29/6/09

Ειρήσθω:Λιμνίτης & Αττίλας

Γ Ν Ω Ρ Ι Ζ Ο Υ Μ Ε τον πολύ σημαντικό στόχο της Τουρκίας, μετά που πέτυχε το ευνοϊκότατο για την ίδια Σχέδιο Ανάν 2002-2004, μετά που έλαβε από την ΕΕ στις 17.12.2004 την ημερομηνία και στις 3.10.2005 την έναρξη των ενταξιακών της διαπραγματεύσεων. Στόχος η αποενοχοποίηση και η αθώωσή της, για τη διαπραττόμενη επί 35 χρόνια παράνομη στρατιωτική κατοχή των βόρειων εδαφών της Κυπριακής Δημοκρατίας. Στόχος να εξασφαλίζει επιπλέον «πιστοποιητικά καλής θέλησης», ώστε το Κυπριακό να μην είναι εμπόδιο στις «εξετάσεις» αξιολόγησης στην ΕΕ, Δεκέμβριο 2009.

Στόχος να εξουδετερώσει και, αν τα καταφέρει, να μετατρέψει σε μπούμερανγκ την ένταξη που πέτυχε από 1.5.2004 στην ΕΕ η Κυπριακή Δημοκρατία. Στην επίτευξη αυτών των στόχων η Τουρκία διαθέτει, πρωτίστως, την εργώδη υποστήριξη των κυβερνήσεων και της επιρροής των ΗΠΑ και της Βρετανίας. Για τα μέχρι τούδε επιτεύγματά της η Άγκυρα καυχιέται, διά στόματος του προέδρου και του πρωθυπουργού της, κ.κ. Γκιουλ και Ερντογάν, ότι πέτυχε τους στόχους της «χωρίς να δώσει ούτε σπιθαμή εδάφους, χωρίς να αποσύρει έστω κι έναν στρατιώτη από την Κύπρο»…
Γ Ν Ω Ρ Ι Ζ Ο Υ Μ Ε επίσης ότι, σε ομοαξονικό συνδυασμό με τον στόχο εξασφάλισης «πιστοποιητικών καλής θέλησης» για τις ευρωπαϊκές της επιδιώξεις, η Τουρκία επιτυγχάνει, ΕΠΙ ΤΟΥ ΕΔΑΦΟΥΣ στην Κύπρο, άλλο ένα σημαντικό της στόχο, με τις διόδους του Αττίλα στα οδοφράγματα προς τα κατεχόμενα: Την εξασφάλιση και την καθημερινή εμπέδωση της έμπρακτης υποταγής και νομιμοφροσύνης που οι Έλληνες Κύπριοι κ.ά., χρήστες των διόδων, αναγκάζονται να επιδεικνύουν, νομοταγώς, προς τα παράνομα όργανα, τους κατοχικούς θεσμούς, τις διαδικασίες, τις διατυπώσεις, τις εξουσίες, την ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ δηλαδή, του παράνομου κατοχικού καθεστώτος. Η καλλιέργεια της «κουλτούρας» αποδοχής, υποταγής και νομιμοφροσύνης προς τα όργανα του Αττίλα, αισιοδοξεί η Άγκυρα ότι θα επεκταθεί, από τους χρήστες των διόδων, στην πλειοψηφία των Ελληνοκυπρίων, προς ευόδωση των στόχων της και στο περιεχόμενο της «λύσης» του Κυπριακού.
Α Μ Φ Ο Τ Ε Ρ Ο Υ Σ , λοιπόν, τους τουρκικούς αυτούς στόχους, χωρίς την παραμικρή βλάβη του κατοχικού καθεστώτος και χωρίς ίχνος παραχώρησης στο περιεχόμενο της «λύσης» που η Τουρκία επιδιώκει στην Κύπρο, υπηρετεί και η «διευθέτηση» που ανακοινώθηκε, μεταξύ Χριστόφια -Ταλάτ, για τη δίοδο που συμφωνήθηκε να ανοίξει ύστερα από 4-5 μήνες στο κατοχικό οδόφραγμα του Λιμνίτη. Οι πανηγυρισμοί, ανάλογοι εκείνων για τη δίοδο της οδού Λήδρας της 3.4.08, που αναμένονται παραμονές της αξιολόγησης της Τουρκίας στην ΕΕ, θ’ αποστομώσουν προφανώς όσους δοκιμάσουν να προβάλουν οποιαδήποτε ένσταση λόγω… Κυπριακού.


ΕΡΩΤΗΣΗ
Θα μπορούσε, άραγε, να θεωρηθεί, εμμέσως πλην σαφώς, ως ασφαλής ένδειξη, προς τα πού οδηγείται (και προς τα πού δεν θα αφεθεί να οδηγηθεί) το Κυπριακό, μέχρι τέλους του έτους (τουλάχιστον) το γεγονός ότι ο ικανότατος πρέσβης της Βρετανίας κ. Πίτερ Μίλετ, πέτυχε να παραταθεί η τετραετής θητεία του που ολοκληρώθηκε στις 26 Ιουνίου 2009;


Λάζ.Α.Μαύρος
ΣΗΜΕΡΙΝΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.