29/4/09

Άλλος ένας νεκρός Τούρκος στρατιώτης στο Σεμντίνλι


Μετά το θάνατο εννέα Τούρκων στρατιωτών, σήμερα το πρωί, στην κωμόπολη Λίτζε, του Ντιγιαρμπακίρ, άλλος ένας στρατιώτης έχασε τη ζωή του, σήμερα, τις μεταμεσημβρινές ώρες (13:00), από πυρά που άνοιξαν ένοπλοι αντάρτες εναντίον της μονάδας του, που επιχειρούσε στη διάβαση Bilimi, που βρίσκεται κοντά στην κωμόπολη Derecik, της επαρχίας Σεμντίνλι, του νομού Χακιάρι.
Η μονάδα που δέχτηκε τα πυρά κάλεσε ενισχύσεις. Οι επιχειρήσεις στην περιοχή συνεχίζονται.
Να σημειωθεί ότι στις πρόσφατες εκλογές το κουρδικό κόμμα DTP έλαβε στο νομό αυτό ποσοστό πάνω από 80%.
Πηγή: Χουριέτ







Çatışmanın sürdüğü bildiriliyor.

4 σχόλια:

  1. Δεν ξέρω, αν συνεχίσετε έτσι θα αναγκαστώ να πάω να αγοράσω σαμπάνια...

    Φυσικά αφού στείλω μήνυμα, που θα εκφράζω τη λύπη μου στη σύμμαχο γειτονική χώρα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ένα όραμα έγινε πραγματικότητα. Μετά από έναν δύσκολο αγώνα που διήρκεσε τέσσερα χρόνια, η Μη Κυβερνητική Οργάνωση (ΜΚΟ) «Ευρωπαϊκό Οπτικοακουστικό Δίκτυο» (EURONEM) που ανέλαβε την ανέγερση δημοτικού σχολείου σε μία από τις φτωχότερες και πιο δύσβατες χώρες της υποσαχάριας Αφρικής, τη Ζάμπια, μπορεί να είναι υπερήφανη. Το σχολείο, 750 τ.μ, με 7 αίθουσες διδασκαλίας και 2 αίθουσες καθηγητών σε μία περιοχή που δεν διαθέτει σχολικά κτίρια στην πρωτεύουσα Λουζάκα, είναι έτοιμο.
    Τα εγκαίνια του θα πραγματοποιηθούν στις 9 Μαΐου από τον πατριάρχη Αλεξανδρείας καιΠάσης Αφρικής Θεόδωρο, παρουσία διπλωματικών των τοπικών αρχών και μελών του Δικτύου. Την ανακοίνωση έκανε σήμερα σε συνέντευξη Τύπου στην αίθουσα των Γραφείων του Ευρωπαικού Κοινοβουλίου στην Αθήνα η πρόεδρος του EURONEM Νάσια Μιχαλοπούλου, παρουσία του υφυπουργού Εξωτερικών Θεόδωρου Κασσίμη και των διευθυντών του Γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Αθήνα Γιώργου Κασιμάτη και του Γραφείου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Αθήνα Ιερόθεου Παπαδόπουλου. «Είμαστε περήφανοι», είπε η κ. Μιχαλοπούλου και πρόσθεσε: «Με αυτό το σχολείο αφήνουμε ένα πλούσιο έργο για την εκπαίδευση και τη μόρφωση αυτών των πάμφτωχων παιδιών, μια ελπίδα ζωής για το μέλλον, αλλά και γιατί έχουμε θέσει τις βάσεις να γίνει η Ελλάδα κέντρο διακίνησης ιδεών και ανάπτυξης από την Ευρώπη προς τον Τρίτο Κόσμο».
    Το σχολείο κτίστηκε με την οικονομική στήριξη της Hellenic Aid στο πλαίσιο του προγράμματος του υπουργείου Εξωτερικών για την Αναπτυξιακή Βοήθεια των υποανάπτυκτων περιοχών της Αφρικής.
    Είναι γεγονός ότι η Ελλάδα κάνει ένα μεγάλο έργο αναπτυξιακής βοήθειας σε πολλές χώρες της Αφρικής και της Μέσης Ανατολής, όπως τόνισε ο κ. Κασσίμης. «Υπερηφανευόμαστε -πρόσθεσε ο υφυπουργός-, να λέμε ότι όπου υπάρχει ανθρώπινος πόνος και ανάγκη είμαστε από τις πρώτες χώρες που προσφέρουν βοήθεια και πάντα σε συνεργασία με διεθνείς οργανισμούς, την ΕΕ, την ΟΥΝΕΣΚΟ και φυσικά με Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις».
    «Το EURONEM έχει να επιδείξει μία πολύ σημαντική δραστηριότητα επιλέγοντας περιοχές που πραγματικά έχουν ανάγκη», ανέφερε ο κ. Κασσίμης συγχαίροντας την ΜΚΟ διότι, όπως είπε, τα χρονοδιαγράμματα και η υλοποίηση δικαιολόγησαν την επιλογή της χρηματοδότησης από την ΥΔΑΣ (Υπηρεσία Διεθνούς Αναπτυξιακής Συνεργασίας) του ΥΠΕΞ. Γι' αυτό και στα μελλοντικά σχέδια της Οργάνωσης, το υπουργείο Εξωτερικών, όπως τόνισε ο υφυπουργός, στο πλαίσιο της αναπτυξιακής βοήθειας που προσφέρει η Ελλάδα, θα είναι δίπλα τους.«Εμείς ως κράτος χρειαζόμαστε αξιόπιστες, υπεύθυνες ΜΚΟ και το EURONEM έχει κάνει σημαντική δουλειά», κατέληξε ο κ. Κασσίμης, απευθύνοντας ένα μεγάλο «ευχαριστώ» καθώς, όπως είπε, πέραν της ανθρωπιστικής διάστασης προβάλλεται και η πραγματική βούληση του ελληνικού λαού για την υλοποίηση αυτών των έργων.Στον τομέα της Αναπτυξιακής Βοήθειας η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι η πρώτη δύναμη σε διεθνές επίπεδο, όπως εξήγησε ο κ. Κασιμάτης. Ιδίως σε περιοχές όπως η υποσαχάρια Αφρική που πλήττονται από τη φτώχεια και το Έιτζ, με στόχο την ανάπτυξη που θα αναχαιτίσει τα μεταναστευτικά ρεύματα προς την Ευρώπη.
    Η οικονομική στήριξη των αφρικανικών χωρών από την ΕΕ άρχισε εδώ και 45 χρόνια, αλλά ενισχύθηκε από το 2000 με την υπογραφή της Συμφωνίας του Κοτονού που στοχεύει στην προώθηση και επιτάχυνση της οικονομικής, κοινωνικής και πολιτικής ανάπτυξης των κρατών της Αφρικής, της Καραϊβικής και του Ειρηνικού, όπως εξήγησε ο κ. Παπαδόπουλος. Ειδικότερα για τη Ζάμπια η αναπτυξιακή βοήθεια της ΕΕ άρχισε ήδη από την ανεξαρτησία της το 1964 και ανέρχεται από το 1998 και έπειτα σε περίπου 180 εκατ. ευρώ ετησίως, με έργα σε διάφορους τομείς, όπως η κατασκευή δρόμων, η αγροτική ανάπτυξη, η εκπαίδευση, η παροχή πόσιμου νερού, ο τουρισμός και η αντιμετώπιση του Έιτζ. Μέσα σε αυτό το πλαίσιο της αναπτυξιακής πολιτικής της ΕΕ, της οποίας μέρος είναι και η χώρα μας, εντάσσεται το «ελληνικό» σχολείο που έκτισε η EURONEM, ένα σχολείο που «αποτελεί ύψιστη δωρεά προς τους συνανθρώπους μας διότι η εκπαίδευση είναι μονόδρομος προς την ανάπτυξη», όπως τόνισε ο κ. Παπαδόπουλος.

    ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Βασίλης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. http://agonas-kinima.blogspot.com/

    Δευτέρα, 27 Απρίλιος 2009

    ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΠΑΙΔΙΩΝ
    Στις διαδηλώσεις που έγιναν ενάντια στις επιχειρήσεις της αστυνομίας έχασαν τη ζωή τους δύο παιδιά.

    Στην πόλη Χακκάρι οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον 16χρονο Σεϊφί Τ. και μπροστά σε χιλιάδες κόσμο τον βασάνισαν βάναυσα, ενώ δεν μπορούσε να ξεφύγει αυτή η βαρβαρότητα από τον φακό του δημοσιογράφου την ώρα που ο αστυνομικός χτυπούσε στο κεφάλι τον μικρό διαδηλωτή με τη λαβή του αυτόματου όπλου. Ο Σεϊφί Τ. νοσηλεύεται στο νοσοκομείο σε σοβαρή κατάσταση.

    Το πρώτο θύμα της βαρβαρότητας της αστυνομίας είναι ο Αμπντούλσεματ Ερίπ. Ο 14χρονος Ερίπ προσπαθώντας να ξεφύγει απ’ τα χτυπήματα της αστυνομίας έπεσε στο ποτάμι και πνίγηκε. Ενώ στην πόλη Βαν 7χρονο κοριτσάκι έπεσε θύμα των επιθέσεων της αστυνομίας. Η αύρα που οδηγούσαν οι ειδικές δυνάμεις πάτησε το 7χρονο κοριτσάκι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ANKARA, April 29 (Xinhua) -- A suicide bomber attacked a former Turkish justice minister in private Bilkent University in capital Ankara of Turkey on Wednesday while he was on his way to give a lecture, Turkish private NTV reported.

    http://news.xinhuanet.com/english/2009-04/29/content_11281344.htm

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.