28/6/09

Στο Αζερμπαϊτζάν και το Καζακστάν ο Ισραηλινός πρόεδρος


Στόχος των επισκέψεων είναι η ενίσχυση των στρατηγικών, πολιτικών και οικονομικών δεσμών με τις δύο δημοκρατίες
Επίσκεψη στο Αζερμπαϊτζάν και στο Καζακστάν πραγματοποιεί από σήμερα το πρωί της Κυριακής, ο Ισραηλινός πρόεδρος, Σιμόν Πέρες, σε μία προσπάθεια «ενίσχυσης των δεσμών του Ισραήλ με τις χώρες που βρίσκονται κοντά στο Ιράν», όπως ανακοίνωσε το γραφείο του.
Ο κ. Πέρες συνοδεύεται από τρεις υπουργούς και από περίπου εξήντα επικεφαλής ισραηλινών εταιρειών, οι οποίες δραστηριοποιούνται κυρίως στον τομέα των στρατιωτικών εξοπλισμών.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ισραηλινής προεδρίας, στόχος των επισκέψεων είναι η ενίσχυση των στρατηγικών, πολιτικών και οικονομικών δεσμών με τις δύο δημοκρατίες που είναι κυρίως μουσουλμανικές και οι οποίες βρίσκονται σταυροδρόμι της Ρωσίας, της Κίνας και του Ιράν.
Το Ισραήλ έχει υπογράψει συμφωνίες με το Αζερμπαϊτζάν για την πώληση όπλων, ενώ με το Καζακστάν διατηρεί στενούς δεσμούς στον οικονομικό και στρατιωτικό τομέα.
www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ- ΜΠΕ

1 σχόλιο:

  1. Όλοι πάνε κι έρχονται, κάνουνε υψηλή πολιτική και εμείς υψηλή τουρλωματική. Έτσι είναι, όταν δεν παράγεις ούτε κουμπιά για πουκάμισα, ούτε σκέψη, παρά μόνο κλέβεις, επόμενο είναι να είσαι συνέχεια στο πετσωτήριο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.