγυητριες δυναμεις.οφειλε ειτε να μην υπογραψει το1959 ζυριχη και λονδινο ειτε να την υπογραψει με αιτηση για ενταξη στο νατο.το 1963 και 1964 δεν δεχτηκε το σχεδιο ατσεσον και παγιδεψε τον γεωργιο παπανδρεου αφηνοντας τον εκτεθειμενο στις συνομιλιες με τον τζονσον.ανεχτηκε τον γριβα ενω επρεπε να τον πεταξει εξω απο το νησι.στα αληθεια περιμενε την.σοβιετικη ενωση να τον θωρακισει η τους αδεσμευτους;δεν εκδημοκρατισε το καθεστως και κυβερνουσε οπως η χουντα με εκλογες μαιμου.την μονη σωστη ενεργεια που εκανε ηταν οι συνομιλιες με τον ντεκτας μετα το 1974 για διζωνικη αλλα κατοπιν εορτης και με 40000 τουρκους αστακους στο νησι.τους πηρε στο λαιμο του.βεβαια αυτο δεν συγχωρει την χουντα και τις εγκληματικες ενεργειες της μετα το 1974.οπως δεν συγχωρει και τον καραμανλη η τον ελληνικο στρατο που οφειλε να επεμβει ως η αλλη εγγυητρια δυναμη.τι σοι εγγυητρια.ηταν οταν αφησε να σφαγουν χιλιαδες κυπριοι?βεβαια ενας πολεμος με τους αμερικανους απεναντι ειναι μειονεκτημα αλλα ηταν μια λυση οταν κινδυνευει η πατριδα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.