29/4/09

Λίβανος: Η σιιτική Χεζμπολάχ χαιρετίζει την απελευθέρωση τεσσάρων στρατηγών που είχαν συλληφθεί στα πλαίσια ερευνών για τη δολοφονία Χαρίρι.

Το λιβανέζικο σιιτικό κίνημα Χεζμπολάχ χαιρέτισε σήμερα την απόφαση του Ειδικού Δικαστηρίου για τον Λίβανο να αφήσει ελεύθερους τέσσερις λιβανέζους στρατηγούς, που είχαν προφυλακιστεί στα πλαίσια της έρευνας για τη δολοφονία του πρώην πρωθυπουργού Ραφίκ Χαρίρι.
Οι τέσσερις στρατηγοί αποφυλακίστηκαν λίγες ώρες αφότου δημοσιεύθηκε η διαταγή του Ειδικού Δικαστηρίου.

«Η Χεζμπολαχ χαιρετίζει την απελευθέρωση των τεσσάρων στρατηγών και συγχαίρει τις οικογένειές τους, έπειτα από την αυθαίρετη κράτησή τους στα κελιά της φυλακής χωρίς αποδείξεις», τονίζεται στο ανακοινωθέν του ισλαμιστικού κινήματος.
Η Χεζμπολάχ εγκαλεί τους πολιτικούς αντιπάλους της, της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας που υποστηρίζεται από τη Δύση και έχει επικεφαλής τον γιο του Χαρίρι, πως «καταλύει όλους τους νόμους και τις πάγιες διαδικασίες» και ότι πολιτικοποιεί τη δικαιοσύνη στον Λίβανο.
«Η προτεραιότητα θα έπρεπε να ήταν να θεωρηθούν εκείνοι υπεύθυνοι και να δικαστούν για τα τόσα χρόνια απάτης και τις κωλυσιεργίες», τονίζει η πανίσχυρη οργάνωση, που υποστηρίζεται από τη Συρία και το Ιράν.
Η δολοφονία του Χαρίρι είχε βυθίσει τη χώρα σε μέγιστη πολιτική κρίση και είχε καταλήξει στην αποχώρηση των συριακών στρατευμάτων έπειτα από 29 χρόνια παραμονής στον Λίβανο.
Μετά την ανακοίνωση της αποφυλάκισης των τεσσάρων στρατηγών το αρχηγείο της Χεζμπολάχ στη Βηρυτό σείστηκε από τις εκδηλώσεις χαράς.
«Ελπίζαμε πως οι Λιβανέζοι θα είχαν το θάρρος και τη συνείδηση να εφαρμόσουν τους νόμους, αντί να επιδίδονται σε πολιτικούς υπολογισμούς», τόνισε στους δημοσιογράφους ο βουλευτής της Χεζμπολάχ Χασάν Φαντλάλαχ, μπροστά στην κατοικία ενός από τους στρατηγούς.
ΕΞΠΡΕΣΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.