28/4/09

Από κοινού αντιμετώπιση της τρομοκρατίας αποφάσισαν Ισπανία και Γαλλία

Η Γαλλία και η Ισπανία θα συγκροτήσουν «επιτροπή στρατηγικού σχεδιασμού και συντονισμού εσωτερικής ασφάλειας», με στόχο να αντιμετωπίσουν από κοινού την τρομοκρατία και το οργανωμένο έγκλημα, ανακοίνωσε την Τρίτη ο Ισπανός πρωθυπουργός Χοσέ Θαπατέρο.
Η συμφωνία αυτή θα επιτρέψει στις δύο χώρες να κάνουν «ένα άλμα προς τα εμπρός στον τομέα της ασφάλειας», υπογράμμισε ο Θαπατέρο κατά την διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου με τον Γάλλο πρόεδρο Νικολά Σαρκοζί, στο τέλος της ισπανογαλλικής συνόδου κορυφής στη Μαδρίτη.

Λίγο νωρίτερα, ο Νικολά Σαρκοζί, που πραγματοποιεί με τη σύζυγό του Κάρλα Μπρούνι επίσημη επίσκεψη στη Μαδρίτη, τόνισε ενώπιον των Ισπανών βουλευτών τη στήριξη της χώρας του προς την Ισπανία στον αγώνα της κατά της τρομοκρατίας και κυρίως κατά της αυτονομιστικής οργάνωσης ΕΤΑ.

Η επιτροπή, που θα συνέρχεται κάθε εξάμηνο σε επίπεδο γενικών διευθυντών των κρατικών δυνάμεων ασφαλείας, «θα είναι επιφορτισμένη κατά προτεραιότητα να συντονίζει και να σχεδιάζει την κοινή δράση των δύο κρατών στον αγώνα κατά της τρομοκρατίας και του οργανωμένου εγκλήματος» αναφέρεται σε κοινή ανακοίνωση.

Ακόμη θα είναι αρμόδια για τον αγώνα κατά της διακίνησης ναρκωτικών, του ξεπλύματος μαύρου χρήματος και των δικτύων διακίνησης μεταναστών.

Στο τομέα της λαθρομετανάστευσης οι κοινές επιχειρήσεις θα επικεντρωθούν στην εξάρθρωση των δικτύων διακίνησης λαθρομεταναστών και στη σύλληψη μεταναστών που δεν έχουν τα απαραίτητα νόμιμα έγγραφα.
ΝΕΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.