29/5/09

Ο υψηλός αριθμός αυτόχειρων στρατιωτών προκαλεί ανησυχία στις αμερικανές ένοπλες δυνάμεις

Επί τρεις μέρες ανεστάλησαν οι δραστηριότητες μιας αμερικανικής στρατιωτικής βάσης στο Κεντάκι, ύστερα από ένα ανησυχητικό κύμα αυτοκτονιών μεταξύ των στρατιωτών, ανακοίνωσε ο διοικητής της βάσης, στρατηγός Στίβεν Τάουνσεντ.Στο Φορτ Κάμπελ, όπου στεγάζεται η περίφημη 101η αερομεταφερόμενη μεραρχία, κατεγράφη το μεγαλύτερο ποσοστό αυτοκτονιών στις αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις, με τουλάχιστον 11 επιβεβαιωμένα ή πιθανά κρούσματα, εκ των οποίων δύο μόλις την περασμένη εβδομάδα.
"Αυτό είναι άσκημο για τους στρατιώτες, τις οικογένειές τους, τις μονάδες μας, τη μεραρχία αυτή, το στράτευμα και τη χώρα μας. Οι αυτοκτονίες στο Φορτ Κάμπελ πρέπει να σταματήσουν", δήλωσε ο στρατηγός Τάουνσεντ.

"Η αυτοκτονία είναι μία μόνιμη λύση σε ένα προσωρινό πρόβλημα. Όποια κι αν είναι η σοβαρότητα του προβλήματος, πιστέψτε με, δεν είναι το τέλος του κόσμου", ανέφερε κατά την ομιλία του προς τους στρατιώτες της βάσης, στους οποίους χορηγήθηκε άδεια μέχρι και την Παρασκευή.

Το στρες που συνδέεται με τη βία των μαχών σε Ιράκ και Αφγανιστάν, καθώς επίσης και οι πιο συχνές και μακροχρόνιες αποστολές στις χώρες αυτές, θεωρούνται ως η βασική αιτία του αυξανόμενου αριθμού αυτοκτονιών στον αμερικανικό στρατό.

Το 2007 είχαν καταγραφεί 115 αυτοκτονίες, το 2008 ο αριθμός έφτασε τις 128, ενώ φέτος -με 64 επιβεβαιωμένα ή πιθανά κρούσματα μέχρι στιγμής- εκφράζονται βάσιμοι φόβοι ότι οι ένοπλες δυνάμεις θα καταγράψουν νέο θλιβερό ρεκόρ.

Ο στρατός ανησυχεί για την ψυχική υγεία των στρατιωτών του. Στις 11 Μαΐου, ο λοχίας Τζον Ράσελ άνοιξε πυρ κατά ιατρικής μονάδας που περιέθαλπτε τους τραυματίες πολέμου σε μία αμερικανική βάση στη Βαγδάτη, με αποτέλεσμα να σκοτώσει πέντε συναδέλφους του και να τραυματίσει άλλους τρεις.

Κατά τη διάρκεια επισκέψεών του σε διαφορετικές βάσεις, ο αρχηγός των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων ναύαρχος Μάικ Μιούλεν συνέστησε στους στρατιώτες να αναφέρουν πιθανά προβλήματα που εντοπίζουν σε κάποιον συνάδελφό τους, προκειμένου να του παρασχεθεί η σχετική βοήθεια.

Όμως, σύμφωνα με περσινή έρευνα της Αμερικανικής Εταιρείας Ψυχολογίας, το 61% των ανδρών και των γυναικών που ερωτήθηκαν, θεωρούν ότι η αναζήτηση ψυχολογικής υποστήριξης θα είχε αρνητική επίπτωση στην καριέρα τους και το 53% πιστεύουν ότι θα αμαύρωνε την εικόνα τους έναντι των συναδέλφων τους.
flash.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.