29/6/09

Κανένα απόρρητο για τους bloggers



Δεν υπάρχει απόρρητο για τους blogers, σύμφωνα με γνωμοδότηση του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Γιώργου Σανιδά, ο οποίος θεωρεί ότι χωρίς άδεια της Αρχής Διασφάλησης και Απορρήτων Επικοινωνιών, μπορούν να εντοπίζονται τα στοιχεία του προσώπου που κρύβεται στο δια-δίκτυο, εφόσον υπάρχει καταγγελία.

Ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου με γνωμοδότηση του προς τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος θεωρεί ότι το απόρρητο των επικοινωνιών, αν τελείται αδίκημα, όπως αυτό της εξύβρισης ή της συκοφαντικής δυσφήμησης, δεν καλύπτει την επικοινωνία μέσω του δια-δικτύου και τα εξωτερικά στοιχεία της επικοινωνίας, όπως ονοματεπώνυμο συνδρομητών και τηλεφωνικούς αριθμούς.

Σύμφωνα με τον κ. Σανιδά οι εισαγγελικές, ανακριτικές και προανακριτικές Αρχές δικαιούνται να ζητούν από τους παρόχους της επικοινωνίας, μέσω του δια-δικτύου τα ηλεκτρονικά ίχνη μιας εγκληματικής πράξης τα στοιχεία του προσώπου στο οποίο αντιστοιχεί το ηλεκτρονικό ίχνος, χωρίς να χρειάζεται να προηγηθεί άδεια της Αρχής.

Πηγή: www.athina984.gr

6 σχόλια:

  1. >...οι εισαγγελικές, ανακριτικές και προανακριτικές Αρχές δικαιούνται να ζητούν ...<

    >...αντιστοιχεί το ηλεκτρονικό ίχνος, χωρίς να χρειάζεται να προηγηθεί άδεια της Αρχής...<

    καλα οι αρχες ειναι ανακριτικες και προανακριτικες

    Η ΑΡΧΗ

    ποια ειναι ?

    εχουμε μπερδευτει ποια ειναι

    ΑΡΧΙΤΕΡΗ Ή ΑΡΧΗΤΕΡΟΤΕΡΗ

    να το διευκρινησουν να μην ξαναγραψουμε ,

    παει και αυτο τωρα θα γραφουμε περι ανεμων και υδατων,
    θα το ριξουμε στα ποιηματα και στα εικαστικα

    ή θα τα γραφουμε χιουμοριστικα
    θα το ξεχειλωσουμε ,

    το χιουμορ δεν απαγορευεται ετσι ?

    ή απαγορευεται μονο το μαυρο ?

    h

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Οι χαρακτηρες τεινουν να ειναι υπερ η κατα οσο αφορα την αναζητηση Αν την υποβοηθουν εξιδανικευονται ως αγνοι και ιπποτικοι αν την παρακωλυουν,χαρακτηριζονται αχρειοι και δειλοι. Εξ ου και καθε κλασικος χαρακτηρας....τεινει να αντιπαρατιθεται με το ηθικο αντιθετο του,οπως τα μαυρα και τα ασπρα κοματια σε μια σκακερα. Νορθροπ Φραι Ανατομια της Κριτικης .- TIRAC.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η νέα τάξη προσπαθεί κάθε μέρα να προωθήσει τα σχέδια ελέγχου των λαών με κάθε τρόπο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. κακό αυτό,σκεφτείται τι μηνύσεις έχουν να πέσουν από τους επαγγελματίες μηνυσάκηδες παρατηρητηρίων ή της αριστεράς γενικότερα που φημίζεται για δικομανία

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Τρίτη, 30 Ιούνιος 2009
    Eνημέρωση προς bloggers

    Για να μην υπάρχει κλίμα τρομοκρατίας και ανησυχίας θα πρέπει να ενημερώσουμε τα νέα παιδιά που έχουν blogs και δεν τα γνωρίζουν ότι:

    1). Δεν μπορεί να γίνει άρση απορρήτου καθώς η google δεν δίνει ίχνη για συκοφαντία. Όχι γνωμοδότηση αλλά και βασιλικός νόμος να βγει δεν μπορεί να το δώσει. Έχει ένα πολύ σοβαρό νομικό τμήμα για να ασχολείται με τις γνωμοδοτήσεις του κάθε Σανιδά.

