29/4/09

Ανεβάζει τους δασμούς εξαγωγής πετρελαίου η Ρωσία

Την αύξηση των δασμών εξαγωγής πετρελαίου στα 137,7 δολ. τον τόνο, από 100 δολ., ανακοίνωσε η κυβέρνηση της Ρωσίας, με το νέο αυτό επίπεδο να έχει υπολογιστεί με τη μέση τιμή του αργού των Ουραλίων, στα 47,88 δολ. το βαρέλι, για την περίοδο 15 Μαρτίου - 14 Απριλίου.
Από την 1η Μαΐου, οι δασμοί για τα ελαφρά πετρελαϊκά προϊόντα θα αυξηθούν στα 105,1 δολ. ανά μετρικό τόνο, από 86,4 δολ. Για τα βαριά προϊόντα, οι δασμοί θα αυξηθούν από 46,5 δολ. στα 56,6 δολ. ανά τόνο.

Την περασμένη χρονιά, η ρωσική κυβέρνηση εγκατέλειψε την προηγούμενη πρακτική της για διμηνιαία προσαρμογή των δασμών, και εφαρμόζει τώρα τη μηνιαία, με βάση τις τιμές του πετρελαίου από τα Ουράλια, για να ανταποκρίνεται ταχύτερα στις μεταβολές των διεθνών τιμών του αργού.
Η παγκόσμια οικονομική κρίση έχει αναγκάσει τη Ρωσία, που πραγματοποιεί μεγάλο μέρος των εσόδων του κράτους από τις εξαγωγές πετρελαίου, να προβεί σε σταδιακή υποτίμηση του ρουβλίου για να συγκρατήσει την αποχώρηση επενδυτικών κεφαλαίων και την πτώση των διεθνών τιμών του αργού.

www.kathimerini.gr με πληροφορίες από RIA Novosti

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.