29/4/09

Με πυρηνική δοκιμή απειλή η Βόρεια Κορέα

Η Βόρεια Κορέα, απειλεί ότι θα προβεί σε πυρηνική δοκιμή, καθώς και σε εκτόξευση διηπειρωτικού πυραύλου, σε περίπτωση που το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, δεν απολογηθεί και δεν αποσύρει τις κυρώσεις που επέβαλε εναντίον της χώρας, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση του βορειοκορεάτικου πρακτορείου ειδήσεων KCNA.
Ο βορειοκορεάτης υπουργός Εξωτερικών, εξέδωσε ανακοίνωση, η οποία μεταδόθηκε από το KCNA και σύμφωνα με αυτή απαίτησε από το Συμβούλιο Ασφαλείας, την αναίρεση όλων των κυρώσεων, που έχει επιβάλει στη Πιονγιάνγκ,για παλαιότερες πυραυλικές και πυρηνικές δοκιμές, στις οποίες έχει κατά το παρελθόν διαπράξει το βορειοκορεάτικο καθεστώς.

Συγκεκριμένα στην ανακοίνωση, που εξέδωσε το βορειοκορεάτικο υπουργείο Εξωτερικών, αναφέρεται ότι "αν ο ΟΗΕ δεν ζητήσει αμέσως συγγνώμη, θα αναγκαστούμε να λάβουμε συμπληρωματικά μέτρα αυτοάμυνας για να προστατεύσουμε τα ύψιστα συμφέροντα της Δημοκρατίας μας... Σε αυτά θα περιλαμβάνεται μια πυρηνική δοκιμή, αλλά και δοκιμές βαλλιστικού πυραύλου".

Το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, επέβαλε κυρώσεις στη Βόρεια Κορέα, έπειτα από την εκτόξευση βαλλιστικού πυραύλου τον Ιούλιο του 2006 και μιας πυρηνικής δοκιμής λίγους μήνες αργότερα.

Επίσης η πρόσφατη εκτόξευση, στις αρχές του μήνα, πυραύλου μεγάλου βεληνεκούς, από το βορειοκορεάτικο καθεστώς, είχε σαν αποτέλεσμα την έκτακτη σύσκεψη των κρατών μελών του Συμβουλίου, όπου εξετάστηκε το ενδεχόμενο επιβολής αυστηρότερων μέτρων εις βάρος της Πιονγιάνγκ.
ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.