29/4/09

Στους Δημοκρατικούς μεταπηδά Ρεπουμπλικάνος γερουσιαστής

Ενισχύεται ακόμα περισσότερο η ομάδα των Δημοκρατικών στη Γερουσία των ΗΠΑ μετά την απόφαση του Ρεπουμπλικάνου γερουσιαστή Αρλεν Σπέκτερ να αλλάξει στρατόπεδο, ενισχύοντας ουσιαστικά την πολιτική του Μπαράκ Ομπάμα.
«Βρίσκω πλέον τη πολιτική μου φιλοσοφία περισσότερο στη γραμμή των Δημοκρατικών παρά των Ρεπουμπλικάνων», αναφέρει σε δήλωσή του ο κ.Σπέκτερ που εκλέγεται στην Πενσυλβάνια.
Ο Αρλέν Σπέκτερ, 79 ετών, έχει θητεία 29 ετών στη Γερουσία. Θεωρείται μετριοπαθής πολιτικός που θα είχε ένα πολύ δύσκολο έργο για την επανεκλογή του το 2010.

Λίγη ώρα μετά την γνωστοποίηση της πρόθεσής του ο Μπαράκ Ομπάμα μίλησε με τον Σπέκτερ και δήλωσε την πλήρη υποστήριξή του.
Με τη μετακίνηση του Σπέκτερ οι Δημοκρατικοί κατέχουν πλέον 59 έδρες ενώ διατηρούν ελπίδες να φτάσουν τις 60 έδρες αν κατακυρωθεί σε Δημοκρατικό γερουσιαστή η έδρα της Μινεσότα που παραμένει κενή από το Νοέμβριο.
Έχοντας 60 έδρες οι Δημοκρατικοί θα παρακάμπτουν την αντίσταση των Ρεπουμπλικάνων και σε συνδυασμό με την ισχυρή πλειοψηφία στη Βουλή των Αντιπροσώπων θα κυριαρχήσουν απόλυτα και στα δύο νομοθετικά σώματα.
Αυτό σημαίνει ότι και οι αποφάσεις του Μπαράκ Ομπάμα θα είναι ευκολότερο να εφαρμοστούν αφού δεν θα προσκρούουν στις αντιρρήσεις της Γερουσίας που καθυστερούν τη διαδικασία.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από Associated Press

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.