30/4/09

Επιθυμία της Μόσχας, να διοργανωθεί στη Μόσχα διεθνής διάσκεψη για το Μεσανατολικό

Η επιθυμία της Μόσχας, με τη στήριξη της διεθνούς κοινότητας, να διοργανωθεί, στη Μόσχα, διεθνής διάσκεψη για το Μεσανατολικό, "μπορεί να υλοποιηθεί μέσα στο υπόλοιπο του χρόνου αυτού, του 2009", όπως δήλωσε ο ειδικός απεσταλμένος της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ) για τη Μέση Ανατολή, Μαρκ Οτε, ευρισκόμενος στη ρωσική πρωτεύουσα.Διευκρίνισε ότι πέραν της βούλησης της Μόσχας, σχετικές διαβουλεύσεις γίνονται στο πλαίσιο του "Κουαρτέτου" δηλαδή: ΗΠΑ, Ρωσίας, ΕΕ και ΟΗΕ, που εργάζεται για την ειρηνική επίλυση του "Μεσανατολικού".
"Φέτος θα γίνει η διάσκεψη αυτή, αλλά δεν ξέρω εάν τούτο θα συμβεί τον Μάιο, τον Ιούνιο, ή τον Οκτώβριο", επισήμανε σήμερα ο ευρωπαίος αξιωματούχος.
Νωρίτερα φέτος η ρωσική διπλωματία είχε αναφέρει πως επιθυμεί "έως το τέλος του πρώτου εξάμηνου του τρέχοντος έτους, αυτή η διάσκεψη να έχει γίνει".
Αντίθετα με τους Παλαιστινίους όμως, οι Ισραηλινοί "δεν είχαν δείξει ενθουσιασμένοι" με την ανωτέρω προοπτική", υπενθυμίζεται.
Στο μεταξύ, η Μόσχα "χαιρέτισε" πριν λίγες μέρες την πρωτοβουλία του 47χρονου προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών Μπαράκ Ομπάμα--σήμερα συμπληρώνει 100 μέρες στον Λευκό Οίκο--να προσκαλέσει, για επίσημες συνομιλίες, στον Λευκό Οίκο όλους τους εμπλεκόμενους στο "Μεσανατολικό" πολιτικούς ηγέτες.
iKypros

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.