30/6/09

«Χαλαρός» με την Τουρκία ο επίτροπος

Ευγενικός με την Τουρκία φάνηκε ο Ζακ Μπαρό χθες στη Σάμο, αναφερόμενος πλαγίως και με γενικεύσεις στο ζέον μεταναστευτικό ζήτημα και τον ρόλο της γείτονος, που εξελίσσει το δουλεμπόριο σε μη διαχειρίσιμο ανθρωπιστικό ζήτημα για την Ελλάδα.

Ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής δικαίωσε το άγχος του ξεναγού του, υπουργού Εσωτερικών Προκόπη Παυλόπουλου, τηρώντας ουδετερότητα, παρότι όλα ήταν κανονισμένα ώστε να επικαιροποιηθούν οι επιβαρυντικές για την Τουρκία πτυχές του προβλήματος. Και σύλληψη δουλεμπόρου υπήρξε και πρόσφατο εικονικό ναυάγιο και μαρτυρίες φιλοξενουμένων στα κέντρα φιλοξενίας, αλλά παρ' όλα αυτά «είμαστε ευτυχείς που ο κ. Μπαρό είναι εδώ», λένε Ελληνες αξιωματούχοι.

«Κατανοώ τη δυσκολία της ελληνικής κυβέρνησης, που έρχεται αντιμέτωπη με όλο και μεγαλύτερο αριθμό μεταναστών. Καταλαβαίνω ότι υπάρχει υποχρέωση κοινοτικής αλληλεγγύης, αλλά και ότι υπάρχει υποχρέωση για τον ελληνικό λαό να προσφέρει άσυλο στους αλλοδαπούς που έρχονται εδώ. Εχουμε ένα γενικότερο πρόβλημα με τους μετανάστες και χρειάζεται να συνεργαστούμε με τις τρίτες χώρες καταγωγής και διέλευσης, ώστε να βρεθεί μια λύση στο πρόβλημα της παράνομης μετανάστευσης».

Την παραπάνω δήλωση έκανε ο Ζακ Μπαρό, αφού ολοκλήρωσε την επίσκεψη στη Σάμο και την ενημέρωση που δέχτηκε από Γάλλο πλοίαρχο φρεγάτας, μετέχουσας στις περιπολίες του FRONTEX. Νωρίτερα ο Ευρωπαίος αντιπρόεδρος είχε ακούσει τον Πρ. Παυλόπουλο να δίνει την ελληνική διάσταση του θέματος. «Επιβεβαιώσαμε αυτό που είναι πραγματικότητα. Θέλω να διευκρινίσω ότι η παρουσία του FRONTEX σημαίνει προστασία των συνόρων της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Αρα αυτή τη στιγμή ο FRONTEX προστατεύει τα σύνορα της Ευρώπης, που είναι τα σύνορα της Ελλάδας. Εκείνο το οποίο διαπιστώνουμε είναι ότι, απροκάλυπτα πλέον, η Τουρκία δεν σέβεται τη συμφωνία που είχαμε υπογράψει το 2001 για την επανεισδοχή μη νόμιμων μεταναστών που δεν έχουν δικαίωμα ασύλου. Αυτό είναι κάτι που διαπιστώνεται και από τις δυνάμεις του FRONTEX, που κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει τις μαρτυρίες τους, ότι μιλάμε για τουρκικά πληρώματα τα οποία κάνουν αυτού του είδους το δουλεμπόριο».

Οι αισιόδοξες παρεμβολές του Ελληνα υπουργού Εσωτερικών συνεχίστηκαν με τις αναφορές ότι «συμφωνήσαμε με τον κ. Μπαρό να μετεξελιχθεί επίσημα σε επιχειρησιακό φορέα ο FRONTEX» (υπάρχει αίτημα της Ελλάδας για να γίνει ο Πειραιάς έδρα του επιχειρησιακού κέντρου). Και «....κόβουμε την παράνομη μετακίνηση μεταναστών και αυτό μπορεί να γίνει μέσα από τις συλλογικές συμφωνίες επανεισδοχής. Οσες χώρες έχουν υπογράψει θα πρέπει να τις εφαρμόσουν, και αυτό αφορά κατά κύριο λόγο την Τουρκία».
ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ

4 σχόλια:

  1. ποιος είπαμε ότι ξενάγησε τον Μπαρό στα "σημεία εισβολής" ;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αυτό που πρέπει να συγκρατήσουμε σαν συμπέρασμα από αυτό το πολιτικό θίασο σκιών είναι η φράση: "Καταλαβαίνω ότι ... υπάρχει υποχρέωση για τον ελληνικό λαό να προσφέρει άσυλο στους αλλοδαπούς που έρχονται εδώ".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Νά τούς στείλουμε ΟΛΟΥΣ στήν Ευρώπη γιά νά μάθουν νά φέρονται,οί αλήτες.
    Αιώνες τώρα,οί ίδιοι,δειλοί καί γλύφτες τών Τούρκων.Λάτρεις τού οθωμανικού,ώς φένεται.Αι σιχτίρ,Μπαρό(τό, Κύριος, δέν σού πρέπει).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Έξαλλος έγινε ο Ευρωπαίος Επίτροπος αρμόδιος για θέματα Μετανάστευσης Ζακ Μπαρό όταν του έκανε ερώτηση σε συνέντευξη τύπου η δημοσιογράφος του ALPHA Ηρώ Καρυοφύλλη.
    Του την ...έπεσε ρωτώντας τον τι θα κάνει επί της ουσίας και στην πράξη με τους λαθρομετανάστες γιατί στο Αγαθονήσι όλο λόγια ακούνε. Μόνο που ο Μπαρό έγινε...


    μπαρούτι και αντί να απαντήσει σηκώθηκε και έφυγε πέταξε τα μικρόφωνα παρουσία του Προκόπη Παυλόπουλου.
    Μια ερώτηση και διαλύθηκε η συνέντευξη τύπου. Δημοκρατικά πράγματα. Κατά τα άλλα θα λύσουν το μεταναστευτικό.



    http://troktiko.blogspot.com/2009/06/blog-post_5392.html

    h

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.