    2). Μην τρέχετε να κάνετε μηνύσεις στα blogs γιατί θα πετιούνται στα σκουπίδια. Η google δίνει ίχνη για συγκεκριμένα κακουργήματα. Δέκα τούμπες ανάποδα να...

    κάνει ο Σανιδάς και ο Ψυχάρης δεν μπορούν να πάρουν κανένα ίχνος.

    3). Όλοι μπορείτε να συνεχίζετε κανονικά, όμως το μέτρο της δεοντολογίας το βάζει ο καθένας. Εκεί είναι το κλειδί. Επειδή δεν μπορούν να βρεθούν ίχνη δεν σημαίνει ότι εμείς θα διασύρουμε όποιον βρούμε και θα καθυβρίζουμε τον κόσμο. Δεν είναι σωστό. Όλα γράφονται. Αλλά όλα θέλουν τον τρόπο τους. Δεν χρειάζεται η δυσφήμηση. Εμάς π.χ. ΔΕΝ μας απασχολεί αν γίνει άρση απορρήτου γιατί πολύ απλά δεν συκοφαντούμε(άντε να μας έχει ξεφύγει κάτι αλλά δεν χάλασε ο κόσμος. Αν μας απαντήσει ο θιγόμενος πάντα το κατεβάζουμε).

    Και επίσης αν ψάξουν για ίχνη δεν θα βρούνε πίσω από το troktiko αυτόν που ....ελπίζουν. Εκεί είναι η πλάκα!!!

    Μακάρι να γινόταν αλλά δεν γίνεται.

    4). Ο Σανιδάς πριν φύγει έπρεπε να κάνει μια γνωμοδότηση - δώρο στην κυβέρνηση που την στήριξε σε όλες τις υποθέσεις της. Η δικαιοσύνη στάθηκε στο ύψος της με τους ...κουμπάρους, την siemens, τον Ζαχόπουλο, τα ομόλογα κ.α και τώρα επειδή διαβλέπει από που έρχεται ο κίνδυνος κάνει μια απλή γνωμοδότηση. Τίποτα παραπάνω. Μια εκδούλευση του Σανιδά ήταν. Μια τρύπα στο νερό. Στο καλό από αύριο και να μας γράφει.

    Δεν μας λέει τι απέγιναν οι υποθέσεις που χειρίστηκε η δικαιοσύνη;

    http://troktiko.blogspot.com/2009/06/e-bloggers.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Χαίρομαι αυτό το κράτος γιατί εδώ τελούνται και τελεσφορούν όλα τα παράδοξα.
    Οσο αφορά την ΔΗΕ καλά κάνουν κα εν πάση περιπτώση ποινικοποιούν τα ''εγκλήματα'' μέσω διαδικτύου.Αλλά αυτό περί

    ....εξύβρισης ή της συκοφαντικής δυσφήμησης....

    Ελεος ρε παιδιά έλεος δλδ. εδώ δεν τα καταδικάζουν όταν γίνονται κατα πρόσωπο τι προσπαθούν μέσω διαδικτύου να τα καταδικάσουν δλδ αν είναι έτσι όλούς τους λίβελους που κατα καιρού γράφονται στον έντυπο τύπο πχ εφημερίδες περιοδικά εκεί τι γίνεται εκεί που είναι ο κος. Σανιδάς εκεί δλδ το απόρρητο των προσωπικών δεδομέννω ισχύει.
    Α ρε Ελλάδα καλά έλεγε ο Χάρρυ Κλυνν
    Ελλάδα η χώρα του πράσινου (μπλε κίτρινου προσθέτο εγώ) ήλιου τ
    του παοκ της αεκ της καλαμαριάς
    πατρίδα θρησκεία σουβλάκι με πίτα παο αντίντας και χάνι της γραβιάς.

    Δεν είναι άδικο να γίνει ποινικό αδίκημα η εξύβριση και η συκοφαντική δυσφήμιση αλλά καλό είναι προς όλες τις κατευθύνσεις και απο όπου και αν προέρχεται ...

    Χριστίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.