28/4/09

Ο Ερογλου καλεί το ΕΔΑΔ να είναι δίκαιο στην απόφασή του για την υπόθεση Οραμς


Ο αρχηγός του Κόμματος Εθνικής Ενότητας Ντερβίς Ερογλου, σε γραπτή του δήλωση για την αναμενόμενη απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (ΕΔΑΔ) στην υπόθεση Οραμς, αναφέρει ότι κάλεσε το ΕΔΑΔ να είναι ρεαλιστικό, δίκαιο και εποικοδομητικό στην απόφασή του.
Προσθέτει ότι η απόφαση του ΕΔΑΔ είναι πολύ σημαντική για τη μελλοντική πορεία της Κύπρου και ότι ''η απόφαση μπορεί να οδηγήσει σε αποτελέσματα που θα επηρεάσουν την ύπαρξη και την ασφάλεια των Τ/κ στο νησί''.
Ο κ. Ερογλου υποστηρίζει ότι ''οποιαδήποτε απόφαση για τον τρόπο εφαρμογής των αποφάσεων που λαμβάνουν τα ε/κ δικαστήρια και η συνεπακόλουθη ενεργοποίηση προνοιών για κυρώσεις σε περίπτωση μη συμμόρφωσης, θα εξυπηρετήσει μόνο την ελληνοποίηση της Κύπρου''.
Οπως αναφέρει, το θέμα των περιουσιών συζητείται στις απευθείας συνομιλίες για το Κυπριακό και ''δεν είναι σωστό να λυθεί το πρόβλημα μόνο σε νομική βάση σε μια χρονική στιγμή που συνεχίζονται οι προσπάθειες για λύση του Κυπριακού''.
''Μια λανθασμένη απόφαση στην υπόθεση Οραμς θα μπορούσε να βλάψει τις συνομιλίες που διεξάγονται στην Κύπρο'', καταλήγει.
iKypros

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.